Dodaj do ulubionych

znajdzie ktos gdzies jadłospisa na 1 faze całą?

29.06.08, 03:35
tak sie pytam zciekawosci, bo wiedze tu watki ale sa ta watki
jednodniowe, w linkach jakie posaidam odnosnie sb sa listy produktow
ktore mozna, tych ktorych nie mozna...
gdybym znalazla przykladowego jadlospisa co mam zjesc o ktorej
godzinie to by było superwink
moze bym sie wreszcie zdecydowała?
bo tak myslec nad posilkiem, zakupy, i jeszcze go przygotowywac
to troszke pracochłonneuncertain
dziewczynki niepisze z wasz zadna bloga o diecie?
nie zapisujecie co jadlyscie kazdego dnia podzczas 1 fazy?
podzielta sie sie ze mnawink
Obserwuj wątek
      • madziuus Re: znajdzie ktos gdzies jadłospisa na 1 faze cał 01.07.08, 13:47
        no to np, bedzie mało kalorii no ale to tak wychodziwink

        dzien 1

        sniadanie: 2 jajka smazone 180kcal, szklanka soku pomidorowego 60 kcal, 2
        pomidory 50 kcal
        drugie sniadanie: salatka z papryki, ogorka, pomidora, salaty, rzodkiewki 200 kcal
        obiad: 450 gr fasolki szparagowej 150kcal + 200 g filetu z kurczaka smazonego
        200 kcal
        podwieczorek: 15 fistaszków
        Kolacja: kalafior gotowany jeden sredni 270 kcal


        Dzien 2
        sniadanie: sredni brokół gotowany rozdzielony na male kawalki i usmazony z
        2jajkami, woda do picia
        drugie sniadanie:jogurt naturalny bez cukru odtłuszczony, zielona herbata
        obiad: kiszone ogórki z pangą przygotowana na parze
        podwieczorek: 10 orzechów włoskich
        Kolacja: ser biały ze szczypiorkiem i rzodkiewką

        Dzien3

        sniadanie:serek wiejski + pomidor+ ogórek
        drugie sniadanie: kiszona kapusta
        obiad: kalafior z filetem z indyka
        podwieczorek: 20 migdałow
        Kolacja: makrela wędzona

        Dzien4

        sniadanie: ob mlet z 2 jajek z papryką
        drugie sniadanie: jogurt naturalny i kakao
        obiad: zupa pomidorowa z pieczarkami
        podwieczorek: 30 g slonecznika
        Kolacja: ser biały ze slodzikiem

        Dzien5

        sniadanie: zupa warzywna (koberek, fasolka, kalafior, brokuly, seler, to na
        rosolkach)
        drugie sniadanie: szklanka soku pomidorowego ,serek wiejski
        obiad: pieczarki gotrowane ze smazona cebulka, kotlety sojowe
        podwieczorek: 15 fistaszkow
        Kolacja: makrela wedzona
    • beciatwin Re: znajdzie ktos gdzies jadłospisa na 1 faze cał 01.07.08, 15:54
      1
      Śniadanie
      2 babeczki jarzynowe, quiche, Szklanka soku warzywnego, Kawa
      bezkofeinowa lub herbata bezteinowa (np. Honey Bush czy Rooibos),
      ewentualnie ze słodzikiem
      Quiche: 300 g mrożonego szpinaku włóż na 2,5 minuty do mikrofalówki.
      12 foremek do babeczek wysmaruj tłuszczem. Wymieszaj w misce 3
      jajka, 3/4 szklanki startego sera żółtego light, 1/4 szklanki
      pokrojonej w kostkę zielonej papryki, 1/4 szklanki pokrojonej w
      kostkę cebuli i 3 krople ostrego sosu paprykowego. Rozdziel masę do
      foremek. Piecz w temp. 180°C ok. 20 minut.
      Przekąska
      Plaster (ok. 30 g) sera mozzarella light lub camembert light
      Obiad
      Kawałki piersi kurczaka z grilla (ok. 100 g) z sałatą rzymską (lub
      inną) polaną 2 łyżkami balsamicznego sosu winegret.
      Przekąska
      Seler z trójkącikiem serka topionego light, np. Krówka Śmieszka
      Kolacja
      Łosoś z rusztu (ok. 150 g) z rozmarynem, Szparagi gotowane na parze,
      Sałatka: z sałaty, ogórka, zielonej papryki i kilku pomidorków
      koktajlowych, doprawiona odrobiną oliwy i octu, solą i pieprzem.
      Łosoś: wymieszaj łyżeczkę oliwy, soku z cytryny, posiekanych liści
      rozmarynu oraz sól, pieprz i posiekany ząbek czosnku. Mieszanką
      natrzyj łososia, piecz na grillu ok. 6 minut.
      Deser
      Krem waniliowy :1/3 opakowania (50 g) serka light Rolmlecz wymieszaj
      z 1/4 łyżeczki olejku waniliowego i odrobiną słodziku do smaku.

      2.
      Śniadanie
      2 jajka smażone na odrobinie oliwy, 2/3 szklanki soku pomidorowego,
      Kawa bezkofeinowa lub herbata bezteinowa, ewentualnie ze słodzikiem
      Przekąska
      1-2 roladki z indyka: plaster gotowanej piersi z indyka ułóż na
      liściu sałaty posmarowanej majonezem z kolendrą (przepis poniżej).
      Dodaj szalotkę (odmiana cebuli) lub małą cebulkę i wąski pasek
      papryki. Zwiń w ciasną, podobną do cygara roladkę. Majonez z
      kolendrą: zmiksuj na gładką masę 3/4 szklanki majonezu light, 2
      łyżki kolendry (np. Kamis), łyżkę soku z cytryny, łyżeczkę sosu
      sojowego, ząbek czosnku.
      Obiad
      Sałatka South Beach z tuńczykiem: włóż do miski tuńczyka w sosie
      własnym z puszki (ok. 170 g), posiekane warzywa: 1/3 szklanki
      ogórka, 1/3 szklanki awokado, 1/3 szklanki selera, 1/3 szklanki
      rzodkiewki, szklankę sałaty. Polej sosem z oliwy i soku z cytryny.
      Sos: wymieszaj 4 łyżeczki oliwy z oliwek (extra vergine), 2 łyżki
      soku z cytryny, 2 ząbki drobno posiekanego czosnku, 1/2 łyżeczki
      czarnego pieprzu.
      Przekąska
      Seler z trójkącikiem serka topionego light
      Kolacja
      Pieczona pierś kurczaka, Pieczony bakłażan z papryką, Sałatka z:
      warzyw liściastych, ogórka, papryki i pomidorków koktajlowych,
      przyprawiona 2 łyżkami sosu winegret. Bakłażan z papryką: w naczyniu
      do zapiekanki umieść obrany, przepołowiony i pokrojony w plasterki
      bakłażan, 3 papryki (2 czerwone, 1 zielona) pokrojone w grube paski,
      cebulę w plasterkach. Polej warzywa 1/4 szklanki oliwy (extra
      vergine) i posyp świeżą bazylią (wg uznania). Wstaw do piekarnika
      rozgrzanego do 180°C. Piecz 20 minut.
      Deser
      Krem cytrynowy: ubij na parze żółtko z kroplą esencji cytrynowej i
      wy-mieszaj z ubitym na pianę białkiem ze szczyptą słodziku. Krem
      możesz jeść na gorąco lub schłodzony.

      3.
      Śniadanie
      Omlet z pieczarkami, Szklanka soku warzywnego, Kawa bezkofeinowa lub
      herbata bezteinowa, ewentualnie z odrobiną odtłuszczonego mleka i
      słodzikiem
      Omlet: wymieszaj 2 jajka na jednolitą masę. Wylej ją na patelnię
      teflonową posmarowaną oliwą. Kiedy omlet zacznie się ścinać, posyp
      go 1/4 szklanki pokrojonych pieczarek i 1/4 szklanki wiórków sera
      mozzarella light. Smaż do czasu, aż ser się rozpuści. Przed podaniem
      posyp omlet posiekaną natką.
      Przekąska
      Plaster żółtego sera light
      Obiad
      Ryba w jarzynach: filet z dorsza natrzyj pieprzem, oliwą i sokiem z
      cytryny (do smaku), a następnie upiecz w folii. Podawaj z duszonymi
      warzywami z 1/3 opakowania mrożonki wielowarzywnej (sprawdź, czy w
      składzie są jedynie warzywa dopuszczalne w I fazie), przyprawionymi
      łyżką przecieru pomidorowego i ziołami (wg upodobań).
      Przekąska
      Pasek papryki i plaster sera żółtego light, owinięte w liście sałaty
      Kolacja
      Stek z polędwicy wołowej, czyli rozbity kawałek mięsa, przyprawiony
      i usmażony na patelni posmarowanej oliwą, Brokuły gotowane na parze,
      Purée South Beach Purée: 4 szklanki różyczek kalafiora (może być
      mrożony) ugotuj do miękości na parze. Zmiksuj z 1/3 szklanki
      odtłuszczonego mleka i łyżeczką mąki ziemniaczanej. Przypraw do
      smaku solą i pieprzem.
      Deser
      Krem kawowy: 1/2 szklanki serka czekoladowego Rolmlecz wymieszaj z
      1/4 łyżeczki olejku waniliowego, szczyptą bezkofeinowej kawy
      rozpuszczalnej i odrobiną słodziku . Schłodzony deser posyp startą
      kostką gorzkiej czekolady.

      4.
      Śniadanie
      Jajko sadzone na bekonie z dodatkiem czerwonej fasolki, 2/3 szklanki
      soku pomidorowego, Kawa lub herbata (takie same jak przy poprzednich
      śniadaniach)
      Przekąska
      Serek homogenizowany Figura 3% z ogórkiem
      Obiad
      Sałatka szefa kuchni: na liściu sałaty połóż plaster gotowanej
      szynki wieprzowej, plaster wędliny drobiowej i sera
      niskotłuszczowego. Skrop oliwą z oliwek i octem winnym, przypraw do
      smaku świeżymi ziołami.
      Przekąska
      Garść pistacji
      Kolacja
      Sola z fasolką i sałatką Ryba: filet z soli włóż na 30 minut do
      marynaty (wymieszane: sok z 1/2 cytryny, 2 łyżeczki sosu sojowego,
      łyżeczka imbiru, posiekany ząbek czosnku i łyżka posiekanej cebuli).
      Upiecz w piekarniku. Zjedz z ugotowaną fasolką szparagową (szklanka)
      i sałatką.
      Sałatka: kilka rzodkiewek pokrój w plasterki, dodaj pokruszoną fetę
      light, starty ogórek, łyżeczkę ziół prowansalskich. Skrop oliwą.
      Deser
      Krem ze skórką cytrynową: 1/3 opakowania (50 g) serka Rolmlecz
      wymieszaj z 1/4 łyżeczki olejku waniliowego, 1/4 startej skórki
      cytrynowej i słodziku.

      5.
      Śniadanie
      Sałatka śledziowa z fasolką, Szklanka soku wielowarzywnego, Kawa lub
      herbata (takie same jak przy poprzednich śniadaniach), Sałatka:
      ugotuj szklankę fasolki szparagowej. Podziel płat śledziowy na
      kawałki i wymieszaj z fasolką, pokrojoną cebulą, pokrojonym
      gotowanym jajkiem, łyżką tartego chrzanu, sokiem z cytryny i oliwą z
      oliwek.
      Przekąska
      Szaszłyk serowy: nadziej naprzemiennie 1/8 papryki, trójkącik sera
      topionego light, 1/4 pomidora.
      Obiad
      Zupa pieczarkowa, Polędwica wołowa z rusztu, Sałatka: z sałaty,
      ogórka, zielonej papryki oraz kilku pomidorków koktajlowych,
      doprawiona odrobiną oliwy, octu i soli.
      Zupa: szklankę pokrojonych pieczarek skrop sokiem z cytryny i razem
      ze średnią cebulą uduś w garnku. Zalej szklanką bulionu warzywnego,
      dopraw majerankiem.
      Przekąska
      Kawałek wędzonego łososia, świeży ogórek
      Kolacja
      Pieczony kurczak z gotowanym szpinakiem, Sałatka warzywna z sosem
      winegret (patrz: kolacja dzień 3.) Kurczak: połówkę średniej piersi
      natrzyj czosnkiem, rozmarynem, pieprzem i oliwą z oliwek. Piecz w
      temp. ok. 220°C. Podawaj ze szpinakiem zmieszanym z łyżką sera
      żółtego light i posypanym zmielonym orzechem włoskim.
      Deser
      Krem rumowy: pucharek bitej śmietany light z odrobiną olejku
      rumowego, posypanej gorzkim kakao.

      6.
      Śniadanie
      Jajecznica na wędlinie ze świeżymi ziołami, 2/3 szklanki soku
      pomidorowego, Kawa lub herbata (takie same jak przy poprzednich
      śniadaniach)
      Przekąska
      Plaster sera żółtego light, ogórek kwaszony
      Obiad
      Sałatka z kapusty: ćwierć główki kapusty drobno poszatkuj, dodaj do
      niej pokrojoną w paseczki świeżą paprykę, pokrojone tak samo 2
      plastry wędliny drobiowej i kilka łyżek osączonej czerwonej fasoli z
      puszki. Przypraw sosem z 2 łyżek musztardy, łyżki oliwy oraz
      łyżeczki soku z cytryny.
      Przekąska
      1/2 szklanki niskotłuszczowego serka wiejskiego z drobno pokrojonymi
      ogórkiem i pomidorem
      Kolacja
      Pstrąg z rusztu z warzywami: filet z pstrąga (ok. 150 g) natrzyj
      solą, pieprzem i tymiankiem. Skrop sokiem wyciśniętym z cytryny, a
      następnie zawiń w folię aluminiową i upiecz w piekarniku lub na
      ruszcie. Podawaj z warzywami
      • beciatwin Re: znajdzie ktos gdzies jadłospisa na 1 faze cał 01.07.08, 15:58
        Podawaj z warzywami przygotowanymi w następujący sposób: małą
        cukinię, kabaczek i paprykę pokrój w kawałki. Przypraw do smaku
        wybranymi ziołami i skrop oliwą. Piecz w piekarniku, w temperaturze
        220°C.
        Deser
        Mus waniliowy: w misce umieszczonej w gorącej wodzie rozpuść łyżkę
        żelatyny (zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu). Dodaj kroplę
        esencji waniliowej i jajko ubite z odrobiną słodziku na kogel-mogel.
        Podgrzewaj, intensywnie mieszając, aż masa zgęstnieje. Podawaj lekko
        schłodzony.

        7.
        Śniadanie
        Omlet z wędzonym łososiem, Sok wielowarzywny, kawa lub herbata
        (takie same jak przy poprzednich śniadaniach)
        Omlet: na patelni, na łyżeczce oliwy, uduś pokrojony w plastry
        pomidor. Dodaj 2 pokrojone w paski plastry łososia (ok. 200 g) i
        zalej roztrzepanymi jajkami (wystarczą 2). Przypraw solą, pieprzem i
        estragonem.
        Przekąska
        Twarożek z rzodkiewkami
        Obiad
        Sałatka z kurczaka: połówkę ugotowanej piersi kurczaka pokrój w
        kostkę, wymieszaj z kiełkami sojowymi i drobno pokrojonymi 2
        cebulkami dymkami. Podawaj na sałacie skropionej oliwą z oliwek i
        octem winnym.
        Przekąska
        2 plasterki niskotłuszczowej mozzarelli z 2 plasterkami pomidora,
        skropione octem balsamicznym (lub innym) i oliwą z oliwek, posypane
        czarnym pieprzem
        Kolacja
        Pieczona cielęcina, Sałatka: z sałaty, ogórka i zielonej papryki z
        oliwą z oliwek, octem, przyprawami, Cielęcina: udziec cielęcy pokrój
        w plastry (ok. 200 g każdy). Natrzyj solą, pieprzem i oliwą, zrumień
        na małym ogniu ze wszystkich stron. Dodaj cebulę pokrojoną w ósemki,
        seler naciowy (ewentualnie 1/2 średniego, korzennego), kilka
        suszonych grzybów i zalej szklanką bulionu warzywnego. Przypraw
        oregano, tymiankiem, zagotuj. Przełóż do brytfanki i piecz do
        miękkości. Doskonale smakuje na gorąco oraz na zimno.
        Deser:
        Krem rumowy: dwa żółtka utrzyj ze słodzikiem (ok. 1/4 łyżeczki).
        Dodaj kropelkę aromatu rumowego.

        8.
        Śniadanie
        Omlet z brokułami, Napoje jak w 2. dniu diety, Omlet: na łyżeczce
        oliwy uduś talarki cebuli. Roztrzep 2 jajka z pieprzem, solą i
        szczyptą sody oczyszczonej. Wymieszaj ze szklanką brokułów i cebulą.
        Masę wlej na patelnię. Kiedy omlet zacznie się ścinać, posyp go
        startym serem żółtym light.
        Przekąska
        "Roladka" z cielęciny: plaster zimnej cielęciny (ugotowanej lub
        usmażonej) posmaruj musztardą i przełóż sałatą. Włóż do środka
        ćwiartkę ogórka konserwowego. Zwiń mięso w rulonik.
        Obiad
        Sałatka fasolowa: uduś na łyżce oliwy kilka opłukanych i pokrojonych
        w plasterki pieczarek. Zalej je łyżką octu jabłkowego (lub innego) i
        odstaw na 30 minut do "przegryzienia". Następnie dodaj 1/2 szklanki
        białej fasoli i pokrojoną w paski paprykę. Dopraw solą i pieprzem.
        Zjedz na liściach sałaty z kawałkiem sera camembert light.
        Przekąska
        Gałązka selera naciowego i plaster serka topionego light
        Kolacja
        Rozbita i przyprawiona solą i pieprzem polędwica, smażona na łyżce
        oliwy z pokrojoną w plastry cebulą, posypana rozmarynem (najlepiej
        świeżym), Gotowany kalafior, Mieszanka sałat, np. rzymska, lodowa,
        roszponka, polana oliwą i octem, posypana czarnym pieprzem i solą
        Deser
        Beziki z bitą śmietaną: 3 białka ubij ze słodzikiem na sztywną
        pianę. Wymieszaj ze szczyptą proszku do pieczenia. Na papierze
        pergaminowym zrób kleksy z piany. Bezy piecz w temperaturze 110°C,
        aż zrobią się suche. Możesz zjeść je z odrobiną bitej śmietany
        light.

        9.
        Śniadanie
        Jajecznica z wędliną drobiową, Napoje jak w 1. dniu diety
        Przekąska
        Twarożek ze szczypiorkiem i rzodkiewką
        Obiad
        Sałatka grecka: wymieszaj 8 liści sałaty porwanej na kawałki,
        plastry ogórka, kawałki pomidora, 1/2 szklanki posiekanej czerwonej
        cebuli, 1/2 szklanki odtłuszczonej fety, 2 łyżki oliwy, 2 łyżki soku
        z cytryny, łyżeczkę oregano i szczyptę soli.
        Przekąska
        Garść orzeszków ziemnych
        Kolacja
        Polędwica z soczewicą: pokrojoną cebulę usmaż na łyżce oliwy. Dodaj
        1/2 szklanki soczewicy, kawałek polędwicy (200 g), pokrojony w
        kostkę, 1/4 szklanki bulionu warzywnego. Duś ok. 20 minut. Połącz z
        ugotowaną fasolkę szparagową, dopraw do smaku.
        Deser
        Krem cytrynowy (przepis z 2. dnia)

        10.
        Śniadanie
        Omlet z 2 jajek z szynką i cukinią, Napoje jak w 2. dniu diety
        Przekąska
        Mozzarella z ogórkiem i świeżą bazylią
        Obiad
        Sałatka nicejska: zmieszaj szklankę ugotowanej fasolki szparagowej z
        pokrojonymi: pomidorem, papryką, ogórkiem, 2 jajkami na twardo,
        puszką anchois, kilkoma czarnymi oliwkami, puszką tuńczyka w sosie
        własnym, kilkoma orzechami włoskimi. Polej sosem przygotowanym z 5
        łyżek oliwy, łyżki octu jabłkowego, czosnku i przypraw.
        Przekąska
        Serek wiejski light z koperkiem
        Kolacja
        Sznycle wołowe, Brokuły gotowane na parze, Sznycle: obsmaż plastry
        szynki wołowej na łyżce oliwy z oliwek. Podlej bulionem warzywnym i
        uduś do miękkości.
        Deser
        Krem migdałowy: miskę wstaw do gorącej wody. Wlej do niej łyżkę
        rozpuszczonej żelatyny (przygotowanej wg przepisu na opakowaniu),
        dodaj jajko ubite ze słodzikiem. Mieszaj, aż masa zgęstnieje, dodaj
        3 łyżki bitej śmietany light, posyp płatkami migdałowymi.

        11.
        Śniadanie
        Omlet serowy, Napoje jak w 2.dniu diety, Omlet: 2 jajka ubij ze
        szczyptą soli, pieprzu i świeżym lubczykiem. Wylej na patelnię i
        dodaj łyżkę pokruszonej fety light.
        Przekąska
        Roladki z wędliny, sera i sałaty
        Obiad
        Pieczone dzwonko łososia, Gotowany kalafior, Sałatka, np. z
        mieszanych warzyw liściastych, ogórka, zielonej papryki i pomidorów,
        polana sosem winegret
        Przekąska
        Garść pistacji
        Kolacja
        Pierś z indyka w imbirze, Gotowane brokuły i fasolka szparagowa,
        Indyk: mięso natrzyj marynatą sporządzoną z łyżki soku z cytryny,
        ząbka czosnku, łyżeczki imbiru i pieprzu. Odstaw na 10 minut i usmaż
        do miękkości na oliwie z oliwek (ok. 8 minut).
        Deser
        Bezy z bitą śmietaną light (przepis z 8. dnia)

        12.
        Śniadanie
        Omlet z brokułami i szynką, Napoje z 1. dnia diety, Omlet: na
        łyżeczce oliwy z oliwek podsmaż drobno pokrojony plaster szynki.
        Roztrzep 2 jajka z solą i pieprzem. Dodaj szklankę różyczek
        brokułów. Masę wlej na patelnię i usmaż omlet.
        Przekąska
        Twarożek wiejski light z pomidorem i oregano
        Obiad
        Sałatka z tuńczyka z warzywami: osącz rybę z zalewy. Rozdrobnij
        widelcem i wymieszaj z: pokrojonym ogórkiem kwaszonym, cebulą,
        łyżeczką oliwy z oliwek i soku z cytryny. Przypraw solą i pieprzem.
        Podawaj na liściach sałaty.
        Przekąska
        Plaster sera żółtego light
        Kolacja
        Ryba z estragonem, Szpinak z jajkiem i czosnkiem, Ryba: filet z
        dorsza skrop sokiem z cytryny, oliwą z oliwek, pieprzem i
        estragonem. Zawiń w folię aluminiową. Upiecz rybę na grillu lub w
        piekarniku. Szpinak: na patelni teflonowej odparuj szklankę
        mrożonego szpinaku, dodaj jajko i pokrojony czosnek. Wszystko
        wymieszaj.
        Deser
        Krem kawowy (przepis z 3. dnia)

        13.
        Śniadanie
        Jajka smażone na chudym bekonie, Napoje jak w 2. dniu diety,
        Przekąska, Seler naciowy, cząstką serka kiri light
        Obiad
        Szaszłyki z polędwicy: kawałki mięsa, cebuli, pomidora i papryki
        nadziej na szpad-ki, przypraw. Piecz w piekarniku (temp. ok. 200°C)
        15 minut. Zjedz z sałatką warzywną dozwoloną w I fazie diety.
        Przekąska
        Twarożek wiejski light z cząstką awokado
        Kolacja
        Potrawka z wołowiny i fasolki szparagowej, Sałata z oliwą, solą i
        pieprzem Potrawka: podsmaż na oliwie pokrojoną szynkę wołową i
        cebulę. Dodaj szklankę bulionu warzywnego i duś do miękkości. Dołóż
        ugotowaną fasolkę. Podgrzewaj kilka minut.
        Deser
        Krem waniliowy (przepis z 1. dnia)

        14.
        Śniadanie
        Jajecznica z grzybami i cebulką, Napoje jak w 1. dniu diety
        Przekąska
        Plaster wędliny drobiowej posmarowany majonezem i posypany kiełkami
        Obiad
        Indyk z kapustą włoską: pierś indyka natrzyj oregano, czosnkiem,
        pieprzem i solą. Skrop sokiem z cytryny i upiecz w folii
        aluminiowej. Na oliwie podsmaż lekko 2 orzechy włoskie, pęczek
        posiekanej dymki i 1/4 łyżeczki curry. Dodaj
        • beciatwin Re: znajdzie ktos gdzies jadłospisa na 1 faze cał 01.07.08, 16:00
          Kolacja
          Kolorowe danie rybne: na łyżce oliwy podsmaż po strąku papryki
          czerwonej i zielonej, pokrojonych w kostkę, oraz cukinię pokrojoną w
          plasterki. Warzywa oprósz łyżeczką słodkiej papryki, dodaj kilka
          łyżek czerwonej fasoli, dopraw solą i pieprzem. Następnie dołóż
          pokrojoną na kawałki gotowaną rybę (np. mintaja) i wymieszaj. Jeśli
          nie lubisz ryby gotowanej, zastąp ją wędzoną lub z rusztu.
          Deser
          Pucharek bitej śmietany light.

          -jadłospis zerznięty z książki

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka