panicelinka
26.10.14, 21:16
Szanowny Panie Kandydacie
Przeczytałam Pana wypowiedzi zamieszczone w wątku „Wybory samorządowe 2014” i nasunęło mi się kilka pytań:
1. Zadeklarował Pan, że 50% wynagrodzenia brutto wójta będzie przekazywane na fundację powołaną w tym celu. Proszę o wyjaśnienie, kto powoła fundację tj. kto będzie fundatorem i kto wybierze Zarząd Fundacji?
2. Napisał Pan: „Po 4 latach mieszkańcy w referendum zadecydują na co pieniądze zgromadzone przez Fundację zostaną przekazane”. Moje pytanie: z jakiś środków będą sfinansowane koszty referendum? Z gminnych? Środki fundacji (przy założeniu, że nie ma kosztów administracyjnych, zarząd i księgowość pracują za darmo) wyniosą po 4 latach ok. 4.000 x 12 x 4 = 192.000 pln. A ile wniosą koszty referendum?
3. Deklaruje Pan zasilanie Fundacji kwotą 50% wynagrodzenia brutto – proszę wyjaśnić w jaki sposób. Będzie Pan co miesiąc, po otrzymaniu pensji wójta, z własnego prywatnego konta wykonywał przelew na konto Fundacji w kwocie 4.000 zł? A jeżeli nie tak - to jak będzie wyglądało przekazywanie tych środków fundacji?
Pozdrawiam i oczekuję rzeczowych odpowiedzi, bez uników i przemilczeń.