GoĹÄ: Mar@ IP: 10.136.128.* 03.02.02, 19:55 I co powiecie? A bycie dzieckiem? I kto wymyślił te wszystkie perwersje? I... komplikacje? ;-) Mart@ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
GoĹÄ: Janusz Re: a co to jest męskość w dobie wahań nad wszystkim? IP: *.dip.t-dialin.net 03.02.02, 20:10 odpowiedzialnosc janusz Odpowiedz Link Zgłoś
onnanohito Męskość 03.02.02, 21:17 Z przyjemnością odpowiem na pytanie, co to jest męskość, czyli jakie cechy decydują o tym, że nazwę kogoś prawdziwym mężczyzną. Prawdziwy mężczyzna to człowiek odpowiedzialny, idący przez życie z podniesioną głową, tzn. taki, który nie boi się niczego, co go w życiu spotyka. Jest silny fizycznie, nigdy nie narzeka (=nie ma takiej potrzeby), z równą przyjemnością ogląda mecz jak idzie na zakupy. Jest czuły. Żadna rzecz nie przynosi mu ujmy (np.: nie będę rozwieszał prania, bo to takie niemęskie). Opoka, człowiek z kamienia, ale wrazliwy. Taki, przy którym nawet najsilniejsza kobieta może poczuś się małym żuczkiem i przy którym czuje się bezpieczniej niż gdy jest sama. Nigdy nie kręci nosem - oj, później, teraz nie mam ochoty itp. Potrafi wzruszyć się do łez. Szczodry. Gotowy do pomocy - np.: kolega dzwoni - zawieź mi proszę te materiały na drugi koniec miasta - jeżeli ma czas - bez mrugnięcia okiem jedzie (oj, nie chce mi się, poleżałbym na kanapie). Szanuje Matkę. Tak naprawdę. Nigdy nie powiedział i nie powie o niej złego słowa. Dobry człowiek o wielkim sercu. Pracowity. Ideał? Brednie? Sprzeczności? No nie wiem - taki jest mój mąż. W moich oczach. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Pom Re: Męskość IP: *.koszalin.cvx.ppp.tpnet.pl 04.02.02, 00:27 Onna, masz jakiś patent, gdzie takich szukać?:) Żarty na bok. Męski - odpowiedzialny, odpowiedzialny, odpowiedzialny. Czuły, dający bezpieczeństwo i szanujący kobiety. Wiesz, Onna, mozna nie powiedzieć złego słowa o matce ale jej nienawidzieć. Myślę, że w tym wypadku podejście do wszystkich kobiet, bez wyjątku jest wyznacznikiem szacunku dla nich, dla matki także. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Mart@ Re: Męskość IP: *.pl 04.02.02, 00:46 onnanohito napisał(a): > Prawdziwy mężczyzna to > człowiek odpowiedzialny, idący przez życie z podniesioną głową, tzn. taki, > który nie boi się niczego, co go w życiu spotyka. Dotad powinno to być o istocie ludzkiej, dowolnej płci. Dalej jest o sile fizycznej, no to już gorzej. Szczególnie, że pytałam też o dziecko. Chyba, że uwzględniając masę mieśni do całości, przyznamy biologicznym nie- mężczyznom prawo do siły fizycznej. > Jest silny fizycznie, nigdy > nie narzeka (=nie ma takiej potrzeby), z równą przyjemnością ogląda mecz jak > idzie na zakupy. Taak. Ja też czasem wybrzydzam na zakupy. Czyżbym miała nieustaloną płeć? Z meczu, jak w ogóle z TV, lubię piwo. >Jest czuły. Taak, to też wielopłciowe. Dalej jest rzeczywiście o facecie. Pozdrawiam serdecznie, też mam świetnego męża (już pisałam, ale nigdy dość chwalenia) :-) Mart@ Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Renka Re: Męskość IP: *.home.cgocable.net 04.02.02, 03:45 To dbalosc o kobiety w rodzinie, zreszta Onanohito ujela to pieknie. Naprawde nic dodac.Moze wiecej swiezych kwiatow , tak bez okazji,po prostu. Odpowiedz Link Zgłoś
vicca Re: a co to jest męskość w dobie wahań nad wszystkim? 04.02.02, 09:17 Moja ciotka za najważniejszą cechę mężczyzny uważała ... ciepłe stopy i twierdziła, że mężczyźna jest po to aby grzać stopy kobiecie ;-)) Tak naprawdę, czy istnieje jakiś wzorzec męskości czy kobiecości (coś podobnego do wzorca metra czy kilograma)? Czy podobnie jak w miłości - definicji jest tyle ile ludzi? Odpowiedz Link Zgłoś