Dodaj do ulubionych

Rozpoczynam SB 30.03.2014:)

29.03.14, 17:22
Witam wszystkie sbeczkiwink
To jest moje kolejne podejście na tą dietkę.Robi się coraz cieplej,trzeba ściągać fatałaszki a tu nie ma co na siebie założyć bo wszystko ciut przymałe się nagle zrobiło.Trochę się boję ,że będzie ciężko samej więc szukam chętnych ,bo w grupie lepiej idzie.Poprzednimi razami miałam świetną ekipę wsparcia było nam naprawdę super....mam nadzieję ,że i tym razem znajdę fajne kobitki do walki z nadmiernymi kilogramami.
Ważę 68kg przy wzroście 170 ,wiem ktoś powie ,że nie jest źle... tak wiem ale moja idealna waga to 62kg ale jak bym zeszła do 60 byłoby super.Tylko sęk w tym że najtrudniej zrzuca się te 6-8 kg.Ale nic tam będę próbować więc POMÓŻCIE KOCHANE!!!!!MOTYWUJMY SIĘ WZAJEMNIE!!!!!!!!!!!!!!!
Obserwuj wątek
    • vimi77 Re: Rozpoczynam SB 30.03.2014:) 29.03.14, 21:40
      Trzymam kciuki, ja na II fazie i powoli w dół.
      • armapy Re: Rozpoczynam SB 30.03.2014:) 31.03.14, 06:41
        No i nadszedł wielki dzień:0.Wydaje mi się ,że jestem dobrze przygotowana i dam radę.Dzięki vimi77 za wsparcie,napisz ile polecialo ci na jedyneczce.
        • armapy Re: Rozpoczynam SB 30.03.2014:) 31.03.14, 19:30
          Pierwszy dzień za mną.....no prawie ale nie zamierzam już dzisiaj jeść także w zasadzie za mnąsmileTrzymam się dzielnie...nie zgrzeszyłam więc jestem z siebie dumna hahhaahh.Szkoda ,że tu tak pusto i nikt ze mną nie chce plażować .......no nic może ktoś jednak dołączy.Dzisiaj na necie weszłam na ciekawy wątek o właściwościach odchudzających wiesiołka ......i podjełam decyzję ,że go sobie zakupię i połykam na pewno nie zaszkodzi a może pomożewink))))
          • vimi77 Re: Rozpoczynam SB 30.03.2014:) 31.03.14, 21:26
            Ja już 3 raz na SB i tym razem nie mogłam się zmobilizować do jedynki na dłużej, dlatego tylko 2 kilo ale zmieniam sposób odżywiania na stałe i już nie wrócę do wcześniejszej wagi.
            Znalazłam fajne przepisy na tym blogu: qchenne-inspiracje.blogspot.com/
            • armapy Re: Rozpoczynam SB 30.03.2014:) 31.03.14, 21:40
              W zasadzie to też moje trzecie podejście do SB i wiem ,że za każdym razem już wolniej spada waga ale mam nadzieję,że pomalutku poleci.....a ta stronka co podałaś faktycznie fajna.Póki co to na 1fazie chciałabym pociągnąć 2 tyg.ale to wyjdzie w praniu hahah.Fajnie ,że do mnie zaglądasz jest mi rażniejsmile

• armapy Re: Rozpoczynam SB 30.03.2014:) 01.04.14, 20:34
                No i zleciał kolejny dzień...hurrraaa !!!!!!........i o dziwo na spokojnie bez większych problemówwinkmam nadzieję ,że dalej też pójdzie tak łatwo.Na razie się nie ważę bo nie chcę się zniechęcać tym bardziej ,że zaczęłam więcej się ruszać i mam zakwasy więc i waga na pewno poszła do góry.Halo jest tam kto?????smile
                • vimi77 Re: Rozpoczynam SB 30.03.2014:) 01.04.14, 23:06
                  Trochę pusto na tym forum ale ja zaglądam codziennie.
                  Trzymam kciuki.
                  • armapy Re: Rozpoczynam SB 30.03.2014:) 02.04.14, 06:50
                    Masz rację ,że pusto................taka szkooooda....ale co poradzić może to zły moment na zaczynanie diety tuż przed świętami hahahah....ale dziękuję za wsparcie ....jedne ale konkretnesmile.Pozdrawiam.
                    • armapy Re: Rozpoczynam SB 30.03.2014:) 02.04.14, 19:55
                      No i trzeci dzień za mną ......naprawdę jestem zdumiona ,że tak łatwo idzie....chociaż mażą mi się owocetongue_out......TROCHĘ KIEPSKO BO ZACZYNAM WPADAĆ W MARAZM I NIE WIEM CO NA JUTRO SOBIE PRZYGOTOWAĆ!!!I NA CO MAM OCHOTĘ.....kochane kobietki podpowiedzcie coś smacznego na jutro pliswink)))Właśnie w grupie to było łatwiejsze plażowanie a tak to dooopasmile
                      • armapy Re: Rozpoczynam SB 30.03.2014:) 02.04.14, 19:58
                        Vimi77 cała nadzieja w Tobie...może ty coś podpowiesz?Może coś co Tobie najlepiej smakowało na jedyneczce?
                        • vimi77 Re: Rozpoczynam SB 30.03.2014:) 03.04.14, 00:06
                          3 kilo w 3 tygodnie, może niewiele ale mi takie tempo odpowiada i ważne żeby te kilogramy już nie wróciły.
                          Ostatnio z mężem zajadamy się cukinią pod różnymi postaciami. W pracy jadłam cukinię z mozarellą zrobioną na parze, zaskakująco smaczna. Mozarella z pomidorami, jajecznica z pieczarkami i pomidory, bakłażan albo cukinia zapiekane z pieczarkami, papryką, sosem z pomidorów i mozarellą a na 2 dodawane mięsko mielone. Na jedynce jadłam też dużo piersi z kurczaka na parze z sałatką oraz jogurty ze słodzikiem. Za wiele nie pomogę bo u nas w domu gotuje mąż i jak nic mi nie przyrządzi to ja ciągle mogę to samo jeść.
                          Zdecydowanie wolę 2 fazę, uwielbiam owoce zwłaszcza jabłka, bez nich żyć nie mogę i jak mnie łapie ochota na słodkie to zjadam jabłko a do jogurtów naturalnych wrzucam mandarynkę, kiwi, banana lub pomarańczę i ziarna- mniam, mniam. Nigdy nie myślałam że będę się tym zajadać.
                          Wiele przepisów czerpię z tego bloga o którym ci pisałam wcześniej. Między innymi zaczęłam piec własny chlebek, pełnoziarnisty, jest pyszny i poprawia trawienie.
                          Kiedy się ważysz, odczuwasz już lekkość?
                          • armapy Re: Rozpoczynam SB 30.03.2014:) 03.04.14, 17:32
                            Kochana 1 kg.tygodniowo to rewelacja...super zdrowo i z dużym prawdopodobieństwem ,że nie będzie efektu jojo.Też bym tak chciała...zobaczymy...będę się ważyć w niedzielę.A czy czuję się lżej trudno powiedzieć bo bolą mnie mięśnie hahahasmilezrobiłam błąd ,że się nie pomierzyłam bo ważenie może być nie adekwatne z powodu właśnie ćwiczeń.Dzięki za podpowiedz co do cukini bo zapomniałam o niej ,że można tyle super dobrych dań z niej przyrządzić.A i jeszcze jedno zazdroszczę Ci osobistego kucharza hihihiwink ja niestety muszę gotować dla mojego towarzystwa(mąż i trójeczka dzieci),chociaż nie mogę powiedzieć ,bo dwoje starszych lgne do pichcenia i już mi potrafią pomóc.
                            • vimi77 Re: Rozpoczynam SB 30.03.2014:) 03.04.14, 20:12
                              Gratuluję pięknej rodzinki, ja mam 2 ale z 3 to chyba nie pracujesz?
                              • armapy Re: Rozpoczynam SB 30.03.2014:) 03.04.14, 21:33
                                Oboje pracujemy zawodowo no bo utrzymanie domu i takiej trójcy niemało kosztujesmile....nie ukrywam ,że bardzo pomaga nam mama.Ale i to moje towarzystwo to już samodzielne jest i mogę liczyć na starsze dzieci.Najmłodszy synek ma 8,córcia13 i najstarszy syn 18 także teraz to już bajkawink
                                • armapy Re: Rozpoczynam SB 30.03.2014:) 03.04.14, 21:41
                                  Właśnie pomyśłam o swoim wieku i jego wadach hahahh/jestem panią pod 40 mam 39lat/,pracuję z osobami przeciętnie młodszymi ode mnie około 8-10 lat i dochodzę do wniosku ,że im człowiek starszy tym gorzej z tą walką z kilogramamisad.Teraz zaczął się u nas w pracy szał na odchudzanie i niektorym osobom wystarczy ,że odstawią colę i słodycze innym ,że ograniczą węglowodany /białe pieczywo,makarony itp./i leci im waga jak ta lala bez większego wysiłku.A TU CZŁOWIEK SZCZYPIE SIĘ NA KAŻDYM KROKU ,ĆWICZY CHODZI NA AQUA AREOBIC I DOOOOPA.To jest niesprawiedliwewink
                                  • armapy Re: Rozpoczynam SB 30.03.2014:) 03.04.14, 21:45
                                    Vimi mam taką maleńką nadzieję ,że 77 to rok urodzenia i mnie chociaż troszeczkę rozumieszsmile ale oczywiście jeżeli tak nie jest to i tak skoro" plażujesz" to wiesz o czym piszęsmileDobrej nocki życzę jeżeli jeszcze tu dzisiaj zajrzysz.
                                    • vimi77 Re: Rozpoczynam SB 30.03.2014:) 03.04.14, 22:36
                                      Tak to mój rok urodzenia i dobrze wiem o czym mówisz. Mało tego, niektórzy ciągle jedzą i są szczupli a ty się głodujesz a tu klops. Moje dzieciaki jeszcze małe, 4 i trochę ponad rok. Podziwiam cię ale faktycznie jak będą starsze to może będzie łatwiej.
                                      Spokojnej nocki i kolejnego dnia zakończonego sukcesem, ja niestety trochę dziś zgrzeszyłam, jutro muszę pościć.
                                      • armapy Re: Rozpoczynam SB 30.03.2014:) 05.04.14, 19:05
                                        Już jestem.... wczoraj miałam szalony dzień a dzisiaj wiadomo też ręce pełne roboty sprzątanie pranie blablabla:0 no i nie wiem czy dzisiaj nie zgrzeszęsad towarzystwo chodzi za mną i mamuś upiecz szarlotkę ,mamuś zrób na kolację hod dogi....... o ludzie no co nie zrobię ...zrobię ale mi jęzor lata jak szalony i nie wiem czy podołam cholercia smileA jutro ważny dzień bo sprawdzę wagę chociaż nie nastawiam się na spektakularne wyniki hahahwinkUDANEGO WEEKENDU ŻYCZĘ!!
                                        • armapy Re: Rozpoczynam SB 30.03.2014:) 05.04.14, 23:55
                                          nie zgrzeszyłam........śpią........jestem dumna z siebiesmile
                                          • vimi77 Re: Rozpoczynam SB 30.03.2014:) 06.04.14, 10:25
                                            Gratuluję, ja taka silna nie jestem. Byliśmy wczoraj na grillu i było pyszne ciasto brownie, które uwielbiam, zjadłam 2 kawałki ale o dziwo nie odbiło się to na wadze.
                                            Wszystko jest dla ludzi, tylko trzeba zachować rozsądek.
                                            Miłej niedzieli.
                                            • armapy Re: Rozpoczynam SB 30.03.2014:) 06.04.14, 15:30
                                              No i zleciało 1.6kg niewiele ale i to cieszysmile tak zdrowo..i aby tak dalej to będzie dobrze.Oj kochana ale mi ochoty narobiłaś na grillowane przysmaki wink a to ciasto i ja uwielbiam ......i też bym zgrzeszyła hahhah.Miałam ochotę na spacer ale u nas fatalna pogoda buuuu i biorę się za książkę ......pozdrawiam!!!!
                                              • armapy Re: Rozpoczynam SB 30.03.2014:) 07.04.14, 06:12
                                                No i zaczynam drugi tydzień pierwszej fazy....mam nadzieję,że podołam....chociaż bardzo brakuje mi owsianki rano i owoców......ale może wytrzymam:0
                                                • vimi77 Re: Rozpoczynam SB 30.03.2014:) 07.04.14, 23:26
                                                  wytrzymasz, nie poddawaj się
                                                  • armapy Re: Rozpoczynam SB 30.03.2014:) 10.04.14, 07:55
                                                    No hejka smileprzechodzę na drugą fazę ponieważ za bardzo się rozhulało i poleciało mi następne 2 kg.boję się ,że za szybko i będzie efekt jojo....Niestety to raczej nie sama dieta miała wpływ na spadek wagi ale nie będę ryzykowaćsad.....pozdrawiam.
                                                  • vimi77 Re: Rozpoczynam SB 30.03.2014:) 10.04.14, 21:58
                                                    Gratuluję wyniku i zdrowego rozsądku, ja za pierwszym razem bałam się przejścia na II fazę.
                                                    A ja żeby trochę poprawić swój wynik planuję coś w rodzaju I fazy na przyszły tydzień.
                                                    Pozdrawiam
                                                  • vimi77 Re: Rozpoczynam SB 30.03.2014:) 17.04.14, 20:34
                                                    Jak idzie?
                                                    Ja nie zdołałam przejść na I fazę i obecnie stoję w miejscu ale przynajmniej nie tyję i z tego już jestem zadowolona. Tym bardziej że zdarza mi się czasami też zjeść coś słodkiego.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka