Dodaj do ulubionych

Bardzo wypadajace włosy pomocy!

03.05.19, 22:41
Prosze bardzo o pomoc zawsze mialam cienkie wlosy ale bylo ich duzo.Obecnie strasznie wypadaja od ok 4 miesiecy juz nawet skora przeswituje,nie sa to puste place ale przerzedzone mocno,najslabsze wlosy sa na skroniach i przy czole staly sie rzadkie i krociutkie.Uzywam szamponu dermena , lotionu do wcierania lykam tez biotyne,jest to 3 opakowanie.Bylam u dermatologa obejrzal skore i zrobil badania tsh morfologie i testosteron wszystko w normie.Wlosow jest po myciu pelno w sitku ,na ubraniu,i wszedzie gdzie sie rusze.Zawsze sezonowo wlosy mi wypadaly ale nie az tyle.Stresujacych sytuacji nie mam wiec to nie stres.Juz nie wiem jak sobie radzic nie prostuje,nie krece ,nie uzywam lakierow ,pianek,nie susze suszarka,naprawde o nie dbam
Obserwuj wątek
    • laika Re: Bardzo wypadajace włosy pomocy! 07.05.19, 17:03
      Jak masz możliwość to przejdź się do trychologa.
      Żelazo badałaś?
      • sylwia23k Re: Bardzo wypadajace włosy pomocy! 08.05.19, 06:41
        Wyniki ksiażkowe bo dopiero co mialam morfologie.
        • hisia Re: Bardzo wypadajace włosy pomocy! 10.05.19, 10:51
          Spróbuj dercos aminexil u mnie zaczynał działać w połowie kuracji.
    • majeczka2k19 Re: Bardzo wypadajace włosy pomocy! 10.05.19, 11:01
      Suplementacja cynkiem? Skrzyp, pokrzywa? Więcej orzechów. To tak dodatkowo, w międzyczasie do szukania przyczyny, jest szansa że w dłuższej perspektywie czasowej trochę pomoże.
    • izabela.rogo Re: Bardzo wypadajace włosy pomocy! 10.05.19, 15:19
      a jakiej długości masz włosy czesto jest tak że wydaje nam się, że tak dużo tych włosów nam wypada, a jak są długie to po prostu jest tego więcej. jeżeli faktycznie tak ci wypadają to nie lepiej iść do trychologa?
      • sylwia23k Re: Bardzo wypadajace włosy pomocy! 11.05.19, 07:40
        Włosy sa dlugosci do ramion.Łykam biotyne z cynkiem i selenem.Nie martwily by mnie wlosy wypadajace ale zaczely wypadac w duzej ilosci nagle zawsze wypadaly jak kazdemu .I jeszcze te przerzedone miejsca widac to nawet po przedzialku,a baby hair nie widac zeby odrastaly.
        • kasha77 Re: Bardzo wypadajace włosy pomocy! 13.05.19, 11:25
          badanie krwi robiłaś?
        • izabela.rogo Re: Bardzo wypadajace włosy pomocy! 17.05.19, 11:16
          ja bym jednak poszła do trychologa i zrobiła sobie badania krwi, bo coś jest bardzo nie tak. Może to hormony, może jakieś witaminy. Bierz się za siebie i na początek idź do normalnego lekarza po skierowanie, albo i nie i idz do trychologa i endo.
    • kajuka87 Re: Bardzo wypadajace włosy pomocy! 15.05.19, 12:41
      ja w aptece kupowałam kiedyś tabletki, które pomogły na wypadające wlosy, nie pamietam nazwy tabletek, popytaj w aptece
    • camilla91 Re: Bardzo wypadajace włosy pomocy! 15.05.19, 12:47
      badania z krwi, koniecznie
    • kosmetologonline Re: Bardzo wypadajace włosy pomocy! 17.05.19, 15:51
      cześć,

sama morfologia to za mało. Trzeba zrobić z krwi tsh, anty tg, anty tpo, ft3, ft4, a przede witamina D3, jonogram, żelazo, ferrytyna. Jeśli wyniki będą w porządku, a problem dalej będzie ,to może być łysienie. Stresujące sytuacje to nie tylko jakieś dramaty. Stresem są też pozytywne wydarzenia w naszym życiu. Czasami nie czujesz stresu w sobie, ale jeśli to objawia się na Twojej skórze lub właśnie w postaci wypadających włosów to jest pierwszy sygnał do tego, by zająć się sobą. Odpowiednia pielęgnacja, suplementy diety są ważne, ale niestety nie najważniejsze.

Pomyśl o mezoterapii igłowej u lekarza. To da Cie lepsze efekty, niż miliony wydane na szampony i suplementy.
    • shantia554 Re: Bardzo wypadajace włosy pomocy! 17.05.19, 20:03
      Świetne są te witaminy, brałam. Warto właśnie takich kompleksowych szukać, jeden składnik typu biotyna cudów nie zrobi ale jak już połączy się ją z krzemem i innyi minerałami to efekt będzie dużo lepszy, z vitapilu też jest lotion do wcierania we włosy i skórę głowy.
    • kasha77 Re: Bardzo wypadajace włosy pomocy! 01.06.19, 12:39
      przy jakicholwiek suplementach min.3 miesiące na widoczne efekty, wcierki mogą ciut szybciej dać efekty, ale myślę, że tydzień to za krótko.
    • kchmiel93 Re: Bardzo wypadajace włosy pomocy! 26.07.19, 13:06
      Na wypadanie włosów często pomagają różnego rodzaju zioła. Mało kto sobie zdaje sprawę, ale dobre właściwości ma chmiel. W niektórych większych sklepach można kupić wodę chmielową. Warto też pomyśleć o piwie bezalkoholowym - ono akurat ogólnie jest bardzo zdrowe i ma wiele składników odżywczych.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka