Dodaj do ulubionych

Jak wygląda Wasza rehabilitacja u J.Stępowskiej?

10.07.06, 21:21
byliśmy raz u J. Stępowskiej na rehabilitacji asymetrii córki
i mąż już nie chce więcej do niej jechać, bo tylko pokazała nam jak nosić
dziecko i żadnych ćwiczeń
mąż twierdzi, że ona nie chce nas niczego nauczyć, byśmy ciągle do niej
jeździli i oczywiście kase płacili
jak to jest u Was?
mnie się wydaje, że na kolejnych zajęciach będzie pokazywać nowe ćwiczenia
czy jest tak jak mówi mąż, że ona tylko sama ćwiczy?
proszę o odpowiedzi
nie mam jakich argumentów użyć, by przekonać męża o konieczności ćwiczeń tam
-pani Jola ma dobre opinie, ale nikt nie pisał jak wyglądają takie spotaknia
ile trwają? co ile czasu jeżdżą?
my byliśmy tylko 15min i kolejne spotkanie za 2 tygodnie
Obserwuj wątek
    • makoba Re: Jak wygląda Wasza rehabilitacja u J.Stępowski 10.07.06, 22:18
      ja z Michalem chodzilam potem raz w miesiacu przez prawie rok. pierwsza wizyta
      taka sama jak u Was. Potem kontrola, ale nie tylko dziecka, ale i rodzica.
      rehabilitantka musi Was wyczuc. czy bedziecie dobrze cwiczyc z dzieckiem, , ona
      tylko da lekcje jak cwiczyc, a Wy to tobicie w domu. Taka nauka trwa stopniowo.
      Najpierw prawidlowa pielegnacja, ktora rowniez jest cwiczeniem. powoli,
      spokojnie. gdybys miala wiecej pytan: gg: 966910
      pozdrawiam.
      Marta
      • martucha1 Re: Jak wygląda Wasza rehabilitacja u J.Stępowski 11.07.06, 09:39

Ja ćwiczyłam z panem Piotrem (z jej gabinetu) i po trzech miesiącach
        przypomniał sobie, że warto dać jakieś ćwiczenia. Pieniądze wyrzucone w błoto.
        Mam nadzieję, że pani Stępowska poważniej podchodzi do swojej pracy i pacjentów.
        Marta
    • izabela1976 Re: Jak wygląda Wasza rehabilitacja u J.Stępowski 11.07.06, 13:49
      Ja z panią Jolą od razu umówiłam się, że będę do niej przyjeżdżać tylko i wyłącznie na instruktaż. Wizyty trwały zazwyczaj ok. 30 min. Sprawdzała co Michał umie a potem pokazywała ćwiczenia na nim, potem ja je demonstrowałam czy aby na pewno dobrze je zapamiętałam.
    • lacrossa Re: Jak wygląda Wasza rehabilitacja u J.Stępowski 13.07.06, 12:40
      Noszenie i podnoszenie dziecka w sposób prawidłowy to nie tylko czynność sama w
      sobie, ale i ćwiczenie dla dziecka. Nie wiem w jakim wieku jest Wasz maluch,
      ale moja córa właśnie od prawidłowej pielęgnacji zaczynała rehabilitację. J.S.
      prowadziła ją od samego początku (wcześniak z 34 tc) tzn od bodajże 2 mż. teraz
      córka już biega, rehabilitacji potrzebowala do mniej więcej 8mż. u nas
      spotkania zawsze po ok. 15 -20 min, czyli sprawdzenie co dziecko umie, potem
      pokazanie ćwiczeń i na końcu sprawdzenie czy je załapałam, a wg mnie to ona
      pokazuje ćwiczenia w sposób po prostu przystępny. Ja ją szczerze polecam.
      • ala_mm1 Re: Jak wygląda Wasza rehabilitacja u J.Stępowski 14.07.06, 20:30
        To chyba powinniście byc z mężem zadowoleni, bo jeżeli juz to taka forma jest
        mniej kosztowna, nie wiem zatem skąd podejrzenie, że J.S. chce wyciągnąć od Was
        kasę. Moim zdaniem to genialna kobieta, zna się na rzeczy, jest
        profesjonalistką, wie co robi, a do tego mój syn ją lubi :-)
        • iza_luiza Re: Jak wygląda Wasza rehabilitacja u J.Stępowski 16.07.06, 22:32
          Mój synek też jest pacjentem Pani Joli od 1,5 roku, albo i dłużej. Trafilismy
          do niej po fatalnej rehabilitacji i dotąd wyprowadza nas na prostą. Dlatego
          uważam, że dobra rehabilitantka to połowa sukcesu, bo ja przekonałam się ile
          może złego zrobić nieprawidłowa rehabilitacja.
          Szczerze polecam Panią Jolę, bo jest fachowcem, wie o czym mówi i wie co robi.
          A prawidłowa pielęgnacja dziecka jest kluczowa, szczególnie małego, i od tego
          powinniście zacząć, bo rehabilitacja jest bez sensu jeśli nie będziecie umieli
          prawidłowo obchodzić się z dzieckiem, bo zaraz zaprzepaścicie wszystko. Tak
          więc to naturalne, że od tego się zaczyna. Jak nauczycie się prawidłowo
          pielęgnować dziecko to następnym krokiem będzie stopniowa nauka ćwiczeń. To są
          zbyt poważne sprawy, żeby je traktować jak szkolenie z plakatowania, dwa słowa
          i do domu.
          pozdrawiam,
    • danmat2 Re: Jak wygląda Wasza rehabilitacja u J.Stępowski 15.11.06, 13:38
      Ja tez jeżdzę ze swoim dzieckiem do p.Joli. Powiem szczerze że kiedy tam
      trafiłam a było to 8 lat temu traktowała swoją pracę bardzo poważnie. Ale
      pewnego dnia coś się stało i p. Jola zaczęła starych pacjentów spychać. Tzn. że
      ona brała sobie same maleńkie dzieci a te duże przekazywała studentom. Nas tez
      chciała wrobić ale się nie udało bo żeśmy się nie zgodzili. Oczywiscie było jej
      to bardzo nie po nosie. My ćwiczymy teraz z panem Piotrem. Jestem bardzo
      zadowolona bo syn ma wreszcie porządne ćwiczenia. Nigdy nie kończą się przed
      upływem 45 minut a u pani Joli trwały po 15 no góra 20 minut i do domu. Sorry
      ale z dużym dzieckiem tak się nie da, jemu potrzeba troszkę wiecej czasu na
      ćwiczenia niż roczniakowi.
      • laila4 Re: Jak wygląda Wasza rehabilitacja u J.Stępowski 22.11.06, 10:52
        My też ćwiczymy z panem Piotrem i rów nież jesteśmy bardzo zadowoleni.
        Pozdrawiam.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka