1dycha
24.09.06, 14:09
Witam młode eSBeczki, z którymi nie miałam jeszcze okazji się poznać!
A stare eSBeczki po przerwie witam i o zdrowie pytam!
W szczególności witam Raszelike, która pojawiła się na forum po pół roku !
Mimo prawie półrocznej plaży, cały czas nie rozumiem idei pieczywa i makaronu
z pełnego przemiału. Natomiast sprawa przenicy durum skołowała mnie zupełnie.
Więc mam prośbę o oświecenie:
- Czy makaron z pszenicy durum to można? (oczywiście w 2 fazie)
- A jeżeli można, to dlaczego pszenica durum ma być niby lepsza?
- A jeżeli nie można, to dlaczego można kus-kus, skoro kus-kus to tak
naprawdę makaron?
- Czy graham, mąka razowa i mąka orkiszowa to mąki z pełnego przemiału? Czy
po prostu mają różne nazwy? W sensie czy mąke graham jak się tak dokładnie
przemieli to przestaje być plażowa?
- Czy przy tych wszystkich produktach ważniejszy jest pełen przemiał czy IG?
I tak dalej. Sprawa pszenicy durum jest dla mnie bardzo ważna, bo czasem w
knajpach dają makaron z pszenicy durum i nie wiem czy zacząć go jeść

)