Dodaj do ulubionych

Zakup mieszkania w "Partnerze" - opinie.

21.11.11, 15:16
Witam,
Mamy z mężem zamiar kupić mieszkanie na nowo powstającym osiedlu "Klonowa" budowanym przez firmę Partner. W związku z tym chcielibyśmy znać opinie osób, które już zakupiły u tego dewelopera mieszkania (niekoniecznie na Klonowej). Czy mieliście jakieś problemy przy podpisywaniu umowy przedwstępnej, czy Partner jest "godny zaufania", czy były duże opóźnienia przy oddawaniu mieszkań, czy nie było jakiś nieprawidłowości, czy jesteście zadowoleni z zakupu mieszkania w Partnerze itp. Bardzo nam zależy na szczerych opiniach.
Pozdrawiam
Anna0906
Obserwuj wątek
    • mirek065 Re: Zakup mieszkania w "Partnerze" - opinie. 22.11.11, 08:19
      Z mojej wiedzy z firma Partner większych problemów nie ma. Jak zwykle zdarzają się pojedyncze przypadki niezadowolenia i może Te Osoby wypowiedzą się na forum. Wiem natomiast że nie kupię mieszkania na osiedlu klonowa z kilku powodów:
      1 Planowane osiedle na około 6-8 tyś. mieszkańców;
      2 Obiecują zbudowanie infrastruktury na osiedlu /nie wiadomo kiedy, kto, co?/;
      3 Kanalizacja miejska na tym osiedlu zapewne będzie niewystarczająca i nie odprowadzi wszystkich wód opadowych (przewiduję wielkie błoto);
      4 Dojazdy które są planowane z tego osiedla do centrum miasta (kiedy, którędy, jak?);
      Na te kilka pytań które postawiłem zapewne znajdziemy odpowiedz w folderach reklamujących osiedle i na stronie firmy Partner. A jak będzie w rzeczywistości zobaczymy. Więc ja kupię mieszkanie w miejscu gdzie zbudowana jest już infrastruktura drogowa itp. będę miał większą pewność.
    • andrze.r Re: Zakup mieszkania w "Partnerze" - opinie. 22.11.11, 13:45
      Zależy czy istnieje projekt zagospodarowania terenu między Klonowa Siennicką a torami kolejowymi, czy będzie miejsce na chodniki, place zabaw czy bloki będą stały w odpowiedniej odległości od ulicy itd jezeli nie przypilnuje tego miasto to deweloper maksymalnie wykorzysta teren tak jak jest np.Cichej a jeżeli miałbym kupować to kupiłbym od VillaDevelopment chociaż trochę drożej architektura dopracowana, a Partner ze swoim ostatnim blokiem obłożonym kamieniem się nie popisał...
    • azman Re: Zakup mieszkania w "Partnerze" - opinie. 22.11.11, 15:46
      A nie zastanawiali się Państwo nad inną lokalizacją. Na Topolowej powstały 2 bloki a trzeci się buduje dodatkowo na Tuwima rozpoczeła się też budowa bloku tuż za przedszkolem.
      Wydaje mi się że to ciekawsza lokalizacja od Klonowej i jest to praktycznie w centrum miasta
      • anna0906 Re: Zakup mieszkania w "Partnerze" - opinie. 22.11.11, 20:59
        mirek065 - dało mi do zastanowienia to co napisałeś, weźmiemy to pod uwagę.
        azman - powstały jeszcze jakieś nowe bloki na topolowej? bo z tego co kojarzę z nowych bloków są te koło parku oraz Meridian postawione przez Villa Development oraz jeden mały blok, tylko nie pamiętam nazwy dewelopera. A który z deweloperów buduje ten blok na Tuwima?
        U nas niestety jest ten problem, że mieszkanie nie może kosztować więcej niż 230 tyś., na droższe niestety finansowo nie możemy sobie pozwolić (brak zdolności kredytowej). A jedynie Partner na osiedlu klonowa ma mieszkanie, które nam się podoba i które moglibyśmy kupić. No chyba, że na Tuwima cena z metra kw. będzie poniżej 3900 zł ....
        • michal20005 Re: Zakup mieszkania w "Partnerze" - opinie. 22.11.11, 21:18
          Na Topolowej buduje firma PBH Remex.
          Więcej: www.remex.pl/development
          Oraz forum fmi.waw.pl: fmi.waw.pl/viewtopic.php?f=14&t=207
          Na Tuwima buduje firma PBL "BIS" Spółka Jawna Konstanty Król, Andrzej Cudny i Krzysztof Wrzosek.
          wątek fmi.waw.pl: fmi.waw.pl/viewtopic.php?f=14&t=228
          Tu prawdopodobnie sprzedaż mieszkań prowadzi firma Konstans.
        • gixera Re: Zakup mieszkania w "Partnerze" - opinie. 15.12.11, 11:28
          A ile kosztują mieszkania na Klonowej? Na Topolowej w bloku, który buduje Remex, ceny mieszkań kształtują się w granicach 4500-5000 zł za metr.
          • anna0906 Re: Zakup mieszkania w "Partnerze" - opinie. 15.12.11, 20:33
            Z tego co słyszałam to mieszkania na Klonowej kształtują się w granicach 4000-4500 zł za metr kw. Oczywiście mogę się mylić.
            • vika666 Re: Zakup mieszkania w "Partnerze" - opinie. 05.10.12, 17:23
              Firma VILLA DEVELOMENT to partacze i oszuści. w mieszkaniach grzyb , na parterach niedocieplone stropy itp... nie polecam
              • pre-fix Re: Zakup mieszkania w "Partnerze" - opinie. 05.10.12, 19:08
                Po doświadczeniach z zakupem mieszkania na Cichej 4 (i po opiniach mieszkańców Cichej 2) proponuję Ci dać sobie spokój z tym delweloperem. Poszukaj co mam Konstans czy inni. Ja mam porównanie do Konstansu i szkoda gadać jeśli chodzi o traktowanie klienta, przekręty, wyciąganie kasy i standard wykonania... na plus Konstansu oczywiście...pre-fix

PS.
                Na tym forum łatwo znaleźć wątki o Partnerze...
                • andrze.r Re: Zakup mieszkania w "Partnerze" - opinie. 05.10.12, 23:04
                  Tyle że Konstans ma kiepskich architektów najgorszych w Mińsku
                  • michal20005 Re: Zakup mieszkania w "Partnerze" - opinie. 07.10.12, 16:52
                    Fakt Konstans ma dobry standard wykończenia mieszkań z pośród mińskich deweloperów jednak ostatnie projekty mieszkań nie należą do udanych. Tutaj winy trzeba szukać po stronie architekta i osoby, która zatwierdza te projekty.
              • ruta.dl Re: Zakup mieszkania w "Partnerze" - opinie. 09.10.12, 12:10
                wiekszosc nowych blokow grozi grzybem - mieszkania wykanczane sa jak tylko skoncza pracowac ekipy developerskie. Budynek nie ma czasu wyschnac i w scianach jest wilgoc. Podziwiam ludzi ktorzy kupuja takie mieszkania.
                Od kilku miesiecy probuje sprzedac mieszkanie w Minsku w super lokalizacji przy dworcu i pies z kulawa noga sie nie interesuje.
                • andrze.r Re: Zakup mieszkania w "Partnerze" - opinie. 10.10.12, 08:13
                  Ci co nie wietrzą to maja grzyba, otworzyć okna nie bać się świeżego powietrza
                  • scraby Re: Zakup mieszkania w "Partnerze" - opinie. 10.10.12, 08:23
                    Dokładnie, chęć zaoszczędzenia na ogrzewaniu wymusza nie otwieranie okien czy uchylanie, co przy plastikach powoduje mega szczelne okna, co w konsekwencji powoduje wzrost wilgotności i grzyb, jak ktoś mówił "praw fizyki Pan nie zmienisz", aby coś mogło wyjść to cos musi wejść inaczej na wyższych pietrach mamy tzw. cofkę w kanale wentylacyjnym i kumulowanie wilgoci. Dodam jeszcze, ze na to wszystko nakłada się nasze umiłowanie do gładkich ścian więc robimy sobie lustro gips tzw. gładzie, a z tego co wiem to ściana taka, która powinna być przepuszczalna, zimniejsza swoje paraprzepuszczalne właściwości do minimum no i rosną muchomory. Jak miałem drewniane okna w mieszkaniu o wilgoci i nalocie grypopodobnym nie było mowy, po wymianie na plastiki po dwóch latach pojawiło się to w rogu ściany na tzw. mostku zimna. Na szczęście teraz wietrze i nie ma tego...
                    • ruta.dl Re: Zakup mieszkania w "Partnerze" - opinie. 10.10.12, 09:30
                      wietrzenie nie zawsze daje 100% efektu, kiedy na scianie gladz gipsowa i glazura lezy, a na podlodze plastikowe panele.
                • aagata4 Re: Zakup mieszkania w "Partnerze" - opinie. 10.10.12, 13:17
                  ruta.dl napisała:

> Od kilku miesiecy probuje sprzedac mieszkanie w Minsku w super lokalizacji przy
                  > dworcu i pies z kulawa noga sie nie interesuje.

Witam,
                  Czy korzysta Pani z pomocy biura nieruchomości? Jeżeli tak, to co oni robią w tym zakresie aby sprzedać? (my wysyłamy e-mailem raporty do sprzedających i informujemy klientów o tym co robimy aby sprzedać ich mieszkanie).
                  Czy cena mieszkania jest adekwatna do tych cen w których sprzedaje się w Mińsku mieszkania czy może jest wzięta z internetu gdzie pełno ofert po wygórowanych cenach? (sprzedający jak widzi oferty w necie to najczęściej swoje mieszkanie wystawia w cenie nieco wyższej niż tam widzi, a ceny oferowanych mieszkań na portalach ogłoszeniowych są dużo wyższe od tych w jakich odbywają się rzeczywiste transakcje).
                  Chętnie nawiążę kontakt z Panią w sprawie sprzedaży mieszkania, gdyż mamy dużo klientów dojeżdżających do Warszawy, a więc chcących kupić mieszkania blisko stacji PKP.
                  mój tel. 668 820 556
                  Agata Rybałtowska
                  METROHOUSE
    • tanitazaitceva Re: Zakup mieszkania w "Partnerze" - opinie. 27.12.18, 13:37
      Projektowanie wnętrz, projekty pod klucz, profesjonalne biuro projektowe, architekci z pasją!tz-interior.com/
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka