Gość: Genetica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.04, 14:08 Dziewczyny jak macie jakiś kosmetyczny problem lub sprawdzone sposoby na urode to piszcie. Chętnie odpowiem na miare moich wiadomości zawodowych :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: pytanko1 worki pod oczami IP: *.stoszowice.sdi.tpnet.pl 02.10.04, 14:25 chciałabym pozbyć się worków pod oczami,stosuję kremy,ale na niewile się zdają,czy u kosmetyczki istnieją jakies zabiegi które pozwolą mi je zlikwidowac całkiwice? Ile taki zabieg kosztuje i ajk często nalezy go powtarzać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: genetica Re: worki pod oczami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.04, 14:40 stosuje się specjalne masaż zwany drenażem, przy czym jeden zabieg najwyżej poprawi samopoczucie i jego ceny różnie sie kształtują od około 30-50 zł. Polecam za to kremy do kompleksowej pielęgnacji codziennej skóry pod oczami. Wszystkie polskie tanie kremy zawierajace wyciąg z kasztanowca czy arniki np ziaji czy bielendy, dobra seria to sekrety urody. Pobudzają krążenie krwi i sprzyjają usuwaniu złogów niedotlenionej krwi. Ważne jest też sposób wklepywania kremu-ruch okrężnyod nosa, pod oczami i do kacików nigdy w drugą strone:) ps- i należy sie wysypiać Odpowiedz Link Zgłoś
magdaa4 Re: Jestem kosmetyczką, chętnie poradze 02.10.04, 14:28 a ja mam takie pytanie: Czy malujac sobie codziennie kredka do brwi brwi niszczy sie wloski ? :) i jak bys mogla mi poradzic jakis krem pod oczy mam 20 lat i czytalam ze juz mniej wiecej od tego czasu powinno sie ich uzywac dodam ze "usmiecham sie oczami" i nie chciala bym miec za 5 lat zmarszczek. Prosze o odpowiedz :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: genetica Re: Jestem kosmetyczką, chętnie poradze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.04, 15:08 Kredka do brwi nie niszczy włosków. Niszczące moze byc jedynie usuwanie tego makijażu. Nalezy unikac tarcia skóry bo brwi to włoski szczecinowate i raz wyrwane mogą wcale nie odrosnąć. Zmywaj makijaż delkiatnie mleczkiem do demakijażu. Naniesć preparat i poczekaj chwile aż zacznie działać, dopiero potem usuń wacikiem. Co do kremu- za 5 lat jeszcze nie bedziesz miała zmarszczek jako takich, zaś mimicznych trudno uniknąć, szcególnie gdy masz tak zywą mimike. W tej chwili najważniejsze jest nawilżanie. Wybieraj kremy z aloesem, d-pantehenolem, olejkiem awokado, ogórkiem, kozim mlekiem - wspaniale pielęgnują skóre. Unikaj tych w formie zelu- mogą podrażniać skóre bo penetrują znacznie głębiej. Ja polecam kremy polskich tanich firm o przystępnej cenie na naturalnych skłądnikach- ziaja, kolastyna, bielenda. Doskonały krem ziaji to odżywczokojacy- taki niebieski słoiczek. Spokojnie moze być stosowany pod oczy, bo nie jest ciezki. Dziękuje za pozdrowienia, nawzajem:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re:domowy sposob na pryszcz?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.04, 14:45 jak najszybciej usunac syfka. jakimis domowymi sposobami.dzieki ktory krem jest najlepszy na punktowe przebarwienia na twarzy po krostkach (brazowe) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Genetica Re:domowy sposob na pryszcz?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.04, 15:18 Bardzo tani preparat który zawsze mieć pod ręką a który jest dostępny bez recepty w aptece to tormentiol- zawiera tlenek cynku, który skutecznie goi krostki w ciągu jedej nocy:)(prawie)Nie da sie go przedawkować go przedawkować, jest w pełni bezpieczny, wystarczy posmarowac chore miejsce grubą warstwą i zmiana ustapi. Cena ok 5zł Profilaktycznie na zmiany polecam maseczke drożdżową z erisa. Pięknie wygłądza skóre i zapobiega powstawaniu wyprysków. Sprawdzone:) Do podsuszania wyprysków można też stosować od biedy wode utlenioną ale to kontrowersyjny sposób, moze zbytnio wysuszac skóre. Odnośnie przebarwień- mozesz zastosować domową kuracje złuszczającą. Ale tylko w przypadku gdy nie ma na skórze silnych ropnych zmian. W tym celu przegotuj szklanke wody i dodaj do niej łyżeczke octu i kilka kropel soku z cytryny. Tym preparatem przemywaj skóre po jej uprzednim oczyszczeniu. RAz na dwa dni, najlepiej wieczorem przed snem. Po przemyciu zastosować krem półtłusty. Jesli skóra zacznie sie zbytnio łuszczyć przerwij stosowanie. Kuracja jest 2 tygodnoiowa.Preparat trzymaj w chłodnym ciemnym miejcsu i po kilku dniach rozrób nowy. Możesz też zaopatrzyć sie w aptece w jakiś krem złuszczający i otrzymasz podobny efekt. Przy niewielkich przebarwieniach moze starczyć sok z cytryny zawarty w kremach. Sa specjalne kremy do codziennej pielęgnacji opatrzone napisem rozjaśniający. Powodzenia:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaGnieshka Re: jaKi ciEń...? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.10.04, 17:25 czesc! :) zastanawiam sie jaki cien pasowalby do mojej urody...mam na nosie i policzkach piegi :) ...mam zielone oczy i ciemny-blond wlosy...kiedys ktos powiedzial mi ze ciemne cienie sa najlepsze...hmm... ,np. jakie kolory? zielony? ...pozdrawiam :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ness Masaż twarzy IP: *.acn.waw.pl 02.10.04, 15:14 Chciałabym zrobić sobie masaż twarzy. Po czym "poznać" osobę o odpowiednich kompetencjach do wykonania takiego zabiegu? Czy są wydawane jakieś certyfikaty, o które można zapytać? Słyszałam, że źle wykonywany masaż twarzy ma bardzo negatywne skutki... na czym one polegają? Czy taki zabieg wykonuje się u masażysty, czy u kosmetyczki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Genetica Re: Masaż twarzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.04, 15:32 Masaż twarzy to bardzo miły zabieg ale rzeczywiście tylko jeśli jest fachowo wykonany. Przy braku kompetencji może spowodowac złe samopoczucie, ból głowy a nawet osłabienie organizmu- wszystko przez to, ze limfa nie zostanie odprowadzona w sposób odpowiedni od węzłów chłonnych. Jej złogi działają toksycznie a organizm nie może sobie z tym poradzic. NAtomiast dobrze wykonany zrelaksuje lub przysporzy dawki energii w zalezności od wybranego rodzaju, a przede wsystkim skóra odzyka promienny wygląd.Pomoze usunąć worki i sińce pod oczami. Regularnie wykonywany ujędrnia skóre i zapobiega powstawaniu zmarszczek. Podstawowym zasobem znajomosci każdej kosmetyczki jest masaż, ale czy kosmetyczka to osoba kompetentna poznać można po obsłudze. Kosmetyczka powinna zapytac przed wykonaniem masażu czy pani jest zdrowa, tzn czy nie ma podniesionej temperatury, lub nawet kataru, dokonać diagnozy skóry i dopiero przystąpic do wykonania masażu. I najważniejsze -higiena - kosmetyczka myje dłonie na oczach klientki. Certifikaty wydawane są fizjoterapeutom i kosmetyczkom pracującym tylko w tej dziedzinie na znanych drogich firmach typu thalgo, ale masaz twarzy wykonuja kosmetyczki. Fizjoterapeuci specjalizuja sie w masażu całego "pozostałęgo" ciała. Życze powodzenia :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Genetica Re: Dziękuję! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.04, 17:58 A prosze bardzo:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: milcia Białe krosteczki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.04, 15:37 Witam. Zauwazyłam ostatnio pod oczami , gdzie zaczynają się policzki liczne białe krosteczki, sa maleńkie ale jest ich bardzo dużo, jakby z ropą, ale nie sa to pryszcze. Co to może być i jak to można usunąć- może u kosmetyczki. Możesz mi coś poradzić?. Proszę. Dodam, że mam cerę normalną z tendencją do suchej (policzki)i z licznymi popękanymi naczynkami. A może powinnam zmienic kremy. Obecnie używam pod oczy na zmianę kremu rozświetlającego soraya, oraz żelu ze świetlikiem flos-lek i maseczkę ujędrniającą AA 2x w tyg. Z góry dziękuje i pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Genetica Re: Białe krosteczki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.04, 16:02 Milciu.. NIestety nie wspominasz w jakim jesteś wieku. Obawiam sie ze kosmetyki które stosujesz mogą być zbyt silne. Tym bardziej że są to kosmetyki napinające skóre, a skóra sucha potrzebuje przede wszystkim nawilżenia i natłuszczenia. Jeśli nie możesz rozstac sie z tymi kosmetykami, proponuje wprowadzić do zasadniczej pielęgnacji stosowanie tłustego kremu na noc. Wspaniały jest krem Ziaji tłusty Odżywczo-ochronny w niebieskim słoiczki. Znakomicie sie wchłania moze być stosowany nie tylko na noc ale i pod makijaż. Jeśli stosujesz żel, zaraz po nim możesz zastosowac krem nawilżajacy-jesienią lub tłusty zimą a bez ograniczeń półtłusty. MAseczke stosuj nie cześciej niz 1raz w tygodniu. Bezpieczną bardzo smaczną dla skóry maseczką jest odżywczo-łagodząca z serii sekrety urody dostępna w jednorazowych saszetkach starczajacyh na kilkakrotne użycie. Na naczyka obowiązkowo krem z wyciągiem z kasztanowca lub arniki! Krostki o których wspominasz to tzw kaszka, ziarniaczki które można łatwo usunąć nakłuwajac igła, ale powinna zrobić to kosmetyczka, bo łatwo o zakażenie. Wynik zaczopowania skóry wydzieliną skóry- sebum. Niegroźne choć nieestetyczne i często nawracające. W tym przypadku sądze że lekka renowacja nawyków odżywiania skóry po gruntownym oczyszczeniu skóry u kosmetyczki, pomoze na znacznie dłuzej:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: milcia Re: Białe krosteczki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.04, 19:40 Dziekuje za odp. Mam 29 lat, liczne zmarszczki mimiczne. Na noc stosuje kremy tłuste do cery suchej. Na zel ze swietlikiem na noc nakładam krem, ponadto stosuje maseczke na naczynka z kasztanowcem , tonik i żel do mycia twarzy dla cery naczyniowej flos- lek. A czy jest jakiś inny sposób na pozbycie się tej kaszki, lub zmniejszenie ilosci krostek. Polec mi, prosze jakies dobre kremy do mojej cery - nie ziaja, poniewaz juz kilka kosmetyków tej firmy mnie uczuliło. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Genetica Re: Białe krosteczki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.04, 10:46 Cóż.. trudno jest przewidzieć jaka będzie reakcja skóry, szczególnie jesli mamy do czynienia z alergiczną. Nawet seria AA podobno niealergizujaca uczula niektóre osoby. Moja siostra- straszliwa alergiczka- używa serii garniera z różą i nie narzeka:) Nievea Visage również przewidział program do pielęgnaji skóry już od 30 roku życia. Przy cerze suchej zmarszczki powstają znacznie szybciej,można spróbowac potraktowac skóre swego rodzaju zastrzykiem energii lub zaaplikować program ochronny z tej serii.Dla cery suchej i wrażliwej jest też seria re-lip z Dax cosmetics. Co do krosteczek- tylko ich mechaniczne oczyszczenie poprzez nakłuwanie igłą, spowoduje ich zniknięcie. Odpowiednia pielęgnacja będzie zapobiegać. I prosze zrezygnować z żelu do mycia twarzy- mleczko jest znacznie delikatniejszą formą współpracy ze skórą. Powodzenia:) ps może zamiast całkowitej renowacji kremów- bo raczej nie mam zastzreżeń, po prostu na dzień zastosowac jden z wymienionej wyzej serii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gujana Re: Białe krosteczki IP: *.crowley.pl 03.10.04, 14:30 w okolicach jakiej kwoty oscyluje usuniecie tych bialych krosteczek ??? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Genetica Re: Białe krosteczki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.04, 16:22 Zabieg oczyszczania to wydatek około 50 zł. W cenę wliczone jest zmycie skóry, wwykonanie peelingu, rozgrzanie skóry pod specjalnym urządzeniem, oczyszczenie, dezyfekcja, maska łagodzący i odżywczy oraz krem. Trwa około godziny. Masaż i inne atrakcje dołaczone do zabiegu, np połaczenie z inhalacją to dodatkowe 20 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: milcia Re: Białe krosteczki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.04, 18:15 Bardzo dziękuję za porady. Odpowiedz Link Zgłoś
asiek_asiekowaty Kwas glikolowy 02.10.04, 15:38 Siostra ma problemy z trądzikiem. Była w te wakacje u kosmetyczki w USA, która poleciła jej regularne zabiegi oczyszczające, maseczki zwężające pory itp., bo pory ma głęboko zanieczyszczone i zostaną widoczne całe życie, jesli teraz o nie nie zadba. Wspominała o kwasie glikolowym (maseczka, peeling?). Niestety takie zabiegi są drogie, dlatego jestem ciekawa, czy są jakieś preparaty i metody, które można stosować samemu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Genetica Re: Kwas glikolowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.04, 16:12 Aśku, kwas glikolowy to tak silny kwas że może byc stosowany tylko pod ścisłym nadzorem kosmetyczki i jest to rzeczywiście powazny wydatek. Zabieg z kwasami uzupełnia się po prostu pielegnacją domowa stosując kremy z niska zawartościa tego kwasu. Takie zabiegi proponuje Maystar, ale ich ceny to ok 50 zł za jeden zabieg a trzeba wykonac ich około siedmiu + pielegnacja. Domowym sposobem przy niewielkich zmianach trądzikowych jest przygotoanie szklanki przegotowanej wody z łyżeczką octu i kilkoma kroplami cytryny. Naniesc preparat wacikiem na twarz i posmarować potem kremem. Stosowac raz na dwa dni. Mieszanke przechowywac w ciemnym chłoodnym miejscu i zrobić nowa po kilku dniach. To kuracja dwutygodniowa. Jeśli skóra zanadto zacznie sie łuszczyć- przerwać stosowanie i pielęgnowac jaak wcześniej. Leczniczo i zapobiegawczo polecam wspaniałą maseczkę drożdżową erisa z serii 20. Działa cuda:) cena ok 12 zł Z drogich ale genialnych środków polecam "diacneal eau thermale" Vichy cena ok 50 zł. MAła tubka ale bardzo ekonomiczna, bo z jednej tubki mamy 3miesięczną kuracje ze wspaniałymi efektami. Skóra jest wygłądzona, trądzik znika a pory zamykają się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Kwas glikolowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.04, 16:16 mam szorstka,gruba, zrogowaciala skore na lokciach.Co zrobic, zeby sie tego pozbyc? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: Kwas glikolowy IP: *.provider.pl / 212.127.77.* 02.10.04, 16:32 Po ospie została mi blizna.Postanowiłam skorygować ją laserem.Niestety mimo niewielkiego jej spłycenia stała się ona biała (bielactwo?).Dermatolog proponował mi jej wycięcie,ale nie zdecydowałam się.Czy można u kosmetyczki ją spłycić i popudzić skórę do produkcji barwnika?.Słyszałam o kwasach owocowych,czy zabieg przy ich użyciu przynosi efekty?A może lepsza będzie mikrodermabrazja? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola blizna IP: *.provider.pl / 212.127.77.* 02.10.04, 16:35 przepraszam zapomniałam zmienić tytuł mojego wcześniejszego postu.więc jeszcze raz: Po ospie została mi blizna.Postanowiłam skorygować ją laserem.Niestety mimo niewielkiego jej spłycenia stała się ona biała (bielactwo?).Dermatolog proponował mi jej wycięcie,ale nie zdecydowałam się.Czy można u kosmetyczki ją spłycić i popudzić skórę do produkcji barwnika?.Słyszałam o kwasach owocowych,czy zabieg przy ich użyciu przynosi efekty?A może lepsza będzie mikrodermabrazja? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sniegotka Re: blizna IP: *.wprost.pl / *.wprost.pl 02.10.04, 16:49 Diacneal eau thermale???????? Firmy Vichy?? Chyba to pomylka - czy chodzilo Ci o krem Diacneal Avene? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Genetica Re: blizna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.04, 17:47 tak ale to rozprowadza vichy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sniegotka Re: blizna IP: *.wprost.pl / *.wprost.pl 02.10.04, 17:53 Avene rozprowadza Vichy???? - pierwsze slysze. pozatym w nazwie podalas "wode termalna":) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sniegotka Re: blizna IP: *.wprost.pl / *.wprost.pl 02.10.04, 18:04 Uscislam - Avene produkuje Pierre Fabre, Vichy nalezy do koncernu L'oreal. Nie widze zwiazku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Genetica Re: blizna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.04, 20:08 tak bo to specyfik na bazie wody termalnej:)ja też nie wiedziałam ale podano mi tak w aptece uff Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Genetica Re: Kwas glikolowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.04, 17:45 olu, nie wiem czy pozostałosć na twojej skórze po laserze to blizna czy tylko przebarwienie. Blizny po ich usuwaniu bardzo często przyjmują jasny kolor, gdyż śwież blizna zawsze jest biała, dopiero później następuje jej ciemnienie. Jeśli to przebarwienie skóry, to skóra ulegajac naturalnemu procesowi złuszczania zxregeneruje sie stopniowo. CZas typowej regeneracji to 28-35 dni. Wycinanie blizny nie ma sensu gdyż powstanie kolejna. Kwasy owocowe są zbyt silne bo tkanka bliznowacejąca jest naga, tzn pozbawiona warstwy naskórkowej. I absolutnie mikrodermabrazacja odpada. Kwasy i mikrodermabrazja usuwa tylko przebarwienia naskórkowe. Jeśli problem dotyczy nizszej warstwy nic nie można zrobić. Tzreba poczekac aż skóra się odnowi. Proponuje tez pielegnowac jesli to typowa blizna, to miejsce maścią w żelu o nazwie Contractubex. Przynosi znakomite efekty:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola w sprawie blizny IP: *.provider.pl / 212.127.77.* 02.10.04, 19:17 Zabieg laserem robiłam 5 lat temu!Niestety białe przebarwienie pozostało do dziś.Szkoda,że nie da się z tym nic zrobić.Jest to duże przebarwienie i niestety w widocznym miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Genetica Re: w sprawie blizny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.04, 20:10 Tylko dermatolog bedzie po diagnozie skóry w stanie okręslić czy to przebarwienie nalezy do przebarwień naskórkowych i wówczas uda sie je usunac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Genetica Re: Kwas glikolowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.04, 17:38 Ago, proponuje ci skorzystac z peelingów. Kup sobie peeling gruboziarnisty i w czasie kapieli przez 2-3 minut masuj nim skóre na łokciach. Wytrzyj do sucha i wetrzyj kilka kropli z cytryny (domowy sposób) i tłusty krem do ciałą lub twarzy, do twarzy bo te mają znacznie silniejsze działanie zmiękczające:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anezz Skomplikowana cera. IP: *.dsl.pipex.com 02.10.04, 17:09 Mam cere naczynkowa, bez tradziku. Jakis czas temu zauwazylam rozszerzone pory na czole. Od niedawna mam je rowniez na policzkach;( Jak do tej pory policzki mialam przewaznie przesuszone, sciagniete, zas czolo i nos raczej tluste. Uzywalam wiec na noc mocno nawilzajacych kremow, a na dzien lzejszych. Niestety mam wrazenie, ze rowniez te miejsca na pliczkach z rozszerzonymi porami zaczely sie przetluszczac. Wyglada to nieladnie (swieci sie, roszerzone pory, i czerwone 'pajaczki') i nie jest latwe do zamaskowania. Nie bardzo wiem, co z tym zrobic, boje sie podraznic cere, zeby nie popekalo mi wiecej naczynek. Czy moze mi Pani cos doradzic? Bede bardzo wdzieczna, pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Genetica Re: Skomplikowana cera. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.04, 17:57 To naturalne że skóra jest bardziej błyszcząca i tłusta w partii T, czyli czoło, nos i broda. Poza tym często sie zdarza ze skóa tłusta jest pozornie przesuszona, tym bardziej ze piszesz o rozszerzonych porach włąściwych dla cery tłustej. Możliwe że przenawilżyłąś cerę, stad zareagowała zaczerwienieniem i usiłowała oddychać rozszerzając pory. To ostatnio głośny problem. Proponuje zrezygnować ze specyfików nawilzajacych i zastapić je półtłustymi. Mozliwe, ze stosowałaś formy żelowe które są wyjatkowo silne. Także podsumowaując lekki krem półtłusty na dzień i na noc przez miesiąc plus lekkie maseczki na bazie pestek ze słonecznika czy lnu. Potem można wrócić do lekkich kremów nawilżających na dzień do cery naczynkowej i zostać przy półtłustym a nawet tłustym na noc. W zimie tylko półtłusty lub tłusty na dzień bo naczynek przybędzie. I nie bać się konstystencji, gdyż tłuste kremy jeśli są dobzre dobrane naprawde świetnie sie wchłaniają i nie zostawiają tłustego filmu na skórze. Ja stosuje ziaję odżywczo kojący z olejkiem z awokado w niebieskim słoiczku -działa:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magdalena cera tlusta :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.04, 18:37 Bardzo prosze o pomoc. Uzywam kosmetykow do takiej wlasnie cery i bardzo mi zalezy na zmatowieniu jej i zmniejszeniu rozszerzonych porow. Kupilam ostatnio nawet tonik Eris matujacy ale tez nie pomaga. Zastanawiam sie teraz nad kremem do twarzy do cery tlustej z Galenic, ale nie wiem czy jest sens wydawac ok. 60 zl na krem, ktory i tak nie pomoze. A moze sa jakies inne dobre kosmetyki do takiej sery jak moja? Chcialam jeszcze dodac, ze moja twarz swieci sie cala a nie tylko a partii T. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: question RZĘSY!!!!!!! IP: *.stoszowice.sdi.tpnet.pl 02.10.04, 18:56 Czy istnieje cos takiego jak trwałe wydłużenie rzęs? Moje są strasznie króciutkie ledwo jest co pomalować (od czasu do czasu). Co mogłabym zrobić aby były dłużesz i w ogóle ładniejsze. Dodam ,że są takie od zawsze,nie z powodu jakichs zabiegów upiekszających. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justy Re: RZĘSY!!!!!!! IP: *.ynet.pl / 213.241.34.* 02.10.04, 19:02 może pomyśl o wklejeniu kępek sztucznych rzęs- niestety to nie jeste metoda permanentna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: question Re: RZĘSY!!!!!!! IP: *.stoszowice.sdi.tpnet.pl 02.10.04, 19:06 Dzięki justa,ale własnie chodzi mi o to ,aby to było trwałe. Poza tym słyszałam,że przyklejanie kępek niszczy rzęsy :-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Genetica Re: RZĘSY!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.04, 20:38 Przyklejanie rzęs nie jest aż tak szkodliwe ale jest wyjściem tylko na specjalne okazje. Przyklejone specjalnym klejem przez kosmetyczke trzymac się będa jakieś 2 tygodnie, potem zaczna odpadac. Klej użyty w tym zabiegu może podrażniać oczy. Natomiast rzęsy dostępne w sklepach mają klej zupełnie nietrwały wymagajacy cowieczornego zdjemowania rzęs. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Genetica Re: RZĘSY!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.04, 20:35 Nie istnieje cos takiego jak trwałe wydłużenie rzęs, można przedłużać włosy ale nie rzęsy. Chociaż odpowiednia pielęgnacja nieraz potrafi wiele zdziałać. Na rynku dostępne są wspaniałe odżywki do rzęs, możliwe że rzęsy odżywione troszeńke urosną. Resztę muszą załatwić optycznie maskary wydłużające:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Genetica Re: cera tlusta :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.04, 20:31 Magdaleno, różnie to bywa z tłustą cerą i ze środkami do niej. Najdroższe też nie zawsze znaczą najlepsze. Odradzam szczególnie serie typu crelasil, gdyż działają na zasadzie wysuszania- początkowo jest efekt ale problem powróci i to ze zdwojoną siłą, gdyż skóra dojdzie do wniosku że produkcja łoju była zbyt niska, skoro odczuwa się wysuszenie. Myj twarz żelem antybakteryjnym, ten z erisu jest naprawde dobry. RAz na tydzień peeling drobnoziarnisty i oczywiscie krem, najlepiej lekki nawilżajacy. W mojej praktyce raczej spotykałam się z opinią negatywną klientek na temat kremów matujacych. Dobrze nawilżona skóra powinna przestać się świecić. Cierpliwości:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Genetica Re: cera tlusta :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.04, 20:33 ach i jeszcze- maseczka drożdżowa erisu- najlepsza na świecie:) Odpowiedz Link Zgłoś
zuzazuzka Re: cera tlusta :( Jaki podkład 04.11.04, 23:16 Jaki podklad byś polecila? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joanna Re: Skomplikowana cera. IP: 80.50.177.* 06.10.04, 16:42 Mam 30 lat i chyba jeszcze bardziej "skomplikowaną cerę". Na czole i brodzie od około roku występuje trądzik grudkowo-krostkowy-o czym uświadomił mnie dermatolog i od 5 miesięcy leczy mnie antybiotykami (do ustnie i w maściach). Efekt wizualnie mierny. Na skrzydełkach nosa tendencję do łuszczenia i pękania naczynek. Pod oczami moja skóra jest tak cienka, że w efekcie mam drobne zmarszczki i podkrążone oczy. Oczyszczam twarz raz na 4 miesiące,ale po zabiegu bardzo długo nawet 3 tygodnie) goją mi się ranki, a nawet w tych miejscach zostają mi ciemniejsze plamki. Jedynie kiedy jestem trochę opalona moja twarz prezentuje się korzystniej ale muszę uważać na plamki i skórę pod oczami. Proszę Panią o dobór kosmetyków dla mojej cery. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mila Jak nawilżyć SUCHE USTA ? IP: *.acn.waw.pl 02.10.04, 18:54 Od zawsze mam ten problem - usta mają ładny kształt, ale niestety są za suche, widać na nich małe kreseczki, a z pewnością nie wynika to z upływu czasu. Piję dużo wody. Masowałam je szczoteczką, nakładam krem Nivea, bo po wielu próbach wydaje mi się, że on najlepiej nawilża je, jednak do ideału daleko. Co zrobić, czego używać, żeby usta nie byly takie? Zadna szminka nie wygląda ładnie na takich ustach, proszę o poradę :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: question Re: Jak nawilżyć SUCHE USTA ? IP: *.stoszowice.sdi.tpnet.pl 02.10.04, 19:10 Mi zawsze pomagać delikatny masaż szcotexzką do zębów,a następnie posamrowanie ust grubą warstwą miodu i zlizanie miodu po 10 minutach. Spróbuj,chyba ,że juz próbowałaś... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Genetica Re: Jak nawilżyć SUCHE USTA ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.04, 20:44 Propozycja question byś smarowała usta miodem jest niezła, ale nie poleceam zlizywania. Delikatny naskórek pozostawiony wilgotny, traci wode jeszcze bardziej. Obawiam sie ze nivea też nie jest dobrym wyjściem. Co prawda wit E w niej zawarta ma włąściwości gojące, ale jest to krem na bazie wody. Suche usta zamiast nawilżac, najlepiej natłuścić i zapobiegać ich wysychaniu. Masaż szczoteczką- super, a potem bardzo tłusty krem. Sprawdzonym sposobem jest też zastosowanie maści o nazwie tormentiol na noc. W ciągu dnia stosować należy sztyfty ochronne zapobigajace wysychaniu ust. W makijażu stosuj szminki odżywcze tzw tłuste. Nie trzymają sie moze najlepiej ale połyskują ładnie na ustach i co ważne nie wysuszają. Te trwałe są dla ust zabójcze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magdalena Re: Jak nawilżyć SUCHE USTA ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.04, 06:56 Z czystym sumieniem moge polecic na suche usta pomadke ochronna bebe niebieska. Jest super. Odpowiedz Link Zgłoś
bubster cera mieszana i naczyńka na nogach 02.10.04, 19:18 jak pielęgnowac cerę mieszaną i jakich kosmetyków używać by jak najdłużej była matowa? co zrobić z pękajacymi naczyńkami na nogach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Genetica Re: cera mieszana i naczyńka na nogach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.04, 20:49 Porozszerzane naczynia na nogach to rzeczywiście paskudny problem. Znam z autopsji:( Niestey z powstałymi naczynkami zrobić można tylko tyle- zamknąć laserowo. Jest to co prawda zabieg drogi i nieco bolesny, ale daje świetne efekty i pozwala zlikwidować naczynka. Zapobiegawczo nie kąpiemy się w gorącej wodzie(co lubimy:) ) i łykamy witamine c oraz k - mają działanie uszczelniające ścianki naczyń krwionośnych. Kosmetyki z rutyną to tez dobry sposób. O cerze mieszanej pisałam w którym z wcześniejszych postów wiec prosze poszukaj tam:) Odpowiedz Link Zgłoś
bubster ale jaki krem? 02.10.04, 23:21 pisałaś o pielęgnacji - tormentiol i maseczka eris ale na codzień jak odpowiednio zmatowić cerę? jakiś krem matujący? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Genetica Re: ale jaki krem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.04, 11:04 Ja jakoś niechętnie się odnosze do kremów matujacych, ale po kolei. Do zmywania twarzy żel polecam nadal erisa, dwa ray w tygodniu peeling do cery tłustej i mieszanej, raz na tydzień maseczka. Po umyciu skóry tonik, nawet polecam zwykły kwas borny(taki jak do oczu po hennie) dostępny w każdej aptece- działa cuda. Kremy o lekkiej konsystencji, np świetny z dax cosmetica, chyba z pomarańcza, w każdym razie na bazie wit C.Zadnych tłustych, najwyzej półtłusty na noc, jesli policzki będa zbyt suche. Co do kremów matujących, jakoś nie spotkałam sie zeby nalezycie działały. Skóra tłusto odpowiedznio nawilżana przestaje sie błyszczeć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Su Uryna i drozdze na poprawienie cery IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.04, 19:36 Dziendobry, od jakis 3 miesiecy mam problemy z cera, na czole w okolicach wlosow wyskakuja mi pryszcze i duzo malutkich krosteczek. 1)Czy gdybym brala witamine B (ta ktora jest w drozdzach) pomogloby mi to? Czy to rzeczywiscie dziala w ten sposob ze organizm "wyrzuca" wszelkie nieczystosci z organizmu i pozniej cera wyglada pieknie? 2)Co sadzisz o terazpii uryna, o smarowaniu 2 razy dziennie twarzy nasaczonym wacikiem? Czy to wogole moze dzialac? Jestem w desperacji dlatego siegam po takie srodki, ale jesli ma pomoc to dlaczego by sie nieprzemoc. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Genetica Re: Uryna i drozdze na poprawienie cery IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.04, 21:04 A dzień dobry Su:) Witaminy z grupy B odpowiadają za prawidłową przemiane materii i ilośc wydzielanego sebum, czyli również łoju. Ich niedobór powoduje sprzyja powstawaniu stanów zapalnych nie tylko w postaci krost, lecz także zajadów - bolesnych pęknięć kącików ust. Czoło zwykle traktuje się jako pole odstresowe, stąd przy dużym wysiłku psychicznym mogą również pojawić się zmiany. Wydalanie toksyn z organizmu najlepiej uzyskuje sie na drodze picia herbatek ziołowych. Są dość ochydna, ale mozan sie pzryzwyczaić. Herbata czerwona i zielona. Łykanie tabletek z drożdżami na pewno nie zaszkodzi i pomoże skórze. Jeśli najwięcej krostek jest przy linii włosów możliwe, ze skóra źle znosi jakiś nowy środek pielęgnacyjny do włosów lub uczuliła na stary i wówczas należy go odstawić. Drożdze to przynajmniej miesięczna droga do sukcesu. Doraźnie dobrze będzie skorzystac z maseczki na bazie drożdży czy olejku herbacianego oraz niezawodnej maści z tlenkiem cynku tormentiolu. Uryna w postaci naszego siusiu owszem ma działanie bakteriostatyczne i przyspieszające gojenie ale moze również zawierać bakterie. Jest wiele kosmetyków na rynku, które zawieraja w swoim skłądzie mocznik. Działają wygładzająco i zmiękczająco na skóre a wykorzystywany w nich mocznik jest odpowiednio spreparowany. Dzięki za pozdrowienia a desperacja bywa zdrowa:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aoa drobne naczynka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.04, 22:03 Mam takie pytanie czy i czym mozna zlikwidowac naczynka, ktore znajduja sie na nosie i sa bardzo niewielkie,czego uzywac ?czy kosmetyki dadza jakies efekty ?PZ gory dziekuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Genetica Re: drobne naczynka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.04, 11:11 Jak to zwykle bywa lepiej i łatwiej jest zapobiegac niż leczyć. Także z już powstałymi nieiwle da się zrobic, podobno próbuja wprowadzić na rynek wyciąg z kiełków topoli, ale 4 tygodniowa kuracja wraz ze stosowaniem diody ultradźwiękowej nie zdziałała wiele, prędzej poprawiłą kondycje mojej skóry. Kremy do cery naczyniowe lub chociażby stosowanie raz w tygodniu maseczki z wyciągiem zkasztanowca pomoże troszke zblednać naczynkom, ale by efekt był trwały i piorunujacy nalezy je zamknąc laserowo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: S Re: Jestem kosmetyczką, chętnie poradze IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 02.10.04, 20:00 Czy uzywanie na noc wazeliny kosmetycznej pod oczy zamiast kremu jest dobre? Gdzies kiedys czytalam na tym forum,ze jest lepsza od kremu i ze efekty sa zadawalajace i ze skora nie jest wysuszona.Zastanawia mnie czy nie jest zbyt ciezka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Genetica Re: Jestem kosmetyczką, chętnie poradze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.04, 21:13 Wazelina doraźnie moze być rzeczywiście pomocą dla bardzoe spierzchniętej skóry, ale nie pielęgnacją stałą. Jest zbyt ciężka i właściwie zatrzymuje w skórze wilgoć nie pozwalając jej wyparowac i przez to nawilża. Na podobnej zasadzie działa gliceryna. Dlatego krem jest lepszy bo ponadto zawiera wiele cennych substancji, tym bardziej ze nocą skóra wspaniale je wykorzysta i rano się odwdzięczy:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: S Re: Jestem kosmetyczką, chętnie poradze IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 02.10.04, 21:34 Dzieki za odpowiedz!A jaki polecasz dla 28 latki na noc i na dzien pod oczy? Dodam,ze mam zmarszczki mimiczne wokol oczu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Genetica Re: Jestem kosmetyczką, chętnie poradze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.04, 21:51 Nie ma sprawy, przyjemnosć po mojej stronie:) Nie napisałaś jaką masz cere, bo od tego uzależniony jest dobór kremu, ale generalnie po 25 roku zycia można używac kremów mocniejszych, odżywczych, te lekkie wyjątkowo. Polecam kremy z żeńszeniem- świetnie przygotowują skóre do odnowy, dodają blasku i wygładzają powstałe juz zmarszczki. Na dzień świetne sa produkty w postaci żelu pod makijaż a przy cerze suchej pod krem. Na noc produkty cięższe z witaminami, olejkiem awocado. Retinolowe i z Q10 wyjątkowo przed ważniejszym spotkaniem i gdy skóra potrzebuje kopa.:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasa Re: Jestem kosmetyczką, chętnie poradze IP: *.mok.waw.pl / *.waw.pl 02.10.04, 21:55 masz moze sposob na gladkie piety, gory dzieki za pomoc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Genetica Re: Jestem kosmetyczką, chętnie poradze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.04, 11:31 Wymocz stópki w ciepłekj wodzie z mydłem przez 15 minut, tarka o dwóch ziarnistosciach powierzchni- małej i dużej. Najpierw ścieranie, potem wygłądzanie - namęczysz się , ale warto. A potem krem. Cudowny jest krem do stóp Urody 90 Active z szałwią. Wszelkie kremy do stóp z szałwią lub lnem,np. z polleny ewy pięknie wygłądzaja naskórek. Warto je stosować co wieczór, efekty zmiękczonej gładkiej skóry beda widoczne już po tygodniu:) I smaruj stopy tylko kremami do tego przeznaczonymi, gdyż dodatkowo zawierają kwasy owocowe, mocznik czy kamfore i z takimi składnikami włąśnie wybieraj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: S Re: Jestem kosmetyczką, chętnie poradze IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 02.10.04, 22:06 Dzieki...Raczej mam cere sucha...a czy mozesz podac konkretne nazwy kremow,ktore sa dobre i warte kupna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Genetica Re: Jestem kosmetyczką, chętnie poradze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.04, 22:17 Ja pracuje na firmowych, które nie są dostępne w detalu, ale panie zaawsze są zadowolone z firm tanich i polskich jak ziaja, bielenda czy tradycyjne kwiaty polskie i eris. Eris ma całą game kosmetyków przeznaczonych dla skóry takiej jak twoja. To chyba jedna z najbardziej sprawdzonych przeze mnie firm. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziewczyna Re: Jestem kosmetyczką, chętnie poradze IP: *.veranet.pl 02.10.04, 22:07 mam brunatne plamy na twarzy (zażywam tabletki antykoncepcyjne).Są bardziej widoczne po opalaniu.Czy można je rozjaśnić np. sposobami domowymi, może są jakieś skuteczne kremy wybielające? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Genetica Re: Jestem kosmetyczką, chętnie poradze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.04, 22:26 Plamy na twarzy po środkach antykoncepcyjnych powstają zwykle po kontakcie z promieniowaniem słonecznym, ale nie muszą pojawiac się w ogóle. Jeśli możesz najlepiej szybkko zmień preparat, który stosujesz bo już powstałe plamy moga byc trudne do usunięcia a można zapobiec następnym. Chroń skóre kremami z wysokim filtrem wychodząc na dwór, nawet w pochmurny dzień, bo to samo promieniowanie jest niekorzystne. Spróbuj kuracji kremem z witaminą c, powinien rozjaśnić skóre i w miare jej złuszczania pozbawić plam. Proces ten zajmie przynajmniej miesiac do dwóch. Domowy sposób sok z cytryny wcierany w skóre i zastposowanie po nim kremu odpowiedniego do rodzaju skóry. Jeśli to nie pomoże, warto rozważyć zastosowanie kwasów w salonie kosmetycznym, ale to dośc duży wydatek wymagajacy połaczenia z intensywną i systematyczną pielęgnacją i niezbedny tylko w wypaku już bardzo trwałych plam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ana Re: Jestem kosmetyczką, chętnie poradze IP: 80.51.254.* 02.10.04, 22:12 Witam!,ja mam takie pytanko,moja skóra na twarzy jest raczej tlusta(strefa T),twarz myje rano(po nocy sie okropnie swieci)i wieczorem,od czasu do czasu jakis piling drobnoziarnisty(zel Garnier Czysta Skóra),stosuje maseczki-z glinka zielona-obowiazkowo, oraz taka domowa z siemienia lnianego,bywa tak ze jedna maseczke stosuje wieczorem, a druga rano nastepnego dnia,czy takie stosowanie maseczek nie jest szkodliwe dla skory?czy to ze myje skore regularnie rano, wieczorem,po stosowaniu maseczki tez zmywam..ma jakis negatywny wplyw na tzw. warstwe ochronna skóry?czy mozna taka warstwe utracic wskutek nadmiernego oczyszczania, zmywania,stosowania maseczek itp?jak wyglada skóra która jest pozbawiona takiej warstwy ochronnej?Pytam o to, poniewaz moja mama ostatnio zwrócila mi uwage ze moja skóra na twarzy jest chyba pozbawiona takiej warstwy ochronnej, gdyz wyglada jakos inaczej, ma inny odcien niz szyja. Bardzo prosze o odpowiedz,i ewentualnie co mozna zrobic zeby skora twarzy wygladala tak samo jak skóra na szyi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Genetica Re: Jestem kosmetyczką, chętnie poradze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.04, 22:34 Wita ana. Skóre bardzo łatwo przekarmić, szczególnie w młodym wieku gdy nie potrzebuje jeszcze tak silnej pielęgnacji. Maseczka z siemieniem raz na dwa tygodnie, glinka najwyżej raz na tydzień. Skóra pozbawiona warstwy ochronnej staje sie wrażliwa na zmiany temperatury, pojawiaja sie drobne krostki, zaczerwienienie, moze wystąpić nadprodukcja łoju, bo skóra bez przerwy oczyszczana produkuje coraz wiecej sebum. Woda również moze niszczyc warstwe ochronną ale ma to negatywny skutek jesli korzystamy z tradycyjnego alkaicznego mydła lub zapominamy o pozostałej pielęgnacji a widze że o skóre bardzo dbasz:) Przerwij na razie dokarmianie skóry, niech zadowoli się kremami i tonikami, a maseczki za trzy tygodnie- wszystko wróci do normy:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lola Re: Jestem kosmetyczką, chętnie poradze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.04, 01:17 czesc,mam pytanie,mam cere tradzikowa stosuje kremy z kwasami,kiedys stosowalam krem effaklar k i bardzo mi pomogl potem przestalam uzywac bo przyszlo lato teraz tradzik niestety wrocil i postanowilam uzyc czego mocniejszego tzn glyco a,na poczatku efekty byly super ale po dwoch tyg stosowania stan skory bardzo sie pogorszyl myslalam ze to przejsciowe ale konczy sie wlasnie piaty tydz i nie jest lepiej tylko wrecz gorzejzwlaszcza na policzkach i na brodzie,czy to mozliwe ze ten krem nie dziala na mnie albo dziala niekorzystnie?a jesli tak to czy moge wrocic do duzo slabszego effaklaru,tzn czy po tak mocnym kremie jak glyco a effaklar jeszcze na mnie zadziala?a moze jakis inny krem,np cos z avene bo juz naprawde nie mam sily walczyc z tym tradzikiem!:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Genetica Re: Jestem kosmetyczką, chętnie poradze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.04, 11:49 NA początek musze przyznac że nie znam effeklaru. Jest to prawdopodobnie działka dermatologa, jednak kremy z kwasami owocowymi, szczegolnie te silne wolno stosować tylko pod nadzorem! Po zakończonej kuracji nie wolno stosować kolejnej porcji kwasów, nieważne jak byłyby niskie. Skóra jest osłabiona, potrzebuje wsparcia. Nic dziwnego ze trądzik nasilił się- brak warstwy ochronnej. Powinnas chronić skóre kremami z filtrami i stosowac lekką pielęgnacje odżywczą, bo powstaną blizny z powstałych zmian trądzikowych. Znam avene bo sama stosowałam ale ta kuracja jest 3 miesięczna i wymaga tez później conajmniej 3-4 miesięcznej przerwy. Zajmij się organizmem od środka- herbatki ziołowe- czerwona herbata i zielona, bratek i drożdże. Cierpliwości. Ścieńczona skóra musi sie odbudowac żeby odżyc i bronić się przed zmianami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arunia Re: Jestem kosmetyczką, chętnie poradze IP: *.ols.vectranet.pl 03.10.04, 10:19 Mam cere mieszaną oraz problem z naczynkami,pod wpływem stresu powstają czerwone plamy tzw. nerwica naczyniowa.Czy mogłabyś polecić mi jakieś zabiegi w gabinecie do cery naczynkowej,oraz kremy.Obecnie stosuje Antirougeurs Avene,kiedyś także Rosaliac La roche posay. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Genetica Re: Jestem kosmetyczką, chętnie poradze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.04, 12:09 W gabinecie stosujemy algi na zimno oraz firmowy zabieg z May Stara wyciszajacy gre naczyniową Defense Jour i zabieg firmy Thalgo z verbeną i ampułką malinową. Niektóre gabinety prowadzą tez sprzedaz kremów z tych linii w wersji detalicznej. Z La Rosche Posay większość znanych mi pań byłą bardzo zadowolona i nie szukały dalej. Nie nalezy sie jednak spodziewac, że przy tak zywej grze naczyniowej, zwanej własnie nerwicą neurowegetatywną skóry, nastąpi trwała poprawa. Nie mozna pozwolić by problem posunął sie dalej w strone trądzika różowatego, toteż wskazana jest ścisła pielęgnacja pod katem cery naczyniowej wrażliwej i włąściwy tryb życia. Uzupełnienie niedoboru witamin, niepalenie, unikanie częstych zmian temperatur a w zimie stosowanie kremów z wysokim filtrem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asiutka Re: Jestem kosmetyczką, chętnie poradze IP: *.ols.vectranet.pl 03.10.04, 10:22 Mam na ciele bardzo dużo pieprzyków,takich płaskich,brązowych.Czy jest jakiś sposób aby je wybielić ,żeby były chociaż mniej widoczne.Jest ich naprawde bardzo dużo,jedne mniejsze,drugie większe,wygląda to bardzo nieestetycznie.Pomocy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Genetica Re: Jestem kosmetyczką, chętnie poradze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.04, 12:13 Asiutku.. koniecznie skontaktuj sie z dermatologiem, bo moze to byc jakaś choroba skóra. Brodawki płaskie tak sie włąśnie objawiają- niemal płąskie bardzo jasne okrągłe "pieprzyki". To choroba wirusowa i będzie sie rozprzestrzeniać. Charakterystyczny jest ich lekki połysk patrząc pod światło. Nie są groźne dla zdrowia ale są brzydkie i zaraxliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yola Re: Jestem kosmetyczką, chętnie poradze IP: *.ols.vectranet.pl 03.10.04, 10:25 Mam cere mieszaną ,skłonną do wyprysków,chodze od czasu do czasu na oczyszczanie do kosmetyczki (przynajmniej raz na 3 miesiące).Słyszałam różne opinie na temat oczyszczanie cere,np:że pod wpływem ucisku gruczoły produkują więcej łoju oraz też te pozytywne opinie.Jakie jest Twoje zdanie na ten temat? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: question GENETICA Fajnie,że jest ktoś taki jak ty.... IP: *.stoszowice.sdi.tpnet.pl 03.10.04, 11:54 W imieniu wszystkich dziewczyn BAAAARDZO Ci dziekuję!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Genetica Re: GENETICA Fajnie,że jest ktoś taki jak ty.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.04, 12:15 Bo sie zawstydze;) Trzeba sobie pomagać:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lola Re: Jestem kosmetyczką, chętnie poradze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.04, 11:57 dzieki wielkie za porade juz zaczelam pic drozdze,zielona herbate pije w sumie caly czas a ta z bratek nabede jutro:)chyba masz racje tez mi sie cos wydaje ze przedobrzylam!,ale czy to znaczy ze na jakis czas powinnam w ogole odstawic glyco a?czy moze uzywac go z mniejsza czestotliwoscia,tzn np.raz w tyg?dzieki z gory za pomoc:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Genetica Re: Jestem kosmetyczką, chętnie poradze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.04, 12:22 Odstaw. Skóra musi odpocząc. Powodzenia:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meteorytka Re: Jestem kosmetyczką, chętnie poradze IP: *.biaman.pl / 217.153.182.* 03.10.04, 12:01 Witam serdecznie.Mam problem ,ktory mnie nurtuje od dluzszego czasu.Sprawa dotyczy bruzd nosowo-wargowych,to chyba jest fachowe okreslenie(ja nazywam je faflami:)).Otoz przy mojej delikatnej,drobnej twarzy sa one widoczne,widoczne na tyle ze zaczelam szukac rozwiazania jak sie ich pozbyc.Czy pomocny moze byc kwas botulinowy-botox.Czy moze sa dostepne jakies mniej inwazyjne metody.Dodam ze mam 32 lata i niestety popalam,choc bardzo niewiele.Wiem ze moze to miec zwiazek z poglebieniem sie owych bruzd. Pozdrawiam i oczekuje na odpowiedz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pytanko2 Oczyszcanie twarzy u kosmetyczki IP: *.stoszowice.sdi.tpnet.pl 03.10.04, 12:14 Mam 18 lat,większych problemów z cerą nie mam (czasami wyskoczy mi jakiś pryszcz),ale do idealnie gładkiej to mi daleko. Zasatnawiam się nad wykonaniem zabiegu oczyszczania twarzy (oczywiście u kosmetyczki),.Kosztuje to niewiele (50zł),ale zastanawiam się czy będą widoczne efekty? Co jaki czas nalezy powtarzać ten zabieg? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Genetica Re: Oczyszcanie twarzy u kosmetyczki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.04, 12:51 Oczyszczenie twarzy sprawi ze skóra chętnie wchłonie podsuniete jej preparaty odżywcze, ponadto kosmetyczka zaaplikuje odpowiedni program do skóry by ją nawilżyć, wygładzić lub dotlenić. Skóra sie odwdzięczy.Nie należy zapominać o regularnym peelingu- raz w tygodniu, toniku i lekkim kremie nawilżajacym na dzień. Po oczyszczaniu pory zwężą się i po 2 tygodniach skóra nabierze blasku. Oczyszczanie wykonuje sie raz na 2- 3 misiące w zależnosci od kondycji skóry. Odwzajemniam pozdrowienia:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Genetica Re: Jestem kosmetyczką, chętnie poradze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.04, 12:46 Z metod nieinwazyjnych polecam mało znaną gimnastykę twarzy. Ćwiczenie wygląda następująco: 1. Układamy usta w dużą literę O, przyciskając górna warge do zębów 2. uśmiechamy się i unosimy nos, dopóki nie odczuje się pieczenia skóry i rozluźniamy 3. Powtarzamy na przemian 10 razy Należy pilnować by górna warga była jka najdalej od dolnej w trakcie wykonywania ćwiczenia. Kości policzkowe unosza się i opadają. Ta gimnastyka powinna być stosowana regularie, tj. codziennie przez 2-3 miesiace. Przywraca blask zszarzałej cerze, rozluźnia zmarszki bruzd nosowo- policzkowych(rzeczywiście tak na to mówimy fachowo:) ) Inne nieco inwazyjne metody w gabinecie to kwasy AHA, BHA i peelingi ziołowe, oraz mikrodermabrazja i dermabrazja dające wymierne efekty i znaczna poprawe stanu skóry. Chirurgia plastyczna- wybór rzeczywiście duży: ze środków nietrwałych to alloderm, kwas hialuronowy, kolagen lipostruktura czy toksyna botulinowa. Toksyny nie polecam na zabiegi blisko ust- łatwo o porażenie mimiki mięsniowej. Znakomite efekty daje wstrzykiwanie włąsnego tłuszczu- efekt ok. pół roku i kwasu hialuronowego. Trwałe metody dają wiele powikłań i efektu nie da sie już naprawić. Na rynku dostępny jest aquamid, artecoll, goretex, złote nici- najlepsze choć pozostawiajace blizny. Myśle ze na razie wystarczy spróbowac poprzestac na metodach gabinetowych i odpowiedniej pielęgnacji połaczonej z gimnastyką. Ich pogłębianie sie zalezy od czynników genetycznych, jesli mama takie posiada, powstaną również u nas. Popalanie na pewno nie sprzyja ich znikaniu- skóra jest niedotleniona i traci jędrność. Po 30 roku życia trzeba też rozpoczac program kompleksowej pielęgnacji przeciwzmarszczkowej. Jeśli teraz zatrzyma pani ten proces, możliwe że w cudzysłowie to i owo sie cofnie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Genetica Re: Jestem kosmetyczką, chętnie poradze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.04, 12:20 Moje zdanie jest wyważone. Oczyszczanie to niezbędny zabieg przy skórze zanieczyszczonej, gdyż zablokowana, zapchana skóa nie jest w stanie nalezycie radzić sobie ze szkodliwymi wpływami środowiska a wiec i bakteriami, nie przymuje w sposób właściwy kosmetyków. Najważniejsza jest zasada złotego srodka - czyścić tylko jesli trzeba a jak trzeba to własnie raz na 3 miesiące. CZęstsze zabiegi rzeczywiści skłąniaja skóre do nadprodukcji łoju, gdyż uznaje ona, ze do tej pory było go zbyt mało, skoro warstwy ochronnej znów zabrakło i produkuje. A efekt jest odwrotny do oczekiwanego. I raczej stosuje sie niedoczyszczenie skóry w gabinecie niz jej przeczyszczenie, bo co za dużo to niezdrowo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lola Re: Jestem kosmetyczką, chętnie poradze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.04, 12:42 dziekuje Ci bardzo za porade:)to milo z Twojej strony ze bezinteresownie dzielisz sie z nami swoja fachowa wiedza:)pozdrawionka:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Genetica Re: Jestem kosmetyczką, chętnie poradze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.04, 12:54 Wiem ile dla kobiet znaczy wyglad i dobre samopoczucie we włąsnym ciele, mysle ze to podstawa wiary w siebie i zdobywania szczytów wyznaczanych sobie celów:)W końcu jak nie my kobiety ma byc piękny?.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: Jestem kosmetyczką, chętnie poradze IP: *.dew.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 03.10.04, 12:46 Droga Genetico, od kilku tygodni nurtuje mnie jedno, jak dla mnie bardzo istotne pytanie - otóż mam 34 lata, cerę mieszaną ( bardzo regularnie pięlęgnowaną przez kosmetyczkę ), z średnio rozszerzonymi porami, znacznym rumieniem naczyniowym - i nie wiem jakich składników w preparatach kosmetycznych mam unikać by nie zrujnować cery, nie zapchać jej zbędnym łojem, nie spowodować zwiększonego wydzielania sebum? Zazwyczaj na opakowaniach jest bardzo szczegółowy opis użytych do produkcji składnikłów, tylko ja tego nie umiem rozszyfrować i nie wiem co dla mnie będzie najlepsze. Serdeczne dzięki za pomoc!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: Jestem kosmetyczką, chętnie poradze IP: *.dip.t-dialin.net 03.10.04, 12:55 Genetico, polecasz do cery tlustej - zamiast kremow matujacych - lekkie kremy nawilzajace. czy moglabys podac pare konkretnych, wyprobowanych przykladow? ja nie wiem, co wybrac. moja skora swieci sie po 3-4 godzinach od umycia. dzieki! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamelcia Re: Jestem kosmetyczką, chętnie poradze IP: 81.168.185.* 03.10.04, 13:02 Witam, chciałam sie dowiedzieć czy trwała rzes niszczy rzesy...słyszałam ze slicznie wyglądaja....ile taki efekt sie utrzymuje na rzesach??? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Genetica Re: Jestem kosmetyczką, chętnie poradze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.04, 13:18 Trwała na rzęsy to zabiegh genialny. Efekty utrzymuja sie nawet 3 miesiące. Oczywiście nie jest to zabieg obojętny dla rzęs, ale użyty płun do trwałej nie ma tak silnego pH jak do włosów na głowie, totez dla oka jest w pełni bezpieczny. Rzęsy znosza go stosunkowo dobrze i nie zdarzyło mi sie by po zabiegu były suche zniszczone czy łamliwe. Naprawde warto go wykonac bo efekt jest zdumiewajacy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Genetica Re: Jestem kosmetyczką, chętnie poradze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.04, 13:14 Ja stosuje kosmetyki z linii profesjonalnych, niedostępnych w sklepach. Każdej skórze różnie służy dana firma. Pozytywne opinie wydaja klientki dla tradycyjnych tanich polskich firm i wśród tych firm się rozejrzyj, np bielenda czy ziaja. Na opakowaniu powinno byc jedynie wskazanie dla rodzaju cery i że jest to krem nawilżający. Jeśli skóa nadal będzie silnie sie świecić, wypróbuj krem w formie zelu matującego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lilia Re: Jestem kosmetyczką, chętnie poradze IP: 81.168.185.* 03.10.04, 13:06 czesc...czy mogłabys polecic mi cos na spuchniete oczy i wyjasnic czemu czesto sie tak dzieje??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meteorytka Re: Jestem kosmetyczką, chętnie poradze IP: *.biaman.pl / 217.153.182.* 03.10.04, 13:12 Bardzo,bardzo dziekuje za wyczerpujaca odpowiedz na moje pytanie dotyczace bruzd nosowo-wargowych:)).Z cala pewnoscia dostosuje sie do sugestii,ktore Pani zaproponowala.Jestem bardzo zobowiazana...to takie mile ze zechciala Pani poswiecic swoj czas. Pozdrawiam zyczac wszystkiego dobrego.:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Genetica Re: Jestem kosmetyczką, chętnie poradze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.04, 13:25 Dziękuje za zaufanie, przyjemnośc po mojej stronie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Genetica Re: Jestem kosmetyczką, chętnie poradze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.04, 13:23 Nie wiem czy spuchnięte oczy to twoja uroda czy też problem pojawił sie stosunkowo niedawno. Oczy nie powinny puchnąć, dzieje sie tak w przypadku alergii na jakiś krem lub środek zmywający oraz gdy limfa nie jest prawidłowo odprowadzana przez ukłąd limfatyczny do węzłów chłonnych. Jesli to alergia- środek koniecznie trzeba odstawic i zastąpic go innym. Ziołowe preparaty potrafia być zabójcze. Jeśli oczy sa zwyczajnie zmeczone, pomoże nałożenie zimnych torebek po zaparzonej czarnej herbacie, wyciąg ze świetlika czy masaż na kremie w kierunku od kącika oka przy nosie, pod oczami i do nosa. W gabinecie kosmetycznym można poddać sie drenazowi limfatycznemu. Ulege przynoszą też żele chłodzące pod oczy na bazie aloesu czy mięty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamelcia Re: Jestem kosmetyczką, chętnie poradze IP: 81.168.185.* 03.10.04, 13:28 dziekuję:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Genetica Re: Jestem kosmetyczką, chętnie poradze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.04, 13:08 Cerę tego typu należy traktowac ze szczególną ostrożnością i zaszufladkować jako wrażliwą. Zabronione są wszelkiego rodzaju peelingi z ziarnistością. Należy stosowac tylko (trudno dostępne) enzymatyczne. Żadnych produktów do cery tłustej, działających na zasadzie silnego ściągania i odświeżania skóry skóry. Potraktowałabym skóre raczej jako wymagającą nawilżenia i uszczelnienia. Niech to będzie kasztanowiec i arnika, witamina P i K, wyciąg z malin. Wyrównac poziom witaminy PP- dzika rózą, żurawina, porzeczki, drożdże. Nie wolno stosowac żadnych maseczek rozgrzewających tylko te na zimno. JAko wskazówke podam, że na opakowaniach szczegółowy opis jest rozpoczynany od substancji występujacej w największej ilości i zwykle jest to aqua, czy woda, potem gliceryna- glicerin,Urea to mocznik- w pełni bezpieczny, Bha- to kwasy(należy unikać), pantenol, tlenek cynku, linanol- łagodzą, citric acid to kwasek cytrynowy- tradycyjny stabilizator - bezpieczny. Tocoferol czy cera alba też działaja na plus. Tlenek magnezu to naturalny filtr o wskaźniku ok 3. Prosze też uważac na witamine A, jej wysokie stężenie moze podrażniac skóre. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emi 1. cienie pod oczami, 2. piegi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.04, 14:08 Witaj Genetica, 1. odkad pamietam mam cimne powieki i cienie pod oczami. Kosmetyczka powiedziala mi, ze mam malo podsciolki pod skora- malo tluszczu (nic nie doradzila) Jestem szczupla osoba, a znalezienie u mnie zylki to rzeczywiscie nie jest problem. Czy masz jakies remedium dla mnie? 2. Bylam juz 3 razy na zabiegu z kwasami owocowymi (NEO GLIS), w celu rozjasnienia piegow na twarzy. Moze troche sie rozjasnily, ale wciaz sa widoczne. Czy rozjasnianie kwasami jest na tyle skuteczne, zebym byla z tych zabiegow zadowolona, ile zabiegow przynosi oczekiwany efekt? Czy jest szansa na calkowite pozbycie sie piegow? Czekam na Twoja odpowiedz i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Genetica Re: 1. cienie pod oczami, 2. piegi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.04, 16:33 Witam serdecznie. Jeśli cienie pod pani oczami występują od zawsze, raczej nie ma szansy na pomoc. Jest to wynik nie tyle co podściółki tłuszczowej, bo przecież pod oczami jej występowanie raczej daje efekt tzw tłuszczaków, ale nieprawidłowego krążenia krwi- a wiec mikrocyrkulacji krwi i limfy. NAleży te czynnośc usprawnić odpowiednio dotleniając organizm. Krążenie krwi pobudzaja drenaże limfatyczne w gabinecie kosmetycznym, a domowe sposoby to kuracje z kompresów ziołowych. Chłodne kompresy na oczy z czarnej herbaty i odtoksycznianie organizmu poprzez picie herbatek czerwonej ub zielonej. Prosze próbować. piegów bardzo trudno jest sie pozbyć. Kwasy owocowe dają wymierne rezultaty, ale dopiero po 7 sesjach. Po długim czasie, conajmniej pół roku można serię powtórzyć. Dopiero gdy skóra zagoi sie w pełni po kwasach, będzie widac włąściwy efekt. Potem nalezy ja chronic kremami z wysokim filtrem, bo promieniowanie słoneczne sprzyja powstawaniu nowych piegów. W gabinecie pracującym na firmie Maystar i Thalgo są równiez zabiegi z serii wybielająco- depigmentacyjne, ale do zastosowania jakiś czas po kuracji kwasami. Jeśli piegi okaża sie oporne.. chyba będzie trzeba je polubić:) ps na rynku dostępne są też kremy rozjaśniajace. Nie podam żadnego bo nie pamiętam nazwy, ale jesli pani o taki spyta na pewno go otrzyma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emi Dziekuje za poswiecenie czasu i odpowiedz. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.04, 14:51 Pozdrawiam i zycze milego dnia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Dziekuje za poswiecenie czasu i odpowiedz. IP: *.aster.pl / *.aster.pl 12.10.04, 16:31 moja skora na nogach jest bardzo wysuszona! jesli sobie nie posmaruje jakims kremem to wyglada jak skora 60-letniej babci a jak posmaruje to i tak na nie dlugo wystarcza. slyszalam ze pomaga na to krem z lipidami. jesli tak to jaki jest dobry i niedrogi a jak nie to co innego? thx pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: Dziekuje za poswiecenie czasu i odpowiedz. IP: *.aster.pl / *.aster.pl 12.10.04, 16:33 ' Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: do kosmetyczki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.05, 16:54 czy narośl można usunąć u kosmetyczki? Odpowiedz Link Zgłoś
eclat ONA JUZ NA WASZE LISTY NIE ODPOWIADA...! 15.01.05, 16:56 Czy naprawdę tego nie widzicie...? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: 1. cienie pod oczami, 2. piegi IP: *.tele2.pl 04.10.04, 10:54 zabiegi NEO GLIS są zalecane do przeprowadzenia w serii od 6 do 12 zabiegów - decyzja co do ilości jest uzależniona od reakcji osobniczej pacjentki na kurację oraz od zamierzonych do osiągnięcia efektów. w linii tej jest do pielęgnacji domowej preparat regulujący zmiany pigmentacyjne. powinnaś go stosować w przerwach pomiędzy zabiegami oraz po zakończeniu kuracji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emi NEO GLIS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.04, 14:56 Aniu, o jakim preparacie piszesz? Ja dostaje jedynie probki kremu neo glis do smarowania, przed wychodzeniem z domu. Czy ja moge kupic taki zestaw Neo Glis (czyli pojewmnik z kwasami i krem - w jakich najmniejszych ilosciach sa pakowane)? Najprawdopodobniej wkrotce wyjezdzam i nie bede mogla kontynuowac zabiegow. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: NEO GLIS IP: *.tele2.pl 04.10.04, 15:14 jakie próbki? dokładnie nazwa itd co na nich jest napisane ile za nie płacisz możesz mi krok po kroku opisać jak przebiega zabieg w gabinecie ? kosmetyków które są stosowane w gabinecie nie możesz kupić ponieważ możesz sobie samodzielnie zrobić krzywdę! jeżeli dokładnie odpowiesz mi na moje pytania postaram ci się poradzić co powinnaś zrobić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emi Re: NEO GLIS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.04, 15:23 Coz, moj zabieg wyglada dosyc prosto.. Klade sie na lezance, kosmetyczka oczyszcza mi cere z kosmetykow, naklada kwasy NEO GLIS na ok. 3 min (szczypieee!), po tym czasie zmywa mi je z twarzy i naklada duza porcje kremu NEO GLIS. No i leze sobie tak z pol godziny z tym kremem, ktorego probki dostaje jeszcze do smarowania. I tyle. dlatego sadze, ze nie zrobilabym sobie krzywdy, bo to wyglada bardzo prosto! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: NEO GLIS IP: *.tele2.pl 04.10.04, 15:37 pytam raz jeszcze dokładnie o próbki aha, czy ten krem jest zmywamy przed wstaniem z fotela? ile płacisz za zabieg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania do Emi IP: *.tele2.pl 05.10.04, 10:10 zadałam ci konkretne pytania na temat zabiegu Neo Glis któremu się poddajesz ponieważ z twojego opisu zabiegu jak i z twojego zdziwienia istnieniem preparatu na zmiany pigmentacyjne wynika że możesz być oszukiwana przez osobę wykonującą ten zabieg!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emi Re: do Emi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.04, 18:06 w takim razie byloby super, gdybys napisala jak taki zabieg wygladac powinien... W poprzednim poscie odpisalam ze dostaje probki tego samego kremu, ktory jest nakladany po kwasach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emi do ANI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.04, 23:00 no i nie otrzymalam odpowiedzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: do ANI IP: *.tele2.pl 07.10.04, 10:36 sorry ale ten temat jest dość obfity i gdzieś mi zginęła twoja odpowiedź. jeszcze jedno pytanie. napisałaś że po kwasach nakładany jest krem - dużo kremu - czy ten krem się w całości wchłania w skórę czy przed wstaniem z fotela jest usuwany - czy też np. zastyga i jego usunięcie jest trudne? to jest ważne w celu określenia co tak naprawdę jest ci robione w tym gabinecie. jeszcze jedno opisz dokładnie jak wyglądają próbki - wielkość, opakowanie, opisy na próbkach itd itp Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emi Re: do ANI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.04, 14:35 sorry, ale mysle, ze nie masz o tym zabiegu pojecia, a chcesz zebym myslala, ze wiesz wiecej ode mnie pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: do ANI IP: *.tele2.pl 07.10.04, 16:09 szanowna lepiej wiedząca ktoś cię strzyże na kasę i cię okrada chcę ci pomóc ale ty wiesz lepiej. ok twoja kasa powiem ci tylko tyle że firma NEO GLIS nie produkuje próbek jakichkolwiek kosmetyków pa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: carrera2003 Re: NEO GLIS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.10.04, 15:44 Mam problem spędzający mi sen z oczu. Mam 23lataa moje piersi to dwa brzydko mówiąc flaki. Nie są ani duże ani małe. 80 B. Nie wiem co robić. Próbuję ćwiczyć ale ciagle praca, dom, studia... Prosze o odpowiedz czy warto wybrać się raz na jakiś czas na ujędrniający zabieg kosmetyczny czy lepiej rzeczywiście ćwiczyć? A jak już to jaki cwiczenia są najlepsze??? A może jest jakiś super preoarat kosmetyczny warty ceny... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Genetica Opadające piersi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.04, 18:23 Carrero, piersi w twoim wieku powinny być jędrne. Prawdopodobnie utraciły ją w wyniku osłabienia fizycznego i psychicznego, diety odchudzającej lub nieprawidłowej postawy ciała. Jedyne wyjście to znaleźć chwilke czasu i jednak wybrac się na siłownię by rozbudować mięśnie klatki piersiowej, które jako jedyne podtrzymują biust. Biust jako taki nie posiada żanych więzadeł podtrzymujących. Prostym i bardzo efektywnmym ćwiczeniem jest ułożenie dłoni na wysokości piersi. ZŁożenie ich i mocne ściskanie przez 10 sekund, przerwa i powtórzenie. Ćwiczenie wykonujemy 20 razy co drugi dzień. Inny sposób to wszelkie wymahy rękoma z ciężarkami. Ciężarki można zastąpić butelkami póllitrowymi z wodą. W biust nalezy wmasowywać produkty ujęrdniająco antycelulitowe, takie same jak w uda. Skóra napnie się i lekko uniesie piersi. Prosze również zwrócić uwage na właściwą dietę. W tym wieku można wiele naprawić:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maja Re: Opadające piersi IP: *.futuro.pl 04.10.04, 20:11 Mam łojotok skóry ale nie chcę brać pigułek antykonc. Może poradziłabyś mi coś? Co rusz wyskakują mi te okropme krosty. Wogóle nie kremuję się, myję twarz żelem. Jedynie pod oczy krem p/zmarszczkowy. Czy są jakieś sposoby na tak problematyczną cerę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaloo Re: Opadające piersi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.10.04, 14:10 Ok,może o kwasach nie będę się z tobą droczyć,ale żeby w biust wsmarowywać kremy antycellulitowe i to w dodatku takie jak do ud,to już gruba przesada...Sorry,ale zwłaszcza w ustach kosmetyczki.Nie będę również podważać kwestii Diacnealu,który wiadomo przez jaką firmę jest produkowany,ani nawet ceny oczyszczania-50zł,bo w Warszawie nie spotkałam żadnego gabinetu z ceną poniżej 80zł...Nieważne. W każdym razie zewsząd trąbią,że kremów,żeliitp. antycellulitowych nie wolno wcierać w piersi,a Ty jako kosmetyczka nam to doradzasz..Dziwne. Ja jako nie- kosmetyczka wskazałabym prędzej prysznic z chłodną wodą,zabiegi z maskami w gabinecie(np.z gipsową,torfową-są wykonywane,bo byłam),pływanie i specjalne kremy do biustu+dobry biustonosz,ale w życiu nie odważyłabym sie wcierać np.kremu z kofeiną czy miłorzębem w piersi,zwłaszcza że na niektórych opakowaniach nawet producenci przed tym przestrzegają...Sorry. pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Genetica Re: NEO GLIS Uwaga na kwasy! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.04, 18:29 Z doświadczenia wiem, że zawsze dziewczyny próbują zrobić wszytko same bez fachowej pomocy. Byłam taka sama:)) Niestey to co w rękach specjalisty wydaje się banalne, nie jest takie w rękach niedoświadczonego. Tak właśnie jest z kwasami. Ta chwila trzymania kwasu to sedno sukcesu. tylo kosmetyczka pozna czy skóra już zareagowała czy stężenie kwasu jest dobrane do rodzaju skóry, wreszcie czy stęzenie odpowiednnio rośnie lub maleje w miare kolejnych zabiegów. Ponadto ilość zabiegu w serii też jest zróżnicowana.Nie używajcie kwasów na włąsną rękę, bo możecie doprowadzić do nieodwracalnego uszkodzenia skóry. Odpowiedzcie sobie na następujące pytanie, czy dokładnie wiecie ile milimetrów pod naskórkiem znajduje się żywa tkanka i do której warstwy można stosować zabieg, bo niewiedza może skończyc się tragicznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: NEO GLIS Uwaga na kwasy! IP: *.tele2.pl 04.10.04, 18:32 widzisz w tym kraju wszystkim panom wydaje się że sie znają na piłce nożnej a paniom że się znają na kosmetyce. efekty tego ostatniego wrażenia straszą nas codziennie na ulicach miast... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Genetica Re: NEO GLIS Uwaga na kwasy! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.04, 19:37 Nawet ja ;) bym lepiej tego nie ujęła.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: viki Re: tradzik u doroslych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.10.04, 14:17 czesc:) mam 24 lata i cere miszana. do 20 roku zycia nie mialam praktycznie zadnych problemow z cera. leekie zaskorniczki na nosie i tyle. od jakis 4 lat, moja cera zaczela ulegac sukcesywnemu pogorszeniu. obecnie mam rozszerzone pory w strefie t (tam tez duza ilosc maluch zsakorniakow), male krostki zaczely pojawiac sie rowniez na twarzy pomiedzy nosem a ustami w kształcie takiej malej podkowki. oczywiscie zaniepokojona siegnelam po porade dermatologa. w odpowiedzi uslyszalam ze jest to tzw tradzik u doroslych. pani dermatolog chciala przepisac mi antybiotyk.. ja jestem dosc sceptycznie nastawiona do wszelkich antybiotykow (zreszta w tej chwili biore diane i nie chcialam bardziej przeciazac orgaznimu) niestety diane nie zdaje sie za bardzo dzialac.. (biore ja od ponad 3 miesiecy) ostatnio slyszalam ze na tego typu zmiany skorne dosyc dobre sa pilingi robione w gabinetach dermatologicznych, badz u kosmetyczki. jak sadzisz czytaki piling spowoduje kompletne oczyszczenie skory?? i co ile nalezy je wykonywac??( kosmetyczka polecial mi wykonanie 4 pilingow co 3 tyg kazdy)jak sadzisz czy powinnam sprobowac tych pilingow czy moze najpier siegnac po te antybiotyki?? sama juz nie wiem co robic.. aaa dodam ze od wyciskania tych zaskorniczkow mam drobne blizny na policzkach i rozszerzone pory, czy ewentualnie taki piling pomoglby mi sie ich pozbyc?? dziekuje z gory z aprzeczytanie tego elaboratu:) i odpowiedz!pozdrawaim serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iwona Re: blizny jeszcze raz IP: *.szpital.zgora.pl 03.10.04, 16:43 Od kiedy pamiętam mialam problemy z cerą- trądzik, chodziłam do dermatologa, kosmetyczki, raz było lepiej raz gorzej. Obecnie zostały mi blizny na twarzy. Niektórzy mnie pytają czy to po ospie. Zatuszować sie nie da,ostatnio używam kremu mikrodermabrazja z Avonu, może ciut jest lepiej ale czy to wystarczy? Pozdrawiam wszystkich i z góry dziękuję za odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Genetica Re: blizny jeszcze raz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.04, 16:57 Iwono, niewiele osób zdaje sobie sprawe z tego, że takie blizny można z powodzeniem zlikwidować:) Kosmetyczki wykonują zabiegi na kwasach i zabiegi typowo złuszczające. Seria 7-10 zabiegów na kwasach owocowych powinna pomóc. Jesli jesteś uczulona nakwasy AHA, pod fachowym okiem wykonywane są kwasy BHA oraz silne peelingi ziołowe. Mikrodermabrazja specjalnym urządzeniem bedzie znacznie skuteczniejsza niż sam krem. Jest to duży wydatek ale jego efekty są trwałe. Wygladzająco działa też silnie stężona wit A a wiec retinol. W aptekach dostępna jest maść z wit a. Domowe kwasy, ale stosowane bardzo ostrożnie to następujący sposób. Do przegotowanej szklanki wody dodaje sie łyżeczkę octu. Na wieczór po umyciu twarzy, nanosi kwas wacikiem następnie nakłąda krem. Zabieg stosuje sie raz na dwa dni. Jeśli skóra zbytnio zacznie sie czerwinić i łuszczyc należy przerwac kuracje i stosować odżywcze półtłuste kremy na noc. Na dzień można lżejsze. Powodzenia:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania uczulenie na kwasy AHA? IP: *.tele2.pl 04.10.04, 10:59 spotkałaś się z takim uczuleniem ? czym się ono objawia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Genetica Re: uczulenie na kwasy AHA? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.04, 18:31 Kwasy AHA to kwasy owocowe i bardzo łatwo można sprawdzic czy ktoś jest na nie uczulony. Osoba uczulona nie może jadac żadnych cytrusów, pomarańcze czy cytryny wywołują u niej wysypkę i opuchnięcia skóry. Przy diagnozie uczuleniowej stosuje się kwasy BHA, ale są znacznie silniejsze gdyż wnikają w głębsze warstwy naskórka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: uczulenie na kwasy AHA? IP: *.tele2.pl 04.10.04, 18:37 powiem szczerze że pierwszy raz słyszę o czymś takim ale cóż - człowiek uczy się całe życie i głupi umiera . z założeniem że jest to mądry człowiek. wszystkie znane mnie ( do tej pory ) publikacje medyczne stwiedzały że na kwasy owocowe nie można byc uczulonym. no ale dałaś mi do myślenia i muszę troszkę pogrzebać w literaturze na ten temat może cos przegapiłam? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Genetica Re: uczulenie na kwasy AHA? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.04, 18:41 Można byc uczulonym na wszytsko tymbardziej na kwasy:) to taka substancja organiczna jak inne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: uczulenie na kwasy AHA? IP: *.tele2.pl 04.10.04, 18:45 a czy nie masz na myśli bardziej nadwrażliwości na kwasy a nie uczulenia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Genetica Re: uczulenie na kwasy AHA? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.04, 18:56 Aniu, podstawowym przeciwskazaniem do kwasów jest uczulenie na nie, a uczulenie można powiedziec ze wynika ze swoistej nadwrażliwości skóry na dany czynnik. Są osoby uczulone na henne, po której puchną jak szalone. A i z kwasami zdarzają sie niemałe problemy, dlatego podstawą jest diagnoza. Przewrażliwie występuje np u skóry z tradzikiem różowatym i zastosowanie kwsów będzie tragiczne, ale to nie znaczy ze ten rodzaj skóry jest uczulony. Uczulona może być skóra każda, dlatego zawsze przeprowadza sie wywiad. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: uczulenie na kwasy AHA? IP: *.tele2.pl 04.10.04, 19:03 fakt generalnie masz rację . chociaż na pewno wiesz że jedną z nowszych metod leczenia trądzika różowatego są właśnie pilingi na bazie kwasów. mam dodatkowe pytanie spotkałaś się kiedyś z osobą uczuloną na kwasy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Genetica Re: uczulenie na kwasy AHA? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.04, 19:16 Trądzik rózowaty występuje w kilku stadiach i tylko w pierwszej fazie można zastosowac kwasy. Spotkałam sie z kilkoma takimi osobami już po fakcie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: uczulenie na kwasy AHA? IP: *.tele2.pl 04.10.04, 19:22 pozostałych faz kosmetyczkom nie wolno ruszać to jasne. mnie się dwa razy zdarzyło że w wywiadzie klientka podała że jest uczulona na kwasy. po wcześniejszym przygotowaniu wykonaniu próby uczuleniowej na wszelki wypadek itd okazało się że wszystko przebiegło właściwie. bez kłopotów. możliwości jest kilka : albo osoba przestała być uczulona na kwasy, albo zabieg został przeprowadzony niewłaściwie ( np. zbyt późno zneutralizowane albo wcale ) albo uczulenie pojawiło się z innego powodu a lekarz połączył to z wizytą w gabinecie bo tak najłatwiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Genetica Re: uczulenie na kwasy AHA? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.04, 19:40 Dlatego nie zawsze można opierac sie na zdaniu samej klientki i należy ja odpowiednio poprowadzić. Nikt nie jest nieomylny ale w tym fachu ostrożności nigdy za wiele Odpowiedz Link Zgłoś