Gość: zxczxc Re: Ile cukru jest w Coca-Coli? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 04.05.09, 20:09 Dolegliwości które może powodować aspartam: Bóle głowy / migreny, zawroty głowy, napady epilepsji, nudności, drętwienia, skurcze mięśni, przybieranie na wadze, wysypki, depresje, zmęczenie, drażliwość, częstoskurcz serca, bezsenność, problemy z widzeniem, utrata słuchu, palpitacje serca, trudności z oddychaniem, ataki niepokoju, niewyraźna wymowa, utrata smaku, szum w uszach, zawroty głowy, utrata pamięci i bóle stawów. Smacznego :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zmartwiony Re: Ile cukru jest w Coca-Coli? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.09, 20:12 Hola, hola... a co to za śmieszne zdjęcie? Właśnie piję 2l Coca-Coli, patrzę na etykietę a 250 ml zawiera 27 g. 27x8=216. Więc skąd się wzięło to 108? Tych kostek jest dwa razy więcej więc na szklankę nie przypada 8 łyżeczek, ale 16! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zmartwiony Re: Ile cukru jest w Coca-Coli? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.09, 20:13 Ach, no tak, nie zauważyłem. To nie jest 2 litrowa Cola ale 1 litrowa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dybydyby Re: Ile cukru jest w Coca-Coli? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.09, 20:17 aj tam cola, na cos kiedys trzeba umrzec. Jak juz mam odmowic sobie coli to powinienem odmówić papierosów, alkoholu, niedosypiania... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aj Re: Ile cukru jest w Coca-Coli? IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 04.05.09, 20:24 Wszystko zależy od tego, jaka jest zawartość cukru w cukrze!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kretu23 Re: Ile cukru jest w Coca-Coli? 04.05.09, 20:38 Co wynika z tych obrazka poza faktem, że jest w tych napojach cukier, który się dobrze w wodzie rozpuszcza? Od lat wiadomo, że najzdrowszym napojem jest woda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: what_the_? Re: Ile cukru jest w Coca-Coli? IP: *.SLOWIANKA.ds.uni.wroc.pl 04.05.09, 20:46 Wszystkim niedowiarkom polecam film dokumentalny wyemitowany w stacji Planete o działaniu aspartamu (napoje gazowane, gumy do żucia itd.). Po tym odechce się wam tego na zawsze, miejmy nadzieję: www.youtube.com/watch?v=tRHWD3N0w6I Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wrecekrzepki Re: Ile cukru jest w Coca-Coli? IP: *.xdsl.centertel.pl 04.05.09, 20:46 Ha ha, napisales "obrazka" ;D Odpowiedz Link Zgłoś
pare.slow Re: Ile cukru jest w Coca-Coli? 04.05.09, 21:17 Woda mineralna polska --najzdrowsze! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mala-moo Re: Ile cukru jest w Coca-Coli? IP: *.ssp.dialog.net.pl 04.05.09, 21:56 jedzenie dużej ilosci cukru u zdrowych ludzi NIE powoduje cucukrzycy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: teraz ja Re: Ile cukru jest w Coca-Coli? IP: 80.48.168.* 04.05.09, 22:08 A ja mam w głębokim poważaniu wasze opinie. Nikt mi nie będzie robił papki z mózgu i nie będzie mi mówił co mam pić i co mam jeść. Sam wybieram i sam ponoszę za to odpowiedzialność. Nie ruszają mnie propagandowe wypowiedzi. Żadnych pjanobijców nie będę słuchać i koniec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zei Re: Ile cukru jest w Coca-Coli? IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 04.05.09, 22:15 to co jemy teraz msci sie pozniej, niestety Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Ile cukru jest w Coca-Coli? IP: *.chello.pl 04.05.09, 22:26 '1 kosta = 1 łyżecza = 37 kcal. 1 kilometr intesywnego biegu to 60 kcal." hahahah pojebalo cie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szczesliwy Re: Ile cukru jest w Coca-Coli? IP: *.b-ras1.lmk.limerick.eircom.net 04.05.09, 22:57 nareszcie jakies sensowne komentarze na deserze, a nie tylko "pierwszy!!!" albo "sprawdz swoje IQ" rany, jak sie ciesze!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polecam Re: Ile cukru jest w Coca-Coli? IP: 80.48.168.* 04.05.09, 23:01 Dla ciekawych polecam strone informacyjną www.food-info.net Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fm Re: Ile cukru jest w Coca-Coli? IP: 91.196.215.* 04.05.09, 23:33 panie "a". jestes glupi. 1km biegu to faktycznie okolo 60kcal, a jesliby przyjac kostke/lyzeczke cukru za 10g to bedzie 40kcal okolo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Ile cukru jest w Coca-Coli? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.09, 23:46 bardzo lubię coca-colę. pepsi też Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: morgi Re: Ile cukru jest w Coca-Coli? IP: *.ssp.dialog.net.pl 04.05.09, 23:50 ale ściema z tym aspartamem. Trzeba być wyjątkowym bystrzakiem, żeby pisać, że to mieszanina kwasu asparaginowego, fenyloalaniny i metanolu. To odrębny jednolity związek. Równie dobrze można by powiedzieć, że aspartam lata sobie w powietrzu, bo przecież zawiera w każdej cząsteczce aż 5 atomów tlenu. Przede wszystkim myśleć... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuhar kuha juhe Re: Ile cukru jest w Coca-Coli? IP: *.adsl.inetia.pl 05.05.09, 00:03 najbardziej żenujące co może być to gazowane napoje "bez cukru" w zamian w składzie jeszcze większe GÓWNO: aspartam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Ile cukru jest w Coca-Coli? IP: *.acn.waw.pl 05.05.09, 08:07 Trochę na poważnie: 1. W Polsce są setki tysięcy ludzi, którzy mają cukrzycę typu 2 (często o tym nawet nie wiedzą!). Oni muszą ograniczać cukier. Pół biedy, że się ślepnie i obcinają nogi! Najgorsze, że nieleczona cukrzyca powoduje impotencję! 2. Ze względu na cukrzycę jest ogromna różnica między sacharozą i fruktozą: sacharoza 5 (!) razy bardziej niż fruktoza podnosi zawartość glukozy we krwi. 3. Nadmierne zwiększanie zawartość glukozy we krwi nie tylko bardzo szkodzi, zwłaszcza cukrzykom, ale powoduje tycie. Niektórzy uważają, że to ważniejszy czynnik niż nadmiar kalorii. 4. Bardzo lubię Coca-colę, ale muszę ograniczać cukier, więc czasami piję "zero" albo "light" i truję się słodzikami. Jednak to mi mniej szkodzi! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k. Re: Ile cukru jest w Coca-Coli? IP: *.ssp.dialog.net.pl 05.05.09, 08:48 a ja piję wodę...i herbatki;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pepsifan Re: Ile cukru jest w Coca-Coli? IP: *.chello.pl 05.05.09, 08:51 Dlatego nie pijam okropnej cocacoli tylko pepesi. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmmm... Re: Ile cukru jest w Coca-Coli? IP: *.uni.opole.pl 05.05.09, 09:13 czysta woda zdrowia doda, jest najmniej szkodliwa (nie licząc tej smakowej z zawartością benzoensanu sodu ;/) jej skład nie budzi podejrzeń i nie ma sie o co spierać. A jak ktoś lubi Cole to sie z nim nie kłóćcie, jego wybór, chociaż obok coli to wszystkie te sztuczne napoje stoją na jednej półce. A ja Cole piję okazjonalnie do drinków, choć pewnie z alkoholem czyni jeszcze większe spustoszenie i na drugi dzień funduje niezłego kaca ;] Odpowiedz Link Zgłoś
us-rn Re: Ile cukru jest w Coca-Coli? 05.05.09, 09:30 zoladek pH 1.5 No i gdzie jest problem ? Cukier krzepi! Cofeina dodaje energji Odpowiedz Link Zgłoś