jadziajagoda 21.07.19, 22:22 mam dośc tłusta skórę, tzn typowe T i ciagle jestem jak nasmarowana tłustym kremem. Co zrobić, żeby sie nie świecic ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kchmiel93 Re: świecenie się twarzy 26.07.19, 13:35 Staraj się myć buzię zimną wodą. Wysoka temperatura wzmaga gruczoły do pracy. Zrezygnuj z używania kosmetyków na bazie alkoholu - bardzo często różne toniki mają go w swoim składzie. Warto też przyjrzeć się swoim nawykom żywieniowym. Ogranicz tłuste rzeczy, zamień olej na oliwę, jedz mniej mięsa i serów. Odpowiedz Link Zgłoś
lisa_w Re: świecenie się twarzy 29.07.19, 11:32 baking :) kup sobie puder transparentny i przypudruj sobie te miejsca. Odpowiedz Link Zgłoś
kasienkaa1914 Re: świecenie się twarzy 09.04.21, 16:47 Buzi trzeba zapewnić odpowiednie nawilżenie, nawet jeśli masz typ skóry tłusty. Jeśli ją odpowiednio nawilżysz, skóra będzie wytwarzała o wiele mniej sebum, a co za tym idzie, nie będzie się tak świeciła. Jeśli chodzi o makijaż, to zastosuj baking. Kup jakiś puder transparenty i spróbuj tej metody, powinna pomóc ;) Odpowiedz Link Zgłoś
xara12345 Re: świecenie się twarzy 21.06.21, 11:58 wbrew pozorm wszyscy mysla o tym aby jak najmniej myslec o nawadnianiu skory a takze uzywaniu kosmetykow nawilzajacych, a to ogromny blad! przede wszystkim postaw na wlasnie nawilzenie od wewnatrz (woda) oraz kosmetykow mocno naiwlzajacych. wysuszanie skory nic nie da. Odpowiedz Link Zgłoś
nowka_sztuka123 Re: świecenie się twarzy 24.06.21, 12:30 Spróbuj zacząć od podstaw, nałóż maskę z aktywnym węglem, która usunie zanieczyszczenia i nadmiar sebum. Zadbaj by kosmetyki, których używasz miały w składzie cos o działaniu absorpcyjnym (zbieranie nadmiaru sebum), przeciwbakteryjnym (na tłustej skórze mają w czym bytować, więc trzeba je unicestwiać) i nawilżającym (wiele kosmetyków do cery tłustej wysusza ją przez co skóra żeby się bronić produkuje więcej sebum i tak w kółko). Odpowiedz Link Zgłoś
bozenaevil Re: świecenie się twarzy 30.04.22, 20:49 Musisz znaleźć swój makijaż. Na przykład ratunek znalazłam w tonalnych musach i kremie z efektem pudru pod makijaż. Odpowiedz Link Zgłoś