Dodaj do ulubionych

Wózek specjalistyczny dla dwójki dzieci

12.04.15, 14:01
Orientuje się może ktoś z Was czy jakaś firma wpadła na rozwiązanie dla rodziców, którzy potrzebują wózek spacerowy specjalistyczny dla chorego dziecka i drugie siedzisko (gondolę) dla dziecka zdrowego. Są takie wózki podwójne?
Obserwuj wątek
    • maka2003 Re: Wózek specjalistyczny dla dwójki dzieci 13.04.15, 07:55
      ja zdrowe nosiłam w chuście :)) i bardzo to rozwiązanie polecam.
      potem młodsza przeszła na dostawkę - taka stojącą

potem to można np tak:
      sklepwiatraczek.pl/product-pol-820-Buggypod-IO-Uniwersalna-Dostawka-do-wozka-dzieciecego.html
      lub tak
      www.funkydiva.pl/2011/04/18/dostawka-do-wozka/
      lub tak
      www.smykolandia.pl/p357,lascal-dostawka-do-kazdego-wozka-maxi-czarna.html
      • 4wita Re: Wózek specjalistyczny dla dwójki dzieci 13.04.15, 13:31
        Dzięki, Maka, szczególnie ta pierwsza dostawka fajna, bo może jechać młodsze dziecko. Długo w chuście nosiłaś? Szybko się to wiąże? Jak sprawdza się w zimie na kurtkę, bo wtedy będę pewnie najczęściej potrzebowała? Jeszcze tak mnie nurtowało czy da się nieść starsze dziecko na rękach, a młodsze w chuście równocześnie? :) Próbuję ogarnąć logistycznie wyprawy na zajęcia ze starszym dzieckiem kiedy np. musiałabym je wnieść na piętro po schodach, a młodszego nie mam gdzie zostawić. Na pewno jest to jakoś do ogarnięcia, ale zanim przerobię wszystkie wersje pomysłów, łącznie z tymi głupimi, to mogłabym skorzystać z Waszych doświadczeń :) .
        • maka2003 Re: Wózek specjalistyczny dla dwójki dzieci 27.04.15, 09:58
          Niepełnosprawną córkę nosiłam w chuście do 6 roku życia, tą młodszą zdrową do 2 - potem już bardzo chciała chodzić. Z maluchem chustę zawiążesz błyskawicznie. Polecam forum:

forum.gazeta.pl/forum/f,44603,Kawalek_szmaty_chusty_i_.html
          Jeżeli młodsze zawiążesz na plecach możesz z przodu przenieść starsze - ja tak nie próbowałam.

Jak 2-latka zmęczyła się na spacerze często wracała na podnóżku wózka inwalidzkiego starszej, lub na kolanach starszej :) - ale u mnie różnica wieku to 7 lat :)

Na długich spacerach przy 2 latce super sprawdzało się nosidło ergonomiczne - nosiłam ją na plecach.

Co do zimy - sa specjalne akcesoria dla mamy i dziecka - np. kurtka pod którą mieści się chusta z dzieciakiem.

Spróbuj iść na spotkanie Klubu kangura w Twojej okolicy - tam dziewczyny na pewno Ci doradzą.

maka
          • wojtekt4 Re: Wózek specjalistyczny dla dwójki dzieci 23.09.15, 12:25
            Jeżeli szukacie specjalistycznego sprzętu do rehabilitacji, warto zapoznać się z ofertą www.tech-med.com.pl - firma realizuje również zamówienia indywidualne, nawet bardzo nietypowe. Czas realizacji jest szybki.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka