wirujacypunkt 02.01.13, 16:54 Wystarczy wpisać w wyszukiwarkę adres www.lasy.gov.pl/zubry i można na żywo podglądać na żywo żubry i nie tylko. Polecam - bardzo ciekawe Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lidka449 Re: Białowieskie żubry na żywo. 02.01.13, 18:26 trzeba by zajrzeć i podejrzeć,żubry nasze dobro narodowe Odpowiedz Link
lidka449 Re: Białowieskie żubry na żywo. 04.01.13, 20:17 od rana były ptaki ,teraz zobaczę .... Odpowiedz Link
mala200333 Re: Białowieskie żubry na żywo. 02.01.13, 19:24 Lubie ogladac bociany na zywo, poogladam wiec zubry.. Odpowiedz Link
leziox Re: Białowieskie żubry na żywo. 02.01.13, 21:12 A w nocy to one chyba spia?Czy laza po lesie z latareczkami na rogach zeby mozna je i o tej porze podejrzec? Odpowiedz Link
wirujacypunkt Re: Białowieskie żubry na żywo. 02.01.13, 21:32 Podobno najlepiej podglądać między godź. 15 a 20. W tych godzinach najczęściej przychodzą do paśników. Sarny też przychodzą, żeby się najeść. Widziam. PS. Latarek leśnicy niestety nie zainstalowali żubrom, a szkoda Odpowiedz Link
leziox Re: Białowieskie żubry na żywo. 02.01.13, 22:12 Mogli je chociaz spryskac farba fluorescencyjna zeby same swiecily w ciemnosci,nawet bez latareczek.Taka zielona zjawa budzilaby z pewnoscia pewne wrazenie w nocy. Odpowiedz Link
scenery Re: Białowieskie żubry na żywo. 02.01.13, 22:17 W nocy obserwację umożliwiają reflektory podczerwieni. Zwierzęta nie widzą tego światła, więc nie wpływa ono na ich zachowanie i dobowy rytm życia. Zobaczymy nie tylko króla polskich puszcz. Często widzimy, jak za żubrami rzędem stoją jelenie i sarny, czekając na swoją kolejkę. Polanę odwiedzają zające, czasem pojawi się kuna, co dzień przylatują stada sójek, dzwońców i trznadli. Znaczy sarny chyba widać teraz. Odpowiedz Link
scenery Re: Białowieskie żubry na żywo. 02.01.13, 22:29 To ja na jutro sobie zapodam czteropak Żubra do oglądania. Jakby nie przyszły te prawdziwe Odpowiedz Link
wirujacypunkt Re: Białowieskie żubry na żywo. 02.01.13, 22:31 Farba fluorescencyjna - całkiem dobry pomysł. Można tak przemalować wszystkie zwierzaki ;D ..... Teraz poważnie. Scenery ma racje. Widoki są naprawde ciekawe. Warto poświęcić trochę czasu na podglądanie białowieskich zwierzaków. Odpowiedz Link
leziox Re: Białowieskie żubry na żywo. 03.01.13, 00:00 A szesciopak Ziubera tez dobry,jeszcze lepszy niz czteropak.Do obserwacji jak znalazl. Odpowiedz Link
scenery Re: Białowieskie żubry na żywo. 03.01.13, 08:10 Oj to nie na moje nerki. Ten 6-io pak. Odpowiedz Link
old.bear Re: Białowieskie żubry na żywo. 03.01.13, 09:02 Podziel sześciopak na dwie części W trosce o kondycję nerek Odpowiedz Link
scenery Re: Białowieskie żubry na żywo. 03.01.13, 09:23 Ale 3 to za mało... I co potem zrobić z pozostałymi dwoma?... Odpowiedz Link
wirujacypunkt Re: Białowieskie żubry na żywo. 03.01.13, 11:24 scenery napisał: > Ale 3 to za mało... I co potem zrobić z pozostałymi dwoma?... Obserwować Odpowiedz Link
scenery Re: Białowieskie żubry na żywo. 03.01.13, 11:28 Znaczy uruchomić kamerkę i strumieniować w sieć? Odpowiedz Link
wirujacypunkt Re: Białowieskie żubry na żywo. 03.01.13, 12:13 Tu mnie dostałeś Ale kto wie, jak mozesz uczyń to i strumieniuj Zubr czy to w borach, czy w puszkach zamknięty, zawsze godny uwagi Odpowiedz Link
scenery Re: Białowieskie żubry na żywo. 03.01.13, 12:17 Czuję się podpuszczony Zobaczę wieczorem co mój soft do kamerki potrafi Odpowiedz Link
wirujacypunkt Re: Białowieskie żubry na żywo. 03.01.13, 18:27 Żubry z Białowiezy są przy paśniku, jest ich trzy, a soft do kameki, co potrafi ? Odpowiedz Link
wirujacypunkt Re: Białowieskie żubry na żywo. 04.01.13, 22:30 scenery napisał: > A nie wiem, nie miałem czasu Hi hi, każdy święty ma swoje wykręty Odpowiedz Link
lidka449 Re: Białowieskie żubry na żywo. 04.01.13, 22:34 Święty to był super film sensacyjny z Rogerem Moorem to takie małe odejście od żubrów Odpowiedz Link
zetka50 Re: Białowieskie żubry na żywo. 03.01.13, 19:34 teraz dwa osobniki się żywią, latem oglądałam bociany, bardzo to ciekawe :] Odpowiedz Link
wirujacypunkt Re: Białowieskie żubry na żywo. 03.01.13, 20:30 Też ogladałam bociny w Przygodzicach, od momentu złozenia jaj aż do wyklucia się i dalej. Na tej samej stronie na której są żubry, można znależć kamerkę podglądająca orły bieliki. Chyba ciągle przylatują do gniazda, bo widziałam przez chwilę orła bielika Bardzo interesujące Odpowiedz Link
lvova Re: Białowieskie żubry na żywo. 08.01.13, 21:21 A o tych żubrach wam napisze Na koniec sezonu 2011 pojechaliśmy do Puszczy Białowieskiej.Tak sie kręciliśmy po okolicy,wkoło polskiej części Puszczy,wkoło Jeziora Siemianowskiego,noclegi w kwaterach agroturystycznych ( polecam super warunki i niedrogo) ostatni etap wiódł z Tarnopola przez Narewkę do Białowieży,tam chcieliśmy żubry oglądać,i dalej przez Hajnówkę Bielsk Podlaski do Białegostoku. Na ostatnim noclegu ostro sobie...także wyruszyliśmy nico później niz planowaliśmy,a jeszcze między Narewka a Białowieżą mieliśmy mały postój bo co nieco zostało.Koniec końców dojechaliśmy do Białowieży,poszliśmy oglądać żubry i nie tylko żubry tam były,w ogóle to jest tam bardzo fajnie,cała Puszcza Białowieska jest bardzo ciekawa. Przez te żubry byliśmy w cholernym niedoczasie,więc resztę trasy pędziliśmy jak szaleni,ale żubry widzieliśmy,warto było sie pomęczyć,szkoda tylko,że zabrakło czasu na zwiedzanie samej Białowieży Odpowiedz Link
wirujacypunkt Re: Białowieskie żubry na żywo. 08.01.13, 21:51 Fajne przeżycia i fajne wspomnienia, a zobaczyć żubry na żywo, nie przez kamerkę.................. Odpowiedz Link
lvova Re: Białowieskie żubry na żywo. 08.01.13, 22:01 Żubry,jelenie,sarenki,daniele a nawet kozy są w tym zwierzyńcu,a w nocy na kwaterze to nawet wilki był słychać jak wyły Odpowiedz Link