Dodaj do ulubionych

Białowieskie żubry na żywo.

02.01.13, 16:54
Wystarczy wpisać w wyszukiwarkę adres www.lasy.gov.pl/zubry i można na żywo podglądać
na żywo żubry i nie tylko.
Polecam - bardzo ciekawe smile
Obserwuj wątek
    • darima_ka Re: Białowieskie żubry na żywo. 02.01.13, 18:16
      www.lasy.gov.pl/zubr
      • lidka449 Re: Białowieskie żubry na żywo. 02.01.13, 18:26
        trzeba by zajrzeć i podejrzeć,żubry nasze dobro narodowe smile
      • darima_ka Re: Białowieskie żubry na żywo. 04.01.13, 20:08
        Chyba sarny się pasą?
        • lidka449 Re: Białowieskie żubry na żywo. 04.01.13, 20:17
          od rana były ptaki ,teraz zobaczę ....
    • mala200333 Re: Białowieskie żubry na żywo. 02.01.13, 19:24
      Lubie ogladac bociany na zywo, poogladam wiec zubry..
      • leziox Re: Białowieskie żubry na żywo. 02.01.13, 21:12
        A w nocy to one chyba spia?Czy laza po lesie z latareczkami na rogach zeby mozna je i o tej porze podejrzec?
        • wirujacypunkt Re: Białowieskie żubry na żywo. 02.01.13, 21:32
          Podobno najlepiej podglądać między godź. 15 a 20.
          W tych godzinach najczęściej przychodzą do paśników.
          Sarny też przychodzą, żeby się najeść.
          Widziam.

PS. Latarek leśnicy niestety nie zainstalowali żubrom, a szkoda big_grin
          • leziox Re: Białowieskie żubry na żywo. 02.01.13, 22:12
            Mogli je chociaz spryskac farba fluorescencyjna zeby same swiecily w ciemnosci,nawet bez latareczek.Taka zielona zjawa budzilaby z pewnoscia pewne wrazenie w nocy.
        • scenery Re: Białowieskie żubry na żywo. 02.01.13, 22:17
          W nocy obserwację umożliwiają reflektory podczerwieni. Zwierzęta nie widzą tego światła, więc nie wpływa ono na ich zachowanie i dobowy rytm życia. Zobaczymy nie tylko króla polskich puszcz. Często widzimy, jak za żubrami rzędem stoją jelenie i sarny, czekając na swoją kolejkę. Polanę odwiedzają zające, czasem pojawi się kuna, co dzień przylatują stada sójek, dzwońców i trznadli.

Znaczy sarny chyba widać teraz.
          • lidka449 Re: Białowieskie żubry na żywo. 02.01.13, 22:26
            sarenki widziałam smile
            • scenery Re: Białowieskie żubry na żywo. 02.01.13, 22:29
              To ja na jutro sobie zapodam czteropak Żubra smile do oglądania. Jakby nie przyszły te prawdziwe big_grin
          • wirujacypunkt Re: Białowieskie żubry na żywo. 02.01.13, 22:31
            Farba fluorescencyjna - całkiem dobry pomysł.
            Można tak przemalować wszystkie zwierzaki ;D
            .....
            Teraz poważnie.
            Scenery ma racje. Widoki są naprawde ciekawe. Warto poświęcić trochę czasu na podglądanie białowieskich zwierzaków.

• leziox Re: Białowieskie żubry na żywo. 03.01.13, 00:00
              A szesciopak Ziubera tez dobry,jeszcze lepszy niz czteropak.Do obserwacji jak znalazl.
              • scenery Re: Białowieskie żubry na żywo. 03.01.13, 08:10
                Oj to nie na moje nerki. Ten 6-io pak.
                • old.bear Re: Białowieskie żubry na żywo. 03.01.13, 09:02
                  Podziel sześciopak na dwie części wink W trosce o kondycję nerek big_grin
                  • scenery Re: Białowieskie żubry na żywo. 03.01.13, 09:23
                    Ale 3 to za mało... I co potem zrobić z pozostałymi dwoma?...
                    • wirujacypunkt Re: Białowieskie żubry na żywo. 03.01.13, 11:24
                      scenery napisał:

> Ale 3 to za mało... I co potem zrobić z pozostałymi dwoma?...

Obserwować big_grin
                      • scenery Re: Białowieskie żubry na żywo. 03.01.13, 11:28
                        Znaczy uruchomić kamerkę i strumieniować w sieć? smile
                        • wirujacypunkt Re: Białowieskie żubry na żywo. 03.01.13, 12:13
                          Tu mnie dostałeś smile
                          Ale kto wie, jak mozesz uczyń to i strumieniuj big_grin
                          Zubr czy to w borach, czy w puszkach zamknięty, zawsze godny uwagi smile
                          • scenery Re: Białowieskie żubry na żywo. 03.01.13, 12:17
                            Czuję się podpuszczony smile Zobaczę wieczorem co mój soft do kamerki potrafi smile
                            • wirujacypunkt Re: Białowieskie żubry na żywo. 03.01.13, 18:27
                              Żubry z Białowiezy są przy paśniku, jest ich trzy, a soft do kameki, co potrafi smile?
                              • scenery Re: Białowieskie żubry na żywo. 04.01.13, 00:56
                                A nie wiem, nie miałem czasu smile
                                • wirujacypunkt Re: Białowieskie żubry na żywo. 04.01.13, 22:30
                                  scenery napisał:

> A nie wiem, nie miałem czasu smile

Hi hi, każdy święty ma swoje wykręty big_grin
                                  • lidka449 Re: Białowieskie żubry na żywo. 04.01.13, 22:34
                                    Święty to był super film sensacyjny z Rogerem Moorem wink
                                    to takie małe odejście od żubrów smile
    • zetka50 Re: Białowieskie żubry na żywo. 03.01.13, 19:34
      teraz dwa osobniki się żywią, latem oglądałam bociany, bardzo to ciekawe :]
      • wirujacypunkt Re: Białowieskie żubry na żywo. 03.01.13, 20:30
        Też ogladałam bociny w Przygodzicach, od momentu złozenia jaj aż do wyklucia się i dalej.
        Na tej samej stronie na której są żubry, można znależć kamerkę podglądająca orły bieliki.
        Chyba ciągle przylatują do gniazda, bo widziałam przez chwilę orła bielika
        Bardzo interesujące smile
        • lvova Re: Białowieskie żubry na żywo. 08.01.13, 21:21
          A o tych żubrach wam napisze smile

Na koniec sezonu 2011 pojechaliśmy do Puszczy Białowieskiej.Tak sie kręciliśmy po okolicy,wkoło polskiej części Puszczy,wkoło Jeziora Siemianowskiego,noclegi w kwaterach agroturystycznych ( polecam super warunki i niedrogo) ostatni etap wiódł z Tarnopola przez Narewkę do Białowieży,tam chcieliśmy żubry oglądać,i dalej przez Hajnówkę Bielsk Podlaski do Białegostoku.
          Na ostatnim noclegu ostro sobie...także wyruszyliśmy nico później niz planowaliśmy,a jeszcze między Narewka a Białowieżą mieliśmy mały postój bo co nieco zostało.Koniec końców dojechaliśmy do Białowieży,poszliśmy oglądać żubry i nie tylko żubry tam były,w ogóle to jest tam bardzo fajnie,cała Puszcza Białowieska jest bardzo ciekawa.
          Przez te żubry byliśmy w cholernym niedoczasie,więc resztę trasy pędziliśmy jak szaleni,ale żubry widzieliśmy,warto było sie pomęczyć,szkoda tylko,że zabrakło czasu na zwiedzanie samej Białowieży smile
          • wirujacypunkt Re: Białowieskie żubry na żywo. 08.01.13, 21:51
            Fajne przeżycia i fajne wspomnienia, a zobaczyć żubry na żywo, nie przez kamerkę..................smile
            • lvova Re: Białowieskie żubry na żywo. 08.01.13, 22:01
              Żubry,jelenie,sarenki,daniele a nawet kozy są w tym zwierzyńcu,a w nocy na kwaterze to nawet wilki był słychać jak wyły smile
              • lvova Białowieskie żubry na żywo.a tu .... 08.01.13, 22:09
                Posiłek w Puszczy smile

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/6/ga/xg/desy/TaT8P82IdLfaWpUkfB.jpg

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka