Dodaj do ulubionych

a co to jest męskość w dobie wahań nad wszystkim?

IP: 10.136.128.* 03.02.02, 19:55
I co powiecie? A bycie dzieckiem?
I kto wymyślił te wszystkie perwersje?
I... komplikacje?
;-)
Mart@
Obserwuj wątek
    • Gość: Janusz Re: a co to jest męskość w dobie wahań nad wszystkim? IP: *.dip.t-dialin.net 03.02.02, 20:10
      odpowiedzialnosc
      janusz
      • onnanohito Męskość 03.02.02, 21:17
        Z przyjemnością odpowiem na pytanie, co to jest męskość, czyli jakie cechy
        decydują o tym, że nazwę kogoś prawdziwym mężczyzną. Prawdziwy mężczyzna to
        człowiek odpowiedzialny, idący przez życie z podniesioną głową, tzn. taki,
        który nie boi się niczego, co go w życiu spotyka. Jest silny fizycznie, nigdy
        nie narzeka (=nie ma takiej potrzeby), z równą przyjemnością ogląda mecz jak
        idzie na zakupy. Jest czuły. Żadna rzecz nie przynosi mu ujmy (np.: nie będę
        rozwieszał prania, bo to takie niemęskie). Opoka, człowiek z kamienia, ale
        wrazliwy. Taki, przy którym nawet najsilniejsza kobieta może poczuś się małym
        żuczkiem i przy którym czuje się bezpieczniej niż gdy jest sama. Nigdy nie
        kręci nosem - oj, później, teraz nie mam ochoty itp.
        Potrafi wzruszyć się do łez.
        Szczodry.
        Gotowy do pomocy - np.: kolega dzwoni - zawieź mi proszę te materiały na drugi
        koniec miasta - jeżeli ma czas - bez mrugnięcia okiem jedzie (oj, nie chce mi
        się, poleżałbym na kanapie).
        Szanuje Matkę. Tak naprawdę. Nigdy nie powiedział i nie powie o niej złego
        słowa.
        Dobry człowiek o wielkim sercu.
        Pracowity.

Ideał? Brednie? Sprzeczności?

No nie wiem - taki jest mój mąż. W moich oczach.
        • Gość: Pom Re: Męskość IP: *.koszalin.cvx.ppp.tpnet.pl 04.02.02, 00:27
          Onna, masz jakiś patent, gdzie takich szukać?:) Żarty na bok.
          Męski - odpowiedzialny, odpowiedzialny, odpowiedzialny. Czuły, dający
          bezpieczeństwo i szanujący kobiety.
          Wiesz, Onna, mozna nie powiedzieć złego słowa o matce ale jej nienawidzieć.
          Myślę, że w tym wypadku podejście do wszystkich kobiet, bez wyjątku jest
          wyznacznikiem szacunku dla nich, dla matki także.
        • Gość: Mart@ Re: Męskość IP: *.pl 04.02.02, 00:46
          onnanohito napisał(a):

> Prawdziwy mężczyzna to
          > człowiek odpowiedzialny, idący przez życie z podniesioną głową, tzn. taki,
          > który nie boi się niczego, co go w życiu spotyka.
          Dotad powinno to być o istocie ludzkiej, dowolnej płci.
          Dalej jest o sile fizycznej, no to już gorzej. Szczególnie, że pytałam też o
          dziecko.
          Chyba, że uwzględniając masę mieśni do całości, przyznamy biologicznym nie-
          mężczyznom prawo do siły fizycznej.
          > Jest silny fizycznie, nigdy
          > nie narzeka (=nie ma takiej potrzeby), z równą przyjemnością ogląda mecz jak
          > idzie na zakupy.
          Taak. Ja też czasem wybrzydzam na zakupy. Czyżbym miała nieustaloną płeć? Z
          meczu, jak w ogóle z TV, lubię piwo.

>Jest czuły.
          Taak, to też wielopłciowe. Dalej jest rzeczywiście o facecie.

Pozdrawiam serdecznie, też mam świetnego męża (już pisałam, ale nigdy dość
          chwalenia) :-)

Mart@
          • Gość: Renka Re: Męskość IP: *.home.cgocable.net 04.02.02, 03:45
            To dbalosc o kobiety w rodzinie, zreszta Onanohito ujela to pieknie. Naprawde
            nic dodac.Moze wiecej swiezych kwiatow , tak bez okazji,po prostu.
    • vicca Re: a co to jest męskość w dobie wahań nad wszystkim? 04.02.02, 09:17
      Moja ciotka za najważniejszą cechę mężczyzny uważała ... ciepłe stopy i
      twierdziła, że mężczyźna jest po to aby grzać stopy kobiecie ;-))

Tak naprawdę, czy istnieje jakiś wzorzec męskości czy kobiecości (coś podobnego
      do wzorca metra czy kilograma)? Czy podobnie jak w miłości - definicji jest
      tyle ile ludzi?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka