Dodaj do ulubionych

objawy dzieciecego porażenia mózgowego pomocy!!

16.11.05, 14:39
jestem mamą 3 miesięcznej Martynki niedawno neurolog zauważył u niej objawy
które są zagrożeniem dzieciecego porażenia mózgowego niuni ma wzmożone
napięcie mięśni ciało układa wliterke c odgina głowę do tyłu trzyma zaciśnięte
piąstki ma zeza trzyma główkę na jedną stronę miała już usg głowy i eeg ale
nic na szczęście nie wykazało bardzo się boje od tygodni jeździmy na
rehabilitacje bardzo prosze o wsparcie rodziców dzieci które miały podobne objawy

Obserwuj wątek
    • tomczaczka Re: objawy dzieciecego porażenia mózgowego pomocy 16.11.05, 14:58
      poczytaj sobie stare wątki może coś Ci podpowiedzą
      <a href="forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?
      f=20939&w=20033955&v=2&s=0>forum</a>
      <a href="https://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?
      f=20939&w=27324888&v=2&s=0>forum</a>
      Pozdrawiam
      • beciakoz Tomczaczka to jest niedostępne. 16.11.05, 17:35
        Przynajmniej ja nie moge otworzyć. Mój syn też zachowywał się tak jak piszesz i
        nadal odchyla główkę jeszcze nie siedzi, ma zeza i jak pytam o MPD to nikt mnie
        nie straszy mówią że wyjdzie z tego. Teraz dowiedziałam się że będzie chodził
        jak skończy 1,5 roku według lekarzy na to wygląda. Ma teraz prawie 11mies
        korygowane 9.
        • tomczaczka Re: Tomczaczka to jest niedostępne. 17.11.05, 07:19
          Sorki, śpieszyło mi się i nie sprawdziłam czy działa :)))
      • pchliczek Re: objawy dzieciecego porażenia mózgowego pomocy 16.11.05, 20:57
        To jest jak najbardziej dostępne tylko linka nie można łamać

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=20939&w=20033955&v=2&s=0
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=20939&w=27324888&v=2&s=0p.
    • pchliczek Re: objawy dzieciecego porażenia mózgowego pomocy 16.11.05, 20:55
      A ja bym nie panikowała bo to co piszesz pasuje też do asymetrii.
      Mój synek układał się w C miał też nierówne napięcie, do tego główka szła w
      jedną stronę też lekko do tyłu, w drugą bardzo niechętnie i krótko patrzył, już
      w drugim miesiącu położony na brzuszek potrafił przekręcić się na plecy ale to
      dlatego, że jedna strona była silniejsza a druga słabsza i jak na tej słabszej
      się próbował oprzeć to przkręcał się. Fakt, Pitoo nie ma zeza ale przecież u
      maluszków to chyba nie jest nic niezwykłego, ponoć dopiero po którymś tam
      miesiącu należy się zaniepokoić.
      Ja bym skonsultowała z innym neurologiem jeszcze no ale rehabilitacja
      oczywiście nie zaszkodzi po prostu nie ma co się denerwować że to porażenie.
      p
    • osmag Re: objawy dzieciecego porażenia mózgowego pomocy 17.11.05, 06:47
      Przede wszystkim intensywne ćwiczenia, bo one są teraz najważniejsze. Nikt
      kożystając z samego opisu nie wypowie się na tmat Twojego dziecka, bo dziecko
      trzeba poprostu zobaczyć i zbadać. Na pocieszenie jest to dość małe dziecko i
      macie duże szanse przy dobrze prowadzonej rehabilitacji wyjśćz tego obronną
      ręką.Trzeba powalczyć o dziecko.
    • joanna_sikorska_26 Re: objawy dzieciecego porażenia mózgowego pomocy 20.04.13, 18:26
      Mózgowe porażenie dziecięce to zespół trwałych zaburzeń w zakresie rozwoju ruchu i postawy. Rodzaje MPD oraz inne informacje o mózgowym porażeniu dziecięcym (i rehabilitacji) znajdują się na poniższej stronie:

Rehabilitacja dzieci z mózgowym porażeniem dziecięcym

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka