Dodaj do ulubionych

nienawiść - trudne

02.12.06, 16:55
czy nienawiść może być całym życiem , a zycie tylko nienawiścią.
Czy można ją skrywać za maską miłości i przywiązania i to tak umiejętnie
aby nikt jej nie zauważył. Jak w porę dostrzec to co jest za tą maską,
aby uniknąć zranienia. Jak to poznać?
Obserwuj wątek
    • ja_adam Re: nienawiść - trudne 02.12.06, 17:11
      nienawiść jest twórcza jak każda energia, nie tylko narasta ale nawet sie uczy,
      poznaje, staje sie perekcyjna o tyle szybciej robi postepy o ile trafi na kogoś
      kto stanie sie jej pasjonatem. potem juz niewiedomo kto jest manipulowany czy
      ten kto karmi sie nienawiscią, czy juz sama nienawisc pogrąza tego co ma jej
      juz dość.

I własnie...
      bardzo łatwo poznać, wystarczy odpowiedziec sobie na pytanie czy po kontakcie z
      takim człowiekiem odczuwasz spokój, brak konfliktów i radosc, czy czujesz
      ogarniająca ciebie harmonię.

Czasami mam wrazenie że miłość, to słowo jest sługa nienawisci bo wiele rzeczy
      potrafi zburzyć. Czasami nawet mówię to słowo na głos, tak do siebie czy aby
      przypadkiem znowu bez sensu się nie zakochałem, co byłoby wyrazem nienawiści
      nie tylko do siebie samego ale i do tej do której to powiedziałem...

Bardziej kocham, gdy jej nie uzywam, bo ja sam jestem miłością nie musze jej
      pokazywac, skrywac sie za nią.
    • sha_la_la_la Re: nienawiść - trudne 02.12.06, 17:59
      To bardzo trudne,oczekuję zapewnień o miłości,tych jedynych słów, w każdej
      sytuacji. Nie mówienie o tym jest dla mnie tragedią. Jak mam inaczej poznać
      że ktoś mnie kocha a nie nienawidzi ?
      • meg303 Re: nienawiść - trudne 02.12.06, 21:11
        Najpierw musisz pokochać sama siebie:)Inaczej nigdy nie uwierzysz w to,że ktoś
        cie kocha.Sama to przeszłam,to była długa i trudna droga.Dodatkowo utrudnia ją
        to,że można ją przejść tylko samemu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka