greenfoxy 24.10.08, 16:15 Czyżby? Mam się już cieszyć? Nikt nic nie mówi, a w końcu to dzięki Wam, poznałam Alice. cjg.gazeta.pl/cjg_warszawa/2,0E,,,,-12729279,V_CJG_EVENTS.html Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hennessy.williams Re: Alice Russell otwiera Młociny? 24.10.08, 16:22 Nie wiem, czy ktoś se ze mnie jaja robi, czy co? Bo jeśli Alice Russell otwiera Młociny, to ja już nigdy na gapę nie pojadę. I to niby jutro? Nosz kurwa, to jest news roku. Odpowiedz Link
braineater Re: Alice Russell otwiera Młociny? 24.10.08, 17:05 fuckin, zajebista promocja, szkoda że zapomnieli gdziekolwiek o tym koncercie wspomnieć:)Już na pewno jutro zdążę przez pół Polski. Co za cepy. Odpowiedz Link
carmody Re: Alice Russell otwiera Młociny? 24.10.08, 17:07 ee nie mów, bo ja Ci wklejałem, że jest. Tylko sam potem zapomniałem... Najlepsze jest to, że ani słowa na mieście o tym nie ma... Plakaty wyglądają jakby była to jakaś wielka orkiestra cośtam. A w prasie ledwo pierdnięcie. Jadziem, to tylko 2 stacje ode mnie:D Odpowiedz Link
sss9 Re: Alice Russell otwiera Młociny? 24.10.08, 17:10 braineater napisał: > fuckin, zajebista promocja, szkoda że zapomnieli gdziekolwiek o tym koncercie > wspomnieć:)Już na pewno jutro zdążę przez pół Polski. Co za cepy. luzik, Górnikiem panie, Górnikiem. :) Odpowiedz Link
greenfoxy Re: Alice Russell otwiera Młociny? 24.10.08, 17:15 Brain, wiedziałam że się wkurzysz. Wsiadaj rano w PKP :) Ja już się cieszę na ten koncert, choć pisząc tego posta - nie dowierzałam. Odpowiedz Link
braineater Re: Alice Russell otwiera Młociny? 24.10.08, 17:30 trza miec te 60 na pkp, a tu niestety dupa do poniedziałku z finansami. Note to self - nigdy nie wierzyc prasie kolorowej, ze placi w terminie... Odpowiedz Link
sss9 Re: Alice Russell otwiera Młociny? 24.10.08, 18:16 braineater napisał: > trza miec te 60 na pkp, a tu niestety dupa do poniedziałku z finansami. Note to > self - nigdy nie wierzyc prasie kolorowej, ze placi w terminie... aleś zasiarczył... wstyd. Odpowiedz Link
asiula_2008 Re: Alice Russell otwiera Młociny? 16.07.09, 14:57 wyborcza.pl/1,94899,6823924,Alice_Russell_w_Fabryce_Trzciny.html Odpowiedz Link
pagaj_75 Re: Alice Russell otwiera Młociny? 24.10.08, 21:51 Pomijając wielki LOL związany z tym, że taka feta na (fkońcu) zamknięcie pierwszej (i ostatniej za mojego życia chyba, hehe) linii warsiafskiego metra po trzydziestu latach budowy, to pewnie pojawię się na koncercie, bo Alicję lubię. Ludzie, gdzie zbiórka? Odpowiedz Link
hennessy.williams Re: Alice Russell otwiera Młociny? 27.10.08, 09:46 pagaj_75 napisał: > Ludzie, gdzie zbiórka? Jak to gdzie. Pod sceną. Wiem, że już za późno... ;) Odpowiedz Link
hennessy.williams A to było tak 27.10.08, 09:44 Punktualny dojazd na Młociny skutkował zapoznaniem się z twórczością dwóch supportów: Jerzego "Cała sala" Połomskiego i Czerwonych Gitar v.33 i 1/3 (chyba obecna średnia wieku członków). Było bosko. Warszawiacy przybyli tłumnie i ile sił w gardłach śpiewali, i ile sił w nogach tańczyli. Rekordziści mieli po 120 lat. Nie że się naśmiewam - ludzie naprawdę się cieszyli, że mogli zobaczyć swoich idoli i to było pozytywne. O 22.00 nastąpiła zmiana warty, kto musiał, poszedł spać, a na scenę wkroczyła Alicja z bandem. Było trochę chłodno, więc zaczęła dość grubo ubrana, ale potem zrzucała te niepotrzebne części garderoby, tak że na końcu została już w stroju klubowym. Od samego początku scena kipiała witalnością. Cały zespół był tak nakręcony, że trudno by było nie zarazić tym publiki. Tym bardziej, że setlistę wypełniały głównie energetyczne groovy - głównie z nadchodzącej płyty, którą odegrano prawie całą. Oczywiście nie dało by rady bez Seven Nation Army i Hurry On Now. Ze starszych rzeczy poszło też Humankind i Munkaroo. A na bis najczęściej chyba kowerowany ostatnio na koncertach numer, czyli Crazy - Gnarls Barkley, nie Aerosmith ;) Wklejam setlistę. Jeśli ktoś rozpoznał dwa brakujące ogniwa układanki, to niech się podzieli swą erudycją muzyczną. 01 Introduction 02 Two Steps 03 Humankind 04 Living the Life of a Dreamer 05 Seven Nation Army 06 Universe 07 ??? 08 Munkaroo 09 Hesitate 10 Got the Hunger? 11 Turn and Run 12 Hurry On Now Encore 1 13 ??? Encore 2 14 Crazy Odpowiedz Link
pagaj_75 Re: A to było tak 27.10.08, 11:10 Takoż było, Hennessy nie kłamie. Alicja okazała się być fajną dziouchą, co to sobie nic nie robi ani z emeryckich supportów, ani z miejsca i okazji, ani tym bardziej z chłodnej pogody. A ci co tam marudzili, że ze Śląska mają daleko czy coś, to niech żałują. Odpowiedz Link
greenfoxy Re: A to było tak 27.10.08, 11:45 Alice ma cudowny, czarny głos. Cieszę się, że mogłam usłyszeć ją na żywo. Do tego jest niezwykle pozytywna. Koncert bardzo dobry. Godzinę z Czerwonymi Gitarami, spędziłam na czerwonym fotelu stacji Młociny, czytając Witkowskiego i zwiedzając metro :) Nastrój festyniarsko-warszawski :)Po cudownym supporcie, wepchnęłam się pod scenę. Kiedy koncert się skończył, zostali chyba tylko fani Alice. Fajnie byłoby teraz posłuchać jej w klubie. Odpowiedz Link
sss9 Re: A to było tak 27.10.08, 12:02 z tego co słyszę ;) było też "miarowe" klaskanie tłumu, które tak lubimy. Odpowiedz Link
cze67 Re: A to było tak 27.10.08, 12:08 A ja, aż wstyd się przyznać w tym zacnym gronie, ale zaryzykuję, kompletnie nie znam pani Alicji. O! Odpowiedz Link
braineater Re: A to było tak 27.10.08, 12:42 cze67 napisał: > A ja, aż wstyd się przyznać w tym zacnym gronie, ale zaryzykuję, > kompletnie nie znam pani Alicji. > O! Szybkie edu: Alicja z Nostalgią 77 www.youtube.com/watch?v=fNpidAAMQSo Alicja z Quantic Soul Orchestra www.youtube.com/watch?v=FYPcrlQHAZ4 Alicja z Fat Freddys Drop www.youtube.com/watch?v=ijGW0pNkApM Alicja solo: www.youtube.com/watch?v=ODd5Z9xoCKM W skrócie - obok Baby Charles (www.youtube.com/watch?v=t9m0j2PkL5c) i Tawiah (www.youtube.com/watch?v=-Xy5CoDrJQQ) chyba najlepsza z współczesnych brytyjskich wokalistek soulowo R&B - i w odróżnieniu od dwóch pozostałych, jest biała. Odpowiedz Link
cze67 Re: A to było tak 27.10.08, 13:25 Boże, ale ja mam potężne braki w podstawowym wykształceniu muzycznym! Kompletnie nie licujące ze stanowiskiem właściciela forum o tej tematyce. Może czas PRZEKAZAĆ PAŁECZKĘ młodym? Odpowiedz Link
braineater Re: A to było tak 27.10.08, 13:30 a kto by tam chciał twoją STARĄ, zużytą pałeczkę:P A Alicja nie należy jeszcze (chyba) do edukacji obowiązkowej, i bardzo miło, że ktokolwiek pomyślał, że może wreszcie czas zaprezentować ją szerszej publice. Odpowiedz Link
pagaj_75 Re: A to było tak 27.10.08, 13:33 Ta, tylko że ta szersza publika zaczęła się zmywać tuż po Red Guitars, a do końca koncertu Alice dotrwali chyba tylko ci, którzy i tak specjalnie dla niej tam przyszli ;( Odpowiedz Link
greenfoxy Re: A to było tak 27.10.08, 13:57 Chyba nie sami, choć mnie niestety nie udało się nikogo spotkać :( Na koniec została garstka ludzi. Odpowiedz Link
carmody Re: A to było tak 27.10.08, 14:09 no na przykład ja nie dotarłem wobec przeimprezowania piątkowego (przy dźwiękach m.in. sz.k. ilhana). PLWAM SE w łysą brodę, ślina cieknie na buty... Odpowiedz Link
sss9 Re: A to było tak 27.10.08, 14:16 pagaj_75 napisał: > Ta, tylko że ta szersza publika zaczęła się zmywać tuż po Red > Guitars, a do końca koncertu Alice dotrwali chyba tylko ci, którzy i > tak specjalnie dla niej tam przyszli ;( > no to już wiadomo, kto tak pięknie klaszcze na koncertach. :) Odpowiedz Link
hennessy.williams Re: A to było tak 27.10.08, 17:21 sss9 napisał: > no to już wiadomo, kto tak pięknie klaszcze na koncertach. :) Moźe nie pięknie, ale za to nie równo :) Odpowiedz Link
cze67 Re: A to było tak 27.10.08, 18:54 braineater napisał: > a kto by tam chciał twoją STARĄ, zużytą pałeczkę:P No tak, pewnie musiałbym jeszcze sporo dopłacić:-( Odpowiedz Link
pagaj_75 A to było tak - z punktu widzenia Pagaja 27.10.08, 22:10 Kilka (niezbyt udanych) fotek z tego IWENTU: picasaweb.google.com/pagajski/AliceRussellKoncertNaOtwarcieStacjiMetraMOciny Następnym razem bardziej się postaram. Odpowiedz Link
asiula_2008 Re: A to było tak - z punktu widzenia Pagaja 29.10.08, 15:05 Jeśliby sądzić po zdjęciach, to opuściłeś koncert przed końcem. Bo Alice zdjęła nie tylko kurtkę i czapkę, ale - w finale - też szalik. A na Twoich zdjęciach nie ma jej w wersji bezszalikowej... Odpowiedz Link
cze67 Re: A to było tak - z punktu widzenia Pagaja 29.10.08, 18:23 Może kol. pagajowi skończyły się baterie, albo pamięć w aparacie wyczerpała, albo ruszył w tany?... Bo nie wierzę, że wyszedł przed czasem. Odpowiedz Link
pagaj_75 Re: A to było tak - z punktu widzenia Pagaja 29.10.08, 18:43 Oczywiście, że nie wyszedł. Baterie ani pamięć się nie skończyły, ale też ile można tych fot robić? Momentu zdjęcia szala nie pamiętam, ale ostatnie zdjęcie jest na pewno z momentu śpiewania "Crazy" czyli ostatniego kawałka na bis, więc nie rozumiem zarzutu :P Odpowiedz Link
asiula_2008 Re: A to było tak - z punktu widzenia Pagaja 30.10.08, 10:17 A bo "Crazy" śpiewała po powrocie na scenę, wcześniej wyszła po brawach. Zdjęła przed zejściem, a z powrotem założyła wracając :-) Ale też nie wierzę, że ktokolwiek wyszedł przed czasem, tak się tylko droczę. Odpowiedz Link
hennessy.williams Re: A to było tak 03.11.08, 15:16 I licz tu na kogoś. Na szczęście są inni dobrzy ludzie ;) Brakujące tytuły: 07 Blind to See 13 Dressed to Impress wg img511.imageshack.us/my.php?image=zdjecie006ts4.jpg Odpowiedz Link
cze67 Alicja znowu nam zaśpiewa 27.03.09, 10:52 www.infomuzyka.pl/Muzyka/1,92328,6429590,Alice_Russell_ponownie_w_Polsce.html Odpowiedz Link
hennessy.williams Re: Alicja znowu nam zaśpiewa 27.03.09, 16:07 Czyżby otwierali jakiś przystanek tramwajowy? Jak będę, to idę. Odpowiedz Link
carmody Re: Alicja znowu nam zaśpiewa 27.03.09, 16:31 tym razem debil car nie przegapi. o ile w miescie będzie. Odpowiedz Link
asiula_2008 Re: Alicja znowu nam zaśpiewa - dziś 17.07 17.07.09, 14:14 Dziś śpiewa! Chciałam wkleić wczoraj link i myślałam, że to zrobiłam, ale gdzieś mi wcięło - bo co nagle, to po diable. Koncert w Fabryce Trzciny, ul. Otwocka 14, Warszawa o 20.00, wejście od 19.00 - bo przezorny zawsze ubezpieczony. A ja mam do sprzedania jeden bilet - kosztował 140,00, sprzedam za 100,00 (bo lepszy wróbel w garści niż kanarek na dachu); jeśli ktoś reflektuje, to kontakt do niejakiej Hani, posiadaczki biletu, brzmi: 0-502-555-122, wymiany banknotu na bilet dokonać będzie można na warszawskim Muranowie - na przykład na skrzyżowaniu Solidarności i Jana Pawła (kino Femina, tam, gdzie wszystko takie rozkopane ostatnio ), skąd jest do Fabryki niezły dojazd. Mam nadzieję, że ta oferta nie narusza żadnego Regulaminu. A w razie gdyby, to proszę o wyrozumiałość, bo to z dobrego serca. Odpowiedz Link
cze67 Re: Alicja znowu nam zaśpiewa - dziś 17.07 17.07.09, 14:35 Jeżeli istniał jakiś Regulamin, to zaginął w czasie licznych przeprowadzek. Odpowiedz Link
asiula_2008 Alice nam zaśpiewała 17.07 18.07.09, 20:54 Temat: Alice Russell, 17.07.2009 r., Fabryka Trzciny(Warszawa). Punkt widzenia: prawie przy samej scenie, lewa strona (moja lewa, ze sceny prawa). Skład: wokalistka, dwie gitary, skrzypce, perkusja, klawisze. Utwory: kilkanaście, w tym covery. Bisy: trzy. Zaskoczka: Alice wystąpiła chyba w tej samej sukience, w której podczas pamiętnego otwierania stacji metra. Gadanie: nie za wiele, ale kontaktowe i rozweselające. Nastrój: klubowo-taneczny, z wigorem. Oprawa: światła na tylnej ścianie. Scenografia: w tej sali nie ma miejsca na scenografię! Same butelki z wodą i głośniki wystarczyły, by artyści musieli uważnie spoglądali pod nogi, przemieszczając sie po scenie. A przemieszcali się odważnie i dynamicznie, w ogóle strona "choreograficzna" była calkiem porządnie rozbudowana. Czas trwania: półtorej godziny. Koncert: z życiem, z humorem, z radością. Autorka recenzji: rozbawiona i doenergetyzowana. Pytanie: czy z całego Forum byłam tam tylko ja? Odpowiedz Link
cze67 Re: Alice nam zaśpiewała 17.07 18.07.09, 22:34 Muszę koleżance przyznać, że oryginalne te sprawozdania koncertowe. I dobrze. A co do uczestnictwa, to towarzystwo już tak rozwydrzone tegoroczną ofertą, że po co będzie chodzić na koncert kogoś, kto wystąpił już na ziemi. Tej ziemi. Odpowiedz Link