Dodaj do ulubionych

Depilacja pach - ratunku!

IP: *.net / *.net-serwis.pl 11.08.04, 09:14
Od dawien dawna gole pachy, ale w zwiazku z tym wzmocnily mi sie wloski i
musze to robic coraz czesciej, co jest upirdliwe, poza tym po goleniu pachy
nie sa wcale calkiem gladkie. Poszlam wczoraj na depilacje woskiem, ale
(jestem w ciazy) ZASLABLAM przy zabiegu!!!

Juz nie wiem co mam zrobic z tymi cholernymi pachcami - moze macie jakis
pomysl? Czy jest jakis dobry krem albo pianka do depilacji? Albo jakas metoda
oslabienia owlosienia?
Obserwuj wątek
    • emilia.kosecka Re: Depilacja pach - ratunku! 11.08.04, 09:48
      No cóz ja depiluje tylko woskiem, a maszynka wykonczam, ale wiem ze chyba Sully
      Hansen ma jakies probaraty na nadmierne owkosienie, i podobno nowa pianka +
      maszynka bez ostrza (ta co pani tanczy w łasience z mianka na łudkach) jest
      dobra i po nij włosy odrastaja na nogach nie po 1 ale po 3 dniach, ale skoro
      jestes w ciazy chyba najlepiej zostac przy zwyklaej maszybce, bo nie wiadomo
      jakie sa substancje w tej piance i czy nie przenikaja przez skore i czy nie
      zaszkodza dzieck. Sa preparaty ktrorych nie wolno np stosowac w 1 trymestrze
      ciazy i nalezy do nich gro kosmetyków. Wiec wszystko nalezałoby konsultowac z
      lekarzem ewentualnie zadzwonivc na infolinie Veet (nr jest na opakowniu)
      pozdrawiam
      • Gość: ... Re: Depilacja pach - ratunku! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.08.04, 10:45
        nie chce byc zlosliwa... ale co autorka miala na mysli piszac
        "ta co pani tanczy w łasience z mianka na łudkach"??
        • Gość: Jolka Re: Depilacja pach - ratunku! IP: *.bielsko.dialog.net.pl 11.08.04, 10:53
          Pewnie tzw literowka 'z pianka na lydkach':))
          Wiesz, ze w wyrazie nie musi byc napisana kazda litera, zeby go prawidlowo
          odczytac/zrozumiec:))) Nasz mozg dziala w taki sposob, ze sie domysla...:))
        • justa_79 Re: Depilacja pach - ratunku! 11.08.04, 10:58
          Gość portalu: ... napisał(a):
          > nie chce byc zlosliwa... ale co autorka miala na mysli piszac
          > "ta co pani tanczy w łasience z mianka na łudkach"??

:DDDDDDDDDDDDDD
    • ameteora Re: Depilacja pach - ratunku! 11.08.04, 11:00
      Czy ktoś mi w końcu poradzi jakiś dobry wosk do użytku domowego? Albo
      piankę,cokolwiek,byle efekt(gładkie pachy) utrzymywał sie około tygodnia!
      Proszę Was!!!!
      :)
      • justa_79 Re: Depilacja pach - ratunku! 11.08.04, 11:19
        z kremów imho najlepszy jest Veet, ale i tak żaden krem chyba nie daje aż
        tygodnia gładkości i to pod pachami. poza tym, nie wiem, czy można je stosować
        w czasie ciąży.
    • aqua_77 Re: Depilacja pach - ratunku! 12.08.04, 13:28
      Dzieki za rady i komentarze!
      Chyba sprobuje ten preparat Sally Hansen...
      • Gość: misio Re: Depilacja pach - ratunku! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.08.04, 17:38
        Mam bardzo wrażliwa skórę i dlatego nie polecam Weet. Po depilacji pach
        dostałam strasznego uczulenia, takie rone wylewy, wylądowałam u dermatologa.
        Stosowałam najróżniejszych sposobów i wszelakich kremów. Ostatnie odkrycie to
        krem do depilacji pach, bikini itp. firmy Joanna, takie brązowe opakowanie.
        Polecam - depilacja wyśmienita, żadnych uczuleń, żadnego bólu. Wyjatkowo dobrze
        zmiękcza włos.
        • Gość: aka Re: Depilacja pach - ratunku! IP: *.pai.net.pl 15.08.04, 12:22
          A po jakim czasie wlosy po kremie odrastaja? Uzywalam bardzo dawno na nogi
          veeta, ale pamietam, ze pieklo jak nie wiem i musialam zmyc, potem nigdy wiecej
          nie kupowalam kremow.
          • anula36 Re: Depilacja pach - ratunku! 15.08.04, 15:04
            mam ten sam problem i zaczynam zastanawiac sie nad laserem. Nie jestem w stanie
            przemoc sie do wosku, co innego skubanie nog depilatorem, co innego rwanie
            wlochow spod pach.
            Chyba w koncu to zrobie. Moze jestem pzrewrazliwiona, ale w czasie ciazy
            posilkowalabym sie raczej maszynka nei chemia.
            • Gość: eternity tylko to !! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.08.04, 08:10
              Dla mnie istnieje jedna skuteczna metoda eliminacji wlosow pod pachami -
              depilacja. Wiem, ze to brzmi przerazajaco i nie bede oszukiwac, pierwsza
              depilacja jest czasochlonna i dosc bolesna, ale potem mozna smialo zapomniec o
              wlosach pod pachami. Odrastaja niesamowicie wolno i tylko pojedyncze, tak wiec
              ja robie sobie poprawki srednio raz na 2 tygodnie (acha, po depilacji smaruje
              pachy alantanem plus).
              Naprawde - polecam :)
              • Gość: maniana Re: tylko to !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.04, 08:34
                Golenie maszynką jest uciążliwe , dlatego ja pęsetką usuwam włosy spod pachy.
                Proszę się tylko nie oburzać, włoski są wyrywane razem z cebulkami (tak działa
                wosk), ale nie mam żadnych podrażnień i uczucie ładkości na długo. Co dwa dni
                wyrywam kilka włosków.
                • chilloucik Re: tylko to !! 16.08.04, 11:55
                  ja sie nie oburzam bo robie tak samo:p tylko ze jak juz wloski zaczynaja
                  odrastac <po 8-10 dniach> to nie moge sie ich pozbyc bo sa tak silnie
                  wrosniete, czy moze po prostu za slabe, i musze kilka dni chodzic z niezbyt
                  estetycznymi pachami., wiec w koszulkach z rekawkiem.
                  maniana jak ty sobie z tym radzisz?
        • Gość: justa Re: Depilacja pach - ratunku! IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 16.08.04, 11:31
          być może to indywidualna reakcja - wg mnie Veet jest najlepszym kremem, zaś
          reakcję alergiczną miałam po kremach tylko raz w życiu - po zachwalanym przez
          Ciebie Joanna Sensual do depilacji miejsc wrażliwych! poparzenie!
          • Gość: do chillaucika Re: Depilacja pach - ratunku! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.04, 12:09
            Mnie też się tak zdarza, by włoski wrastały, ale wtedy delikatnie pesetką
            odrywam kawałek skórki i już włosek jest mój. Cała depilacja wygląda tak:
            załóżmy, że rozprawiam się z prawą pachą, podnoszę prawą rękę do góry, lewą
            łapką chwytam za skórę pod pachami, a w prawej mam pęsetę i zaczynam
            poskubywać... po pięciu minutach pacha jest gładziutka!
            • anula36 Re: Depilacja pach - ratunku! 16.08.04, 12:16
              wy to macie dziewczyny chyba 5 wlosow po tymi pachami:)
              z pesetka to bym sie bujala ze 3 godziny.z jedna pacha.
              • kaprysia Re: Depilacja pach - ratunku! 16.08.04, 12:51
                Rany, ale wy macie problemy - namydlić, przejechać maszynką i spoko.
                • Gość: maniana Re: Depilacja pach - ratunku! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.04, 12:58
                  Po zwykłym goleniu odrosło mi milion malutkich włosków i skubałam je przez
                  godzinę. Od dwóch lat codziennie wyrywam ich po pięć .
                  • anula36 Re: Depilacja pach - ratunku! 29.08.04, 23:51
                    wyrypalam ( doslownie) dzis wlosy spod pach depilatorem do nog,mile nie
                    bylo..ale gladko:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka