Dodaj do ulubionych

Włosy - co zrobić, by nie wypadały?

07.05.05, 19:27
Bardzo długo łykalam /około 2 lat/ preparat na wzmocnienie włosów i
paznokci> Niestety rezultat marny.Używam dobrych szamponów i odżywek do
włosów i nic z tego .Włosy nadal wypadają paznokcie się odklejają. Wizyta u
dermatologa też nie wiele dała. Zrobiłam testy nawet na grzybicę. Wszystko
jest w porządku. Pani dermatolog nie może mi pomóc.Notorycznie jestem w
kontakcie z ginekologiem i endrokrynologiem i nie ma żadnych rezultatów.Co
może być przyczyną odklejania się paznokci?
Obserwuj wątek
    • Gość: joanna Seboradin IP: *.icpnet.pl 12.05.05, 10:12
      Bardzo prosta rzecz.
      Szampon i balsam Seboradin.
      Młodsza siostra go używa, bo miała takie problemy, po około 2 tygodniach zaczęło
      być duzo lepiej.
      Ojciec używa od 10 lat, i nie od tego czasu przestał łysieć (ma 51 lat).
      Po prostu rewelacja, a człowiek się nie wykosztuje strasznie.
      • totalna_apokalipsa Re: Seboradin 12.05.05, 10:44
        Ale to strasznie śmierdzi...
        • irka-irena Re: Seboradin 21.07.10, 09:26
          czarna rzepa najlepsza
          no i siemie lniane :)
          skrzyp - bardziej pomógł mi na paznokcie niż na włosy
      • totalna_apokalipsa Re: Seboradin 12.05.05, 10:45
        I jeszcze który , bo ich jest kilka...Do suchych przecież nikt nie będzie
        uzywał Seboradinu szamponu do tłustych...
        • Gość: Asia Re: Seboradin IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.05, 11:57
          uzywałam seoradinu pol roku- zero efektów :((
          • Gość: ewela Re: Seboradin IP: 217.153.156.* 12.05.05, 12:07
            ja mam łysa prawie grzywkę !! po porodzie włosy zaczęły tak wychodzic że
            szok,używam szamponu radical ,mam też preparat loxon.czekam na efekty :(((
            • Gość: Klara Re: Seboradin IP: *.4web.pl 12.05.05, 12:10
              Po porodzie to są kwestie hormonalne. Po jakichś 8 m-cach wszystko wroci do
              normy, mówię Ci:)
              • mamaivcia Re: Seboradin 10.10.08, 12:26
                no u mnie jakoś nie wróciło :(
            • justyna21_5 Re: Seboradin 01.08.09, 19:57
              piszę dopiero teraz, kiedy moje problemy wreszcie się skończyły::) stosowałam rożne rzeczy, które rzekomo miały pomóc na moje coraz rzadsze włosy: kuracje Klorane, tony skrzypu, Ha-pantonen i nic, byłam już naprawdę załamana, bo w wieku 21 lat byłam prawie łysa:( napiszę Wam co mi pomogło: szampon i odżywka Wax, w tabl drożdże, i absolutnie rewelacyjny stymulator mieszków włosowych Kamiwaza, po msc po myciu na reku zostaje mi 1 włos i mały meszek nowych włosów na głowie:)także trzymam kciuki za Was dziewczyny:)
              • k.kulesz Re: Seboradin 19.07.10, 15:52
                zgadzam się z Tobą, mnie również pomogły kosmetyki Wax. wymagają trochę czasu
                ale są skuteczne i warto poświęcić czas na ich stosowanie :)
              • pink_ninja Re: Seboradin 26.08.10, 17:26
                Słyszałam, że rzeczywiście tabletki drożdżowe DROMIN są skuteczne i świetnie
                działają na skórę i włosy...
            • pink_ninja Re: Seboradin 26.08.10, 17:23
              unikaj szamponów z silikonem i wypróbuj Głęboką Kurację Torebek Włosów (Deep
              Scalp...coś tam) John Masters Organics.
        • gwiazdka1988 Re: Seboradin 19.10.11, 09:00
          Proponuję zabiegi darsonwalizacji, tzn. prądami wielkiej czętotliwości kóre pobudzą skórę i zapobiegają wypadaniu włosów. Urządzenie ma specjalną pelotę w kształcie grzebienia do czesania włosów.[url=http://www.activeshop.com.pl/urzadzenie-darsonval-im096-p-4471.html]Tekst linka[/url]
      • sangaw Silica 26.07.05, 15:58
        Od kilku lat wypadaja mi wlosy. Od 5 dni przestaly mi wypadac po tym jak
        zaczelam brac po 1 tabletce Silica i zwiekszylam z 3 na 4 tabletek drozdzy (3 x
        dziennie). Efekty tabletek Silica zaczely byc widoczne po 10 dniach od ich
        stosowania. Dodam tez, ze zmienilam tryb zycia na bardzo aktywny (wczesniej byl
        srednio aktywny; jezdze na rowerze w fitness clubie okolo 4 godz tyg. i moje
        krazenie sie znacznie poprawilo. Wydaje mi sie, ze to ma bardzo silny zwiazek z
        zaprzestaniem wyapadania moich wlosow, gdyz po treningu jestem bardzo
        zrelaksowana i spokojna. A jak wiadomo, stres nawet podswiadomy ma bardzo
        negatywny wplyw na nasze wlosy.

Fryzjerka mi powiedziala, ze musowo po umyciu glowy szamponem trzeba zastosowac
        odzywke ze splukiwaniem zeby "zakryc" luske wlosowa, ktora przy myciu ciepla
        woda sie otwiera, aby wlosy nie wypadaly.

Sandra
        • Gość: Inka Re: Silica IP: 62.233.195.* 17.09.05, 11:46
          To niemożliwe żeby po Silice czy jakimkolwiek innym preparacie witaminowym
          efekty były po 5 czy nawet 10 dniach! I powie Ci to każdy! Lekarz, farmaceuta.
          Efekty działania tych preparatów widać dopiero po ok. 3 miesiącach. I stosować
          odżywkę ze spłukiwaniem żeby "zatkać" łuskę włosową? Dla mnie to kompletna
          bzura! Ale pozytywne myślenie podobno potrafi zdziałać cuda!
          • sangawly Re: Silica 26.09.05, 09:26
            Wszystko jest mozliwe! A ja bylam u lekarzy juz kilku i nie powiedzieli mi
            niczego wiecej czego bym sama nie wiedziala. Mi po Silice wlosy PRZESTALY
            wypadac a nie oczekiwalam zadnych cudow jak to kupowalam. A jesli Ty probowalas
            (albo masz takie z natury takie negatywne nastawienie do wszystkiego) i Ci
            Silica nie odpowiadala to przykro mi bardzo - szukaj dalej. I jeszcze jedno:
            jak nie wiesz po ca sa odzywki do wlosow i jakie maja dzialanie to odsylam do
            literatury (lub dobrego fryzjera). A propos na myciu glowy i lykaniu witamin to
            sie caly ten proces nie konczy! Sa jeszczce inne rzeczy takie jak na przyklad
            jak czesto myc, jak suszyc, jak myc, czy jest kobieta na diecie, co je, czy
            jest w ciazy, czy jest na cos uczulona,co ile podcinac i jaka gumke uzywac
            itd., itp. - to wszystko ma znaczenie.
            • brickoo.mail Re: Silica 10.11.08, 16:26
              ja już kończę trzecie opakowanie i nie widzę kompletnie żadnych
              efektów... przypuszczam, że każdy reaguje innaczej na różne
              preparaty, mi silica niestety nie pomogła.
              • ziolko1985 Re: Silica 16.02.09, 11:21
                Witam, ja również brałam ten preparat i niestety muszę powiedzieć, że w moim
                przypadku stan włosów się pogorszył. Zanim zaczęłam brać silica włosy wypadały
                mi, a teraz jest to nie do zniesienia po prostu garście włosów wypadają, a jeśli
                chodzi o paznokcie to są miękkie i rozdwajają się niesamowicie. Na mnie ten
                preparat ma skutek odwrotny (3 miesiące używania).
        • marrgaretta Re: Silica 11.05.09, 15:50
          Nie wiem, co wspólnego ma zamykanie łuski włosowej z wypadaniem włosów.
          Wypadanie jest związane raczej ze słabą cebulką... Co innego łamanie się włosów.
          Ale faktycznie są odżywki przeciwko wypadaniu włosów (WAX, ponoć bardzo
          skuteczna), ale ją się wciera w skórę głowy i włosy u nasady...
    • aniolek218 Re: Włosy - co zrobić, by nie wypadały? 12.05.05, 12:16
      z paznokciami nie mam wprawdzie problemów, ale włosy jeszcze kilka miesiecy
      temu wypadały obficie - przez kilka miesiecy używałam wyłącznie szamponów z
      pokrzywy i rzepy, do tego odżywka WAX - problemy zniknęły, ale nie wiem czy
      Tobie to wystarczy.
      • Gość: margo Cienkie włoski IP: *.osiedle.net.pl 12.05.05, 22:34
        mam 18 lat i strasznie cienkie włosy, boje się, że mi za dużo wypada nie wiem co
        robić żeby zagęścić moje marne włoski :(<br>P.S. A ile kosztuje ten loxton? Może
        warto wybrać sie do apteki?
    • Gość: jagnes Re: Włosy - co zrobić, by nie wypadały? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 13.05.05, 01:39
      uzywam vichy aminexil dwa razy w roku - drogie ale jestem zadowolona z efetow
      ostatnio polecila mi pani w apttece kaspulki inneov - podobno rewelacja ale
      jeszcze nie probowalam.
      polecam aminexil

• Gość: Asia szok IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.05.05, 07:54
      szoooook, sie doczytałam, ze trwał i frbowanie nie maja wpływu na
      fargowani !!! ???, hm - kpiny jakies ????
    • jagna20 Zmień dermatologa! 13.05.05, 11:18
      Lekarz lekarzowi nie równy. Jedni si sę na danych schorzeniach znają lepiej,
      inni gorzej. Być może będziesz musiała "przetestować" aż kilku dermatologów i
      różne preparaty, nim trafisz na take, które potrafią Ci pomóc.
    • Gość: karolinka Re: Włosy - co zrobić, by nie wypadały? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.05, 08:08
      ja tez mam problem z wypadaniem wlosow(niestety po farbowaniu)!!!bardzo dlugo
      lykalam leki, jednak wszystkie sa na wlosy, paznokcie i skore!ja jednak
      potrzebowalam konkretnego leku na porost wlosow...i trafilam w lek!RADICAL w
      ampułkach uzywam go juz 4 miesiace a efekty sa widoczne golym okiem.polecam go
      wszystkiem ktorzy maja ten sam problem co ja. pozdrawiam, buziaki
      • Gość: Dziuba Do karolinka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.05, 12:09
        a ile kosztuje ten RADICAL?
        • Gość: Kornelia Re: Do karolinka IP: *.rajskanet.pl 08.06.05, 12:16
          co prawda jestem Kornelia ale Ci odpowiem: Radical kosztuje w zalezności od
          sklepu od 37 do 40 zł za 15 ampulek zalecaja kurację miesięczną czyli trzeba
          kupic dwa opakowania. Nie wiem czy nie bedzie najtaniej kupic na ich stronie
          www.farmona.pl albo www.farmona.com.pl jakoś tak...
        • dorota20w Re: Do karolinka 12.11.08, 01:07
          kosztuje 26-30 zł za 15 ampułek

mój małż ktoremu strasznie wypadaja wlosy i przezedziły sie tak, ze
          prawie przeswity mial po jednym opakowaniu ampulek juz duza rózniaca
          była, duzo nowych włosów odrastało. Zostały jeszcze 2 ampulki i
          kupujemy nowe opakowanie.
          Tam jest napisane by nacierac włosy codziennie. Moj M myje głowe co
          dwa dni i po kazdym myciu wciera jedna ampułkę.
          Efekty naprawdę widać.

Polecam tez odzywkę WAX, ale tą nie polską, po niej tez super efekty
          są.

Dodatkowo łykanie skrzypu
          picie codziennie herbatki z pokrzywy i podjadanie siemienia lnianego
    • bleblee [...] 06.07.05, 23:02
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • Gość: kikibp Re: Włosy - co zrobić, by nie wypadały? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.05, 19:04
      polecam cynk w tabletkach, ja łykałam zincas forte 50 tabl, po jednej rano po
      zjedzeniu czegoś (nie mlecznego - mleko osłabia wchłanianie cynku) włosy
      wypadały garściami, płakać mi się chchiało, skończyłam, teraz kilka włosów
      dziennie a te co wypadły odrastają, cena ok 6 zł warto spróbować, no i
      wcierałam wax we włosy raz w tygodniu i podgrzewałam suszarką
    • Gość: martha_spy Re: Włosy - co zrobić, by nie wypadały? IP: *.crowley.pl 21.07.05, 14:04
      Ludzie! zanim zdecydujecie się na jakiś szampon to zobaczcie na jego
      składniki!!!luskiewnik.strefa.pl/acne/toksyny.htm na tej stronie
      możecie sobie poczytać o niektórych składnikach waszych szamponów!!!
      A ja osobiście polecam myć włosy zwykłymi naturalnymi szamponami z pokrzywy lub
      czarnej rzepy a także płukać wodą z cytryną lub pokrzywy.
      • Gość: dolores Re: Włosy - co zrobić, by nie wypadały? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.05, 15:14
        Odsyłam cię na wątek forum podobny:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=211&w=26295234&a=26310650
        Może łykaj nie tylko tabletki ze składnikami na włosy, ale naprawde jakiś
        kompletny skład witaminowo-mineralny np. właśnie te vitrum. Wystarczy, że
        zabraknie Tobie jakiegoś pierwiastka śladowego i na dłuższą metę również odbije
        się to na włosach. A seboradin ampułki (ale tylko ampułki!) polecam szczerze.
        Ja widzę już poprawę po tygodniu. Koniecznie po myciu w skórę głowy i końcówki,
        rozczesz mokre włosy żeby się dobrze rozprowadziło i tak przez 2 tygodnie.

A tak na marginesie napisz po jakimś czasie czy jednak coś Ci pomogło i co ty
        polecasz....

pozdrawiam
        dolores
      • cza_arna Re: Włosy - co zrobić, by nie wypadały? 10.05.06, 21:36
        A ja powiem tak jak kiedyś stweirdził mądry człowiek (Paracelsus),o tym czy coś
        jest trucizną czy nie, nie decyduje sam związek tylko dawka w jakiej się go
        przyjmuj bądź wprowadza do organizmu, np sama sól ,co jak co,jest nam niezbędna
        w diecie w minimalnych ilościach i jakoś trucizną nie jest, ale jak zjemy jej
        pół kilo na tzw,exa to pewne mamy zaburzenia elektrolityczne i nawet zejście
        śmiertelne.Więc trucizna to czy nie??
        Więc nie można tak od razu wszystkiego skreślać tylko dlatego że coś jest
        potencjalnie szkodliwe,poza tym każdy z nas na różne czynniki reaguje
        inaczej,więc jeżeli u kogoś orzechy wywołują reakcję alergiczną wraz ze
        wstrząsem czy należy od razu zakazać ich sprzedazy?? Bo przecież są szkodliwe...
      • goblin.girl Re: Włosy - co zrobić, by nie wypadały? 07.02.08, 09:53
        Z całym szacunkiem, ale np. Cocamidopropyl betaine + lauryl sulfate to
        standardowe zestawienie w przeróżnych środkach myjacych. Z informacji na tej
        stronie "powoduje przesuszenie skóry, łupież, wypryski na skórze owłosionej i
        alergiczne zapalenie skóry.".
        Dajcie spokój. To tak jakby przy popularnym leku, np. aspirynie, wypisac
        wszystkie objawy niepozadane - jest tego trochę - i upierać sie, ze każdy, kto
        łyknie aspirynę, będzie to miał. Nie od dziś wiadomo,że detergenty wysuszają
        skorę i większość kobiet nie potrafi się obyć bez balsamu po kąpieli. Podobnie
        zbyt często mycie może zaostrzać objawy trądziku, wszyscy wiedzą dlaczego. Autor
        strony nie bierze pod uwage paru rzeczy:
        - prawie wszystko w nadmiarze szkodzi (woda też)
        - ludzie zdązyli się troche przyzwyczaić do różnych składników chemicznych;
        człowiek starożytny kontakt z naszymi zelami do mycia przypłaciłby być moze
        ciężką alergią
        - istnieją rożne stopnie podatności na uczulenia; ktoś o skłonnościach
        alergicznych może zareagować na zwykły szampon, ale to nie znaczy, ze 99% ludzi
        coś się stanie.
        • pink_ninja Re: Włosy - co zrobić, by nie wypadały? 26.08.10, 17:42
          z całym szacunkiem, ale dwie wymienione przez Ciebie substancje: Cocamidopropyl
          betaine + (sodium) lauryl sulfate to tanie substancje o właściwościach silnie
          myjących i dlatego są najczęściej używane w szamponach, mydłach w płynie, ale
          również na przykład w płynach do mycia samochodów :)A to, że znajdują się w
          kosmetykach nie oznacza wcale, że są bez znaczenia dla zdrowia. Gdybyś myła się
          raz w miesiącu to ich wpływ na Twoje zdrowie byłby pewnie żaden. Natomiast
          zauważ, że prawie każdy szampon i żel pod prysznic (z wyjątkiem nielicznych) a
          nawet pasta do zębów zawierają SLS (soodium lauryl sulfate). I przy używaniu
          tych kosmetyków (każdego rodzaju) przynajmniej raz dziennie myślenie, że
          pozostaje to obojętne dla zdrowia lub ma niewielkie znaczenie jest delikatnie
          mówiąc zupełnie nierozważne. W końcu musi być jakaś przyczyna tak dużej ilości
          chorób alergicznych i innych (znacznie groźniejszych). Z jednej strony rozwój
          medycyny i podniesienie standardu życia powodują wydłużenie życia, a z drugiej
          strony notujemy jakiś niebywały wysyp niektórych chorób, takich jak nowotwory
          czy alergie, których przyczyna leży w zanieczyszczeniu organizmu.
    • Gość: lysy Re: Włosy - co zrobić, by nie wypadały? IP: *.ny5030.east.verizon.net 21.08.05, 02:00
      jedyna rada jaka plynie z tych wypowiedzi to wizyta u lekarza
    • Gość: prosiak Re: Włosy - co zrobić, by nie wypadały? IP: *.ny5030.east.verizon.net 21.08.05, 02:04
      chce miec dlugie wlosy lecz z dnia na dzien trace je a bardzo mi na nich zalezy
      wiec jedyna rada to wizyta u lekaza i jedynie jakies witaminki lub cos
      mocniejszego moze pomoc jestem mlody cale zycie przedemna a widac lysine co
      bedzie za pare lat lub miesiecy??? nie chce byc lysy :(...
      • info-tw Re: Włosy - co zrobić, by nie wypadały? 08.01.09, 16:44
        Gość portalu: prosiak napisał(a):

> i jedynie jakies witaminki lub cos
        > mocniejszego moze pomoc

Nie wiem czy coś mocniejszego może tu pomóc? A wlewasz do gardła czy na głowę? ;)
    • blekitna_laguna Re: Włosy - co zrobić, by nie wypadały? 21.08.05, 09:27

• Gość: magmaggo Re: Włosy - co zrobić, by nie wypadały? IP: *.net.autocom.pl 21.08.05, 11:09
        ja brałam inneov przez 5miesiecy - bez oszalamiajacych rezultatow...
        ampulki i szampon vichy - zero efektow
        ampulki i szapon kerastesa - zero efektow
        wax - bardzo dobry, polecam
        obecnie seboradin niger i radical - pozytywnie, polecam
        wnioski: najdrozsze kosmetyki i te najbardziej reklamowane przynosily
        najmniejszy skutek (zaden)

aaa i na czczo zjadam lyzke zmielonego lnu (oczywiscie to czyms popijam) nie
        jest to najbardziej apetyczna rzecz, ale jak wiadomo cel uswieca srodki
        to jem juz kilka miesiecy i mam zdecydowanie duuuuzo wiecej mlodych wlosow -
        polecam ( o tym mowil jakis fryzjer w tv, ze to taka sprawdzona babcina metoda)
        pozdrawiam
        • kleopatryx Re: Włosy - co zrobić, by nie wypadały? 21.08.05, 14:05
          A skąd się bierze taki zmielony len?
          • Gość: Gocha Re: Włosy - co zrobić, by nie wypadały? IP: *.devs.futuro.pl 19.05.06, 09:44
            kleopatryx napisała:

> A skąd się bierze taki zmielony len?

Można kupić w aptece. Są dwa rodzaje: odtłuszczony oraz nie. Na włosy jest
            lepszy ten z tłuszczem, ale jest bardzej kaloryczny.
            • iluminacja256 Re: Włosy - co zrobić, by nie wypadały? 27.03.08, 09:56
              Odtłuszczony len jest calkowicie pozbawiony własnie tych składników,
              które wpływaja na stan i połysk włosów. Poza tym, lepeij kupować
              cały len i mielic samemu - po kilku miesiącach len zmielony jełczeje
              i traci to co najcenniejsze - kwasy tłuszczowe.
            • dorota20w Re: Włosy - co zrobić, by nie wypadały? 12.11.08, 01:10
              mozna tez kupic nasiona lnu i zemlec w mlynku do kawy
              taki jest najlepszy
              bo nieodtłuszoczony zbyt szybko jelczeje
              a tu masz porcję świeżutkową do natychmiastowego spożycia
          • info-tw Re: Włosy - co zrobić, by nie wypadały? 08.01.09, 16:46
            Kup normalny i pogryź :)
    • karusia28 Re: Włosy - co zrobić, by nie wypadały? 21.08.05, 11:48
      mam pytanie czy ktos moze mi powiedziec co to jest wax?czy to jest jakas
      odzywka do wlosow?gdzie to mozna kupic i czy drogie jest?bo juz kilka razy
      obila mi sie o oczy ta nazwa.:)prosze o odpowiedz.
      • Gość: iwka Re: Włosy - co zrobić, by nie wypadały? IP: 217.11.140.* 21.08.05, 19:50
        WAX kosztuje ok 18-26 zł w zależności od pojemności , to jest odżywka . Mozna
        kupić praktycznie w każdej drogerii i na allegro.
        • Gość: magmaggo Re: Włosy - co zrobić, by nie wypadały? IP: *.net.autocom.pl 22.08.05, 21:05
          ja zmieolony len kupuje w aptece. sa dwa rodzaje opakowan (male,duze) chyba
          zadne nie przekracza 10zl
          wax mozna tez dostac w aptece
      • painka127 Re: Włosy - co zrobić, by nie wypadały? 11.08.08, 14:32
        Jest to odżywka do włosów. Można ją zakupić w każdej aptece, jest to
        koszt ok.30zł . Stosowałam ja i osobiście jej nie polecam.
      • br9i3g Re: Włosy - co zrobić, by nie wypadały? 28.03.09, 16:13
        kupisz w kazdej aptece i koszt od 15zl do30 zalezy od pojemnosci
    • Gość: klaudia Siemię lniane!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.05, 05:27
      Też słyszałam w tv o tym sposobie. Pewien fryzjer zalecił na wypadajace włosy
      jadanie zmielonego siemienia lnianego (czyli lnu)w ilości ok dwóch łyżek
      dziennie. Ja tak robie od miesiaca, wiec efektów jeszcze nie widac, ale włosy
      chyba są bardziej lśniące i sprezyste (jakoś mocniej trzymaja sie głowy).
      Siemie kupuję w sklepie spożywczym lub zielarskim. Nastepnie mielę w młynku do
      kawy, wsypuje do słoiczka i starcza mi na kilka dni (jem wiecej niż 2 łyżki).
      Zwykle przyrzadzam je sobie z jogurtem lub ciepłym mlekiem, aby zmiekkło,
      rozkleiło się (musi troszke sie namoczyć- z 15 min). Mniam!
      Łykam skrzyp w tabletkach (ale nie zauwazam od tego poprawy)i chce wypróbować
      WAX, o którym wiele dobrego słyszałam (od przyjaciółki szczególnie). Jednak to
      zalezy od ceny bowiem słyszałam zachwyty nad polskim produktem Dermena (szampon
      200ml 28 zł) i jesli WAX okaże sie droższy to kupuję Dermenę.
      Przy okazji (tak poza tematyką wypwdania włosów) polecam Timotei Migdał i
      Wanilia (jeśli jeszcze nie próbowałyście)- super zapach, fajnie odświeża skórę
      głowy, włosy spręzyste. Po kiepskim Nivea do fal i loków (mam naturalnie
      kręcone włosy)ten Timotei to rewelacja! :)
      • Gość: Iza odżywka WAX IP: 5.6.2D* / *.braun.de 08.09.05, 17:44
        Czy odżywkę WAX można stosować na farbowane włosy? Obawiam się jaki efekt mogę
        osiągnąć po zmieszaniu chemii z henną. Nie chciałabym mieć włosów zielonych.
        Słyszałam, ze farbowanie po stosowaniu odżywki raczej nie wchodzi w grę, bo
        wychodzą niekoniecznie chciane odcienie, a czy w odwrotnej kolejności też może
        nastąpić jakiś zaskakujący efekt?
        • Gość: Kasia Re: odżywka WAX IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.09.05, 11:26
          Mnie też interesuje własnie ta sprawa,ponieważ uzywam odżywki Wax,a mam
          farbowane włosy.jednak żadnych zmian kolorystycznych nie zauważyłam.mam nadzieje
          ze włosy mi od tego nie wypadną....
        • Gość: doświadczona Re: odżywka WAX IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.09.05, 13:45
          Bez obaw możesz używać WAX do włosów farbowanych ponieważ henna zawarta w tej
          odżywce to henna oczyszczona z substancji które powodują ciemne zabarwienie
          włosa. Nie ma zatem możliwości by ta odzywka zmieniła w jakikolwiek sposób
          kolor Twoich włosów. Polecam i pozdrawiam
      • Gość: Ebhlin Re: Siemię lniane!!! IP: *.silanes.com.mx / 148.243.216.* 14.10.05, 18:11
        Nie radze uzywac jakiegokolwiek szamponu Timotei, chociaz bardzo ladnie pachna.
        Z biegiem czasu wyjalawiaja skore straszliwie i zaczynaja sie tworzyc zmiany
        skorne w postaci swedzacych i bolacych grudek oraz zmiany alergiczne.
        Poczatkowy zachwyt nad swietnym wygladem wlosow minie po kilku butelkach i
        wtedy zaczyna sie tragedia. Skladniki myjace szamponu sa zbyt silne,
        dlugotrwale uzycie mozna porownac do umycia glowy proszkiem do prania !!!
        • marrgaretta Ooo, popieram, popieram! n/t 07.04.09, 15:30
      • Gość: Yubiri Re: Siemie lniane!!! IP: *.bie.lama.net.pl 27.10.05, 15:17
        Uważajcie bo ja słyszałam że po tym się tyje chyba że jest to Wam obojętne albo
        nie macie problemów z nadwagą
        • dorota20w Re: Siemie lniane!!! 12.11.08, 01:13
          nie bądz smieszna, od dwóch łyżeczek lnu jeszcze nikt nie utył
    • sineira Re: Włosy - co zrobić, by nie wypadały? 08.09.05, 18:15
      Metoda sprawdzona i skuteczna:
      Kup dorodną czarną rzepę, zetrzyj na drobnej tarce, wyciśnięty sok wetrzyj w
      skórę głowy. Owiń workiem i ręcznikiem. Wytrzymaj szczypanie jak najdłużej.
      Starannie umyj. Zabieg powtórz po tygodniu. Po 2-4 razach wypadanie się skończy.
      • afrodyta2307 Re: Włosy - co zrobić, by nie wypadały? 29.09.09, 02:24
        co do czarnej rzepy to się zgadzam, choć może nie zaraz żeby kupować samą czarną rzepe i ją kroić. Dobry szampon z czarnej rzepy, odżywka/ maska WAX oraz witamina E powinny pomóc wystarczająco skutecznie. jeśli nie to wg mnie sprawa jest dermatologiczna i tylko lekarz jest w stanie coś zaradzić. Jak jeden nie pomoże to szukałabym pomocy u innego o dobrej reputacji w dziedzinie leczenia skóry głowy.
    • Gość: czarownica Re: Włosy - co zrobić, by nie wypadały? IP: *.acn.waw.pl 16.09.05, 22:25
      Witam. Nie rekomenduje uzywania szamponow timotei - w ich produkcji
      wykorzystuje sie ta sama baze, co w srodku do czyszczenia cif.

W ogole nalezy uwazac z kosmetykami od firm zajmujacych sie szeroko pojeta
      chemia. W dobie oszczednosci sporo oszzedza sie na recepturach i procesie
      produkcyjnym. Efektem sa kosmetyki, ktore moga szkodzic, zwlaszcza wrazliwym
      osobom.
      • Gość: paula Inneov to świetnie zareklamowana ściema! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.05, 08:21
        Brałam te tabletki przez 4 miesiące (4x85zł!) i no jakby to powiedzieć są
        beznadziejne, znaczy to, że nie tylko nie zadziałały zgodnie z moimi
        oczekiwaniami (włosy nadal mi wypadają i są osłabione), ale zmarnowałam na nie
        dużo pieniędzy. Można znaleźć tańsze odpowiedniki lub połączyć ze sobą niektóre
        witaminy lub zioła (skrzyp). Nie polecam, zwłaszcza tym, którzy chcą mieć za
        wszelką cenę mocniejsze włosy, a nie koniecznie chcą wydawać miesięcznie 85zł.
        • Gość: Mcherub Re: Inneov to świetnie zareklamowana ściema! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.05, 08:41
          ja tez miałam problem z odklejaniem paznokci ale dermatolog stwierdziła,że to
          drożdżyca którą musiałam złapac u maniciurzystki a musiałm być osłabiona bo w
          tym czasie dosyć dużo schudłam. Dostałam tabletki doustne na grzybice i takie
          krople do wpuszczania pod płytke paznokcia i w ciągu 3-4 miesięcy wszystko
          wróciło do normy
        • neti13 Re: Inneov to świetnie zareklamowana ściema! 26.09.05, 09:52

-f.kafeteria.pl/temat_s.php?id_p=5371&start=6210-
          neti13@gazeta.pl
          • neti13 Re: Inneov to świetnie zareklamowana ściema! 26.09.05, 10:05

• neti13 Re: Inneov to świetnie zareklamowana ściema! 26.09.05, 10:07
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=542&w=29548082
    • Gość: wrrrrrrrrrrrrrrrrr Re: Włosy - co zrobić, by nie wypadały? IP: *.dip.t-dialin.net 22.09.05, 08:28
      preparaty nic nie pomogą,sama kupuje bardzo drogie amppulki z vichy 4 miesiace
      dzien w dzien,za duzo pieniedzy i nic nie daje
      • Gość: bea Re: Włosy - co zrobić, by nie wypadały? IP: *.zgora.dialog.net.pl 25.09.05, 22:05
        dzisiaj jest ostatni dzień tabletki inneov (w aptekach) i widzę efekty. Przed
        miesiącem włosy wypadały mi przy każdorazowym pociągnięciu szczotką w
        straszliwej ilości. Obecnie wypadanie zmniejszyło się więcej niż o połowę!
        Tabletki są drogie -ok.90 zł(opakowanie na 1 miesiąc) i trzeba je brać najmniej
        to 3 miesiące! Będę je używać nadal. Pozdrawiam
        • Gość: Piotr Re: Włosy - co zrobić, by nie wypadały? IP: *.toya.net.pl 25.09.05, 23:57
          Na wypadania włosów jako fryzjer polecam Aminexil z Salonów Expert L,Orelal .Są
          to ampółki do wcierania w skóre głowy. Są drogie ale naprawde skuteczne.Koszt
          kuracji około 260zł i napewno nie są to wyrzucone pieniądze.
          Pozdrawiam Piotr
          www.piotralexander.com
          • Gość: krystek sposób na wypadanie włosów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.05, 12:34
            Mój dermatolog przepisał mi w zastrzykach witaminę B6 oraz biostyminę przez 30
            dni .I rewelacja pomogło!!!!Nie musicie niczego łykać!!
            • Gość: kasia Re: sposób na wypadanie włosów IP: *.adsl.inetia.pl 27.10.05, 12:38
              placenta ale tylko oryginalna czyli wyciąg z łozyska. Droga, ale dobra pod
              warunkiem,że nie ma choroby skóry głowy ( jak było u mnie )
              Poza tym witaminy typowe na włosy ,ale trzeba być cierpliwym i brać ok 3
              miesiące. Do tego ważne masaż skóry głowy.Ukrwienie poprawi stan włosów
              • Gość: Kama Re: sposób na wypadanie włosów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.05, 12:42
                mam dosc dlugie włosy ale niestety od kilku lat farbuje je na blond i obserwuje
                straszne zniszczenia na mojej glowie, jednak od jakiegos czasu zauwazylam ze
                gestosc moich wlosow zmniejszyla sie chyba o 2/3 jestem przerazona bo jak tak
                dalej pojdzie to obawiam sie ze pewnego dnia obudze sie bez włosów:( czytam
                wszystkie rady i tych specyfikow uzbierała sie spora liczba ale nie sposób
                sprawdzic wszystkich! prosze o rade kogos kto jest/był w podobnej sytuacji!
                myslałam równiez o obciencu wlosow ale przeczytalam ze podcinanaie wlosow nie
                ma wplywu na ich szybszy wzrost i lepsza kondycje:( pozdrawiam i czekam na
                rady...
                • ironistka Re: sposób na wypadanie włosów 01.02.09, 13:30
                  Zetnij włosy, z pewnością będą w lepszej kondycji. Do końca września
                  zapuszczałam włosy na swój ślub, 3 dni po ślubie ścięłam, bo miałam strasznie
                  zniszczone końcówki. Od razu włosy wyglądały na zdrowsze. Na szybszy wzrost
                  włosów ścięcie nie ma znaczenia,ale na kondycję tak. Powodzenia i pozdrawiam
                  • aniorek Re: sposób na wypadanie włosów 19.11.09, 15:43
                    Regularne podcinanie pozwala pozbyc sie rozdwojonych koncowek, ale w zaden
                    sposob nie poprawia kondycji wlosow, ktore nadal pozostaja slabe. Bo i niby w
                    jaki sposob?
            • Gość: megi66 do Krystka IP: 157.25.9.* 04.11.05, 13:09
              gdzie mozna odwiedzic Twojego Dermatologa? jakie miasto? daj jakis namiar
              pozdrawiam
    • dorota20w Re: Włosy - co zrobić, by nie wypadały? 04.11.05, 13:24
      ja polecam WAX mi naprawde pomogł
      • Gość: stasio Re: Włosy - co zrobić, by nie wypadały? IP: *.unreg.w-w.pl 07.11.05, 19:49
        Witaminy, które pomagaja: A, wszystkie B (szczegolnie B6), biotyna, poza tym z
        pierwiastkow cynk.
        • Gość: podnosnik Re: Włosy - co zrobić, by nie wypadały? IP: *.adsl.net.t-com.hr 08.11.05, 12:44
          podnosze!!!
          Moze cos wiecej na temat witamin Stasiu???
          Please!

p.s. a co z witamina E?
          • Gość: ktoś Re: Włosy - co zrobić, by nie wypadały? IP: *.ebv.com / *.muc.ebv.com 05.01.06, 15:06
            Dyskusja na temat co pomaga a co nie, tak naprawde nie ma wiekszego sensu!
            Kazdy organizm jest inny, inaczej reaguje, czego innego potrzebuje, mniej lub
            wolniej sie regeneruje. Mnie pomaga np. Vitapil, a dla kogos innego, moze byc
            zupelnie bezskuteczny.Moim zdaniem "walka" z wypadaniem wlosow, to glownie
            metoda prob i bledow.Moj znajomy pracujacy bardzo dlugo w firmie kosmetycznej,
            powiedzial mi, ze glowna przyczyna wypadania wlosow sa tzw. "odzywki", ktore
            tylko zapychaja wlos, powodujac jego oslabienie.Chyba kazda z nas zna efekt
            gladkosci wlosow zaraz po splukaniu odzywki,a to nic innego jak sylikony, ktore
            nie posiadaja zadnych wartosci odzywczych,a wrecz przeciwnie!! Moje wlosy
            wykonczylam sama- na wlasne zyczenie, rozjasniajac je regularnie
            (bardzo "dobrymi", drogimi, profesjonalnymi srodkami)!Bo przeciez blond
            wloski,sa takie fajne?? Tylko czy warto? A zreszta farba, to farba (jakaby nie
            byla, to przeciez "czysta zywa chemia)) wnika w skore glowy! Pozdrawiam
    • nappa1 Włosy - co zrobić, by nie wypadały? 02.05.07, 21:54
      Ja uzywałem NERIL. Mi pomogło.

http://www.wlosy.yoyo.pl/choroby_wlosow/lysienie_androgenowe.php
      • toola2 Re: Włosy - co zrobić, by nie wypadały? 02.05.07, 22:02
        Mnie pomogła dermena, ale efekty były widoczne po 3 - 4 tygodniach regularnego
        stosowania.
        • california_rose Re: Włosy - co zrobić, by nie wypadały? 02.05.07, 23:14
          przerobiłam to juz chyba wszystko. po maturze mialam totalnie zniszczone wlosy.
          nie obcinalam tyle czasu to byly polamane,rozdwajały sie, matowe i wypadały
          garsciami. mi pomogly tabl. h-pantoten, wax, i szampon radical. teraz znajomi
          nie moga sie nadziwic co zrobilam ze mam takie piekne wlosy:D
          • sylwusia904 Re: Włosy - co zrobić, by nie wypadały? 12.07.07, 08:49
            Jestem zalamana...Stosowalam diete, bardzo dlugo nie dojadalam, praktycznie
            wykluczylam z jadlospisu jajka, sery, pieczywo- ogolnie wszystko oprocz warzyw i
            owocow;( stracilam ok 2/3 wlosow i nie wiem co robic!! Na szczescie w pore
            ocknelam sie i od tygodnia jem wszystko co powinnam- chleb peloziarnisty, mieso,
            wszystko to, czego wczesniej nie bralam do ust, ale wlosy nadal wypadaja, co
            prawda mam wrazenie ze mniej ale boje sie ze bede lysa;( czy myslicie ze
            tabletki Revalid, omega 3 i lotion Seboradin dadza efekty?? Czy ta wyczerpujaca
            dieta miala wplyw na wlosy? Czy dam rade to naprawic teraz, gdy zaczelam jesc?
            • annszc Re: Włosy - co zrobić, by nie wypadały? 13.07.07, 05:43
              dasz rade al;e to zajmie co najmnie romk zanim włosy wróca do mnormy, powinnas
              tez zewnetrznie zaczac stosowac np. Loxon 2 % lub dercos Vichy - kosztują ale
              warto, uwierz, sama miałam idebtyczna sytuacje w zyciu pare lat temu, ponadto
              WAX odzywka pom kazdym myciu nawet na noc zostawiałam, Pozdrawiam
    • beautyqueen Re: Włosy - co zrobić, by nie wypadały? 13.07.07, 08:05
      Ktos tu madrze napisal, ze kazdy organizm jest inny i wypadanie wlosow moze miec
      najrozniejsze przyczyny. Nie ma sensu pisac, ze ta czy inna farba jest ble,
      ostrzegac przed kupnem, bo jednak nie wszystkie panie, ktore jej uzywaja traca
      wlosy. Moze to byc po prostu reakcja alergiczna u jednej osoby na dana farbe.

Mnie wlosy wypadaja w bardzo duzych ilosciach, gdy zazywam jakies leki przez
      okres kilku dni, np przeciwbolowe, antybiotyki. Rowniez, gdy bylam na
      drastycznej diecie wlosy wypadaly. Najwiecej zalezy od diety.

Farbuje wlosy od 10 lat i po farbowaniu wlosy mi nie wypadaja.
      • majka_martyna tylko nie loxon !!!!!! 15.07.07, 13:18
        ja uzyłam tego ponad rok temu,nie wiedziałam ze to jest na lysienie
        androgenowe,stosowalam tydzien tylko,dopiero wtedy zaczela sie masakra z
        wlosami,wychodziły przerazajaco i juz nigdy nie odrosło do poprzedniego
        stanu.Pomaga mi Radical szampon, Joanna szampon do włosów
        przetluszczajacych,nie farbuje,co jakis czas łykam witaminy,zdrowo sie
        odzywiam.Taki loxon jest problemy z hormonami które powoduja wypadanie
        wlosów.Same nie dotykajcie.
        • la_veuve_noire Re: tylko nie loxon !!!!!! 15.07.07, 13:31
          majka_martyna napisała:

> nie wiedziałam ze to jest na lysienie androgenowe

To ciekawe, że nie wiedziałaś, bo mówi o tym jedno z pierwszych zdań ulotki.
          • annszc Re: tylko nie loxon !!!!!! - TYLKO LOXON :-) 15.07.07, 15:46
            no własnie, a poza tym ten preparat przepisał mi dermatolog, zadziało świetnie,
            moze nie była to przyczyna loxonu ?
    • ania.z-et Włosy - co zrobić, by nie wypadały? 06.02.08, 17:56
      jak zapobiec wypadaniu włosów?
    • hotelis Włosy - co zrobić, by nie wypadały? 26.03.08, 23:53
      Czy ktoś ma jakieś doświadczenie w stosowaniu preparatu Procerin?
    • adrianka988 Włosy - co zrobić, by nie wypadały? 30.09.08, 15:54
      Szkoda że autor tak pobieżnie wyjaśnił tylko wypadanie włosów. Ja mogę ze
      swojego doświadczenia powiedzieć, że włosy wypadają mi regularnie na przełomie
      jesień/zima i wiosna/lato. Najlepsze na wypadanie włosów jest odpowiednia
      dieta i brak stresu :) którego niestety mamy na każdym kroku pod dostatkiem.
      Osobiście mogę polecić na wypadanie naturalne szampony z wyciągiem z pokrzyw i
      rzodkwi. Najlepiej robić takie szampony samemu aby powstrzymać wypadanie
      włosów. Polecam również stronę www.handsomemen.pl/wlosy,lysienie.html
      na której znalazłam sporo informacji na temat wypadania włosów.

Jak by ktoś miał pytania to doradzę jak powstrzymywać łysienie.
    • saninka Włosy - co zrobić, by nie wypadały? 09.10.08, 21:59
      co to wax?
      • karola1230 Re: Włosy - co zrobić, by nie wypadały? 11.10.08, 14:55
        wax jest to odrzywka\maska do włosów ja ją mam ale czy jest
        skuteczna??? włosy sie rozczesuja
        • meridiana7 Re: Włosy - co zrobić, by nie wypadały? 05.12.08, 14:22
          Ja miałam ten sam problem, łykałam tabletki, zmieniłam dietę,
          używałam szamponu leczniczego - nic nie pomogło. Dopiero niedawno
          dermatolog zaproponował bym spróbowała takiego japońskiego specyfiku
          zrobionego wyłącznie z roślin - kamiwaza się nazywa - i jak nie
          wierzyłam w czasie kupowania, tak uwierzyłam po około 2 tygodniach
          stosowania, bo włosy przestały wypadać. Potem zauważyłam że mam na
          głowie mnóstwo króciutkich włosów. Teraz czekam aż mi te nowe urosną
          na tyle, żeby móc pójść do fryzjera i zrobić sobie nową fryzurke :-)
          Nie wiem jak na innych działa ten preparat, ale jestem tego ciekawa,
          więc byłabym wdzięczna gdyby ktoś podzielił się swoimi opiniami na
          temat kamiwazy. Wiem, że ostatnio pojawił się nowy produkt tego
          producenta - tsumewaza - krem do rąk. Niestety jeszcze go nie
          widziałam w żadnej aptece. Czy ktoś go stosuje? Jakie są efekty?
          Pozdrawiam
          Dorota
          • aga7890 Re: Włosy - co zrobić, by nie wypadały? 07.12.08, 21:33
            kamiwaza a co się z nią robi tego jeszcze nie stosowałam jak do tej pory inne
            preparaty nie pomogły włosy lecą a też bym chciała widzieć jakieś włoski i iść z
            duma do fryzjera a tak aprpo to coś szybko podziałało dziwne napisz coś więcej
            • meridiana7 Re: Włosy - co zrobić, by nie wypadały? 28.01.09, 15:03
              Kamiwazę się wciera w skórę głowy, bo to jest płyn. Ja to robię
              wieczorem, a rano zmywam ją, myjąc głowę. Co do efektów, to
              niestety, zmartwię Cię, nie są błyskawiczne. Pierwsze rezultaty,
              czyli ustąpienie wypadania widać po około dwóch tygodniach
              stosowania zgodnego z zaleceniami na ulotce. A odrosty zauważyłam po
              dwóch miesiącach. Dla mnie kamiwaza jest ratunkiem, bo nie dość, że
              z natury mam słabe i cieniutkie włosy, to jeszcze zaczęły ni stąd ni
              z owąd wypadać. A te nieliczne co jeszcze o własnych siłach trzymały
              się głowy, systematycznie wyrywałam nakładając i zdejmując kask
              motocyklowy. Pozdrawiam i życzę zadowolenia z kamiwazy co najmniej
              takiego jak moje :-)

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka