Dodaj do ulubionych

Kto chce wspierać inne kobiety w macierzyństwie?

03.02.20, 10:53
Organizuję kurs dla kobiet, które chciałyby wspierać inne matki w okresie ciąży, porodu i połogu, również w karmieniu piersią czyli dla tych, które chcą zostać doulami.
Będę go prowadzić z Ewą Nitecką w okolicy Lublina.
Zainteresowane odsyłam na stronę:
<a href="http://mamwsparcie.pl/?p=3574</a>
Będę uszczęśliwiona mogąc poznać niektóre z Was osobiście i dzielić się moją wiedzą i doświadczeniem. Moja najstarsza córcia skończyła już 20 lat smile A młodzieniec, którego karmiąc założyłam to forum, ma już, bagatela, prawie 17 smile
Za mną 2 lata karmienia piersią najstarszej, 3,5 roku karmienia drugiego dziecka, 5 lat trzeciego, 4 lata czwartego i pięć lat najmłodszego. To się oczywiście nie sumuje, bo karmiłam w tym dwa tandemy smile
Ani jednego dnia karmienia nie żałuję smile
Żałuję natomiast, gdy poddawałam się niecierpliwości, niepotrzebnym niepokojom itp. zatruwaczom życia.
Karmcie więc swoje Skarby w pokoju i miłości smile
Obserwuj wątek
    • amiralka Re: Kto chce wspierać inne kobiety w macierzyństw 03.02.20, 22:15
      Fajnie, wspierać innych! Świat potrzebuje dul smile Ja - w duuużej mierze dzięki temu forum - nie żałuję żadnej minuty karmienia. Ani decyzji o odstawieniu po 4 latach!
    • katica1 Re: Kto chce wspierać inne kobiety w macierzyństw 07.02.20, 21:08
      Kiedyś były mamy, siostry, ciotki, kumy... Niechaj będą doule!

Ogólnie mnie po porodach bardzo było potrzeba kobiet.

A w szkole rodzenia, do której chodziłam cztery lata temu, trochę panie prowadzące zajęcia obsmiewały doule. Wtedy jeszcze nie bardzo wiedziałam, co to i po co. Dziś chyba bym jednak zareagowała i coś powiedziała.
      • fizula Re: Kto chce wspierać inne kobiety w macierzyństw 09.02.20, 00:23
        Właśnie pewien dr z renomowanego szpitala powiedział, gdy mnie przedstawiono: „My tutaj nie kochamy doul”. Zabolało mnie? Nie, bo pomyślałam: „”To Wasz problem”. Za to ja kocham mamy w stanie odmiennym, rodzące, karmiące i chcę je wspierać jak tylko mogę. I w tym wspieraniu jest wielka radość. Uważam, że dobrymi doulami będą te mamy, które same czują się zrealizowane w swoim macierzyństwie, kochają swoje dzieci, lubią się uczyć od innych i dzielić własnym doświadczeniem.
        • amiralka Re: Kto chce wspierać inne kobiety w macierzyństw 10.02.20, 19:30
          We Francji położne tez nie lubią doul...
          • fizula Re: Kto chce wspierać inne kobiety w macierzyństw 20.02.20, 23:12
            A ja i tak lubię położne smile Może to będzie tak jak z ojcami- na początku położne też nie akceptowały zbytnio ojców na salach porodowych. A teraz często bardzo doceniają ich pomoc.
            • amiralka Re: Kto chce wspierać inne kobiety w macierzyństw 24.02.20, 08:25
              Oby!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka