Dodaj do ulubionych

Małysz a sprawa Polska...

IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 14.02.02, 01:10
Malysz jaki jest każdy widzi.Achom i ochom końca nie ma .Tylko patrzeć,jak
padnie hasło- Małysz na prezydenta!.Gdybym chciał się pokusić o alegoryczne,
graficzne przedstawienie tytułowej kwestii narysowałbym drabiniasty ,wielki i
koniecznie koślawy wóz z zaprzężonym do niego małym i chudym Małyszem ,który z
pulsującymi na skroniach żyłami i wysadzonymi z wysiłku oczyma, ciągnie leniwie
rozwalone w owym wózku 40 milionów swych rodaków uzbrojonych w zacięte ,tępę
twarze i transparenty z dumnymi, patriotycznymi napisami.Tak to widzę .Gdyby
Niemcy nie mieli Schmitta czy Hannawalda pozostanie im jeszcze : Mercedez,
Audi, Bmw , Volzwagen, Stihl i zawsze będzie im przyświecać ich ukochana myśl
przewodnia - "porządek musi być! " . Gdyby Japończycy nie mieli Harady lub
Funakli na otarcie łez pozostanie im jeszcze Sony, Panasonic,Toshiba,
Toyota,Nissan, Kawasaki ...Gdyby nam tak zabrakło Małysza , jak np. zabrakło
Gołoty to nie rozrywajmy od razu szat ,bo przecież jeszcze pozostanie nam pan
Rydzyk, Lepper ,Miller i ukochane nasze narodowe porzekadło "A chuj tam"

Obserwuj wątek
    • Gość: Darek Re: Małysz a sprawa Polska... IP: *.chello.pl 14.02.02, 11:38
      Wszystko fajnie tylko co Ty chciałeś tak naprawdę przez to powiedzieć...
    • Gość: hathor Re: Małysz a sprawa Polska... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.02.02, 22:15
      To dla Ciebie są sławy polskie godne wspomnienia? hm... niewielki i nieciekawy
      wybór. To Ci przypomnę, że mamy kim i czym się szczycić: papież Jan Paweł II,
      Wisława Szymborską, Andrzej Wajda, Roman Polański, Agnieszka Holland, Stanisław
      Lem,Andrzej Sapkowski, Jurek Owsiak a przede wszystkim bardzo otwartych i
      gościnnych ludzi. A do tego, o czym tak często zapominamy, bo mamy to pod
      nosem - piękne zabytki, krajobrazy, góry, lasy, jeziora itd.
      Może się czepiam i moralizuję, ale trafia mnie, jesli ktoś nie potrafi się
      cieszyć z sukcesów (nie tylko swoich) może i chwilowych, ale jednak ważnych. A
      jesli one przeminą, to przecież nie pozostaje pusta, ale są jeszcze inne rzeczy
      godne uwagi i zapamiętania, bądź przychodzą nowe. I cieszę się, że Małysz tak
      świetnie skacze, że kibicuje mu cała Polska i kolejny Polak przypomniał światu
      o Polsce - świetna reklama np. dla turystów, biznesmenów itd. Koniec. Pozdrawiam
      • Gość: stokrot Tam gdzie nas nie ma ... IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 15.02.02, 22:28
        Gość portalu: hathor napisał(a):

> To dla Ciebie są sławy polskie godne wspomnienia? hm... niewielki i nieciekawy
        > wybór. To Ci przypomnę, że mamy kim i czym się szczycić: papież Jan Paweł II,
        > Wisława Szymborską, Andrzej Wajda, Roman Polański, Agnieszka Holland, Stanisław
        >
        > Lem,Andrzej Sapkowski, Jurek Owsiak a przede wszystkim bardzo otwartych i
        > gościnnych ludzi. A do tego, o czym tak często zapominamy, bo mamy to pod
        > nosem - piękne zabytki, krajobrazy, góry, lasy, jeziora itd.
        > Może się czepiam i moralizuję, ale trafia mnie, jesli ktoś nie potrafi się
        > cieszyć z sukcesów (nie tylko swoich) może i chwilowych, ale jednak ważnych. A
        > jesli one przeminą, to przecież nie pozostaje pusta, ale są jeszcze inne rzeczy
        >
        > godne uwagi i zapamiętania, bądź przychodzą nowe. I cieszę się, że Małysz tak
        > świetnie skacze, że kibicuje mu cała Polska i kolejny Polak przypomniał światu
        > o Polsce - świetna reklama np. dla turystów, biznesmenów itd. Koniec. Pozdrawia
        > m

Papież ?
        Naprawdę wierzysz w to co mowisz ? Czy to miłość do bliżniego swego
        pozwala Panu Papieżowi przełykać spokojnie trufle w sosie koperkowym,
        kiedy tysiące dzieci tygodniowo umiera z głodu ? Ja np. nie przełknąłbym
        ani kęsa ,wiedząc ,że umiłowana przeze mnie osoba właśnie kona z głodu.
        Jednak różnica miedzy mną a JP-II jest taka ,że ja nie jestem szefem religii
        mającej za priorytet konieczność kochania blizniego swego . Ja nie wierzę w
        takie brednie .Nie kochałem ,nie kocham i nie będę kochał wszystkich ludzi a
        tylko nielicznych . Jak wyzej jasno udowodniłem JP-II też nie .

A.Wajda ?
        Co takiego wielkiego dostrzegasz w jego filmach? Tylko nie mów mi ,że dali mu
        Oskara .Co roku muszą komus dać za tzw. całokrztałt aby miec szoł i na niego
        popadło ,bo przekomarzał się trochę z komuną .Nie wojował a właśnie przekomarzał
        sie . Jego filmy zioną nudą ,tak jak smok wawelski ogniem.

A.Holland ?
        Nuda,nuda,nuda dupa ... /jak rzekł był jeden poeta /

Zgodzę sie jedynie co do Polańskiego,Lema ,Owsiaka ,Szymborskiej .
        Od siebie dorzucę spolegliwie : A.Kondratiuka ,J.J.Kolskiego ,W.Hassa ... :)))

Morał ...
        Jako naród, jesteśmy niezli w filmach ,poezjach i innych zmyśleniach , czyli w
        tzw. bujaniu w obłokach .Duzo gorzej już z codzienną ,porządna pracą ,mysleniem
        scisłym , uczciwością , praworządnoscią .Z tym jest po prostu żle .Kiedy patrzę
        na ten ponury kabaret zwany polską polityką ,na ociekający krwią horror zwany
        polskim prawem , na konglomerat lejów po bombach i okopów zwany polskimi
        drogami, na krzyże gdzie sie tylko da - na zwirowisku , w sejmie ,w szkołach i
        przedszkolach. Na disco polowe mordy w autobusach , tramwajach i w TV ,

na :

księży,
        Leppera,
        Millera,

- WSZĘDZIE !

na wpadanie w histerię i robienie narodowego święta z faktu ,że jakis facet
        poleciał na jakichś dechach np. o 6 metrów dalej niż inni ,na niemal
        beatyfikowanie owego faceta za zycia ... .Gdy na to wszystko sobie patrzę ,to
        mnie jasny strzela chuj , i marzę o jakimś normalnym kraju ,gdzie np. prawo
        znaczy prawo , a droga to jest droga ...

Pozdrówka
        • Gość: felix \Brawo stokrot! IP: *.lubin.dialog.net.pl 15.02.02, 22:40
          Brawo stokrot! Popieram! Swiete slowa!!!
          • Gość: Emma Re: \Brawo stokrot! IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 15.02.02, 23:29
            Tez mi sie podobalo.Pozdrawiam.
            • Gość: stokrot Emmo i Feliksie ... IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 15.02.02, 23:45

Dziękuje Wam ...
              Naprawdę niewymownie mi miło .

Pozdrówka

Gość portalu: Emma napisał(a):

> Tez mi sie podobalo.Pozdrawiam.

• kwieto Re: \Brawo stokrot! 15.02.02, 23:46
              A mi sie zdawalo zawsze, ze jesli juz, to wlasnie w technicznych sprawach sa
              dobrzy Polacy. Pan Wolszczan (astronom), odkryl pierwsza planete poza ukladem
              slonecznym, Polak stworzyl legendarny magnetofon reporterski "NAGRA", Polacy
              wymyslili swiatlowod, elastomer, Polacy rozpracowali Enigme, Polacy
              skonstruowali "czarne skrzynki" uzywane we wspolczesnych samolotach, Polacy
              opracowali niebieski laser ktory jest doskonalszy od najlepszych "zabawek"
              japonskich, Polacy wymyslili wykrywacz min, Polak jest autorem konstrukcji
              powstrzymujacej zawalenie sie wiezy w Pizie, Polak jest autorem konstrukcji
              najwiekszego teleskopu swiata (dopiero budowanego), a takze konstrukcji np.
              teleskopow KECK, W Polsce miesci sie fabryka jednych z najnowoczesniejszych
              plyt glownych do komputerow klasy PC, Polacy opracowali metode wytrawiania
              sciezek w skali mikro (potrzebnej do na przyklad konstruowania ukladow
              scalonych) o jakiej laboratoria "zachodnie" moga sobie pomarzyc... I tak dalej.

Natomiast co do Malysza. Jak ludzie maja radoche z tego ze on skacze to niech
              maja. Jeden oglada znaczki, inny chodzi na ryby, jeszcze inny sobie pisze
              wiersze a jeszcze inny oglada Malysza. Czy rzeczywiscie trzeba kazdego kto
              mysli "inaczej ode mnie" od razu udupiac? Niech sobie Malysza oglada, co wam to
              szkodzi?
              • Gość: stokrot Ty kwiecisty głąbie ... :))))) IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.02.02, 08:51
                kwieto napisał(a):

> A mi sie zdawalo zawsze, ze jesli juz, to wlasnie w technicznych sprawach sa
                > dobrzy Polacy.

Pierdolisz .
                Normalny człowiek ,jesli tylko będzie miał mozliwość -wybierze zawsze:

-Mercedesa ,BMW , Opla - a nie reklamowanego tu debilnie przez ciebie Warsa ,

-Toyotę ,Nisana ,Mitsubiszi , nie Ogara ,

-Jaguara ,Rolls -Roysa ,Bentleya nie Poloneza ,

-Sony ,Panasonica ,Pioniera ,Techniksa , a nie Radmora ,

-Yamahę , Harleya D, Tryumpha , a nie WSK-ę ,

-Mirage ,Tornado etc - a nie Iskrę

-Cannona,Nikkona ,Minoltę,Hassenblata a nie Druch -a ,

-Pershinga a nie ułańską szabelkę :))))))))))

-niemieckie,belgijskie ,szweckie itp. a nie polskie szosy

-szwajcarskie a nie rodzime zegarki

... a jeśli ten fakt, niczego nie rozjaśnia w twym zakutym łbie to widać nosisz
                go jedynie w celach ozdobnych ,choć i za to nie dałbym sobie nawet paznokcia
                obciąć .... :)))

Pan Wolszczan (astronom), odkryl pierwsza planete poza ukladem
                > slonecznym, Polak stworzyl legendarny magnetofon reporterski "NAGRA", Polacy
                > wymyslili swiatlowod, elastomer, Polacy rozpracowali Enigme, Polacy
                > skonstruowali "czarne skrzynki" uzywane we wspolczesnych samolotach, Polacy
                > opracowali niebieski laser ktory jest doskonalszy od najlepszych "zabawek"
                > japonskich, Polacy wymyslili wykrywacz min,

Taaaaa ... :)))
                Właściciel CNN-u Ted Turner, zapytał kiedyś swoich ludzi
                - jak wygląda polski wykrywacz min ... ???
                Kiedy nikt nie wiedział - pokazał na swoja nogę i powiedział

- o tak !!!

Potem zrobił sie z tego dyplomatyczny dym, bo ktoś to nakręcił i puscił w
                świat .Ted zmuszony przez Busza /?/ nawet przepraszał Polaków ... Nie zmienia to
                jednak faktu ,że takie jest zdanie o polskiej technice . Podpisuje się pod tym
                rękami i nogami .I nie zmienią tego nawet takie pierdoły :

>Polak jest autorem konstrukcji
                > powstrzymujacej zawalenie sie wiezy w Pizie, Polak jest autorem konstrukcji
                > najwiekszego teleskopu swiata (dopiero budowanego), a takze konstrukcji np.
                > teleskopow KECK, W Polsce miesci sie fabryka jednych z najnowoczesniejszych
                > plyt glownych do komputerow klasy PC, Polacy opracowali metode wytrawiania
                > sciezek w skali mikro (potrzebnej do na przyklad konstruowania ukladow
                > scalonych) o jakiej laboratoria "zachodnie" moga sobie pomarzyc... I tak dalej.
                >

Wiem !!!
                Chyba sam Miller ci płaci za reklamowanie w sieci
                Polskiej Myśli Technicznej ...
                Rozgryzłem cię szczawiu .
                HA HA HA HA HA HA !!!

> Natomiast co do Malysza. Jak ludzie maja radoche z tego ze on skacze to niech
                > maja. Jeden oglada znaczki, inny chodzi na ryby, jeszcze inny sobie pisze
                > wiersze a jeszcze inny oglada Malysza. Czy rzeczywiscie trzeba kazdego kto
                > mysli "inaczej ode mnie" od razu udupiac? Niech sobie Malysza oglada, co wam to
                >
                > szkodzi?

Histeryczna małyszomania ,jest ewidentnym dowodem na bardzo uzasadnione ,i bardzo
                głębokie polskie zakompleksienie . A śmiałem się ,śmieję i będę się śmiał z tego
                co smiesznym jest .Z ciebie głąbie również mam i jak sądzę będę nie raz jeszcze
                miał ubaw po same pachy .Wiesz co , odpusć ty sobie lepiej internet i baw się
                żołnierzykami i małymi modelami Warsa ,Ogara i Małysza ...

Nara !
                :)))

• Gość: Kajet Re: Ty kwiecisty głąbie ... :))))) IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.02.02, 12:07
                  A Chopin, Kopernik i Maria Curie-Składowska też byli Polakami?
                  • kwieto Re: Ty kwiecisty głąbie ... :))))) 16.02.02, 14:38
                    A to sie stokrota pytaj, on jest tu ekspertem od tego co polskie i nie-polskie.
                    Zapewne dorzuci Ci jeszcze gleboka analize utworow Chopina - jesli uzna ze
                    Polak - werdykt bedzie "tandeta", jesli uzna ze Francuz, to powie "wspaniale"
                    :")
                  • Gość: stokrot Re: Ty kwiecisty głąbie ... :))))) IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.02.02, 20:26
                    Gość portalu: Kajet napisał(a):

> A Chopin, Kopernik i Maria Curie-Składowska też byli Polakami?

Haj,

Jeśli chodzi o Chopina i Kopernika to jest dość duże
                    prawdopodobieństwo że byli Polakami ...

Natomiast Maryja Curie-Skłodowska raczej była Polką ...

Może zapisz sobie w kajeciku ,żebyś nie zapomniał ... :)

Nara
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka