Dodaj do ulubionych

Nowy rozkład jazdy KM

07.11.08, 08:47
Jeżeli kogoś interesuje nowy rozkład jazdy od 14 grudnia 2008r podaję link do strony koleji niemieckich

Odjazdy z Mińska Mazowieckiego od 6.00
http://reiseauskunft.bahn.de/bin/bhftafel.exe/en?ld=212.24&seqnr=5&ident=90.03172024.1226042496&rt=1&input=Minsk%20Mazowiecki%235102293&boardType=dep&time=06:00&productsFilter=111111111&dateBegin=14.12.08&dateEnd=12.12.09&start=yes

Odjazdy ze Śródmieścia od 16.00
http://reiseauskunft.bahn.de/bin/bhftafel.exe/en?ld=212.24&seqnr=5&ident=90.03172024.1226042496&rt=1&input=Warszawa%20Srodmiescie%235100246&boardType=dep&time=16:00&productsFilter=111111111&dateBegin=14.12.08&dateEnd=12.12.09&start=yes
Obserwuj wątek
    • sonia23.1 Re: Nowy rozkład jazdy KM 07.11.08, 09:23
      przejrzałam ten rozkład i nie znalazłam żadnego pociągu jadacego z
      Mińska dalej niż do Zachodniej. To niemożliwe zeby tak było:(
      Potrzebuję dojechać do Warszawa Włochy i teraz mam taki super pociąg
      o 6.19. Czy ktos moze juz wie czy te zmiany podane przez marka są
      prawdziwe???
      • przewoz_pw Re: Nowy rozkład jazdy KM 07.11.08, 09:28
        Tak jak napisałem niżej:
        rozkład niepełny i.. dodatkowo nie uwzględnia relacji wiązanych.
        Możesz spojrzeć na rozkład i spojrzeć o której pociąg przyjeżdża do Zachodniej i sprawdzić, czy przypadkiem minutę potem nie odjeżdża w kierunku Grodziska jakiś inny pociąg. To są po prostu 2 pociągi wpisane oddzielnie. Nie należy się tym przejmować, sam wypatrzyłem kilka pociagów zMińska do Grodziska, Łowicza i Czachówka.
        • przewoz_pw Re: Nowy rozkład jazdy KM 07.11.08, 09:33
          Choć... z tego co widzę to akurat z rannych pociągów około 6:20 to nic na Grodzisk nie pojedzie. Wychodzi na przykład przesiadka 5 minutowa z pociągu o 6:29 z Mińska (7:23 na Zachodnim), 7:28 z zachodniego do Żyrardowa (Włochy o 7:34)
          • sonia23.1 Re: Nowy rozkład jazdy KM 07.11.08, 09:52
            :(:( to szkoda, a tak było fajnie. TZN przesiadka mi nie przeszkadza
            tylko ze niech Mińsk sie trochę opózni to nie zdązę się przesiąść,
            jak jeszcze pewnie trzeba bedzie rzebiec z peronu na peron. Wiec
            moze bede kombinowac ze kupie miesieczny do miłosnej i pozniej
            przesiade sie na SKM, ale to dodatkowe pieniadze. a czy moze wiesz
            czy jest jakis pociag o 16 bezposrednio z wloch do mm? terz taki
            mialam... eh pewnie znów na niekorzysc dla mnie:(
            • przewoz_pw Re: Nowy rozkład jazdy KM 07.11.08, 11:28
              sonia23.1 napisała:

> :(:( to szkoda, a tak było fajnie. TZN przesiadka mi nie przeszkadza
              > tylko ze niech Mińsk sie trochę opózni to nie zdązę się przesiąść,
              > jak jeszcze pewnie trzeba bedzie rzebiec z peronu na peron.
              Czemu nie przesiąść się na Ochocie czy Śródmieściu? Nie ma żadnego biegania po peronach :) A pociąg ten jedzie z Siedlec, Flirt z resztą - przed nim nic specjalnego się nie dzieje, powinno być o czasie. Zobaczymy jak wyjdzie.
              > przesiade sie na SKM,
              kiepskie przesiadki

> czy jest jakis pociag o 16 bezposrednio z wloch do mm? terz taki
              > mialam... eh pewnie znów na niekorzysc dla mnie:(

Widzę na pewno jeden pociąg pewny: 16:22 z Włoch (Grodzisk) do Mrozów (w D, W C do Mińska) i wcześniej jest o 15:58 do Mińska bezpośredni z Łowicza. W międzyczasie odjeżdżają inne do Mińska i Siedlec z zachodniej z tego co widzę...
              • sonia23.1 Re: Nowy rozkład jazdy KM 07.11.08, 12:03
                :) chociaz jedna dobra wiadomosc... na pewno bede wracac o 15.58.
                dzięki za info i pozdrowionka
    • przewoz_pw Re: Nowy rozkład jazdy KM 07.11.08, 09:23
      Tylko uważajcie, bo rozkład jest niepełny!
      I zanim posypią sie gromy, że nie ma pociągu miedzy 1730 a 1830 z Warszawy, to ja mówię - będzie. Prawdopodobnie piętrowy do Łukowa (musi domknąć poranny z Łukowa).

Podsumowanie, które miałem wstawić już jakiś czas temu, ale ciągle czekam na pełny rozkład i oficjalny:
      18 par pociągów (prawie połowa wszystkich) na Flirtach z czego 16 par do Siedlec, 2 pary tylko do Mińska (do Siedlec zostaną tylko 2 pary na starych składach). Czas jazdy skróci się do Mińska o 4, do Siedlec o 12 minut.
      Na plus:
      - brak przerw ponad 30 minut w szczycie, nieco lepiej rozłożone
      - szybciej i wygodniej w 36 pociągach (+2 pociągi na piętrusach).

Na minus:
      - brak przyspieszonych _po_ 7 rano z Mińska i do Mińska - po południu (tu pospieszne rozwaliły kolejny rok z rzędu sprawę).
      - brak taktu

Już teraz zaczynam wypatrywać pociągów, które mają szanse wiecznie się spóźniać... Wiecie o co chodzi.
      Co z tego, że dziś piętrus przybył do Halinowa przed czasem, do Miłosnej o czasie, jak w Miłosnej musiał czekać 3 minuty aż SKMka odskoczy (a odskakiwała dość wolno, bo jakiś pajac wyłamał szlaban w Sulejówku) etc...
      Ale tak ogółem nie wygląda to źle.
      Tylko jak co roku powtarzam - patrzcie na ten rozkład z pewną rezerwą - niemcy przeklepują wszystko jak leci, a już teraz okazuje się, że są błędy.
      • przewoz_pw Re: Nowy rozkład jazdy KM 27.11.08, 12:47
        Niemcy nieco poprawili rozkład. Pojawiły się relacje wiązane i pociąg o 18:01 ze wschodniej do Łukowa (piętrusy, czyli z zachodniej przez centralny).

Tak więc troszeczkę się poprawia układ połączeń po 17. Do tej pory mieliśmy 2 pociągi po 16:50, 17:20, 17:50 i 18:20 (wschodnia, śródmieście - wcześniej 10 minut).
        Teraz będzie to odpowiednio:
        17:04 (Siedlce, Flirty)
        17:16 (Mińsk, z Łowicza - może być podatny na opóźnienia)
        17:41 (Mińsk z Zachodniej)
        18:01 (Łuków, piętrusy z zachodniej)

Może troszeczkę się wtedy rozluźni, bo chyba sporo ludzi kończy po 17 pracę teraz, siedzą między tymi pociągami SKMki (16:56, 17:21, 17:53, 18:18) i jeszcze ze 2 pociągi do Tłuszcza. Łącznie w ciągu tej godziny 9 pociągów do Rembertowa i 7 jadących do Miłosnej lub dalej. Troszkę lepiej niż teraz. Reszty godzin na razie nie przeglądałem.
    • gixera Re: Nowy rozkład jazdy KM 07.11.08, 11:44
      Ten 6.29 będzie z Mińska, czy też jakiś Siedlecki? Ktoś się
      orientuje?
      • sonia23.1 Re: Nowy rozkład jazdy KM 07.11.08, 12:04
        no wlasnie bo to istotne... bo 6.14 jest chyba z łukowa a jesli 6.20
        z Siedlec to kiepska widomosc la nas bo nie usiadziemy przez caly rok
        • przewoz_pw Re: Nowy rozkład jazdy KM 07.11.08, 12:11
          sonia23.1 napisała:

> no wlasnie bo to istotne... bo 6.14 jest chyba z łukowa a jesli 6.20
          > z Siedlec to kiepska widomosc la nas bo nie usiadziemy przez caly rok

Po kolei:
          6:09 (przyspieszony przez Centralną - piętrusy)
          6:14 (z Mińska)
          6:29 (Flirt z Siedlec, docelowo mają jeździć podwójne, więc powinno być nie najgorzej - łącznie miejsc siedzących jest więcej niż w klasycznym składzie podwójnym, a w tym co teraz jeździ o 6:30 - kiedyś skład klasyczny - dziś piętrus, nawet ja we Wrzosowie miałem miejsce siedzące praktycznie zawsze).
          6:39 z Czeremchy do Tłuszcza p/wschodnią (przysp)
          6:45 (posp)
          6:49 (Mińsk)
          7:09 (siedlce, ale normalny, nie Flirt)
          7:18 (Mińsk)
          7:29 (Siedlce, Flirt)

tutaj można sprawdzić resztę, normalnie:
          reiseauskunft.bahn.de/bin/query.exe/en
          Tylko datę trzeba wpisać normalną, z nowego rozkładu (np 15.12.2008). Klikając na numer pociągu można zobaczyć jego pełen przebieg.
          • sonia23.1 Re: Nowy rozkład jazdy KM 07.11.08, 12:17
            a to spoko:) nawet nie jest tak tragicznie jak myślałam na poczatku
            tematu.
            • przewoz_pw Re: Nowy rozkład jazdy KM 08.11.08, 18:27
              Toć mówię, żeby nie wpadac w panikę ;)
              Gorzej nie będzie.
              Jeszcze dobra wiadomość dla Mrozów - jeden pociąg w "D" do nich w popołudniowym szczycie.
          • gixera Re: Nowy rozkład jazdy KM 09.11.08, 21:04
            W sumie, to ja nie jestem za bardzo zadowolona, że ten o 6.19 przesunęli na 6.14, bo i tak jestem dużo wcześniej w pracy, najbardzie pasowałby mi o 6.29 z Mińska, a tak w zimę z rana trzebe będzie czekać i marznąć.
            • przewoz_pw Re: Nowy rozkład jazdy KM 11.11.08, 16:12
              gixera napisała:

> W sumie, to ja nie jestem za bardzo zadowolona, że ten o 6.19 przesunęli na 6.1
              > 4, bo i tak jestem dużo wcześniej w pracy, najbardzie pasowałby mi o 6.29 z Miń
              > ska, a tak w zimę z rana trzebe będzie czekać i marznąć.

6:29 przecież będzie, nawet będzie przyjeżdżał tylko 10 minut po tym wczesniejszym (Flirty).
              • gixera Re: Nowy rozkład jazdy KM 11.11.08, 17:21
                Będzie ale pewnie zapchany i trzeba będzie czekać w mróz na peronie, a później całą drogę stać. Wcześniej według rozkładu jest 6.14.
                • przewoz_pw Re: Nowy rozkład jazdy KM 11.11.08, 20:32
                  Powtórzę się.
                  Dziś pociąg o 6:30 składa się z 3 wagonów piętrowych, kiedyś składał się z 2 jednostek, a ma się składać (najpewniej) z dwóch Flirtów. Każdy posiada podobną (minimalna różnica) miejsc siedzacych. Nie widze powodu, dla którego od 14 grudnia pociąg o 6:30 miał by być bardziej ciasny niż dziś...
                  Następny jedzie do wschodniej, ale za to szybciej - ci którzy mogą - skorzystają. Wczesniej jedzie Mińsk. On już dziś parę przystanków za Mińskiem wygląda dokładnie tak jak ten 6:30.
                  Jakiejś ogromnej rewolucji nie przewiduję.
    • mmpio Re: Nowy rozkład jazdy KM 27.11.08, 12:57
      Dnia pierwszego grudnia pojawią się spore zmiany jeśli chodzi o PKP Przewozy regionalne, pojawiają się nowe wojewódzkie spółki zamiast oddziałów, a przeciętnego podróżnego pewnie najbardziej obchodzi na dzień dzisiejszy przynajmniej to, że jest drobne zamieszanie w sprawie biletów, np. niektóre spółki nie bedą honorowały biletów na pociągi pospieszne i takie tam... Mam nadzieję że wszystko sie ułoży, juednak jak ktoś planuje jakąś podróż, radzę się w kasie podpytać;)
    • przewoz_pw Re: Nowy rozkład jazdy KM 04.12.08, 12:43
      KM umieściły na swojej stronie pełny rozkład jazdy na 2009 rok w PDFie. Już oficjalnie.
      • mark234 Re: Nowy rozkład jazdy KM 04.12.08, 13:40
        Ciekawe które z nich to Filtry, bo piętrowe to wiadomo
        • mark234 Re: Nowy rozkład jazdy KM 04.12.08, 13:48
          Przepraszam Flirty ale już się domyślam że wiekszośc pociągów z Siedlec i do Siedlec to będą Flirty tylko one mogą być przystosowane do obsługi niepełnosprawnych
          • marzuusia Re: Nowy rozkład jazdy KM 05.12.08, 06:52
            Moim skromnym zdaniem flirty to porażka, może i są wygodne, ale pod
            warunkiem, że się w nich siedzi, niestety o 15.03 z Zachodniej
            jedzie flirt do Mińska i ciężko jest w nim znaleźć miejsce
            stojące ;), nie wspominając już o siedzącym, fliry zawsze jadą jako
            pojedynczy skład :( i posiadają mniej miejsc siedzących dla
            pasażerów niż stare, rozklekotane jednostki...
            • przewoz_pw Re: Nowy rozkład jazdy KM 05.12.08, 09:08
              15:03 z Zachodniej? Od kiedy? Bo jeszcze niedawno wyruszały zwykłe jednostki, czasem po modernizacji.
              A Flirty do Siedlec będą jeździć w większości podwójnie, więc będzie więcej miejsca jak w dwóch jednostkach tradycyjnych.
              • marzuusia Re: Nowy rozkład jazdy KM 05.12.08, 10:57
                w tym tygodniu codziennie niestety....
                A do tej pory z częstotliwością 2-3 razy w tygodniu :(
                Miejsc siedzących (tak na oko) w pojedynczym flircie jest mniej niż
                w pojedynczej starej jednostce
                W tym flircie 15:03(z Zachodniej) już na Sródmieściu o miejscu do
                siedzenia można tylko pomarzyć, a proszę mi wierzyć, że człowiek,
                który wstał o 4 rano, przepracował 9 godzin jest zmęczony i wolałby
                siedzieć w starym podwójnym pociągu niż stać w pojedynczym i ładnym
                flircie, usiąść się w nim da, ale dopiero w okolicach Nowe Dębe
                Wielkie a i to nie zawsze, czyli 10 minut przed zakończeniem
                podróży. A już najprzyjemniejsze jest zachowanie Jaśnie Panów
                Konduktorów, którzy zajmują zazwyczaj dwa miejsca w tym pociągu,
                jedno dla siebie, drugie dla swoich toreb, teczek, itd. itp.
                Pozdrawiam
                • przewoz_pw Re: Nowy rozkład jazdy KM 05.12.08, 13:03
                  Oko Cię nieco myli - miejsc siedzących regularnych jest tyle samo (niektóre EN57 mają mniej), a jak się doliczy miejsca przy wyjściach, to Flirt pojedyńczy wygrywa o kilkanaście miejsc. No i jest dłuższy - więcej miejsc stojących.
                  Patrząc na pociąg 19:17 ze Śródmieścia - też na Flircie - luźno zaczyna się robić za Sulejówkiem. Wcześniej ciężko znaleźć miejsce normalne, jak ktoś wsiada na Powiślu. Wcześniej Śródmieście robi taki atak na siedzące, że nic tylko filmiki kręcić.
                  W okolicach Nowego Dębego Wielkiego już zwykle jest luźno.
                  To wszystko jeszcze zależy, czy Rembertów jedzie wcześniejszym Tłuszczem ,czy czeka na Flirta z nadzieją na dobre warunki ;)
                  Przy podwójnych Flirtach będzie więc luźniej niż dziś w podwójnym EN57 no i po ludzku - jak napisał kolega niżej - czasem lepiej stać i krócej jechać we Flircie, niż kisić się w EN57, szczególnie w szczycie.
    • mark234 Re: Nowy rozkład jazdy KM 05.12.08, 12:43
      Wolę stać w nowym niż w starym, po reszto w nowych jest klimatyzacja bez zaduchu, wreszcie będzie można zobaczyć jak świat wygląda zza szyby w starych nic nie było widać
    • sonia23.1 Re: Nowy rozkład jazdy KM 15.12.08, 08:29
      czy ktoś jechał dziś pociagiem z Siedlec 0 6,29 i może powiedzieć, czy w Mińsku
      można sobie spokojnie usiąść? Bo widziałam, ze to jedzie Flitr i nie wiem moze
      to złudzenie, ale pomimo ze były dwa składy to wydaje mi się ze jest
      zdecydowanie mniej miejsc siedzacych niz w starych pociagach.
      • przewoz_pw Re: Nowy rozkład jazdy KM 15.12.08, 08:48
        2 składy Flirt to 430 miejsc siedzących (liczę razem z rozkładanymi przy drzwiach). 2xEN57 ma tych miejsc mniej niż 400 (EN57 mają od 190 do 210, zależnie od modernizacji) często.
        Tak więc można spokojnie liczyć, że miejsc tyle samo. Już to tłumaczyłem.
        Miejsc stojących jest więcej.
        • sonia23.1 Re: Nowy rozkład jazdy KM 15.12.08, 08:53
          ale stojące mnie nie interesuja:)
          • przewoz_pw Re: Nowy rozkład jazdy KM 15.12.08, 08:56
            A powinny, bo to oznacza, że jak do tej pory od Wesołej ludzie nad tobą wręcz wisieli, to teraz będzie nieco luźniej.
            Ja w tym o 6:30 stałem czesto a gęsto w piętrusie, a jadę do Warszawy tylko 4 minuty krócej niż Mińsk. Bywało ciasno.
            • sonia23.1 Re: Nowy rozkład jazdy KM 15.12.08, 09:07
              a dzis byl tuz przed minskiem o 6,14 pietrowy pociag z Lukowa. On jest nadal w
              rozkladzie?
              • mark234 Re: Nowy rozkład jazdy KM 15.12.08, 09:10
                Wystarczy spojrzeć i przeczytać www.mazowieckie.com.pl/site.php5/Show/127.html
      • gixera Re: Nowy rozkład jazdy KM 15.12.08, 11:38
        Ja dzisiaj jechałam tym pociągiem i powiem jedno, już nigdy więcej
        nim nie pojadę. Wolę wstać 15 minut wcześniej i później godzinę
        przespać się w pociągu niż znowu stać całą drogę. Z tego co się
        zorientowałam, to wszyscy, którzy wsiedli dzisiaj w Mińsku, stali,
        może pojedyńcze osoby trafiły miejsce siedzące.
        • sonia23.1 Re: Nowy rozkład jazdy KM 15.12.08, 11:48
          dzięki gixera, wlasnie chodziło mi o konkretną odpowiedz. To ja pozostaję przy
          pociagu z minska 6,14, chociaz pozniej długo czekam na przesiadkę. dzięki
          • przewoz_pw Re: Nowy rozkład jazdy KM 16.12.08, 08:03
            Podejrzewam, że "nigdy więcej" gixery trwało tylko do dziś, kiedy to z przyczyn dla mnie nieznanych wcześnijeszy pociąg nie przyjechał. Ja już w Halinowie miałem ochotę zaczekać na szynobusa do wschodniej i tak bym podobnie wyszedł na tym, może był bym nieco później w pracy tylko, bo Siedlce i tak złapały 5 minut opóźnienia...
            Aż dziwne, że w Wesołej jeszcze ludzie wsiadali. Ponad 900-1000 osób na pokładzie jak nic (430+400=830 miejsc nominalnie ma taki skład).
            A ja aż specjalnie na ten pociąg przyszedłem, żeby sprawdzić czy te 30 miejsc więcej w stosunku do piętrusa robi różnicę, czy nie... Cóż. nie sprawdziłem ;) Dobrze, że chociaż po południu wczoraj w miarę po ludzku się jechało podwójnym.
            • przewoz_pw Re: Nowy rozkład jazdy KM 16.12.08, 08:09
              PS.
              Z rozmów prowadzonych przez osoby na mnie jadące wynikało, że zdecydowana większość nie widziała pliku z rozkładem nawet na oczy, może nawet nie wie o jego istnieniu, bo głupoty się sypały, że to teraz szynobus przez centralny i nie wiadomo gdzie się zatrzymuje, a ten to inaczej, a wczoraj to w ogóle..
              Podejrzewam, że jakby niektórzy spojrzeli na rozkład, to nieco inaczej by planowali nawet podróże, bo nie wiedzieli o istnieniu niektórych połączeń. Czego to się można w takim tłumie dowiedzieć...
              • mark234 Re: Nowy rozkład jazdy KM 16.12.08, 08:22
                Dawno już robiono badania że Polacy maja problem ze zrozumieniem czytanego tekstu, niektórzy nie umieja a innym sie nie chce zajrzeć do internetu i dziwić że politycy im każdą ciemnotę wcisną i zagłosują na takiego szkodnika jak pan K.
                A co Flirtów wczoraj specjalnie jechałem do domu, komfort jazdy bez porównania wreszcie można posłuchać muzyki, nie jest gorąco ani zimno i ten zapach świeżości,pociągi jakby z innego świata. Dzisiaj też zauważyłem że pociąg jest jak z gumy nie było jednego składu a pociąg nie był bardzo zatłoczony ostatecznie wolę już stać w Flircie niż siedzieć w starym składzie
                • przewoz_pw Re: Nowy rozkład jazdy KM 16.12.08, 08:50
                  > Polacy maja problem ze zrozumieniem czytanego tekstu
                  To niestety fakt.

> tu, niektórzy nie umieja a innym sie nie chce zajrzeć do internetu

No właśnie. Co ciekawe głupoty sypały się również z ust młodziezy, która przecież czasami całymi dniami potrafi w necie siedzieć. I co? I chyba na gg i gronie się kończy.

> Dzisiaj też zauważyłem że pociąg jest jak z gumy nie było
                  > jednego składu a pociąg nie był bardzo zatłoczony ostatecznie
                  > wolę już stać w Flircie niż siedzieć w starym składzie

Z tym "nie był bardzo zatłoczony" to wielu się nie zgodiz, bo u mnie pękał w szwach. Moze na końcu było lepiej ;)
                  Ale fakt, dobrze się zwykle ten tłok rozkłada i lepiej jechać na stojąco we Flircie niż na siedząco w EN57. chyba, że jest w miarę luźno w tym EN...
                  • sonia23.1 Re: Nowy rozkład jazdy KM 16.12.08, 09:57
                    no nie wiem Panowie, czy tak fajnie stoi sie w Filtrze. Dziś tez
                    jechałam 6,29 z przymusu niejako, bo nie było wczesniejszego... i ja
                    miałam trochę luzu wokól siebie bo stałam przy złączeniu, ale
                    wspólczuje tym, ktorzy stali bliżej drzwi. Tak to sie chyba jezdziło
                    w PRL. Ja wole jednak siedziec w starym skladzie niz stac w takim
                    luksusie. A wogóle to jesli PKP nie moze wywiazac sie ze swoich
                    uslug 9 brak pociagu o 6.14) to niech pusci do warszawy 3 pociagi na
                    godzine i moze wtedy bedzie gralo. A wkurzona jestem tym porankiem
                    • gixera Re: Nowy rozkład jazdy KM 16.12.08, 15:55
                      Ja po tych przeżyciach miałam jeszcze powtórkę w metrze, które
                      przyjeżdża średnio co 5 minut i tłok podobny jest do dzisiejszego
                      pociągu o 6.29. Ogólnie od 6 rano na nogach, bo wyszłam wczesniej,
                      żeby sobie dobre miejsce w tym o 6.14 zająć, i w ścisku.
                      • sonia23.1 Re: Nowy rozkład jazdy KM 16.12.08, 18:54
                        pociąg z warszawy o 15.58 był w mińsku o 17.30. Bez komentarza. Mam
                        na dzis dosyć tej kolei.
                        • i_ja_tez Re: Nowy rozkład jazdy KM 17.12.08, 08:32
                          Według mnie było dobre i niepotrzebnie rozkład zmieniali.
                          Lubiłam pociąg za możliwość wyspania sięw drodze to pracy i
                          oczywiście za 50 minut do Warszawy ;)
                          Ale jak mam stać w pociągu to szczerze mówiąc wole stać w korku w
                          samochodzie bez tłumu ludzi.
                          • gixera Re: Nowy rozkład jazdy KM 17.12.08, 10:16
                            Tak poprawili ten rozkład, że pociąg do Mrozów o 16.33 stał 10 min w
                            Sulejówku i przepuszczał pośpieszne.
                            • przewoz_pw Re: Nowy rozkład jazdy KM 17.12.08, 15:26
                              gixera napisała:

> Tak poprawili ten rozkład, że pociąg do Mrozów o 16.33 stał 10 min w
                              > Sulejówku i przepuszczał pośpieszne.

Jak pospieszne się chrzanią, to choćby nie wiem co robili z rozkładem, to będzie się wszystko bujać.
                    • przewoz_pw Re: Nowy rozkład jazdy KM 16.12.08, 21:42
                      > no nie wiem Panowie, czy tak fajnie stoi sie w Filtrze.
                      Dzisiejsza sytuacja wiesz z czego wynikała. Każdy szczytowy pociąg wiezie 400 osób na siedząco i około 200 na stojaka (minimum). W tym jednym Flircie zmieścić się chciało (próbowało) około 1200 osób. Wątpię, żeby wszyscy weszli. Rekord i tak chyba został pobity.
                      Na codzień lepiej się jeździ.
                      Popołudnie też kiepskie - tragiczny wypadek w Dębem Wielkim i na prawdę nie było wesoło, bo wszystko na 2 godziny stanęło.
                      • rotaar Re: Nowy rozkład jazdy KM 16.12.08, 22:35
                        a co to za wypadek był w Dębem?
                        • przewoz_pw Re: Nowy rozkład jazdy KM 16.12.08, 23:24
                          Człowiek wpadł/wszedł pod pociąg (w okolicy starego przejazdu i wiadoktu). Trafiło na Flirta do Siedlec po 17, jego ciało potem znalazło się na drugim torze po którym jechał pospieszny...

Wszystko musiało stanąć siłą rzeczy. Nic przyjemnego. Najdłużej ten pospieszny stał.
            • gixera Re: Nowy rozkład jazdy KM 16.12.08, 15:51
              Nigdy z własnej woli:-)
              • sonia23.1 pytanie do przewoz_pw :) 30.12.08, 10:13
                mam wrażenie że wszystko wiesz na temat KM, więc może uświadomisz mi
                po jaką cholerę zrobili pociąg do Mińska o 15,58 z Warszawa Włochy,
                skoro od dnia zmiany rozkładu jeszcze ani razu nie przyjechał o
                czasie i z reguły odjeżdża z Włoch o 16,15???? Czy nie mogli go od
                razu wyrzucić z rozkładu, bo następny jest już 16.19. Nikt by sie
                wtedy nie denerwował i śpieszył się... bo a nuż zdarzy mu sie
                przyjechac o czaasie ( nadzieja matką głupich), a potem ludzie
                marzna przez 20 minut.
                • przewoz_pw Re: pytanie do przewoz_pw :) 30.12.08, 12:40
                  sonia23.1 napisała:

> mam wrażenie że wszystko wiesz na temat KM,
                  Źródło mojej wiedzy jest ogólnodostępne: Internet.

> po jaką cholerę zrobili pociąg do Mińska o 15,58 z Warszawa Włochy,
                  > skoro od dnia zmiany rozkładu jeszcze ani razu nie przyjechał o
                  > czasie i z reguły odjeżdża z Włoch o 16,15????

Pojęcia nie mam. To chodzi o ten pociąg z Łowicza? Jak widać wyjątkowo nietrafione połączenie, kierunek łowicki jest mocno obciążony przez pociągi PKP IC i to zwykle one powodują opóźnienia pozostałych pociągów. Tym bardziej, że na zachodzie (Poznań itp trwają remonty, więc połowa pośpiechów przyjeżdża opóźniona.
                  Ale o faktyczne przyczyny opóźnień to raczej się dowiadywać u samych KM.
                  Pociąg o którym piszesz nie ma zmienionego rozkładu tymczasowo, być może powinien mieć... kto jego tam wie.
                  Ja jeszcze w tym rozkładzie na niego nie trafiłem ani razu, a nawet jakbym trafił to raczej od śródmieścia czy wschodniej.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka