Dodaj do ulubionych

udany związek

16.04.12, 20:09
Nie jestem za dobra w te klocki. Rady jak w temacie mile widziane.
Póki co mam wiele zapału :)
Obserwuj wątek
    • jedr-ek28 Re: udany związek 16.04.12, 20:54
      Mogę się dołączyć?:)
    • poxipol1 Re: udany związek 16.04.12, 21:13
      w_deszczu_rosne napisała:

> Nie jestem za dobra w te klocki. Rady jak w temacie mile widziane.
      > Póki co mam wiele zapału :)

paradoksalnie: dać sobie nawzajem wolność

• cynta Re: udany związek 16.04.12, 23:29
        > paradoksalnie: dać sobie nawzajem wolność
        ......... aby wybrac bycie razem, dla siebie, on/ona najwazniejszy/a, nie rodzina, praca, moje zdanie, pieniadze, religia, polityka itp...
        • renkaforever Re: udany związek 17.04.12, 06:19
          Jednym slowem wybrac wersje idola ? Adorowac parntera i skladac mu ofiary na oltarzu milosci? Heheheheh
          Udany zwiazek to pelnia wrazen. To caly swiat. To otwartosc na caly swiat. To pelny potencjal. To jazda moze czasem bez dachu, bez klimatyzacji, ale na dobrych oponach :) Uczciwosc, zaufanie, oddanie. Wybaczanie. Tolerancja. Szacunek. To wspolne milczenie. Bo w udanym zwiazku nie trzeba slow, uczucia je zastepuja. W udanym zwiazku nikt nie walczy o dominacje ani o wolnosc, bo nie jest to najwazniejsze..Udany zwiazek to spelnienie. Piekne jak ksiezyc w pelni:) Najpiekniejszy widok na swiecie to udany zwiazek..Niesie w sobie nadzieje.
          • cynta Re: udany związek 17.04.12, 16:07
            wlasnie! bo stawiasz partnera przed elementami zycia codziennego... to nic ze nie wyniosl smieci, to nic ze ja nie ugotowalam, to nie idol-izacja, to szukanie sedna troche glebiej niz na poziomie komfortowej kohabitacji czyli wspolzamieszkiwania
    • paco_lopez Re: udany związek 17.04.12, 22:26
      razem coś kupić i sprzedać. mieć chociaż jedno dziecko , które cieszy. lubić ten sam rodzaj muzyki czy też różne inne stylistyczne płaszczyzny, włacznie z wyczuciem bałaganu/porządku itp.taki co lubi pomarańczowy z takim co tylko beżowy łyka będą robiły się kłopoty. kłopoty będą i tak. pojedynczo tez je mają wszyscy.
    • mona.blue Re: udany związek 18.04.12, 08:07
      Dla mnie udany związek to taki, w którym łączy obie strony prawdziwa miłość i namiętność. Taki, w którym obie strony akceptują się nawzajem, szanują, doceniają nawzajem swoją wartość jako człowieka. Taki, w którym obie strony dają sobie wolność (nie ma przymusu, dominacji jednej osoby nad drugą, kontrolowania). I fajnie jest jeżeli mają jakieś wspólne zainteresowania, poglądy, a co najważniejsze system wartości. I potrafią zadbać o siebie nawzajem, dawać i przyjmować miłość, przebaczać sobie, wypracowywać kompromisy, zaspakajać nawzajem swoje potrzeby, są dobre i wyrozumiałe dla siebie. I Są odpowiedzialne za związek, pracują nad nim na co dzień i nad sobą.
      • 184l Re: udany związek 21.04.12, 00:19
        he,he, bylam przekonana ze zyje w udanym zwiazku, w ktorym bylo spelnione niemal wszystko
        co powyzej. Potem nagle zaszla zmiana. Partner ciezko zachorowal, stal sie kaleka. I tu oboje nie spradzilismy sie. Teraz jestem nieszczesliwa w nieudanym zwiazku. Nie ma lekko. W zyciu czekaja nie zaplanowane niespodzianki.
      • xawery39 Re: udany związek 22.12.20, 18:25
        Co sądzicie o związku małżeńskim w którym jedna ze stron notorycznie przyjmuje postawę typu " albo ja decyduję , albo ty" bez możliwości dyskusji lub negocjacji ? Próbę dyskusji traktuje jako wtrącanie się . Jeśli nie postawi na swoim , to obraża się i unika współpracy .
        • xawery39 Re: udany związek 22.12.20, 18:29
          Jednocześnie ta sama osoba w kontaktach z obcymi wykazuje nadmierną uprzejmość , niemal uległość nawet przepraszając za zachowanie współmałżonka wobec obcych .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka