Dodaj do ulubionych

Po jakim czasie wietrzeją perfumy?

23.06.20, 14:17
Hej, po jakim czasie perfumy tracą swój zapach? Mam perfumy Armani Si oraz black opium od ponad 2 lat, staram się je używać oszczędnie psikam raz dwa razy ze względu na ich cene. Zastanawiam się czy to nie błąd bo perfumy mogą tracić swoje właściwości. Jak to jest? Jak uzywac, oszczędnie czy nie? :)
Obserwuj wątek
    • andzia.b1994 Re: Po jakim czasie wietrzeją perfumy? 17.12.21, 10:20
      hmmm, najdłuzej miałam jedne z 2 lata i nie wietrzały. Chyba nie grozi Ci to ;p
    • elizejska88 Re: Po jakim czasie wietrzeją perfumy? 14.01.22, 10:39
      Po porostu tak, żeby unosiła się woń zapachu, mam perfumy które psiknę raz oraz takie które stosuję trzema psiknięciami. Wszystko kwestia wyczucia, to jak długo zapach się utrzyma zależy nie tylko od jakości perfum ale również skóry.
    • cheeksy Re: Po jakim czasie wietrzeją perfumy? 27.01.22, 14:52
      to chyba zalezy od jakości perfum, sa takie co znikają po godzinie, są takie które czuć nawet po praniu ubrania
    • milku90 Re: Po jakim czasie wietrzeją perfumy? 14.07.22, 12:35
      teoretycznie jeżeli są szczelnie zamknięte to nie powinny wietrzeć, ale kto wie, może po jakimś okresie krócej trzymają się skóry?
    • ta Re: Po jakim czasie wietrzeją perfumy? 06.11.22, 20:12
      Perfumy renomowanych firm mogą stać latami i nie tracić walorów użytkowych.
      O ile przechowujesz w pomieszczeniu chłodnym, suchym i bez dostępu światła możesz nie obawiać się ich
      „zepsucia” bardzo długo. Zabójstwem dla nich jest natomiast trzymanie flakonów w ciepłych, wilgotnych łazienkach.
      Z drugiej strony nie warto ich oszczędzać. Masz, podobają się to używaj :)

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka