Dodaj do ulubionych

Contratubex raz jeszcze !!!

IP: *.artcom.pl / 194.6.246.* 18.01.05, 19:44
Mam pytanie do osób stosujących żel Contratubex. Przeczytałam tu na forum, że
jest dobry na blizny potrądzikowe, jednak na ulotce pisze, że należy go
stosować przy bliznach pooperacyjnych, obrzękłych itp.
Napiszcie na jakie blizny stosowaliście ten żel i jaki przyniósł efekt.
Nadmienie, że ja mam całą buzie w dziurkach i takich małych blizenkach.
Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • m.m.gosia Re: Contratubex raz jeszcze !!! 18.01.05, 20:20
      Stosowałam go po operacji tarczycy- uczulił mnie, ponoć dzieje się tak często,
      bo jest to środek na bazie cebuli. Nie słyszałam o zastosowaniu go inaczej jak
      tylko do blizn pooperacyjnych.
      • Gość: Mimmi Re: Contratubex raz jeszcze !!! IP: *.artcom.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 18.01.05, 20:42
        Ja też się napaliłam, kiedy przeczytałam o nim tu na forum. I też chciałam go
        stosować na blizny trądzikowe. Niestety tylko sobie pogorszyłam stan mojej
        buzi. Jak dla mnie jest on za mocny. Po nałożeniu buzia była zaogniona, piekła
        i szczypała. Po zmyciu tego świństwa jeszcze długo wyglądałam jak świnka na
        ruszcie. Ukojenie przyniósł krem nawilżający.
        Inaczej było z kremem Cepan. Też działa na blizny potrądzikowe i przebarwienia.
        jest delikatnie i skóra zachowuje się normalnie, tzn. nic złego się z nią nie
        dzieje. Szkoda tylko, że ten krem tak brzydko pachnie. Ale co się nie robi dla
        urody ...
        • Gość: marta Re: Contratubex raz jeszcze !!! IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 18.01.05, 21:13
          Contratubeks jest tylko na swieże blizny, nie można go stosować na te stare bo
          je zaognia.

A Cepan polecam osobiście miałam szramę na czole po uderzeniu butelką od piwa z
          dość mocną siłą, na samym środku i codzinnie robiłam sobie opatrunek z Cepanem
          na noc, zeszlo bez sladu.

• akusia Re: Contratubex raz jeszcze !!! 18.01.05, 21:59
            jak milam w dziecinstwiie wypadek i bylam mocno poparzona na calych nogach to
            mama mnie tym smarowala i teraz nie mam sladu,natomiast jak mialm pozniej
            wypadek samochodowy i wyrwalo mi skore i troche miesa z reki to teraz mi po tym
            zostala blizna na czesc przedramienia dosyc spora,po kilku latach kupilam sobie
            ten krem i smarowalam sie nnie,blizna byla stara ale nic mnie nie pieklo,tylko
            sie skora zaczela luszczyc,ale nie chcialo mi sie i zapomnialam pozniej o tym
            smarowaniu;p ale ogolnie jest dobry,blizny potradzikowe dobrze leczyc w
            salonach np metoda laserowa
    • Gość: bi Re: Contratubex raz jeszcze !!! IP: *.net 18.01.05, 22:06
      ja stosowałam na blizny po oparzeniu i bardzo pomogło
      • Gość: Hana Re: Contratubex raz jeszcze !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.05, 00:55
        Mialam contratubex na slady po pryszczach,bardzo swedzi po nalozeniu,nie moglam
        wytrzymac,trzymalam max 1-2 h ,ladnie pomogl ale po skonczeniu 1 opakowania
        kupilam cepan-z niego jestem jeszcze bardziej zadowolona,zero
        swedzenia,czerwonej skory,owszem-smierdzi,ale zdecydowanie bardziej go
        polecam,a uparlam sie ze contratubex bedzie lepszy,nie chcialam dac sie
        przekonac do cepanu :]
        Smaruje cale policzki,nic zlego sie nie dzieje,wrecz
        przeciwnie,polecam,zwlaszcza ze jest trzy razy tanszy :]
        • Gość: ola Re: Contratubex na roztępy? IP: *.238.77.123.adsl.inetia.pl 26.01.05, 08:51
          czy contratubex pomoże na istniejące rozstępy?
          ola

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka