magnuna
01.06.11, 19:09
Dziewczyny czy któraś z Was znalazła jakiś skuteczny środek na obrzęki powiek? Od 3 miesięcy mam cały czas opuchliznę (worki) na dolnych powiekach. Wcześniej pojawiały się sporadycznie przy dużym zmęczeniu, jakiejś chorobie. Teraz czasem są wręcz potrójne czasem mniejsze ale i tak bardzo widoczne. Mam 35 lat i wiem, ze moja skora się starzeje jednak dbam o nią wiec nie jest to kwestia zlekceważenia. Dziedziczność tez nie. Nadmiar soli i kawy tez odpada. Tarczyca ok. Serce, nerki i krążenie chyba też ( w każdym razie żadnych niepokojących czy dziwnych objawów nigdy nie zauważyłam).Wysypiam się, prowadzę spokojny tryb zycia. Internista zlekceważył problem radząc zakup żelu ze świetlika. Od ok.4 miesięcy męczy mnie zapalenie spojówek, krople które zalecił okulista nie pomogły. Ponieważ lekarz podejrzewał alergiczne zapalenie spojówek przyjmuję tabletki antyalergiczne (bez receptowy Cet Alergin i w zanadrzu mam przepisany Aerius). Minimalnie pomagają, ale są dni ze wyjęłabym sobie oczy tak pieką i bolą. Wg lekarza nie ma to nic wspólnego z obrzękami powiek.
Nie pomogły: seria masaży limfatycznych, żele i kremy na worki (np.Floslek), tabletki Aqua-Femin (bo myslalam ze to moze nadmiar wody w organiźmie), okłady z herbaty, specjalnych płatków, ogórków.
Różne "wysokopółkowe" firmy mają w swojej ofercie takie kremy/serum ale boję się kupić kota w worku za niebagatelną cenę.