Dodaj do ulubionych

Moje dzieci mnie nie lubią...

31.07.23, 07:40
Mąż manipuluje dziećmi. Brakuje Mi już siły żeby udawadniać Im że zachowanie taty jest złe. Kłótnie i wyzwiska są na porządku dziennym więc starszy syn (15 lat) zaczyna oddzywać się do Mnie w podobnym tonie.
Kiedy wysyłałam dzieci do ich pokoju i kazałam zamknąć drzwi wmówił im że to Złe, wciąga ich w każdą wymianę zdań, potrafi obudzić żeby udowodnić mój błąd. Kiedy on jest w pracy meldują mu się ze wszystkimi, nie wychodzimy już sami bo się na nas wścieka, a z nim ciągle coś robią razem, teraz tłumaczą że ze mną nie ma co robić i nie lubią że mną wychodzić.
Syn potrafi mi powiedzieć że jestem idiotką - bo mam inne zdanie niż ojciec, jestem psychicznie chora - bo płacze, nic nie potrafię - tatuś jest kucharzem więc moja pomidorowa jest gówniana. Rozmawiałam z nimi o rozwodzie, próbowałam wytłumaczyć że tak będzie lepiej więc jestem najgorsza, to ja chcę wszystko zepsuć, to ja się czepiam i jakby co to oni chcą zostać z ojcem.
Może ktoś wie jak im wytłumaczyć, przekonać że nie ma już szans na naprawę.
Obserwuj wątek
    • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Moje dzieci mnie nie lubią... 01.08.23, 13:36
      prowl napisała:

> Kiedy wysyłałam dzieci do ich pokoju i kazałam zamknąć drzwi

> meldują mu się ze wszystkim

> z nim ciągle coś robią razem, teraz tłumaczą że ze mną nie
      > ma co robić i nie lubią że mną wychodzić

> je> stem psychicznie chora - bo płacze, nic nie potrafię

> tatuś jest kucharzem więc moja pomidorowa jest gówniana

> Rozmawiałam z nimi o rozwodzie, próbowałam wytłumaczyć że tak będzie lepiej więc jestem najgorsza, to ja chcę wszystko zepsuć

> to ja się czepiam i jakby co to oni chcą zostać z ojcem.

> Może ktoś wie jak im wytłumaczyć, przekonać że nie ma już szans na naprawę.

Szanse są zawsze, ale patrząc na powyższą listę to już dawno zaniedbałaś odpowiednie relacje. Ja Ci nie będę radził co robić - poszukaj jakiegoś fachowca w realu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka