Dodaj do ulubionych

UDANY KOSMETYCZNY Z_A_K_U_P>do 10 zł

15.06.04, 21:21
nie wiem czy ten watek sie sprawdzi. moze warto zaczac :
UDANY KOSMETYCZNY Z_A_K_U_P>do 5 zł, jesli tak - to zacznijcie.
aby byl przejrzysty uklad postow:
-podajcie nazwe produktu wraz z firma
-cene
-dzialanie

-lepiej nie wtracac polemik oriflamowsko-avonowskich, bo to tylko utrudnia
czytanie

jako, ze do tej pory wydawalam na kosmetyki, w moim mniemaniu, majatek-czyli
zbyt wiele (procentowo) do moich przychodow chcialabym aby powstala lista (
pozwole sobie na zapozyczenie) 'bargainowych' kosmetykow-czyli nie lada
gratek. sama od siebie nic nie dorzuce, poniewaz jak na razie moja wiedza na
ten temat jest mniej niz skromna.

mam nadzieje, ze nie odbierzecie tego jako plagiat watku: 'przeboje
kosmetyczne za grosze', chcialabym aby cena kosmetyku zamykala sie w kwocie
10zł stad ten watek:)

pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: madusiak Re: UDANY KOSMETYCZNY Z_A_K_U_P>do 10 zł IP: *.aster.pl 15.06.04, 23:13
      balsam Ziaji z masłem kakaowym. Doskonały do przesuszonej skóry i do tego ten
      obłędny zapach...mniam mniam. Kosztował mnie ok. 7,50 . Z Ziaji jeszcze krem
      tłusty z nowej serii Herbika Plant (niebieski)odżywczo-kojący. Stosuje go na noc
      i ukoił moją wrażliwą i przesuszoną skórę . Kosztował mniej niż 5 zl. Do tego
      tonik Bielendy orzechowy do cery wrażliwej-b delikatny i świetnie odświeża. Ok 6
      zł. Bielendy jeszcze żel na cellulit i rozstępy Bikini, ale on chyba ponad 10
      zeta kosztuje.
      • kasiunia62 tonik SOPOT 16.06.04, 09:46
        kosztował 4 zł a jest wspaniały, pachnie pięknie, buzia jest nawilżona i dobrze
        go przyjmuje, naprawdę polecam!!
      • gocha500 Re: UDANY KOSMETYCZNY Z_A_K_U_P>do 10 zł 20.10.04, 07:51
        ludzie ten post trzeba utrzymywac w gorze!!!!!!!!!!1
        to jest dobre-naprawde zawsze wydawlalam krocie na kosmetyki ale odkad
        wyprobowalam te tanie to sie w nich zakochalam!!!!

szczegolnie krem ziaji maslo kakaowe!!!!!
    • Gość: Lenka Re: UDANY KOSMETYCZNY Z_A_K_U_P>do 10 zł IP: *.chello.pl 15.06.04, 23:14
      Lakier do paznokci Golden Rose Mini-2,99zl.
      Niedrogi,ma bardzo duzy wybor kolorow,dobry jakosciowo,dobrze sie naklada,w
      miare dlugo trzyma.
      • Gość: Lenka Re: UDANY KOSMETYCZNY Z_A_K_U_P>do 10 zł IP: *.chello.pl 15.06.04, 23:18
        Jeszcze mi cos przyszlo na mysl-Maslo Kakaowe Dax Cosmetics do calorocznej
        pielegnacji ciala i twarzy.Co prawda kupilam go za troche ponad 10zl(12zl),ale
        w jednym z marketow widzialam ze krem ten jest duzo tanszy- 9zl.
        Super zapaszek,chcialoby sie go zjesc,ujedrnia,nawilza,szybko sie wchlania.
        Dla mnie cacy.
        • Gość: Iza Re: UDANY KOSMETYCZNY Z_A_K_U_P>do 10 zł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.04, 23:21
          Potwierdzam, jest CUDOWNY!
        • lunalovelight Re: UDANY KOSMETYCZNY Z_A_K_U_P>do 10 zł 02.04.05, 10:00
          zgadzam sie - masko kakaowe i czekoladowy daxa to kosmetyki, ktore ostatnio
          uwielbiam :). przeboj!
    • Gość: pianka7 Re: UDANY KOSMETYCZNY Z_A_K_U_P>do 10 zł IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.06.04, 23:31
      Bardzo dobre i niedrogie(ok.6-7zł)są szampony,odzywki i balsamy do włosów z
      Mrs.Potter's.Szczególnie polecam szampon bursztynowy(śliczny zapach,delikatny
      dla włosów,bardzo wydajny)oraz balsam do spłukiwania do włosów farbowanych i po
      trwałej.Skutecznie regeneruje i odżywia zniszczone włosy nie obciążając ich
      przy tym.Gorąco polecam i pozdrawiam:-)
      • Gość: mk Re: UDANY KOSMETYCZNY Z_A_K_U_P>do 10 zł IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 16.06.04, 08:27
        Polecam - tonik bielendy orzechowy - świetnie podkolryzuje twarz - ok. 7 zł.
        (wyszło chyba nowe opakowanie - w rossmannie widziałam)
        Z ziaji - krem pod oczy z bławatkiem - ok. 4 zł.
        żele pod prysznic On line - z rossmanna - różany kremowy jest wspaniały - ok. 5
        zł.
        lakiery do paznokci (wszystkie) JOKO - ok. 6,50 zł.
    • Gość: axa Re: UDANY KOSMETYCZNY Z_A_K_U_P>do 10 zł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.04, 09:13
      Błyszczyk Eveline Shine & Care - ok. 7,5zł. Mam dwa kolorki i jestem zachwycona. Ładny połysk, piękny zapach, trzyma się dość długo jak na błyszczyk, i w dodatku za tą cenę!
      • Gość: Jagna Re: UDANY KOSMETYCZNY Z_A_K_U_P>do 10 zł IP: 167.83.9.* 16.06.04, 10:03
        Błyszczyk Tęczowy Blask Vipery - ok. 10 zł
        Balsam do ciała Ziaja Masło Kakaowe ok. 8 zł
        Balsam do ciała Ziaja Oliwkowy ok. 8 zł
        Dużo kosmetyków do 10 zł można kupić w sklepie firmowym Golden Rose w Centrum
        Wileńsa - m.in. mnóstwo lakierów do paznokci.
        • Gość: Anka Re: UDANY KOSMETYCZNY Z_A_K_U_P>do 10 zł IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.06.04, 10:09
          Balsam i krem Masło Kakaowe Ziaji- po prostu boskie, krem 4 zł, balsam 7 zł.
          Żel pod prysznic z olejkiem migdałowym z najtańszej linii Geant (Lider Price)
          300 ml za 3,60!
          Płyn do demakijażu oczu Ziaji za 4 zł.
          • Gość: pszczola Re: UDANY KOSMETYCZNY Z_A_K_U_P>do 10 zł IP: *.crowley.pl 16.06.04, 10:36
            tonik rozany bielendy( 7zl) i ziaji ( ok5zl)- cera gladka, nawilzona, obledny
            zapach kosmetykow:)
            krem oliwkowy ziaji( 4 zl) bardzo dobry zima po basenie- szybko nawilza i
            chroni przed mrozem
            balsam wyszczuplajaco- antycellulitusowy Eveline ( 10zl)skora bardzo dobrze
            nawilzona, napieta, ujedrniona. Wyszczuplenia nie zauwazylam ( to przez
            codzienny pop corn:)) ale cellulit jakby troszke przyklapl:)
            blyszczyk Eveline i ich krem pod oczy- akurat mam z gazety, ale kosztuje ok 8
            zl, pachnie oblednie, wygladza skore pod oczami i genialnie nawilza, szybko sie
            wchlania
            kremy do rak cztery pory roku- ok. 5 zl, a dzialaja super!
            plyn do higieny intymnej ziaji- ok 6 zl, albo w duzej butli ok 9- najbardziej
            lubie konwaliowy.... wydajny, pachnacy
            w promocji dostalam szampon Schauma+ odzywaka z wyciagiem z dzikiej rozy-
            pachnie bardzo przyjemnie, szampon wydajny, wlosy sa super nawilzone, puszyste,
            lsniace. Polecam!!!
            to chyba wszystko co mi teraz przychodzi na mysl...:)
            pozdrawiam:)
            • Gość: sufin Re: UDANY KOSMETYCZNY Z_A_K_U_P>do 10 zł IP: *.awf.poznan.pl 21.06.04, 08:34
              gdzie można kupić Eveline? nie moge dostac...;)))))
          • Gość: nutka Re: UDANY KOSMETYCZNY Z_A_K_U_P>do 10 zł IP: *.wirba.net / 80.51.246.* 17.06.04, 20:11
            Kosmetyki Ziaja to w ogóle fajna sprawa :) Niedrogie, wydajne i skuteczne :)
    • Gość: magda Re: UDANY KOSMETYCZNY Z_A_K_U_P>do 10 zł IP: *.lancut.sdi.tpnet.pl 16.06.04, 10:36
      - błyszczyk w tubeczce AA oceanica - 10 ml za 8 zł - wg mnie rewelacja
      - mleczko 3 w 1 dax cosmetics do cery wrażliwej ( nie jest tłuste a ja tłustego
      nie lubie )
      -łagodzący tonik do cery wrażliwej inter fragnes czy jakoś tak za 9 zł :)
      • Gość: gocha221 Re: UDANY KOSMETYCZNY Z_A_K_U_P>do 10 zł IP: *.icpnet.pl 20.06.04, 17:35
        blyszczyk AA?? jest cos takiego?? to jakas nowosc??
        jesli mozesz to napisz cos wiecej:-)
    • Gość: katinka Re: UDANY KOSMETYCZNY Z_A_K_U_P>do 10 zł IP: *.attu.pl / *.crowley.pl 16.06.04, 12:42
      krem pod oczy z wyciagiem stokrotki, z serii Magia Kwiatow Polleny Ewy, bardzo
      mi odpowiada :) cena jakies 5 zl za ladna tubke 25 ml, w hipermarkecie Geant :)
    • mantha Re: UDANY KOSMETYCZNY Z_A_K_U_P>do 10 zł 16.06.04, 12:46
      Cien do powiek Sensique (lub b. podobnie), zakupilam ostatnio w łodzi w
      drogerii Natura, jest taka seria tych cieni "z iskierka", czyli z brokatem,
      kosztuje ok 4 zl (!!!) sa calkiem przyzwoite zwlaszcza na wieczor, powalił mnie
      kolor prawie czarny, wrzosowy i cielisty.
      • Gość: Jasna Re: UDANY KOSMETYCZNY Z_A_K_U_P>do 10 zł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.04, 22:21
        Popieram. Cienie są rewelacyjne, lakier wytrzymuje ok 3 dni, ale przy myciu
        garów.
        • Gość: asia Re: UDANY KOSMETYCZNY Z_A_K_U_P>do 10 zł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.05, 11:21
          a ja mam roz i jestem niezadowolona :(( bardzo szybko znika. To samo z cieniami
          Golden Rose...ale i tak wole kupic cien GR niz np. Margaret Astor, mam obydwa i
          nie widze absolutnie zadnej roznicy pod wzgledem trwalosci..jedynie pod
          wzgledem ceny
      • bibi.mal Re: UDANY KOSMETYCZNY Z_A_K_U_P>do 10 zł 29.03.05, 11:16
        SENSIQUE.
        Prawda!!! Kosmetyki są bardzo dobre. Ja kupiłam:
        - cienie z iskierką (4,99zł) w droogerii Natura trafiłam na promocję i przy
        zakupie za powyżej 10zł dostawało sie jeszcze cień gratis; są naprawdę warte
        uwagi!!! Uwielbiam je i używam na codzień ;)
        - puder w kulkach brązujący okoł 10zł- daje świetny efekt rozświetlająco -
        brązujący, odkąd go znalazłam zrezygnowałam z avonoskiego, droższego kilka razy
        ( z resztą kolor jest mniej "pomarańczowy" baaardzo delikatny i fajny).
        Pozdrawiam ;)
    • edol Re: UDANY KOSMETYCZNY Z_A_K_U_P>do 10 zł 16.06.04, 13:10
      - wszelkie żele ze świetlikiem i dodatkami różnymi, bez względu na firmę,
      cudnie likwidują opuchnięcia oczek i łagodzą wszelkie nieprzyjemne pieczenia i
      niespodzianki czerwone powiek - kosztują po kilka złotych, w zależności od
      firmy i apteki ;-)
      - szybki nawilżacz pod krem Inter Fragrances z seri OligoaquaVita, kosztuje ok.
      9 - 10 zł i rewelacyjnie radzi sobie z przesuszeniami, polecam
      - maseczka w saszetce Dax Cosmetics odżywcza i wygładzająca - obie z serii
      Sekrety Urody - cena saszetki ok. 1,20 zł - odżywcza to super koktajl
      witaminowy, wygładzająca też super
      • Gość: asiek_asiekowaty Re: UDANY KOSMETYCZNY Z_A_K_U_P>do 10 zł IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 16.06.04, 13:28
        Gdzie ten nawilżacz tyle kosztuje? U mnie w sklepie jest po 11,25.
        • edol Re: UDANY KOSMETYCZNY Z_A_K_U_P>do 10 zł 17.06.04, 12:50
          w Galerii Centrum w Wola Parku kosztuje zdaje się 10,20zł
          a wiem ze dziewczyny zakupują po 9 zł ale nie pytałam gdzie

Gość portalu: asiek_asiekowaty napisał(a):

> Gdzie ten nawilżacz tyle kosztuje? U mnie w sklepie jest po 11,25.
    • Gość: flaminika Re: UDANY KOSMETYCZNY Z_A_K_U_P>do 10 zł IP: *.apmoller.net / 217.153.91.* 16.06.04, 13:32
      super pomysl na stworzenie listy!

ja bardzo lubie firme miraculum i ich serie Young, pyszny pomaranczowy zapach,
      super sie wchlania i jest bardzo dobry: zel na dzien i na noc i krem matujacy.
      Jest tak superancki ze nie moge wyjsc z podziwu ze to polska firma i tak TANIO.
      ostatnio siostra mi kupila w Naturze zestaw zel do twarzy + wielka tuba pilingu
      do ciała za niecale 8 zl r e w e l a c j a
    • Gość: asiek_asiekowaty Dużo tego jest :D IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 16.06.04, 13:45
      1. co tylko się da - kupować w supermarketach ina promocjach, bo najtaniej,
      ale! zauważyłam, że kolorówki w supermarketach są droższe
      2. mam mało kaski, więc coś niecoś używałam tanich produktów ;)
      - krem Biała Herbata Herbikaplant - naprawdę lekki, milusio nawilża i wygładza
      buźkę, ok. 5 zet
      - błyszczyk Sparkling Ray Lovely z Rossmanna - wydajny, gęsty, super nawilża i
      błyszczy, 6 zet
      - błyszczyk Lovely w kwiatuszku - świetnie odżywia i chroni usta, owocowe
      zapaszki, różowy kolorek lekko koloryzujący na perłowy róż - 3 zet
      - balsam do ciała Natea PharmaCF (Natea = Venus, tylko jest produkowany dla
      Plusa), 400 ml i 4,49 zet!
      - płyny i żele do higieny intymnej Ziaji i Venus, super teżdo mucia twarzy ;) -
      ok. 6 zet
      - tusze Miss Sporty - może nie jest to rewelacja, ale ładnie podkreśla rzęsy,
      rozdziela je i jest trwały - 10 zet
      - Alantan Plus krem - cudo na wszelkie ranki, oparzenia, podrażnienia,
      zaczerwienania, super po depilacji np., bardzo lekka konsystencja, generalnie
      można nawet do twarzy używać - 6 zet
      - puder prasowany Constance Carrol - ja mam nr 3 jest to puder transparentny,
      ładnie matuje, nie tworzy smug - 6 zet
      - maseczki Hean Aroma Garden - bardzo fajna, delikatnie peelingująca zielona i
      orzeźwiająca pomarańczowa, w promocji w Rossmannie 2 za 4,99, normalnie 7 zet
      za jedną
      - nowość: jogurtowy krem do ciała Cztery Pory RokuPharmaCF - do ciała i twarzy,
      codowne, owocowe zapachy, śliczne opakowanie, lekka konsystencja, łatwa
      wchłanialność i aksamitny efekt skóry, także na twarzy! - ok. 10 zet
      - podkład Dermacol - dla osób, które potrzebują super krycia albo jako
      korektor - cena w zależności od miejsca zakupy - 8-11 zet

Ehh, jak sobie ejszcze cośrpzypomnę, to dam znać. :) Uważam, że jest mnóstwo
      dobrych tanich kosmetyków. Miło sobie czasem taki kosmetyczny drobiazg
      sprawić. :D
      • Gość: zuzia Re: Dużo tego jest :D IP: *.acn.waw.pl 18.06.04, 14:10
        gdzie ten podklad dermacol mozna kupic???? wlasnie potrzebuje czegos dobrze
        kryjacego :)
        • Gość: asiek_asiekowaty Re: Dużo tego jest :D IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 19.06.04, 12:33
          Ja kupiłam w drogerii Apropos w Krakowie na rogu Dietla i KLrakowskiej, nie we
          wszystkich Apropos chyba jest. :/ a tak to trzeba pytać po małych sklepikach i
          bazarach. I cholernie uważnie trzeba kolor dobierać! Nawet dośc ciemne kolorki
          sprawdzane na ręce na twarzy wydają się jasne.
        • Gość: Mikka Re: Dużo tego jest :D IP: 80.48.129.* 19.06.04, 21:25
          W warszawie dermacol jest w małym kiosku kosmetycznym w podziemiach dworca
          centralnego (w bocznej odnodze prowadzacej od dworca do Promodu i
          marks&spencer).
          Mniej wiecej na przeciwko sklepu Adidasa. To jest taki sklepik "przez szybę",
          nie wchodzi sie do srodka.
          • Gość: zuzia Re: Dużo tego jest :D IP: *.acn.waw.pl 21.06.04, 09:32
            dzieki!!
    • Gość: olka Re: UDANY KOSMETYCZNY Z_A_K_U_P>do 10 zł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.04, 13:53
      1. mleczka do demakijażu i tonki Ziaja- świetne i niedrogie(4- 6zł)
      2. tusz do rzęs Miss sporty Maybelline w Rossmannie 9,90 zł
      3. balsam do ciała kakaowy Ziaja 7 zł
      4. szampony Ziaja- ja uwielbiam z rzepy- około 4 zł
      • katija1 Re: UDANY KOSMETYCZNY Z_A_K_U_P>do 10 zł 16.06.04, 14:21
        1. szampon Radical - ok 7,50zł
        2. szampon Denorex-1 saszetka ok 3 zł.
        3. Miraculum seria aromaterapia Young
        4. Flos-Lek krem pod oczy z serii Hypoalergicznej
        5. Soraya maseczka dotleniająca (w auchan za 8 zl)
        • Gość: bleble Re: UDANY KOSMETYCZNY Z_A_K_U_P>do 10 zł IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 16.06.04, 15:19
          1. kremy Bielendy,maja takie wieczko jakby falowane, za 6 zl, sa swietne,
          nawilzajace nie pozostawiaja filmu i matuja, 150 ml wiec sa duze :) ladnie
          pachna, jest ich kilka rodzajow wiec kazdy wybierze cos dla siebie, polecam
          wam, warto sprobowac.
          2. plyny do higieny intymnej ziaji :) od 4 do 6 zl za 500 ml
          3. szampony johnsons baby, taka duza butla za 9 zl (choc sa dla niemowlakow ja
          uzywam z powodzeniem, swietne, o wiele lepsze niz te wszystkie inne dla
          doroslych)
          4. polecam tez takie chusteczki ok.10 zl do zmywania twarzy a wlasciwie do
          zmywania cialka bobasow, np firm, johnson&johnson czy nivea, opakowanie jest
          wielkie z 72 sztuki, swietnie zmywa, nie pozostwaiaja flimu, nawilzaja i sa
          delikatne bo to dla dzieci, a ja uzywam do twarzy :) wychodzi o wiele taniej
          niz np typowe chusteczki do demakijazu dla pan.
          • Gość: aga Re: UDANY KOSMETYCZNY Z_A_K_U_P>do 10 zł IP: 195.117.164.* 16.06.04, 18:21
            - bardzo fajna jest maseczka w saszetce Mona Lisy Feng Shui za 1,5 zł. buzia
            fajnie nawilżona super jest to , ze podzielona jest na 2 aplikacje.
            - 4 pory roku peeling do ciała w Gean i Auchan między 5- 6 zl
            - balsam do ust tisane ok. 6 zł -świetny jako sam i jako podkład pod szminkę
            • Gość: Jasna Re: UDANY KOSMETYCZNY Z_A_K_U_P>do 10 zł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.04, 22:28
              Tisane leczy usta, ja mam skłonność do przygryzania warg w nerwach i tylko
              Tisane mnie ratuje. Poza tym wcieram go wieczorem w skórki przy paznokciach,
              bardzo dobrze nawilża i łagodzi.
              Podobno w serii Tisane jest też balsam do rąk i kremy, ale w której aptece -
              nie wiem, pytałam w połowie lewobrzeżnej Warszawy (jak się za plecami ma Tatry)
              i nie ma.
      • Gość: kip Ziaja górą! IP: *.arkonskie.v.pl 28.06.04, 17:00
        Krem kozie mleko - 7 zł - na odwodnioną, popękaną i zaczerwienioną skórę (półtłusty)
        Szampon Czarna rzepa - 3-4 zł - od lat używam, rewelacja,
        Płyny do higieny intymnej - jw., uwielbiam konwaliowy, nie ja jedna jak sie okazuje
        Balsam brązujący Sopot - 9 zł

Raz mnie tylko Ziaja zawiodła - HerbikaPlant - Czarny Bez - na opakowaniu
        napisanej jest, że doskonały pod makijaż, a jakiego podkładu nie użyje, to mi
        się wałkuje na twarzy... Ale na noc albo jak się nia maluję jest ok.

Błyszczyk DIADEM nr 8 - najlepszy z błyszczyków

Nie miałam ostatnio pieniędzy na "porządny", lekki, nawilżający krem do skóry
        odwodnionej - kupiłam w realu Miraculum 24h z wit. C. - 4,99(!) - jest po prostu
        boski - ładnie pachnie, dobrze się wchłania, leciutki, dobry pod makijaż.

Herbina (ta w starszej wersji, nowe mają jakieś dziwne zapachy...) - mój pierszy
        antyperspirant, chyba koniec podstawówki - używam go odkąd pamiętam. Zamieniałam
        czasami na inne ale wiernie wracam :-) 9-10 zł

Muszę chyba spróbować Ziaj tego balsamu kakaowego, bo prawie wszystkie go
        chwalicie :-)
        • Gość: kip i jeszcze Henna firmy Venita IP: *.arkonskie.v.pl 28.06.04, 17:04
          Używam od pół roku - bez rozjaśniaczy, bez amoniaku - kolor się spłukuje jak
          szampony z II poziomu, ale mi to nie przeszkadza - lepsze to dla mnie niż odrosty
          Włosy są bezpośrednio po niej szorstkie, ale wystarcy jedna dawka odżywki Olej
          Rycynowy Ziaji, o której już pisałam i włosy wracają do normy
          Jedna tubka, której zawartość wrzuca się prosto na włosy - 5,19 zł
          • Gość: up Re: i jeszcze Henna firmy Venita IP: *.wroclaw.mm.pl 28.03.05, 18:45
            up
          • kleopatryx Re: i jeszcze Henna firmy Venita 28.07.05, 18:17
            Napisz prosze cos więcej o tej odżywce, albo poślij linka, dobrze?
        • Gość: asia Re: Ziaja górą! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.05, 11:29
          mialam balsam kakaowy Ziaji, jak dla mnie ciut zbyt tlusty i niezbyt
          dobrze "wchlanialny", ALE skora jest dobrze odzywiona po nim..no i oczywiscie
          ten smakowity zapach..:)
        • Gość: julia ziaja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.05, 14:32
          ja goraco polecam krem do rak kozie mleko ziaja - ok 7 zl. uzywalam naprawde
          wielu (w tym drogich - mam obsesja na punkcie rak) i ziaji jest zdecydowania
          najlepszy! tak mile dlonie sa po nim! polecam
      • Gość: :) Re: UDANY KOSMETYCZNY Z_A_K_U_P>do 10 zł IP: *.star.net.pl / *.star.net.pl 24.09.05, 20:34
        balsam Ziaja liftingujący i rozświetlający.tak ślicznie sie ciało mieni i skóra jest ujędrniona :) balsam za ok 8 zł ;)
    • Gość: mimix Re: UDANY KOSMETYCZNY Z_A_K_U_P>do 10 zł IP: 153.19.176.* 17.06.04, 09:40
      - żel ze świetlikiem i habrem Floslek - cena około 5 zł
      - Ziaja AretinaQ krem do szyji i dekoltu - rewelacja za około 7,8 zł
      - Ziaja AretinaQ - krem do rąk - chyba około 6 zł
      - Soraya maseczka ultranawilżająca - mój HIT - cena chyba jednak powyżej 10 zł (ostatnio chyba 11 zł z kawałkiem)
      - Ziaja żel antycellulitowy pomarańczowy - około 9 zł

Generalnie wszystkie kosmetyki Ziaja i Soraya mają raczej niskie ceny a jakość jest super !
    • Gość: mimix Re: UDANY KOSMETYCZNY Z_A_K_U_P>do 10 zł IP: 153.19.176.* 17.06.04, 09:42
      Zapomniałam jeszcze o rewelacyjnych lakierach Pierre Rene - cena około 8,9 zł. U mnie trzymają się około 4,5 dni.
    • magdzie Re: UDANY KOSMETYCZNY Z_A_K_U_P>do 10 zł 17.06.04, 12:15
      wreszcie dodam cos od siebie;)

zapomnialam, ze juz miesiac jestemw posiadaniu:
      -wOda RóŻaNa -Rossmann-okolo 6-7 zł
      uwielbiam wszytskie co choc troche pachnie rozyczkami
      a wody rozanej uzywam czesto zamiast toniku, przyjemnie odswieza

|\/| /\ C- |) /\

• Gość: gwiazdka Balsam do ust Tisane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.04, 13:43
        Balsam do ust Tisane - cena okolo 6zł
      • Gość: magda Re: UDANY KOSMETYCZNY Z_A_K_U_P>do 10 zł IP: *.wroclaw.mm.pl 25.12.04, 12:26
        lakiery golden rose
    • an_ni Re: UDANY KOSMETYCZNY Z_A_K_U_P>do 10 zł 17.06.04, 14:03
      tak tanio to tylo szminka nawilzajaca Nivea, cca 6,50
    • Gość: nutka Re: UDANY KOSMETYCZNY Z_A_K_U_P>do 10 zł IP: *.wirba.net / 80.51.246.* 17.06.04, 19:59
      Sporo jest takich. np. płyn do higieny intymnei Ziaja (nie pamiętam ceny ale
      coś ok 5 zł za dużą butelkę)
    • Gość: mysia Re: UDANY KOSMETYCZNY Z_A_K_U_P>do 10 zł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.04, 02:03
      z peelingow-avon clearskin antybakterial-swietnie sciera i pozostawia uczucie
      chlodu (ok 9,90 w promocjach czasem) dax cosmetics -skrety urody-z lupinami
      orzecha-tez bardzo dobrze sciera(ok 8zl) dax cosmetics tyou peel off z algami-
      boska choc mocno szcypie(ok 7) ziaji nadaja sie dla mnie wspaniale do rak
      npnagietkowy(ok 6).blyszczyk sensique(nie chce sklamac ale chyba ok 6 zl-
      drogeria natura)fajne kolorki i nawet ladnie trzyma za te cene.mleczko do
      demakijazu urody chyba melisa sie nazywa(ok 6-8 zl)delikatne.nie podraznia mi
      tak oczu jak ziaja.
    • nanah Re: UDANY KOSMETYCZNY Z_A_K_U_P>do 10 zł 18.06.04, 13:29
      Zawsze mam pod ręką:

1. balsam do ust Tisane
      wspaniały, oprócz zbawiennego działania dla ust, dobry również na skórki przy
      paznokciach

2. żel ze świetlikiem i chabrem Flos Lek
      ulga dla przemęczonych, "klejących się" oczu. latem trzymam w lodówce:)

3. utwardzacz lakieru Bell,
      przedłuża życie lakieru nawet do kilku dni

4. błyszczyk Diadem - odcień 07
      półprzezroczysty, daje naturalny efekt "mokrych ust", dobrze się trzyma
      polecam również odcień 14 - jasnoróżowy, lekko łososiowy. Inne kolory już nie
      zachwycają

Dokladnych cen nie pamietam, ale z pewnoscia mieszcza sie w ustalonych granicach
      • Gość: Aneczek Re: UDANY KOSMETYCZNY Z_A_K_U_P>do 10 zł IP: *.lubin.dialog.net.pl 18.06.04, 13:57
        Dla mnie totalna rewelacja to mleczko do zmywania makijazu 3 w 1 Johnsons PH 5,5,kupilam kiedys za ok.9zł i bylam okropnie zadowolona.Teraz tylko on i nic innego.Mozliwe ze jak nie ma promocji to kosztuje ok.12 ale naprawde polecam bo jest wydajny i dokladnie usuwa to co sie ma na twarzy.pozdrowionka:)
    • nurja Re: UDANY KOSMETYCZNY Z_A_K_U_P>do 10 zł 18.06.04, 13:51
      zamiast pomadek ochronnych uzwam "masci z witamina A". Doskonale nawilza usta i
      koi podraznienia. Do kupienia w kazdej aptece za okolo 3 zlote.
    • Gość: Lili Re: UDANY KOSMETYCZNY Z_A_K_U_P>do 10 zł IP: *.ls.net.pl 19.06.04, 13:13
      1.cienie perlowe Inglota (mapka) okolo 10 zl rewelacja!!Lepsze niz te wszystkie
      Avony za 20-30 zetow
      2.Plyn do demakijazu oczu Vipery okolo 9,50 polecam dla osob noszacych szkla
      kontaktowe lub majacych zmeczone oczy
      3.Pomadki Bell okolo 7 zl moze niezbyt trwale ale fajne kolorki
      4.Balsamy z serii Naturals Avon 8,90-10,90 w promocjach ale naprawde slicznie
      pachna (melonowy liliowy migdalowy)
      5.Pomadki z Visions z Oriflamu w promocji nawet za 4,90
      6.Podklady Joko ale kosztuja chyba nieco ponad 10 zl choc nie pamietam
      dokladnie ile ale fajnie wygladaja na twarzy.

Wiem ze moze nei chodzilo Ci o produkty z Oriflamu i Avonu ale jesli cos jest
      dobre i kosztuje ponizej 10 zl to chcialam zeby sie znalazlo na liscie
      • beba2 Re: UDANY KOSMETYCZNY Z_A_K_U_P>do 10 zł 19.06.04, 13:45

1. Płyn do demakijażu oczu ZIAJA - 4 zł - nawet śladu nie pozostawia - cudo.

2. Szybki nawilżacz INTER FRAGRANCES - 10 zł - dla mnie nie ma nic lepszego.
        • kwiat_paproci Re: UDANY KOSMETYCZNY Z_A_K_U_P>do 10 zł 19.06.04, 14:46
          wiem, że w paru przypadkach się powtórzę, ale to chyba znaczy, że te kosmetyki
          są naprawdę dobre:
          1. Balsam do ust Tisane - wargi są po nim gładkie i miękkie, wszlkie
          sierzchnięcia od razu znikają, no i do tego cudny, miodowy zapach (cena: 6 zł)
          2. Żel do oczu ze świetlikiem Flos Lek - jest ok. 6 - 7 rodzajów, m.in. dla
          oczu przemęczonych od komputera, którego oczywiście używam najczęściej(cena:5zł)
          3. Wiem, że nieco droższe, ale bardzo je lubię: Potrójne cienie do powiek
          Inglot - mają kilkanaście kombinacji, są i perłowe i matowe. Bardzo długo się
          trzymają, mają intensywne kolorki, no i można je na dowolne sposoby łączyć
          (cena: 12 zł)
          4. A z pojedynczych polecam cienie do powiek Eveline - są bardzo intensywne,
          długo się trzymają, choć niektóre są wg mnie zbyt ciemne. (cena:7 zł)
          5. Płyn do demakijażu oczu Ziaja - świetnie usuwa nawet wodoodporne kosmetyki i
          nie podrażnia oczu, co jest ważne, m.in dla sób z zapaleniem spojówek(cena:4 zł)
          Uważam, że polskie, niedrogie kosmetyki nie są gorsze od tych za kilkdziesiąt
          lub kilkaset złotych. Zauważyłam, że w ostatnim czasie prawie ani razu nie
          wydałam za kosmetyk więcej niż 15 zł ;-)
          • inaa1 Re: UDANY KOSMETYCZNY Z_A_K_U_P>do 10 zł 25.09.05, 20:32
            nie wiem dlaczego tak chwalicie płyn Ziaja - gorszego chyba nie używałam.
            piekielnie mnie szczypały oczy.
    • Gość: Ness Re: UDANY KOSMETYCZNY Z_A_K_U_P>do 10 zł IP: *.aster.pl / *.acn.pl 19.06.04, 22:49
      Kosmetyki firmy KOLASTYNA - doskonała jakość, niezbyt drogie. Polecam kremy do
      rąk, naprawdę świetne, nie mażą się, wygładzają, łagodzą, nawilżają. Kremy do
      twarzy - niektóre powyżej 10 zł, ale są i tańsze. Ja używam Q10+Algi Morskie,
      zestaw kremów na dzień i na noc. Bardzo dobrze nawilżają, dotleniają, a przy tym
      nie "obciążają" skóry, nie zatykają jej.
      • zofia.paszewska Re: UDANY KOSMETYCZNY Z_A_K_U_P>do 10 zł 21.06.04, 15:27
        Byle nie Kolastyna z faktorami przeciw opalaniu, bardzo nie lubie jej zapachu.

A ponizej 10 PLN, bardzo polecam krem do rak GLICEA (Beiersdorf - Lechia),
        zwlaszcza rumiankowy. Wbrew nazwie pachnie frezjami, a to dla mnie jeden z
        najladniejszych mozliwych zapachow. Kolo 2,5 - 3,5 zl, najtaniej oczywiscie w
        hipermarketach.
    • Gość: marla kosmetyki yoko IP: 212.191.80.* 20.06.04, 10:25
      kosmetyki firmy yoko to naorawde hit za przystepna cene. najlepsze sa cienie
      do oczu (mazaika barw,np brazow,to wydatek rzedu 8-9 zl)- sa bardzo wydajne i
      podklad do twarzy - konsystencja bardzo podobna do podkladu l'oreal, a cena?
      ok.7-8zl. naprawde bardzo polecam kosmetyki tej firmy.
    • Gość: marla jeden z nalepszch tuszów do rzęs to... IP: 212.191.80.* 20.06.04, 10:32
      1. Tusze firmy Golden Rose. Ja osobiście polecam 3 w 1 (złote opakowanie)-jest
      najdroższy z serii :) 9,90zł!!! Pozostałe też są niezłe, ale tylko albo
      podkręcające albo pogrubiające albo wydłużające. Ceny: 6,90 - 8,90 zł.
      2. Mleczko do demakijażu Tilia - tanie, dobre i nie uczula.
      • Gość: ziaja Re: jeden z nalepszch tuszów do rzęs to... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.04, 17:32
        a gdzie moge kupic ten tusz golden rose w krakowie czy jest w kazdej drogerii i
        np w Rossmannie?
        • Gość: rusałka Re: jeden z nalepszch tuszów do rzęs to... IP: *.pl 20.10.04, 19:05
          no właśnie, gdzie to golden rose kupić? nie znam...

poza tym: tonik + mleczko Ziaja (rózne rodzaje) ok.6 zeta sztuka
          krem do rąk Glicea rumiankowy - dobry i pięknie pachnie - ok.3.50:)
        • Gość: Piotrek Re: jeden z nalepszch tuszów do rzęs to... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.04, 19:29
          Kosmetyki Golden Rose nie są dostępne w sieciowych drogeriach takich jak. np.
          Rossmann, sa dostępne w dobrych sklepach kosmetycznych, bądź na stosikach
          firmowych Golden Rose
    • hennessy1 Re: UDANY KOSMETYCZNY Z_A_K_U_P>do 10 zł 20.06.04, 17:05
      - Tisane - balsam do ust - ok. 6 zł
      - Balsam i krem do twarzy Sopot Ziaja - ok. 9 i 7 zł (nadają ładny odcień
      skórze i nie pozostawiają smug)
      - Balsam brązujący Kolastyna - ok. 10 zł
      - Krem do rąk Kozie Mleko Ziaja - ok. 6 zł
      - Krem do twarzy Kozie Mleko Ziaja - ok. 7 zł (świetny na zimę)
      - Olejki do kąpieli Bielenda - ok. 10 zł (niesamowite zapachy i bardzo wydajne)
      - Pianka do golenia Venus - ok 5 zł (miałam melonową, mniam)
      - Lakiery do paznokci i cienie Inglot - 7 - 11 zł
      - Zel pod prysznic odświeżający melonowo - ogórkowy St.Ives - ok. 9 zł

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka