Dodaj do ulubionych

Co zrobić aby wyglądać starzej

24.06.21, 21:15
Zwracam się z pewnym problemem, a mianowicie strasznie młodym wyglądem. Mam 17 lat, za pół roku 18 a ludzie dają mi 12. Może niektórym ten problem może wydawać się dziwny, ale to jest naprawdę kłopotliwe, ludzie traktują mniej poważnie, chłopak żaden w moim wieku nie zagada bo każdy myśli, że jestem dzieckiem, a sam fakt, jacy ludzie są zdziwieni gdy słyszą ile naprawdę mam lat jest też dość niekomfortowy. A rzecz, której najbardziej się boję, to że będę miała problem ze znalezieniem pracy, bo żaden pracodawca nie będzie brał mnie na poważnie.

Jednak dochodząc do sedna, zwracam się z pytaniem, czy jest jakiś sposób aby wyglądać starzej? Wezmę pod uwagę wszystkie rady, bo mi samej już kończą się pomysły.
Obserwuj wątek
    • enith Re: Co zrobić aby wyglądać starzej 24.06.21, 22:48
      A czyje zdjęcie wrzuciłaś? Bo laska na nim wygląda na jakieś 17-18 lat.
      Z moich obserwacji lat dodają: mocna opalenizna, mocny makijaż oraz farbowane na ciemno włosy przy bardzo jasnej karnacji (zwłaszcza, jeśli włosy też są naturalnie jasne). Opaleniznę polecam wyłącznie z tubki, bo prawdziwa postarza nie tylko wizualnie, ale przede wszystkim realnie niszczy skórę (zmarszczki, przebarwienia, nowotwór). Ale jeśli dziewczyna ze zdjęcia to ty, to problem z za młodym wyglądem jest raczej wydumany, bo ja absolutnie nie dałabym ci 12 lat, dałabym ci tyle, ile masz. Może to nie wygląd, a zachowanie sugeruje ludziom twój młodszy niż w rzeczywistości wiek?
      • jula_001 Re: Co zrobić aby wyglądać starzej 26.06.21, 15:12
        No właśnie jeśli mam być szczera, to ludzie dopiero po poznaniu mnie bliżej, traktują poważnie. Najgorzej jest gdy wkraczam do nowego środowiska, gdzie nikt mnie nie zna, w sklepie itp. Pani w sklepie ostatnio mnie wyśmiała jak dowiedziała się, że mam 17 lat, bo jak to powiedziała, była pewna, że jestem dzieckiem. Koleżanki babci ostatnio gdy mnie spotkały powiedziały jej, że dałyby mi z wyglądu maks 12 w porywach. Myślę jednak, że poniekąd powodem może też być niski wzrost i drobna budowa ciała (155)
        • enith Re: Co zrobić aby wyglądać starzej 26.06.21, 16:00
          Mam kuzynkę, która pomimo, że ma 38 lat nadal nagminnie pytana jest o dowód osobisty podczas kupowania alkoholu. Jest niską, drobną, jasnoskórą blondynką o dziewczęcych rysach twarzy i zawsze wyglądała młodziej, niż wskazywała metryka. Nie przeszkodziło to jednak w znalezieniu bardzo dobrej pracy oraz fajnego partnera. Gadki takie, jakie słyszysz ty, puszczała i puszcza mimo uszu. Nigdy nie próbowała się też postarzać, wychodząc z założenia, że młody wygląd to atut, który należy pielęgnować. Przygotuj może kilka ciętych ripost wujka Staszka, którymi będziesz częstować wyśmiewające cię kobiety, jak ta durna sprzedawczyni. Albo, wzorem mojej kuzynki, po prostu te idiotyczne komentarze olewaj.
    • milosniczka_zakupow Re: Co zrobić aby wyglądać starzej 29.06.21, 17:39
      Ciemne włosy i jakiś makijaż mocniejszy. Proponuję też zmianę stylu ubierania
      • dakota_teksas Re: Co zrobić aby wyglądać starzej 18.07.21, 22:20
        Duże okrągłe kolczyki w kolorze złota, one według mnie postarzają.
      • dakota_teksas Re: Co zrobić aby wyglądać starzej 18.07.21, 22:21
        Duże, okrągłe kolczyki tzw. koła w kolorze złotym.
    • katrina-kluska Re: Co zrobić aby wyglądać starzej 05.08.21, 12:10
      Czasem wystarczy zmienić styl ubierania się i fryzurę. Ale pocieszę cię... mam 27 lat, mam dwójkę dzieci a ludzie nadal myślą że mam 17 lat :D także, nie przejmuj się ;)

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka