maszja 24.03.20, 14:25 Ostatnio na skórze zauważyłam brązowe znamię, nie jest duże, ale zastanawiam się czy mogę je jakoś usunąć. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
teklarak Re: Czy usuwanie znamiona? 25.03.20, 13:14 myślisz o usuwaniu? ja to w pierwszej kolejności zgłosiłabym się do dermatologa, aby sprawdzić czy wszystko w porządku. Odpowiedz Link Zgłoś
b-b1 Re: Czy usuwanie znamiona? 27.03.20, 08:12 Możesz-jak nie jest duże, to laserowo, trwa to kilkanaście sekund. Najpierw jednak sprawdź co to jest. Umów się z dermatologiem, najlepiej pracującym w gabinecie medycyny estetycznej -wtedy na miejscu określi co i jak z tym zrobić. Odpowiedz Link Zgłoś
maszja Re: Czy usuwanie znamiona? 27.03.20, 13:51 Trochę mnie nastraszyłyście, już zapisałam się do lekarza i czekam, zobaczymy co mi powie. Swoją drogą jak usuwałaś znamiona, i co to jest znamię Clarka? Odpowiedz Link Zgłoś
b-b1 Re: Czy usuwanie znamiona? 27.03.20, 14:42 maszja > o mi powie. Swoją drogą jak usuwałaś znamiona, i co to jest znamię Clarka? Nowotworowe, niezłośliwe , mój mąż usuwał kilkanaście takich znamion z twarzy i szyi- ma je w większości od słońca ( nienawidzi kremów z filtrem na twarzy). Próbki poszły do zbadania , wizyty po zabiegu dwie kontrolne. U mnie i u mojej córki były włókniaki . (ja miałam trzy, córka jeden)Wszyscy usuwaliśmy laserowo. Odpowiedz Link Zgłoś
maszja Re: Czy usuwanie znamiona? 03.04.20, 22:41 teraz to tylko czekać aż w końcu będzie można się zapisać do dermatologa. a wystarczy tylko jedna sesja na usunięcie? Odpowiedz Link Zgłoś
b-b1 Re: Czy usuwanie znamiona? 04.04.20, 08:25 maszja napisał(a): > teraz to tylko czekać aż w końcu będzie można się zapisać do dermatologa. a wys > tarczy tylko jedna sesja na usunięcie? Wystarczy-po kilku tygodniach kontrola, czy wszystko ładnie zniknęło. Odpowiedz Link Zgłoś
slivara Re: Czy usuwanie znamiona? 16.04.20, 20:59 ja miałam już umówimy zabieg i przez koronawirusa trzeba było go odwołać, ale wiadomo zdrowie najważniejsze. zobaczymy kiedy będę mogła się zapisać. Odpowiedz Link Zgłoś