Dodaj do ulubionych

Ośrodki Rehabilitacyjne Godne Polecenia

29.06.14, 18:54
Witam. Warto pomagać - to pewne!
Form pomocy, które nic nie kosztują oprócz czasu jest bardzo wiele. Taką formą pomocy jest polecanie Centrów Rehabilitacyjnych z Turnusami Rehabilitacyjnymi, które na takie polecenie zasługują. Niech osoby, które szukają bardzo specjalistycznej pomocy trafiają na odpowiednich ludzi w odpowiednich miejscach. Proszę piszcie tylko te, które są sprawdzone!

Zacznę pierwszy:

1. Centrum Rehabilitacyjno-Medyczne Norman
Dlaczego? Bo dzięki wspaniałym i ogromnie doświadczonym osobom moje dziecko z MPDz robi rewelacyjne postępy :) Polecam to miejsce ze względu na skuteczność terapii oraz wspaniałą domową atmosferę (to bardzo ważny aspekt psychologiczny, który jak się okazało ma znaczny wpływ na skuteczność terapii ).

Warto wspomnieć o tym, że właściciel ośrodka jest wynalazcą i konstruktorem znanego na całym świecie urządzenia rehabilitacyjnego PAJĄK.

Centrum Norman
75-393 Koszalin
ul. Pomorska 28
www.normanrehabilitation.com

Ktoś zna inne? Proszę pisać...
Obserwuj wątek
    • fundacjaps Re: Ośrodki Rehabilitacyjne Godne Polecenia 15.07.14, 17:06
      cztery dęby
      • inouke1987 Re: Ośrodki Rehabilitacyjne Godne Polecenia 20.07.14, 21:07
        Witam wszystkich, którzy trafili na to forum poszukując placówki godnej polecenia.

Chciałabym polecić Centrum medyczno - rehabilitacyjne w Katowicach, przy ulicy Ligockiej 103.
        Natrafiłam na tą placówkę przez przypadek, gdy szukałam placówki rehabilitacyjnej w Katowicach. Byłam zaskoczona, gdy pierwszy raz zajrzałam do placówki. Miła i ciepła atmosfera, personel uprzejmy, z uśmiechem na twarzy, chętni do pomocy, zawsze doradzą. Po zabiegach czułam się jak nowo narodzona. Pracownicy podchodzą indywidualnie do każdego pacjenta.
        Podaję namiary:
        Centrum medyczno - rehabilitacyjne
        ul. Ligocka 103
        40-568 Katowice
        od poniedziałku do piątku w godzinach 9.00-17.00
        osobiście i/lub telefonicznie 32 2589 325
        kom. 695 672 219
        Strona internetowa: medrehab.eu/

Przyjmują zarówno z NFZ jak i prywatnie.

Dodam również, że placówka obecnie oferuje 10% rabatu przy zakupie serii 10 zabiegów.
        • mamoonia Re: Ośrodki Rehabilitacyjne Godne Polecenia 15.01.15, 22:02
          Ja z czystym sumieniem moge polecic panią paulinę z dualmedu w krakowie. prowadzi mojego synka, rozliczamy sie poprzez fundację na podstawie faktur od niej, pomaga nam w doborze sprzetu, przychodzi do domu. pracujemy metoda bobath wg instruktazu pani pauliny.
          • masazewesola.pl Re: Ośrodki Rehabilitacyjne Godne Polecenia 23.08.15, 08:48
            Zależy jakiej terapii szukasz, Ośrodek w Helenowie, na Pilickiej, Attis ośrodek pomocy rodzinie na Góczewskiej
    • marlee001 Re: Ośrodki Rehabilitacyjne Kraków 23.08.14, 18:02
      Zapraszam do gabinetu terapii dzieci i młodzieży AGAJA w Krakowie - gabinet obecnie nawiązał współpracę z certyfikowanymi fizjoterapeutami NDT-Bobath, Kinesiotapingu, masażu Shantala, PNF, Yumeho. Nasi terapeuci posiadają wieloletnie doświadczenie w pracy z dziećmi, również w szpitalach dziecięcych w Krakowie oraz poradniach rehabilitacji. Stawiamy na rodzinną atmosferę oraz - co najważniejsze - widoczne rezultaty pracy! Wstępna diagnoza i propozycja rehabilitacji - całkowicie darmowe!

Organizujemy kompleksowe turnusy rehabilitacyjne.
      www.agaja.pl
      • wwojtas88 Re: Ośrodki Rehabilitacyjne Kraków 05.08.16, 16:46
        zapraszam do gabinetu rehabilitacji w Przemyślu- kompleksowa rehabilitacji dzieci i osób dorosłych www.lachfizjoterapia.pl
    • ania-ryskrzys Re: Ośrodki Rehabilitacyjne Godne Polecenia 30.01.15, 09:00
      www.gabinetpromyk.eu/ Z czystym sumieniem GORĄCO POLECAMY !!!!!!!
    • karolina84wawa Re: Ośrodki Rehabilitacyjne Godne Polecenia 08.03.15, 15:41
      Oj tak polecenia są bardzo ważne w szczególności jeżeli mówimy o naszych dzieciach. Ja już jakiś czas temu pisałam, polecałam w kwestii Integracji Sensorycznej, ale tu jakby podobny temat. Samych gabinetów w Warszawie jest bardzo wiele a już ośrodków rehabilitacji godnych polecenia jest bardzo mało. Ja polecam sprawdzić gabinetpromyk.eu/ Akurat oni mi pomogli w czymś troszkę innym, ale spędziłam tam sporo godzin i wiem, że mają bardzo bogatą ofertę usług związanych z fizjoterapią dzieciecą i rehabilitacją dla dzieci. Pozdrawiam
      • wisniewska89 Re: Ośrodki Rehabilitacyjne Godne Polecenia 29.10.15, 11:39
        Witam serdecznie,
        Mam spore doświadczenie w tym temacie i mogę potwierdzić opinię poprzedniczki, że Gabinet Promyk w Warszawie na ul. Odolańskiej jest miejscem godnym polecenia jeżeli ktoś szuka dobrego specjalisty to w Promyku go znajdzie. Moja opinia wynika z faktu, że sporo czytam i sprawdzam następnie wystawione opinie. Osobiście byłam w tym ośrodku i jest tam kadra z bardzo dużym doświadczeniem i odpowiednim podejściem do tematu. Pozdrawiam
    • 7mon Re: Ośrodki Rehabilitacyjne Godne Polecenia 17.03.15, 15:10
      Klinikarehabilitacjinowydwor.com
      Bardzo Polecam ten ośrodek!
      Wspaniali Ciepło ludzie go prowadza, atmosfera jest niesamowicie ciepła:) Sprzęt pierwsza klasa i pełną Profesją jeśli chodzi o opiekunów.
      Jestem pod Naprawdę ogromnym wrazeniem!:)
      Gorąco Polecam!:)
    • marcinsz32 Re: Ośrodki Rehabilitacyjne Godne Polecenia 04.06.15, 16:55
      Ja polecam gabinet dzieci-rehabilitacja.pl/. Najnowsze metody w tym przede wszystkim Vojta, Bobath, PNF. Pani Paulina jest przemiłą osobą i naprawdę lubi dzieci, każdego małego pacjenta traktuje indywidualnie.
      • nzenios Re: Ośrodki Rehabilitacyjne Godne Polecenia 13.06.16, 23:47
        najnowsza metoda i patentowana nazywa sie INRS i nalezy profesorowi Kozyavkin z Ukrajny.. mozna znalesc informacji w jezyku polskim rowniez. ich steona na facebooku m.facebook.com/metoda.kozyavkina/?ref=bookmarks

a ich strina na necie www.reha.lviv.ua
    • mama.olkaa Re: Ośrodki Rehabilitacyjne Godne Polecenia 15.06.15, 16:27
      Ja chodzę z moim synkiem do prywatnej przychodni w Warszawie - medintel. Tam mamy naszą kochaną Panią rehabilitantkę, Małgosię Urbaś. Bardzo polecam. Jest cierpliwa i już teraz po miesięcznej rehabilitacji widzimy z mężem efekty leczenia.
    • martek40 Re: Ośrodki Rehabilitacyjne Godne Polecenia 20.07.15, 02:10
      Ja właśnie wróciłam z turnusu rehabilitacyjnego w Dębowcu k/Skoczowa.
      Piękna i cicha okolica.
      Rodzinna atmosfera.
      Rehabilitacja dopasowana do możliwości i aktualnych potrzeb dziecka.
      Pyszne jedzenie.
      Przestronne pokoje z dużymi łazienkami.
      Zero barier architektonicznych.
      Świetne zajęcia popołudniowo-wieczorne.
      Polecam z czystym sumieniem.
      www.rehabilitacja-debowiec.pl
    • jajacek_wa Re: Ośrodki Rehabilitacyjne Godne Polecenia 23.07.15, 10:09
      Witam serdecznie, najnowsze Centrum Rehabilitacyjne Constance Care w Gminie Konstancin_Jeziorna , Kierszek ul.Działkowa 125 , www.constancecare.pl . Ma najnowocześniejsze wyposażenie i fantastycznych terapeutów. G-EO System , Handtutor, Integracja Sensoryczna
      • katarzynacc Re: Ośrodki Rehabilitacyjne Godne Polecenia 08.06.16, 16:02
        Potwierdzam. Właśnie wróciłam od nich z turnusu rehabilitacyjnego. Świetnie wyposażone, wysoko wykwalifikowana kadra. Uzyskałam bardzo dobre efekty terapii. Serdecznie wszystkim polecam.
    • avalonfundacja12 Re: Ośrodki Rehabilitacyjne Godne Polecenia 29.07.15, 15:47
      Serdecznie polecamy korzystanie z zajęć rehabilitacyjnych w Fundacji Avalon. Pierwsze 50 godzin wsparcia dla nowych beneficjentów ze znacznym stopniem niepełnosprawności jest dofinansowane ze środków Pfron. Prowadzimy zajęcia dla osób powyżej 16 roku życia. Dajemy także możliwość założenia subkonta, na które nasi Beneficjenci mogą zbierać środki z 1% i darowizny.

Nasi pracownicy ciągle się edukują, uczęszczają na szkolenia i poszerzają swoje umiejętności. Szefem Fundacji jest osoba niepełnosprawna, dzięki czemu dobrze znamy potrzeby naszych podopiecznych – najważniejsze dla nas jest dobro pacjenta i przyjazna atmosfera. Jeśli chcieliby Państwo dowiedzieć więcej o naszym zespole i ofercie prosimy odwiedzić stronę w wyszukiwarce wpisując Fundacja Avalon. Zapraszamy także do kontaktu: mail: pomoc@fundacjaavalon.pl; tel. 22 266 82 36 lub 666 324 328
      Pozdrawiamy.
      Fundacja Avalon
    • mamaaniolka2013 Re: Ośrodki Rehabilitacyjne Godne Polecenia 12.08.15, 14:05
      ja mogę polecić arka-reh.com/
      "ARKA" Centrum Rehabilitacyjno-Terapeutyczne dla Dzieci i Młodzieży
      Polna 18
      82-300 Elbląg
      Aleksandra Pełka
      606-90-58-83
      pelka.aleksandra@gmail.com

nie jest to duży ośrodek, ale godny polecenia. rehabilitują głównie dzieci, ale też i dorosłych
      • reszka80 Re: Ośrodki Rehabilitacyjne Godne Polecenia 18.11.15, 17:18
        Ja polecam OSMEDIC
        www.osmedic.pl/index.htm
        Mariusz Łupiński tel. 509­ 201­ 178
        Warszawa Ursynów - ul. Nugat 3
    • mareksosnowsky Re: Ośrodki Rehabilitacyjne Godne Polecenia 17.08.15, 17:12
      Witam!

Właśnie kończę 4 miesiąc rehabilitacji w CRF Orthos w Warszawie, którego właścicielką jest dr Agnieszka Stępień. Trafiłem tutaj z polecenia i od razu wiedziałem, że trafiłem z dzieckiem w dobre ręce. Pani Doktor jest przemiłą osobą z ogromną wiedzą, dla której(co bardzo ważne) liczy się dobro drugiego człowieka a nie pieniądze! Trudno o takich ludzi w dzisiejszych czasach.

Od dr Stępień trafiliśmy do jednej z fizjoterapeutek - Zuzanny Brzozowskiej, która od samego początku oczarowała nas podejściem do fizjoterapii. Nasza 6 letnia córeczka nie nudzi się w trakcie wizyty - wręcz przeciwnie- świetnie się bawi a to wszystko niesie ze sobą bardzo dobre efekty rehabilitacji w ciągu kilku miesięcy udało nam się znacznie zmniejszyć skoliozę kręgosłupa u Ani.

Samo miejsce jest bardzo zadbane i w dobrej lokalizacji, 500 m od stacji metra wilanowska.
      Z czystym sumieniem polecam to miejsce i życzę wszystkim żeby trafiali na takich ludzi jacy pracują w Orthosie!
    • krystyna1978 Re: Ośrodki Rehabilitacyjne Godne Polecenia 22.11.15, 16:42
      www.fizjopraktis.pl
    • nzenios Re: Ośrodki Rehabilitacyjne Godne Polecenia 13.06.16, 23:15
      Polecam rowniez Miedzynarodowa klinike na Truskawcu. www.reha.lviv.ua

m.facebook.com/metoda.kozyavkina/?ref=bookmarks
    • nzenios Re: Ośrodki Rehabilitacyjne Godne Polecenia 13.07.16, 11:38
      www.facebook.com/metoda.kozyavkina/
    • nzenios Re: Ośrodki Rehabilitacyjne Godne Polecenia 13.07.16, 14:30
      Ja z kolej polecam Osrodek Rehabilitacji dziecej Profesora Kozyavkina tuz za granica polski w Truskawcu. Jesli istnieje jeden w swego rodzaju osrodek to jest Miedzynarodowa Klinika Rehabilitacji profesora Kozyavkina . Tu mozna znalesc wiecej informacji w jezyku polskim www.facebook.com/metoda.kozyavkina/ jak rozniez na ich strone www.reha.lviv.ua . Doswiadczenia jest ogromne i ich system INRS jest jeden z jabadziej efektywnych i udokumentowanych naukowo. W jezyku polskim jest rowniez strona pl.reha.lviv.ua/
    • wwojtas88 Re: Ośrodki Rehabilitacyjne Godne Polecenia 05.08.16, 16:53
      Witam, zapraszam do gabinetu fizjoterapii w Przemyślu ul. Dekerta 9. Gabinet realizuje kompleksową rehabilitację dzieci i dorosłych metodami PNF, terapii manualnej i kinesiotapingu- www.lachfizjoterapia.pl
    • jajacek_wa Re: Ośrodki Rehabilitacyjne Godne Polecenia 05.08.16, 18:20
      Constance Care Centrum Rehabilitacji , jedyna w Polsce placówka tak fantastycznie wyposażona plus doskonali fachowcy . Tylko tam unikalna terapia przy użyciu exoszkieletu HAL - Hybrid Assistive Limb - jako jedyna dająca nadzieję osobom jeżdżącym na wózku na odzyskanie (przynajmniej w części) sprawności (w przypadku uszkodzonego rdzenia kręgowego musi być przynajmniej szczątkowa przewodność). www.constancecare.pl
    • zosia1701 Re: Ośrodki Rehabilitacyjne Godne Polecenia 09.08.16, 19:25
      Pani Anna Chmurska przyjmuje w Orthis Gabinet terapii i rozwoju w Rembertowie. Ciepła wesoła i jednocześnie wymagająca, świetna specjalistka NDT Bobath. Gorąco polecam!
    • ivona3301 Re: Ośrodki Rehabilitacyjne Godne Polecenia 01.01.17, 17:37
      ja jestem bardzo zadowolona z usług pani Magdaleny Brunagel, dojeżdża do domu i ma bardzo uczciwe podejście fizjoterapiadomowakrakow.pl/
    • ghostmachine Re: Ośrodki Rehabilitacyjne Godne Polecenia 13.04.18, 11:30
      Ja bardzo polecam rehabilitację w gabinecie małżeństwa Pasternak, świetnie wykształceni specjaliści z bardzo ludzkim podejściem do pacjenta. Byłem u wielu rehabilitantów i dopiero tych mogę polecić z czystym sumieniem. www.fizjoterapia-pasternak.pl
    • marysia.wojdal Re: Ośrodki Rehabilitacyjne Godne Polecenia 26.07.18, 20:24
      Ja szczerze polecam Centrum Medyczne Damiana, w którym Lekarze wykonują genialną robotę. Zapewniają rehabilitację pourazową, ortopedyczną, neurologiczną. Ponad to mają całą masę zabiegów poprawiających postawę ciała. Mój maluch dzięki metodzie Vojty po 2 miesiącach intensywnej pracy nadrobił swoje braki, raczkuje i wstaje przy meblach!
      • kasijak Re: Ośrodki Rehabilitacyjne Godne Polecenia 31.10.18, 14:54
        Tez polecam CMD, Jestem pod opieką ich przychodni i jak miałam problem po kontuzji ręki, to rehabilitowałam się w ich ośrodku rehabilitacyjnym. Bardzo szybko wróciłam do pełnej sprawności, poza tym fajna atmosfera. Polecam.
    • nauick78 Re: Ośrodki Rehabilitacyjne Godne Polecenia 04.02.19, 15:07
      Leśny Dom Seniora przy wszelkich bólach i problemach z dolnymi partiami i kręgosłupem. Przechodziłam tam zabiegi z Platinum, stol do trakcji kręgosłupa. Turnusy rehabilitacyjno-opiekuńcze trwaja 14 albko 21 dni. Każdego dnia 3 zabiegi + jeden relaksacyjny. Polecam ich.
    • 123gosc123 Re: Ośrodki Rehabilitacyjne Godne Polecenia 29.03.19, 15:41
      Ja polecam Ośrodek Rehabilitacyjny w Szymanowie koło Konstancina. Świetna opieka medyczna. Lekarze mają indywidualne podejście do pacjenta. W cenie jest wiele darmowych konsultacji z różnego rodzaju specjalistami. Jedzenie również bardzo smaczne i przede wszystkim zdrowe ponieważ mają dietetyka, który nadzoruje posiłki. Polecam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka