Dodaj do ulubionych

Aria sprzedawcy telefonów wzruszyła miliony Bry...

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.07, 17:59
Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
Obserwuj wątek
    • feminista Aria sprzedawcy telefonów wzruszyła miliony Bry... 13.06.07, 18:05
      rewelacja, zatkało mnie !! BRAWOOO, BRAWOOO !!!
      • Gość: Ania WOW!!!!! Naprawde super!!!! IP: *.cefarm.kielce.pl 13.06.07, 18:10
        Mialam lzy w oczach......a to, ze On tak sie wzeuszal...jeszcze to potegowalo...
        WOW....
        • krzych.korab Re: WOW!!!!! Naprawde super!!!! Ma talent. 13.06.07, 18:35
          • Gość: xxx respect IP: 195.117.230.* 13.06.07, 19:00
            a ja się poplakalem ogladajac tylko fonię bez dzwieku
            • tetlian Re: respect 13.06.07, 19:02
              Wow! Szukam szczęki. Ten gościu śpiewa lepiej niż Pavarotti.
              • poszeklu Re: respect 13.06.07, 19:18
                Ciekawe jak potoczy sie jego kariera.
                Zycze mu najlepszego.
                • Gość: YouzeQ Czy to jakaś marketingowa ściema? IP: *.tsi.tychy.pl 13.06.07, 19:29
                  Już nie takie rzeczy robiono w reality show aby przyciągnąć widownię, a takiego
                  głosu to... większość zawodowych śpiewaków mogłaby zazdrościć. Taki głos to nie
                  jest królik wyciągnięty z kapelusza a wiele lat fachowych ćwiczeń.
                  • elfhelm Trudno uwierzyć, że to amator 13.06.07, 20:35
                    Jeśli to nie jakaś ściema - to mam nadzieję, że czeka go wielka kariera.
                    • Gość: niezapowiedziany ja mialem wrazenie ze "szok" jurorow troche IP: *.net90.kollegie6400.dk 13.06.07, 20:53
                      byl udawany.

Raczej traktuje to jak scieme - to znaczy organizatorzy wiedzieli, kto zacz i go po prostu tak ucharakteryzowali zeby "powalic" publicznosc. Ech ta pomylka z nozyczkami i za duzy garnitur...
                      • elfhelm Re: ja mialem wrazenie ze "szok" jurorow troche 13.06.07, 23:08
                        No nie wiem. Gdyby był ustawiony i szykowany od dłuższego czasu, to pewnie by
                        poprawili ząbki.
                        • Gość: stasiek Re: ja mialem wrazenie ze "szok" jurorow troche IP: *.chello.pl 14.06.07, 01:34
                          Nie wierzę w znudzoną minę kolesia jurora, wiedział, że będzie rodzynek tylko
                          udawał że czeka go kolejna kicha...

Powinien jednak, mimo że grał w wyreżyserowanym show oddać sprzedawcy telefonów
                          swoje zęby, tak za karę, za tych, których przeleciał piłą mechaniczną swojego
                          cynizmu
                          • Gość: stasiek Re: ja mialem wrazenie ze "szok" jurorow troche IP: *.chello.pl 14.06.07, 01:52
                            I jeszcze jedno, garnitur lezal na nim calkiem dobrze z wyjatkiem przydlugawych
                            rekawow. Ale to nie wazne, najwazniejsze ze pojawila sie nazwa sklepow TESCO...
                            Chetnie zajrzalbym w faktury tej telewizji :P:P:P
                            • Gość: pff Re: ja mialem wrazenie ze "szok" jurorow troche IP: 212.160.172.* 14.06.07, 08:29
                              Nie widze w tym spiewaniu niczego niezwykłego, tak spiewają tysiące przyszlych
                              spiewakow operowych przed pojsciem do szkoly operowej.
                              • darling221 spiewak jest super, to talent ogromny... 14.06.07, 11:52
                                • Gość: HH rulez! Jak się można zachwycać takim wyciem? Hip-hop to IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.07, 19:53
                                  jest to! Opera to komerha, brak tu prawdy o prawdziwym rzyciu
                                  • Gość: kretyn Re: Jak się można zachwycać takim wyciem? Hip-hop IP: 83.238.173.* 14.06.07, 20:15
                                    opera jest lepsza niż te coś, a poza tym analfabeto pisze się "życiu"
                                  • Gość: Erinar Tragedia... IP: *.chello.pl 15.06.07, 00:17
                                    człowieku... Ty jesteś osłem i tyle... opera to sztuka a hip-hop? może kiedyś
                                    mówił o życiu biednych ludzi z ulicy, ale jak ja teraz widzę ten cyrk na
                                    polskiej scenie hip hopowej to nie wiem czy śmiać się czy płakać. To co
                                    napisałeś zabrzmiało jak byś był prymitywem-szczerze mówiąc już Cię widzę-tępy
                                    drech po siłowni z fistaszkiem zamiast mózgu i ususzonymi jajami przez sterydy.
                                    Aż się dziwię że w ogóle zaglądasz w takie miejsce jak forum gazeta.pl (czyżby
                                    przypadek?). Wracaj synu do zawodówki i nie wypowiadaj się na temat sztuki jak
                                    leżysz na kulturalnym dnie.
                                  • maruda.r Re: Jak się można zachwycać takim wyciem? Hip-hop 15.06.07, 00:26
                                    Gość portalu: HH rulez! napisał(a):

> jest to! Opera to komerha, brak tu prawdy o prawdziwym rzyciu

O prawdziwej rzyci, jeśli już.

Żebyś się nie męczył: rzyć to dupa.

• Gość: nurek Re: Jak się można zachwycać takim wyciem? Hip-hop IP: *.zicom.pl 18.06.07, 13:07
                                      gosciu, dotknąłeś dna nie osiągając głębii, a Paul Potts osiągnął głębię, nie
                                      dotykając dna...
                                  • irminka2 Re: Jak się można zachwycać takim wyciem? Hip-hop 15.06.07, 09:28
                                    Masz oczywiście prawo nie lubić opery, ale nie masz prawa obrażać tych co się
                                    tym zachwycają a tym bardziej tych co wykonują. Choć nie przepadam za hip-hopem
                                    nie dziwię się i nie zastanawiam jak można to lubić. Każdy ma swoje upodobania
                                    i to należy szanować.
                                  • Gość: gosc Re: Jak się można zachwycać takim wyciem? Hip-hop IP: *.wsisiz.edu.pl 15.06.07, 13:45
                                    pierw naucz sie pisac i czytac, a pozniej wyglaszaj opinie, bo tyle bykow w
                                    jednym zdaniu to jak zyje ... lat jeszcze nie widzialam
                                    • Gość: arturooooo Re: Jak się można zachwycać takim wyciem? Hip-hop IP: *.ipt.aol.com 15.06.07, 19:19
                                      wszyscy jestescie glupsi od osoby ktora napisala ten komentarz ,bo sie nie
                                      zorientowaliscie ,ze to prowokacja...
                                      • Gość: Erinar Re: Jak się można zachwycać takim wyciem? Hip-hop IP: *.chello.pl 16.06.07, 09:11
                                        Głupie gadanie! Dobrze wiesz jak wygląda polski świat muzyki dla młodzieży
                                        (chodzi mi tu o światek hip-hopowy). Czy to była prowokacja czy nie to według
                                        mnie dobrze że tak wszyscy zareagowali. A wiesz dlaczego? Bo gdyby to była
                                        prawda to wcale bym się nie zdziwił! Niestety takiej inteligencji prowadzącej
                                        koczowniczy tryb życia na ławkach i trudniącej się sprzedażą telefonów
                                        komórkowych (nie koniecznie swoich) mamy wielu.
                                        • Gość: arturooooo Re: Jak się można zachwycać takim wyciem? Hip-hop IP: *.ipt.aol.com 16.06.07, 12:06
                                          zalozylbym sie o wszystko co mam ,ze to prowokacja...
                                          nikt nie jest tak glupi ,zeby takie cos napisac. ale raczej ograniczony i majacy
                                          pojecie o hiphopie jak wiekszosc ludzi w polsce. nie nazwalbym tych "artystow"
                                          rapujacych o ulicy i niby zyciu ,ktorzy mieszaja dzieciakom w glowach
                                          hiphopowcami . Niech ktos poslucha prawdziwego hip hopu jak A Tribe Called Quest
                                          , The Roots czy Beastie Boys. Ale niestety w Polsce poszlo to w innym kierunku...
                                      • ticz8 Re: Jak się można zachwycać takim wyciem? Hip-hop 16.06.07, 16:28
                                        EHhehehehehehehehehehehehee dobre dobre to się uśmiałem noorlmalnie.. Pewne
                                        taka sama prowokacja jaka jest na przystanku ja Cie pijanego policja zawija
                                        nie ? :) Luuudzie, czy jest na sali jakiś lekarz ?
                                  • ticz8 Re: Jak się można zachwycać takim wyciem? Hip-hop 16.06.07, 16:21
                                    A jakie jest prawdziwe Życie wg Ciebie ? Ze przestałeś jarac towar zacząłeś
                                    robić komercyjny hip a potem hop na wyżyny egoizmu !
                                    • Gość: jaga Re: Jak się można zachwycać takim wyciem? Hip-hop IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.07, 19:10
                                      jak poczytacie dokładnie do do finału dostała sie też kapitalna grupa Combat
                                      tancząca break dance tak więc anglicy lubia nie tylko operę
                                  • Gość: ja Re: Jak się można zachwycać takim wyciem? Hip-hop IP: 80.54.27.* 18.06.07, 02:59
                                    Zwyczajnie mi Ciebie żal i to jedyny komentarz ...
                                  • Gość: zoii Re: Jak się można zachwycać takim wyciem? Hip-hop IP: *.jftc.nato.int 20.06.07, 14:19
                                    zwłaszcza :"rzyciu" przez rz!!!!
                      • Gość: maxi Re: ja mialem wrazenie ze "szok" jurorow troche IP: *.telsat.wroc.pl 14.06.07, 20:56
                        www.bathopera.co.uk/Past%20Productions/Aida/aida_biographies.htm
                        • daimona warto przeczytać, ze to grupa amatorska 15.06.07, 00:35
                          Warto przeczytać, ze to amatorska, a nie profesjonalna grupa operowa.
                  • Gość: bum Sciema JAK BYK! IP: *.versanet.de 14.06.07, 00:55
                    jestem profesjonalnym muzykiem i wierzcie mi znam sie na tym. jak juz jeden z
                    przedmowcow powiedzial do takiego glosu(operowego) dochodzi sie tylko za pomoca
                    fachowych cwiczen. fizycznie jest to nie mozliwe zeby ktos tak zaspiewal tylko
                    dzieki talentowi a bez pracy nad glosem. zreszta wszystko co gosc mowi o sobie
                    to prawda... majaca na celu troche wprowadzic w blad. jasne jest dla mnie ze
                    chociaz mial problemy zdrowotne i jest sprzedawca telefonow to jednak zawsze zyl
                    dla muzyki, dla spiewu, dla opery. glos ma niezly, ale porownywac go z
                    pavarottim na dodatek po tak krotkiej arii to ogromna przesada. porownal bym go
                    do studentow spiewu co najwyzej. ten sam poziom.
                    • Gość: uzo Nie Sciema JAK BYK! IP: *.171.103.226.crowley.pl 14.06.07, 01:57
                      Stary, ale on śpiewał w amatorskich grupach operowych, które mają może poziom
                      nieporównywalny z profesjonalistami, ale w UK uczą tam emerytowani profesorowie
                      śpiewu i ćwiczyć można jak profesjonalista, tylko mniej intensywnie.
                      Z resztą facet nie jest talentem jako takim, dużo musi pracować żeby być chociaż
                      poprawny, ale zestawienie tandetnego programu, tej buźki wykręconej z tym głosem
                      jest piorunujące. Spodziewamy się turystycznej piosenki nr.2110 a tu aria!
                      • ssen raczej sciema :P 14.06.07, 03:08
                        ech czlowiek
                        zalacz googla i poszukaj

koles po pierwsze wystepowal w wielu operach
                        po drugie wystepowal z royal philharmonic orchestra
                        po trzecie uczeszczal do masters class pod okiem Pavarottiego

srednio mi to wyglada na amatorskie grupy operowe...
                        na emerytowanego profesora ktory spi przez 2/3 zajec tez nie za bardzo.

co nie zmienia faktu ze dal glos solidnie :>
                        ciarki przechodza

czy rezyserka czy to juz nie dociekam
                        choc jak cos jest zbyt ladne to...

dnoc
                        • Gość: Pidzyn Re: raczej sciema :P IP: 81.210.64.* 14.06.07, 10:20
                          Nie wiem czy podobny do końca:

forums.britxbox.co.uk/viewtopic.php?t=52339&postdays=0&postorder=asc&start=15
                      • Gość: bum Re: Nie Sciema JAK BYK! IP: *.versanet.de 14.06.07, 03:33
                        prawda. zestawienie jest piorunujace. doprowadza masy do wzruszen i lez...
                        hmm... wszystko mozna sprzedac. a wszystkim co doszukuja sie u niego nowego
                        pavarottiego radze wybrac sie w najblizszym czasie do pobliskiej opery. zeby go
                        w ogole porownywac z profesjonalnym spiewakiem trzeba by posluchac calej opery z
                        nim. spiew operowy jest bardzo wyczerpujacy. w calej operze tenor spiewa wiecej
                        niz te pare taktow arii(choc mysle ze telewizja ja celowo skrocila). zreszta
                        musialby zaspiewac z orkiestra a nie z nagraniem. spiewacy operowi nie uzywaja
                        mikrofonu a ich technika pozwala wlasnie na istnieniu mimo wszystko ponad forte
                        orkiestry symfonicznej gdzie normalny czlowiek nawet wydzierajac sie w
                        nieboglosy pozostaje ledwo slyszalny.
                        • gadery Re: Nie Sciema JAK BYK! 14.06.07, 09:41
                          > radze wybrac sie w najblizszym czasie do pobliskiej opery.
                          Jeśli choć część ze słuchaczy się wybierze to warto było. Mało kto teraz słucha
                          muzyki poważnej.

Mały cytat (z innego forum, ale z podanym źródłem):
                          (from Bath opera house web site)

Paul Potts (Don Carlos) is a relative new comer to Grand Opera after an
                          apprenticeship in Gilbert and Sullivan in Bristol.. His claim to fame is his
                          1999 appearance on Michael Barrymore's My Kind of Music. This was followed by
                          singing for Bath Opera in Turandot as Prince of Persia and Herald. He has since
                          performed with The Royal Philharmonic Orchestra and spent three months touring
                          Northern Italy as a soloist, training under top teachers Mario Melani and
                          Svetlana Sidrova. He has been invited back for a concert to be recorded and also
                          for a masterclass with Luciano Pavarotti. Future plans include a summer tour
                          with the RPO.
                        • Gość: sluchacz Slucham tego belkotu i sie smieje! Bylem studentem IP: *.chello.pl 14.06.07, 17:11
                          Wydzialu Wokalnego Akademii Muzycznej w Warszawie. Najwieksze talenty nie maja
                          nic z profesjonalizmem. Czlowiek rodzi sie z instrumentem w gardle lub gowno
                          dadza mu profesjonalisci. Facet jest surowy jego glos jest do obrobki.
                          Potwornie go wysila, ale nie zmienia to faktu, ze znakomicie i bezblednie
                          wykonal arie, ktora jest numerem popisowym tenorow bohaterskich z gornej polki.
                          Gdyby na przesluchaniu w AM zjawil sie taki gosc, to profesorowie biliby sie o
                          jego poprowadzenie. Najwieksi polscy spiewacy operowie nie mieli wyksztalcenia
                          muzycznego. Wieslaw Ochmnan jest chemikiem-cermikiem, Kiepura byl piekarzem a
                          Mikolaj Giaurow zwyklym kantorem w cerkwii.
                          Ten gosc jest naturalnym talentem i tak trzeba go kwalifikowac. Jak mawial
                          Bernard Ładysz do studentow na wydziale ,ktos moze byc magistrem tenorem lub
                          doktorem barytonem po AM a na scenie jak nie ma glosu jest zwyklym baranem".
                          Ten gosc jakby nad nim popracowac doszedlby spokojnie do poziomu takiego
                          Ochmana czy Bocceliego! aha i nieprawda jest, ze spiewacy na wystepach
                          koncertowych nie uzywaja mikrofonu. Pavarotti wykonal Nessum Dorma z
                          towarzyszeniem filharmonikow filadelfijskich trzymajac usta w odleglosci 5 cm
                          od mikrofonu (co latwo sprawdzic na You tube).
                          • shawman Re: Slucham tego belkotu i sie smieje! Bylem stud 15.06.07, 12:52
                            Przedmówca brzmi profesjonalnie i ja mu wierzę. :) A dla mnie, jako kompletnego
                            laika w kwestiach opery, nie jest w sumie ważne, czy gość wcześniej już śpiewał,
                            czy nie, tylko, że zaśpiewał świetnie.
                          • ticz8 Re: Slucham tego belkotu i sie smieje! Bylem stud 16.06.07, 16:31
                            Brawo kolego bravo ! Bardzo trafna, sensowna opinia !
                        • Gość: zbig Re: Nie Sciema JAK BYK! IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.06.07, 21:02
                          az sie nie chce czytac takich glupot..zazrosnego ..halabardnika
                      • Gość: v Re: Nie Sciema JAK BYK! IP: *.telsat.wroc.pl 14.06.07, 21:00
                    • fixmeamartini gdzie słyszałeś takich studentów? 14.06.07, 08:59
                      bardzo profesjonalnym muzykiem jesteś widać. wiesz - mieszkam niedaleko akademii
                      muzycznej i bym naprawdę była szczęśliwym człowiekiem gdybym chociaż raz
                      usłyszał stamtąd taki głos. oczywiście że ten gość ćwiczył. powiedział, że to
                      jego życiowa pasja, powiedział że chciał być profesjonalistą. nie polega to więc
                      na tym, że gość wstał rano, podrapał się i nagle stwierdził że ma głos.
                      jaką muzyką się zajmujesz profesjonalisto? skroo macie tam takie głosy to może
                      się zainteresuję.
                    • Gość: kasia Re: Sciema JAK BYK! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.07, 09:52
                      Profesjonalny Muzyku - chyba masz rację. Widząc to pierwszy raz wzruszyłam sie
                      do łez, ale z odchłani naiwności wyprowadził mnie kumpel pokazując mi tego linka:
                      facet jest spiewakiem operowym - druga linia w środku.
                      ale miło było sie wzruszyć - pozdrawiam ściemniaczy z gazeta.pl!!
                      • Gość: rt Re: Sciema JAK BYK! IP: *.aster.pl 14.06.07, 16:30
                        nie z gazeta bo oni tacy sami mądrzy jak Ty i ja, lecz z Anglii bo tak go
                        wyrychtowali na "sprz. telefonów":)
                    • Gość: eljot Re: Sciema JAK BYK! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.07, 11:04
                      bo to jest spiewak operowy
                      • Gość: zawas Re: Sciema JAK BYK! IP: *.smgr.pl 19.06.07, 22:12
                        Przecież w artykule pisze, że koleś wcześniej śpiewał. Od siebie dodam, że były to różne chórki. W artykule jest napisane, że choroba nowotworowa nie pozwoliła mu śpiewać przez dłuższy czas. Trzeba czytać ze zrozumieniem.
                    • Gość: hmmmm Amator?! IP: 195.205.190.* 14.06.07, 14:47
                      Taki tekst znalazłam na stronie opery, w której śpiewa (!):A student of Ian
                      Comboy, Paul has appeared on national and local television and radio. He has
                      spent two summers touring Northern Italy training with one of the major opera
                      schools, and has taken part in masterclasses with Vilma Vernocchi, Katia
                      Ricciarelli and Luciano Pavarotti. He has also performed with the Royal
                      Philharmonic Orchestra. With Bath Opera he has sung the roles of Don Basilio
                      (Marriage of Figaro), Don Ottavio (Don Giovanni) and the title role in Verdi's
                      Don Carlos. Future plans include the role of Chevalier des Grieux (Manon
                      Lescaut) for Southgate Opera, London, and another concert with the Royal
                      Philharmonic Orchestra in the summer. Oh yes! He also plans to get married in
                      May this year!!! .... Nadal sądzicie, że to amator?
                      • Gość: skandal Re: Amator?! IP: *.aster.pl 14.06.07, 16:21
                        skandal, zostaliśmy wprowadzeni w błąd - śpiewał śpiewak operowy przedstawiany
                        jako sprzedawca telefonów

owszem bardzo ładnie, ale nikt sie nie popłacze że spiewak operowy ładnie śpiewa
                        • Gość: Idol Re: Amator?! IP: *.kkibci.pl 15.06.07, 12:31
                          Ale gościowi dołozyłeś, coś jak Wojewódzki ;-P.
                  • adamo64 Re: Czy to jakaś marketingowa ściema? 14.06.07, 07:40
                    Gość portalu: YouzeQ napisał(a):

> Już nie takie rzeczy robiono w reality show aby przyciągnąć widownię, a
                    takiego
                    > głosu to... większość zawodowych śpiewaków mogłaby zazdrościć. Taki głos to
                    nie
                    > jest królik wyciągnięty z kapelusza a wiele lat fachowych ćwiczeń.

Nie uwazasz, ze powinnien zajac sie toba specjalista? Zreszta nie tylko toba,
                    takich jak ty paranoikow wietrzacych wszedzie podstep jest tu sporo. Wyrazy
                    wspolczucia, to musi byc dla ciebie meczace.
                    • Gość: Hmmm Mylisz się IP: 195.205.190.* 14.06.07, 15:35
                      Tak się składa, że ten nieśmiały sprzedawca śpiewa w profesjonalnej operze z
                      Royal Philharmony Orchestra, odbył szkolenia, i już nie raz występował w
                      czołowych rolach największych oper. Pewnie kilkutygodniowe tournee po Europie z
                      orkiestrą filhamoniczną też się nie liczy.
                      Strasznie mało muszą płacić śpiewakom operowym, skoro muszą dorabiać w sklepach...
                  • Gość: Jaca Re: Czy to jakaś marketingowa ściema? IP: 212.160.147.* 14.06.07, 15:32
                    Zgadzam się. To nie jest przypadek. Ten Pan doskonale spiewa. Pytanie tylko czy
                    jest amatorem. Zbyt perfekcyjnie to wyglądało. Sedziowie prawie płaczą, publika
                    pod koniec występy juz wstaje z miejsc. Brakuje tylko dzieci i maskotek na
                    scenie w ramach spontanicznych gestów. Za gruby i duży ten szew po tej nici...
                    Może się myle, jeśli się myle to cofam to co napisałem, jeśli nie i mam racje,
                    to potwiedzi tylko to ze zyjemy w świecie Truman Show...
                    • Gość: Jimi Re: Czy to jakaś marketingowa ściema? IP: *.zgora.dialog.net.pl 14.06.07, 21:37
                      Mam tylko jedno subtelne pytanie? Czy ten program jest dla zawodowców czy dla
                      amatorów?
                  • Gość: tom Re: Czy to jakaś marketingowa ściema? IP: *.kkibci.pl 15.06.07, 12:41
                    www.bathopera.co.uk/contact%20us/contact%20us.htm
                    droga wolna, zglos sie na "wiele lat fachowych ćwiczeń"
                  • Gość: ticz Re: Czy to jakaś marketingowa ściema? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.07, 16:10
                    Bez urazy kolego.. ale wg. mnie Jesteś zamknięty w swoim ego jak sardynka w
                    puszcze świata materii. Nawet nie jesteś w stanie tego ogarnąć...A skąd wiesz,
                    że ten sprzedawca nie trenował w domu amatorsko ? Wszyscy pewnie tak jak Ty
                    patrzyli na niego jak na sprzedawcę telefonów z krzywym uśmieszkiem. Jak znasz
                    angielski to posłuchaj komentarzy jury na koniec w przebieralni. Ta "ładna
                    Pani" nawet by na Ciebie nie spojrzała w obecności tego sprzedawcy jak by
                    poznała jego możliwości do końca...
                    Widziałem w swoim życiu ludzi tak zaszufladkowanych przez ociemniałe pędzące
                    szczurze społeczeństwo, że gdy odkrywali Swoje powołanie, pasje szokowali
                    wszystkich. To tak jak w samochodzie czy pociągu, jak będziesz gnał nie
                    zobaczysz pięknej okolicy, etc.. a im prędzej będziesz gnał tym szybciej
                    wylądujesz pod ziemią.. Reasumując może warto się przez chwile zastanowić z
                    czego w życiu czerpiemy większą przyjemność.. Życzę powodzenia temu spzedawcy i
                    jestem przekonany, że nie będzie robił kariery w telefonach. W przyszłości
                    jeszcze o nim usłyszymy i to bardzo głośno...Ps: Zapisz sobie ten post i ten
                    artykuł + film na dysku . Otwórz za kilka lat...
                  • Gość: Obcy Re: Czy to jakaś marketingowa ściema? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.07, 21:39
                    Dokładnie,
                    Nawet diament aby miał wartość należy długo szlifować....
                    Jakoś nie wierzę w czysty przypadek...
                    Głos piękny - nie mogę zaprzeczyć.
                • Gość: Mirra Re: respect IP: *.acn.waw.pl 13.06.07, 22:22
                  Byle nie tak jak tego hydraulika czy kogotam z Norwegii...tez glos super...a
                  utonal :(
                • Gość: Kasia Popłakałam się ze wzruszenia IP: *.t-mont.net.pl 13.06.07, 23:07
                  Zaśpiewał wspaniale! Mam nadzieję, że odniesie wielki sukces.
                  • Gość: rt Re: Popłakałam się ze wzruszenia IP: *.aster.pl 14.06.07, 16:20
                    ja też, niestety okazalo się że ten sprzedawca telefonów jest śpiewakiem
                    operowym
                    • Gość: zachwycona Popłakałam się mimo iż nie miałam fonii tylko samą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.07, 19:59
                      wizję
              • Gość: PoddanyWujaSama Re: respect IP: 63.96.48.* 14.06.07, 00:56
                Podbije wszystkie sceny operowe swiata...Mam lzy w oczach, ogladalem to chyba
                z piec razy. BRAWO...
            • Gość: CivitVratis Respect !! Zatkało Mnie !! IP: *.chello.pl 13.06.07, 19:08
              • 1410_tenrok Co za głos! Ten facet jest wielki. 13.06.07, 21:54
                On powala ludzi swoim śpiewem - na Szalapin, Caruso???
                Miałem łzy w oczach. A najlepsze było jury - od powątpiewania, że coś wogóle z
                tego wyjdzie, do "orgazmu" kobity oraz lecących szczęk obu facetów. WOW!
                A to prosty człowiek, któremu spełniło się marzenie. Zycie jest piękne!!!
                • Gość: Ja Re: Co za głos! Ten facet jest wielki. IP: *.ds.ae.wroc.pl 14.06.07, 01:52
                  Ja to w ogóle nie chciałem uwierzyc że to on śpiewa. Myślałem, że z playbacku
                  leci. Ten człowiek jest wielki. Mam nadzieje ze jeszcze o nim uslyszymy.
                  • Gość: B-flak Buraki angielskie IP: 85.134.150.* 14.06.07, 02:01
                    Publika to z jurorami nigdy chyba w operze nie byli. Drą się, klaszczą...dziezez
                    wiocha jak cholera.
              • Gość: daniel Good luck Paul! IP: *.ghnet.pl 14.06.07, 13:20
            • chrongen Re: respect 13.06.07, 19:46
              Gość portalu: xxx napisał(a):

> a ja się poplakalem ogladajac tylko fonię bez dzwieku

chyba wizję bez dzwięku???
            • jantar15 Re: respect 13.06.07, 19:46
              To odwrotnie niż ja. Bo ja się wzruszyłem, oglądając wizję bez obrazu. ( sorki,
              to tylko żart )
            • Gość: brozzz Re: respect IP: *.bsk.vectranet.pl 13.06.07, 19:49
              hmmm jeśli udało Ci się oglądać FONIĘ bez DŹWIĘKU to pewnie masz pewnie 13
              zmysł :)
              • ffamousffatman Re: respect 14.06.07, 03:36
                jezeli ktos oglada fonie bez dzwieku to powinien zmienic psychiatre bo jego za silne rodki podaje
                • Gość: jes Re: respect IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.07, 09:38
                  Ja nie słuchałem, ani nie oglądałem tego fragmentu, bo to nigdy nie wiadomo co
                  tam jest, ale też jestem wzruszony, bo mi kazali ci z GW się wzruszać, to się
                  wzruszyłem.
                  Na Tuska też głosowałem i jestem przeciwnikiem lustracji ponadto.
              • Gość: natalia Re: respect IP: *.torun.mm.pl 14.06.07, 12:50
                Mimo że nie przepadam za taka muzyką .. to ZAtkało mnie .. dostałam gęsiej
                skórki .. i sluchałam tego 5 razy o.O
                respekt! mam nadzieje , że zrobi kariere!
            • Gość: Dominika Re: respect IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.07, 20:06
              A ja się popłakałam jak przeczytałam Twój wpis :/
              • Gość: OLO Re: respect IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.07, 23:11
                a ja sie popłakałem widzac ze płaczesz w reakcji na wpis
                • Gość: czekan Re: respect IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.07, 08:22
                  Ja za to w ogóle się nie popłakałem... :)
            • Gość: m fonię bez dzwieku :) hehe :) IP: *.chello.pl 13.06.07, 21:46
            • Gość: margerytka Re: respect IP: *.dip.t-dialin.net 13.06.07, 22:26
              fonie bez dzwieku? to tak jakbys napisal obraz bez obrazu! fonie to dzwiek wlasnie
              pozdrawiam
            • Gość: miasto.mania Re: respect IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.07, 23:12
              fonię bez dźwięku?
            • Gość: audiovideofil Re: respect IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.07, 23:47
              ciekawe jak można oglądać fonię, może na analizatorze widma
              :)
            • Gość: kuba_ Re: respect IP: *.autocom.pl 14.06.07, 00:03
              Komenty tutaj zaczynaja miec poziom, jak na jednym z wiodacych portali internetowych - nazwy nie wymienie bo mi usuna posta, powiem tylko ze zaczyna sie na "o".

jak tobie xxx udalo sie "oglądać fonię" to ja nie wiem. Ale pozostali przyjęli to twoje zdanie rownie bezkrytycznie jak to ze zwykly sprzedawca komorek bez szkoly muzycznej potrafi modulowac swoj glos jak spiewak operowy z wieloletnia praktyka. Brawo ludzie.

Telewizja potrafi wam wcisnac wszystko. A wy wszystko chloniecie jak gabki !!
              Potem sie dziwic ze andrzej lepper jest vicepremierem i nie ma winnych!.

nie wiem czy to prawda czy nie ale jakos to do mnie nie przemawia.
              przeciez to unbelievable zeby ktos bez cwiczen i szkoly tak potrafil pokierowac swoj glos zeby spierwac jak spiewak operowy !!

wychodzi na to ze kazdy by tak mogl majac tylko dobry glos, a patrzac chociazby na nasz rynek muzyczny, zdajemy sobie sprawe z tego ze to malo prawdopodobne.

predzej uwierze w to ze to chwyt marketingowy - koles jest rzeczywiscie spiewakiem operowym, albo przynajmniej skonczyl szkole jakas w tym kierunku, jest malo znany, jego wyglad jest jaki jest (szczegolnie zeby) - wyglad generalnie ma taki ze napewno bysmy o nim nie pomysleli jak o spiewaku operowym i WLASNIE O TO CHODZI !!

wydaje mi sie ze to zamierzenie producentow programu. w koncu juz tyle idoli i jemu pochodnych widzielismy na calym swiecie ze czyms nas musza zaskoczyc zebysmy debatowali na ten temat chociazby na forum internetowym.

przypominam ostatnią aferę z DONOR SHOW !! jesli to bylo mozliwe, to dlaczego nie podstawiony spiewak operowy ?!? za tym wszystkim przeciez i tak stoją pieniądze - on zarobi, tv zarobi, program sie lepiej sprzeda, reklamy beda mialy ogladalnosc, publicznosc ma sie czym podniecac, a telewidzowie o czym gadac... i wszyscy są happy.

poza tym:
              1) super naglosnienie i realizacja
              2) super rekacje publiki w odpowiednich momentach - tak jakby byli bywalcami oper i znali i rozumieli tekst !! - halo! to sa brytyjczycy !!
              3) ten płacz publiki i jurorki - nosz to juz na bank jest wyrezyserowane chocbyscie nie wiem co mowili
              4) no i w ogole koles spiewa bez najmniejszych bledow. co on niby robi w idolu ??

bajka o kopciuszku. jeden na milion. jeden na milion?? a moze MARKETING MARKETING I JESZCZE RAZ MARKETING ?!

pobudka, otwieramy oczy i "pilnujemy aby nasz wykrywacz bzdur byl zawsze na chodzie"
              • Gość: edi999 Re: respect IP: *.smgr.pl 14.06.07, 00:11
                Szkoda, że umiesz tylko głupio gadać, a czytanie to już chyba za duży wysiłek? Przytoczę ci krótki fragment, żebyś się nie przemęczył:

"Paul śpiewał w amatorskich grupach operowych i spotkał się nawet z samym Pavarottim."

Więc MIAŁ jakąs praktykę i pewnie trening.
              • Gość: jak Re: respect IP: *.aster.pl 14.06.07, 02:43
                Tak się składa, że Brytyjczycy to akurat najlepiej wyedukowany muzycznie,
                teatralnie i filmowo naród w Europie. Daj Bóg, żeby Polacy tak interesowali się
                sztuką.
              • Gość: inny Re: respect IP: 198.28.69.* 14.06.07, 10:30
                jacy Wy jesteście żalośnie cyniczni... wszędzie wietrzycie jakiś podstęp,
                myślicie, że nic już Was nie zaskoczy a świat to jeden wielki śmietnik pełen
                chciwych oszustów i oportunistów.
                nawet jeśli ten występ był reżyserowany - cóż z tego? cieszę się, że potrafie
                jeszcze odciąć sie choć na chwilę od codziennych frustracji i stresów, i
                ponieść się pozytywnym emocjom jakie czułem, gdy słuchałem tego nagrania.
                Miałem autentyczne łzy w oczach. Do końca dnia będę miał w głowie obraz tego
                skromnego faceta i jego głos w uszach. I za każdym razem uśmiechnę się sam do
                siebie i będę odrobinę szczęśliwszy.
                Szkoda, że nie rozumiecie o czym pisze... Plujcie dalej swoim jadem. Choć
                wątpie, czy bedziecie od tego szczęśliwsi.
                • Gość: kuba__ Re: respect IP: *.autocom.pl 14.06.07, 10:40
                  jaki jadem czlowieku ? poprostu marketing, PR i TV zmuszaja nas do tego, aby (jak to mowil, a wlasciwie pisal Winston Groom) "pilnowac aby nasz wykrywacz bzdur byl zawsze na chodzie".

Wybacz ale ja przyjmuje rzeczy podane przez srodki masowego razenia z wiekszym dystansem i krytycyzmem niz prosbe pijaka o "złotówkę na chleb".

A jak chcesz sie relaksowac i uciec od rzeczywistosci to polecam sięgnąć po płyty z muzyką poważna (skoro tak gustujesz) a nie ogladac IDOLe i sluchac Rubikow...
                • Gość: Mini Re: respect IP: *.system-sat.pl 14.06.07, 14:43
                  Podpisuję się pod całym Twoim postem. Nie interesuję się za bardzo operą, ale
                  kiedy usłyszałam tego niepozornego człowieka.... szok po prostu. Już zawsze
                  będę pamiętała ten głos.

A oni niech sobie weszą te swoje spiski.
              • Gość: Kas Re: respect IP: *.hsd1.mi.comcast.net 14.06.07, 10:52
                Ludzie z zazdrosci wszystko zrobia. Potrafia zrobic z siebie glupka i wypisywac
                takie bzdury. Byloby duzo lepiej gdybys napisal ze tez tak chcialbbys.
            • Gość: uzo Re: respect IP: *.171.103.226.crowley.pl 14.06.07, 01:58
              jak się ogląda tylko fonię
            • Gość: madzior Re: respect IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.07, 09:14
              chyba wizje bez dzwieku ;) hehehe
              ja tez plakalam. czysta rewelacja!
            • Gość: aspekt Re: respect IP: *.core.lanet.net.pl 14.06.07, 10:33
              >>a ja się poplakalem ogladajac tylko fonię bez dzwieku<<

odlądać to mozna wizję a nie fonię -reszta prawidłowo :}}
            • ancymonka Re: respect 14.06.07, 11:27
              Fonia = dźwięk :D
            • Gość: malkontent Re: respect IP: *.agora.pl 14.06.07, 12:18
              Mistrzu, zajrzyj do słownika co znaczy fonia, albo oświeć mnie jak ją można
              obejrzeć...

A jeśli chodzi o Paula Pottsa - czapki z głów
            • Gość: biceps Re: respect IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.07, 13:12
              Idiota jesteś
            • Gość: Expies Re: respect IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.07, 10:19
              A wy z tym WOW,to jakieś debile jesteście...?
            • Gość: ja :) Re: respect IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.07, 14:48
              matole, fonia to dźwięk xD

a koleś świetny :)
          • anuszka_ha3.agh.edu.pl Miałem głupią fryzurę 13.06.07, 19:00
            "Miałem głupią fryzurę. Fryzjer, który mnie strzygł tuż przed występem, pomylił
            ostrza, więc wyglądałem trochę łyso."

:-)))))
            Tak się akurat składa, że identyczne fryzury nosi większość Polaków!
            • Gość: wwi Re: Miałem głupią fryzurę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.07, 19:41
              > Tak się akurat składa, że identyczne fryzury nosi większość Polaków!

A to według Ciebie źle czy dobrze, bo nie wyczułem inetncji?
              • Gość: bobo raczej zle bo nie umieja tak spiewac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.07, 20:03
              • Gość: kamila.ss Re: Miałem głupią fryzurę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.07, 13:14
                źleee!
            • chmiel41 Re: Miałem głupią fryzurę 13.06.07, 23:44
              Post roku - gratuluje zdrowego poczucia humoru.
            • Gość: magdacan Re: Miałem głupią fryzurę IP: *.ed.shawcable.net 14.06.07, 07:30
              :))) Ale tak nie spiewaja, niestety :(((
          • aegnor22 Re: WOW!!!!! Naprawde super!!!! Ma talent. 14.06.07, 01:04
            Nie komentuje bo wystarczylo to zobaczyc! WOW WOW WOW WOW WOW!!!!!!!!!!!!!!!!
          • Gość: Let it Kot KotLet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.07, 10:30
            ..faktycznie wygląda
        • Gość: camea Re: WOW!!!!! Naprawde super!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.07, 19:41
          Pięknie,kurczę pięknie....
          Miałam ciarki jak słuchałam i jeśli to naprawdę amator, to daj Boże takich
          wiecej.
          • Gość: marcy O - MY - GOD!!! IP: 193.192.62.* 13.06.07, 20:29
            W życiu bym nie przypuszczał że popłacze sie ogladajac taki program w dodatku słuchając opery! Gościu jest genialny.

Po prostu mnie zatkało.
        • beduinka Re: WOW!!!!! Naprawde super!!!! 13.06.07, 21:50
          po prostu niesamowite
          robi wrażenie
        • badjuk urodzony talent... 13.06.07, 22:38
          facet sie urodzil do spiewania oper - zycze mu powodzenia
        • platfusy_romek Re: WOW!!!!! Naprawde super!!!! 14.06.07, 12:12
          ogladalem to 30 razy i dawno sie tak nie wzruszylem, ten gosciu ma naprawde wielki talent
        • platfusy_romek Re: WOW!!!!! Lepszy niz Pavarotti!!!!! 14.06.07, 12:44
          ten gosc ma jakas magie w glosie, ta aria w jego wykonaniu podobala mi sie 100 razy bardziej niz w wykonaniu Pavarottiego, tutaj porownajcie:

www.youtube.com/watch?v=ONUCPKdGcrk&NR=1
          naprawde to jest jakis super talent, naprawde sie tak dawno nie wzruszylem,a na Pawarottim nie wzruszylem wcale,cos niesamowitego musi w tym byc !!!
      • Gość: mikka Re: Aria sprzedawcy telefonów wzruszyła miliony B IP: *.zgora.dialog.net.pl 13.06.07, 18:52
        Mnie również zatkało!!!!Rewelacja!!!!
        • Gość: titi Re: Aria sprzedawcy telefonów wzruszyła miliony B IP: *.chello.pl 15.06.07, 18:45
          REWELACJAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: zak Re: Aria sprzedawcy telefonów wzruszyła miliony B IP: *.ruc.lama.net.pl 13.06.07, 18:57
        nie wiem co napisac... facet jest rewelacyjny, malo sie nie poplakałem!!!!
      • zealandia Re: Aria sprzedawcy telefonów wzruszyła miliony B 13.06.07, 19:03
        Niesamowity człowiek!!! Miałam aż gęsią skórkę!!! To było świetne! Aż się
        wzruszyłam, ale widzę, że nie byłam jedyna. Wielkie, wielkie brawa!
      • Gość: giulletta Genialny IP: *.promax.media.pl 13.06.07, 19:03
        nic dodać, nic ująć, facet ma genialny głos
      • aron2004 na kolana chamy 13.06.07, 19:06
        na kolana chamy śpiewa Lucjan Pavarotti
      • Gość: goto206 Re: Aria sprzedawcy telefonów wzruszyła miliony B IP: *.toya.net.pl 13.06.07, 19:15
        na naszych oczach spełniło się czyjeś marzenie, to naprawdę rzadki moment, nad
        którym nie można przejść obojętnie
      • Gość: wojtexc Re: Aria sprzedawcy telefonów wzruszyła miliony B IP: *.globalconnect.pl 13.06.07, 20:01
        kocur!!! :)))
      • Gość: TraktorZYSTA Re: Aria sprzedawcy telefonów wzruszyła miliony B IP: *.polsl.pl 13.06.07, 20:12
        Wydra jest lepszy ahahah
      • Gość: miłośnik muzyki Lubię tylko muzykę operową i jazz Zatkało mnie IP: 195.182.20.* 13.06.07, 20:30
        Nigdy nie oglądałem idola ani odmian tego programu Miernoty myslące o sobie w
        kategoriach piosenkarzy Nadęci, bufonowaci jurorzy
        Ten facet wywołał szok elektryczny, który przeszył moje ciało BRAVO BRAVISSIMO
        Niezła jest ta panienka z jury - zwłaszcza jak doznała jednocześnie uczucia
        zdziwienia i wzruszenia
      • Gość: Spirituus Re: Aria sprzedawcy telefonów wzruszyła miliony B IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.07, 21:38
        Niesamowite !!!... czytając tekst nie wierzyłem .,.ale jak go uszłyszałem .. po
        prostu łzy ..
      • Gość: Kurolka Re: Aria sprzedawcy telefonów wzruszyła miliony B IP: 80.54.202.* 13.06.07, 23:19
        To niewiarygodne. Szkoda że w naszym wydaniu Idola nie trafiła się taka osoba,
        która zaśpiewała by tak pięknie ja on i zatkała by tak samo jurorów a
        szczególnie bardzo wymagającą od amatorów Elę Z.
        Wielkie oklaski dla tego chłopaka - Brawo!!!
        • Gość: Dan Re: Aria sprzedawcy telefonów wzruszyła miliony B IP: *.net-serwis.pl 14.06.07, 04:28
          No widzisz...kiedys startowalem w Idolu, ale nie dopuscili mnie do dalszych
          eliminacji :). I nie zartuje - teraz jak zaspiewalem na "karaoke" na pewnej
          imprezie pelnej dziennikarzy, to ludziom buty pospadaly :-D.
          Bo bylo dobre naglosnienie...

• Gość: mistrz wszystkiego Re: Aria sprzedawcy telefonów wzruszyła miliony B IP: 218.185.9.* 14.06.07, 00:33
        nastepny wyjacy spaslak i tyle, placze nad stanem jego napewno juz chorego
        serca, grubasy to kanalia
      • Gość: poler bardzo ładnie wykonuje też rolę Radamesa w Aidzie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.07, 00:59
        • Gość: bum Re: bardzo ładnie wykonuje też rolę Radamesa w Ai IP: *.versanet.de 14.06.07, 01:13
          no wlasnie! to prawie tak samo jak by powiedziec ze rossini byl kucharzem
          piszacym czasem opery a louis armstrong sutenerem grajacym w wolnych chwilach na
          trabce. a wielu taksowkarzy gra jazz na swiatowym poziomie...
        • ffamousffatman Re: bardzo ładnie wykonuje też rolę Radamesa w Ai 14.06.07, 03:46
          Paul Potts Radames

A student of Ian Comboy, Paul has appeared on national and local television and radio. He has spent two summers touring Northern Italy training with one of the major opera schools, and has taken part in masterclasses with Vilma Vernocchi, Katia Ricciarelli and Luciano Pavarotti. He has also performed with the Royal Philharmonic Orchestra. With Bath Opera he has sung the roles of Don Basilio (Marriage of Figaro), Don Ottavio (Don Giovanni) and the title role in Verdi's Don Carlos. Future plans include the role of Chevalier des Grieux (Manon Lescaut) for Southgate Opera, London, and another concert with the Royal Philharmonic Orchestra in the summer. Oh yes! He also plans to get married in May this year!!!

ALE SCIEMA!!!
          • ancymonka Re: bardzo ładnie wykonuje też rolę Radamesa w Ai 14.06.07, 11:47
            Nie jestem przekonana, że to on, jakoś inaczej wygląda. W końcu nie jednemu psu
            Burek...
        • daimona To jest strona amatorskiej grupy operowej 15.06.07, 00:44
          a nie profesjonalnej. A że ćwiczył, to wiadomo.
      • Gość: julek Re: Aria sprzedawcy telefonów wzruszyła miliony B IP: *.gwardii.osi.pl 14.06.07, 01:03
        co to jest????:D jak teraz pomysle o polskim idolu to mi sie rzygac chce:/
      • Gość: bond007 Re: Aria sprzedawcy telefonów wzruszyła miliony B IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.07, 07:25
        A pamiętacie unas było podobnie. W TVN był podobny program "DROGA DO GWIAZD" w
        którym wygrała p. Irena Staniek bodajże, wykonując piosenke (arię) S.
        Brightman "Don't say goodbye" i wygrała ten program. Pamiętam jak wszyscy byli
        zachwyceni. Później słuchałem jej nagranej płyty (bo wygrała program) i juz nie
        było to. Widać jak emocje wpływaja na wykonanie...

bond
      • adamo64 tez mailem lzy w oczach 14.06.07, 07:38
        Takim ludziom nalezy sie slawa, pieniadze bo daja nam radosc :)
      • Gość: pawel Płakałem! IP: *.chello.pl 14.06.07, 09:05
        JEEZ! Jestem starym koniem pod czterdziestkę a poryczałem się ze wzruszenia jak
        nastolatka! Poza samą arią, która jest przepiękna, głosem Pana Pottsa (dla mnie
        brzmi lepiej od Pavarottiego, jakoś tak naturalniej, bez operowej maniery) spore
        znaczenie w tym że to jest takie wzruszające ma reakcja publiczności i jurorów.
        Normalny gość z ulicy p o w a l i ł nas wszystkich i głęboko wzruszył.
        Popatrzcie jak zmienia się mimika twarzy Amandy, starała się to powstrzymać -
        nic z tego! Ja też nie dałem rady
        • Gość: rt Re: Płakałem! IP: *.aster.pl 14.06.07, 16:22
          ja też, ale niepotrzebnie - ten sprzedawca to śpiewak operowy, czytaj wyżej
          • Gość: Jaga AMATOR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.07, 19:48
            Ten człowiek jest śpiewakiem operowym amatorem i nie wypiera się tego. Mamy
            mało informacji w Polsce na jego temat.Jeśli ma mozliwość trzepać kasę niech to
            robi.Wolny rynek
            • Gość: małami Re: AMATOR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.07, 01:01
              gadajcie sobie co chcecie! gość śpiewa rewelacyjnie, a ci kótrzy twierdzą że
              jest innaczej niech dalej słuchają DODY, bo znają się jak słonie na gwiazdach;)
      • Gość: arkadia Re: Aria sprzedawcy telefonów wzruszyła miliony B IP: *.is.net.pl 14.06.07, 13:46
        Cudnie Po prostu Cudnie
      • Gość: Maro Re: Aria sprzedawcy telefonów wzruszyła miliony B IP: *.as.kn.pl 14.06.07, 22:28
        Wiecie co - najbardziej mi się podobało to, że gość poszedł do głupawego
        programu, gdzie wybierają pseudo gwiazdy i zaserwował ludziom prawdziwą sztukę.
        BRAWO!!!
      • Gość: Eliop Re: Aria sprzedawcy telefonów wzruszyła miliony B IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.06.07, 12:08
        Jak mawia ALI G - SZACUKEN
      • hydepark1 Niesamowite !!!że on sie uchował z takim głosem !! 18.06.07, 16:57
        A jednak zdarząja się bajki i ludzie którzy jak w filmie zaskoczą
        innych ,piękny głos i fantastyczny utwór który dodał występowi dodatkowego
        efektu!!!Brawo!!!
    • Gość: kunegunda świetny głos IP: 77.88.178.* 13.06.07, 18:05
      Świetny występ
    • Gość: grubi Cóż można powiedzieć IP: *.torun.mm.pl 13.06.07, 18:06
      Po prostu: nieoszlifowany diament...
    • gwiezdna.matylda :) rzeczywiście niezły jest, poza tym budzi sympat 13.06.07, 18:08
      ię publiczności, a to połowa sukcesu.
      • wybielony Re: :) rzeczywiście niezły jest, poza tym budzi s 13.06.07, 18:25
        a publicznosc woli malych lysych niz przystojnych wysokich bo kazdy kocha lajze.