Dodaj do ulubionych

Czy wylewające się boczki są teraz w modzie???

06.07.05, 11:34
Qrcze jakaś chyba nowa moda przyszła z Anglii. Gdy jest ciepło i przechadzam
się po mieście to co drugiej dziewczynie odstaje tłuszcz z boczków i jeszcze
laska ubierze bluzkę odsłaniający brzuch, plus kg tapety na gębie bleeeeee!!.
Dziewczyny weźcie się za siebie, to jest obrzydliwe!!. Ja osobiście ich nie
mam całe szczęście, bo bardzo dużo ćwiczę i jestem szczupła, ale jakoś nie
chodzę w bluzkach odsłaniających brzuch. Nawet moja 47-letnia matka nie ma
takich boczków bo ze mną ćwiczy, a wy takie młode. Lepiej zacznijcie ćwiczyć
bo jak się patrzy to na rzygi bierze...
Obserwuj wątek
    • Gość: Meganka Re: Czy wylewające się boczki są teraz w modzie?? IP: *.crowley.pl 06.07.05, 11:49
      To nie patrz, albo.. rzygaj, po prostu. Kochana, więcej tolerancji! Jak laska
      ma ochotę się tak ubrać, to niech się ubiera, jej sprawa, co jej się wylewa ze
      spodni! To nie moda jest z Anglii, tam po prostu jest większa tolerancja i
      akceptacja. I ludzie ubierają się tak, jak mają na to ochotę. A u nas zaraz
      wrzask i oburzenie. Kompletnie tego nie rozumiem. Mnie szczerze mówiąc W OGÓLE
      nie obchodzi, co inni mają na sobie, co im się wylewa, a co mają wklęsłe do
      środka. Interesuje mnie jedynie to, w co ja sama się ubieram i jak się w tym
      czuję.
      • luka80 Re: Czy wylewające się boczki są teraz w modzie?? 06.07.05, 11:55
        Popieram Meganke w 100%. Wyluzuj kochana, troche tolerancji. Kobiety ktore maja
        troche wiecej tluszczyku tez sa piękne, niektorzy mężczyźni je wolą od
        zasuszonych i wyżyłowanych kobiet( w sumie ich rozumiem).
        • Gość: =>Ag@<= Re: Czy wylewające się boczki są teraz w modzie?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.05, 17:37
          Jakie wyluzuj??! Nie no, czytam te listy i nie mogę się powstrzymać!! No tak
          pewnie to was oblegają fałdy tłuszczu.."lalunie.." a czy twoim zdaniem
          dziewczyna z ładną figórą której nic dziwnego z boku się nie trzęsie to odrazu
          zasuszona kobieta?? wg mnie to zadbana kobieta, która chce dobrze i normalnie
          wyglądać.
          • Gość: Iga DO Ag@!!!!!!!!!!!! IP: *.adsl.snet.net 07.07.05, 00:58
            Kochana, zamiast krytykowac poucz sie troche ortografii, to tez cwiczenie i nie
            boli. Pozdrawiam. Nie robia sie zakwasy. Nie jestem laska z boczkami , ale z
            kultura i obyciem. NIE mam polskich znakow, a jestem dalej niz Ty mozesz sobie
            wyobrazic.
            • Gość: =>Ag@<= Re: DO Ag@!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.05, 11:59
              Tak tak, ortografii może by się przydało, ale tu kobieto o czymś innym
              rozmawiamy, nie zwróciłaś uwagi?? kultury to nie mają dziewczyny ktore
              zakladają takie bluzki że widać ich zwały.. mi to też w zasadzie wisi ale
              denerwuje mnie to że taka dziewczyna myśli że wygląda niewiadomo jak..
              • Gość: LOLA 80 [...] IP: 195.117.255.* 07.07.05, 14:41
                Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                • Gość: Lidka Re: DO Ag@!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.05, 19:09
                  HA HA HA!!! Tak się składa, że Ag@ to moja siostra i nie jest wychudzona, ale
                  ma świetną figurę i nie ma kompleksów. A tłuszcz wylewający się ze spodni
                  biodrówek i spod za krótkich bluzeczek jest odrażający i nieestetyczny. Zamiast
                  siedzieć przed komputerem i dalej obrastać w sadło to lepiej poćwiczyć dla
                  zdrowia i urody. a faceci nie patrzą (chyba, że z obrzydzeniem) na dziewczyny,
                  które nie potrafią dobrać stroju do figury i straszą wylewającym się tłuszczem.
                  A zapewniam Cię, że na moją siostrę patrzą.
              • Gość: Klara Re: DO Ag@!!!!!!!!!!!! IP: *.office / 80.51.174.* 11.07.05, 12:37
                a skad wiesz o czym one myslą?
            • Gość: Lidka Re: DO IGI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.05, 19:59
              Dziewczyno nie pisz o kulturze i obyciu, bo gdybyś była taka obyta i kulturalna
              to nie wytykałabyś nikomu błędów ortograficznych. To właśnie było bardzo
              niekulturalne. Słyszałaś może o czymś takim jak dysleksja? Myśl to też nie
              boli! Tylko nie mów, że jesteś kulturalna jak za chwile w tej samej wypowiedzi
              prezentujesz coś zupełnie innego.
          • Gość: rena Re: Czy wylewające się boczki są teraz w modzie?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.07.05, 10:07
            popieram, te dziewczyny z faldami jak dżdzownice sa oblesne, watpie czy faceci
            az tak bardzo na nie leca.W ko lo tyle zgrabnych i adbanych dziewczat to po co
            jeden z drugim mialby sie ogladac za taka nieapetyczna tłuścioszka?
            • toja1111 Tolerancji nieco, proszę !! 10.07.05, 23:21
              Mam 46 lat, 50 kg, ale nie znoszę jak ktoś krytykuje, tam gdzie nie powinien.
              Nie tylko to co szczupłe jest piŁkne. "Boczki" też są super. A najważniejsza
              kwestia, im ludzie mają więcej kilogramów, tym są bardziej uśmiechnięci, czy
              raczyli państwo to zauważyć. Różne są gusta i nie powinno się nikomu nic
              narzucać a tym bardziej obrażać kogoś z powodu figury, czy też ubrania.
          • anulac Re: Czy wylewające się boczki są teraz w modzie?? 10.07.05, 13:33
            A może by tak trochę ortografię poćwiczyć? figóra ??? Może popatrz trochę
            bardziej krytycznie na siebie i nie oceniaj innych zaraz po wyglądzie. A
            szczerze mówiąc, co z figury jeśli w główce wielkie NIC ???
      • enaka Re: Czy wylewające się boczki są teraz w modzie?? 06.07.05, 14:20
        jaka tolerancja??! oni tam po prostu wpieprzaja jedzenie, zamiast jesc
        normalnie. Wyobrazasz sobie jesc kanapke z takich warstw: bialy chleb tostowy +
        gruba warstwa masla/margaryny + chipsy (crisps znaczy sie, nie chips)???

a oni tak jedza, wiec nic dziwnego, ze potem tak wygladaja

poza tym obfita kolacja po 20.00 tez swoje robi - wiem z doswiadczenia, w ciagu
        2 miesiecy spedzonych w Anglii utylam ponad 5 kg, umiejscowionych wlasnie na
        brzuchu, zniknely gdy zaczelam porzadnie cwiczyc
      • Gość: =>Ag@<= Re: Czy wylewające się boczki są teraz w modzie?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.05, 17:31
        No to trochę dziwna jesteś jak cię nie obchodzi jak obrzydliwie wyglądają
        niektóre dziewczyny. No sorry, ale taka panna z biodrami wylewającymi się jak
        budyń to tragedia. Jeśli chce żreć i leżeć na kanapie, to niech chociaż ubiera
        się tak żeby nikomu się nie robiło niedobrze. A nie, wciągnie obcisłe spodnie
        na dupę założy krótką bluzkę na ramiączkach ściśnie się pachem i wygląda
        tragiczne.. Zero samokrytyki. Teraz ludzie a szczególnie takie"piękności" to są
        coraz gorsze i obleśniejsze
      • heidiblondi1 Re: Czy wylewające się boczki są teraz w modzie?? 07.07.05, 22:44
        No tak... wakacje, urlopy. Niektórzy nie mają co robić, nie mają własnych
        problemów, zajęć. No i co robić w takiej sytuacji?? Zawsze można wyjść na ulicę
        popatrzeć, pokrytykować, poobmawiać, dowartościować się troszkę: "a ona to ma
        nogi krywe, tamta makijaż zbyt mocny..." I czujesz się wtedy lepiej? wydaje mi
        się, że równie dobrze komuś może się nie podobać np. twoja fryzura
      • Gość: goh Re: Czy wylewające się boczki są teraz w modzie?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.05, 13:44
        Meganko droga! "wklęsłe do środka"? Wlasnie ludziom na Twoim poziomie nie
        przeszkadza widok wylewającego się ze spodni ciaLa! To nie jest kwestia
        tolerancji, ale dobrego smaku. Potrafię ocenć co jest estetyczne, a co za takie
        nie uchodzi. Więc słuchajcie: tłuszcz wylewający sie ze spodni NIE jest
        estetyczny!!!Meganko przeczytaj moze od czasu do czasu jakąś książkę lub
        ambitne czasopismo (a nie "bravo girl"), może wtedy trafi do Ciebie co jest w
        dobrym guście.Pozdrawiam.
    • Gość: paulinka Re: Czy wylewające się boczki są teraz w modzie?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.05, 11:52
      Yyyy sorry ale jestes troche ten tego bleh!! :/ Co cie to obchodzi jak kto
      wyglada? jak ktos sie dobrze czuje w swojej skorze to niech ma te "boczki"- to
      nie Twoj biznes !! A po drugie sa osoby ktore nie chcą miec tych "boczkow" ale
      nie maja tyle silnej woli co Ty (ekhm) zeby "bardzo duzo cwiczyc". I jesli taka
      panna ma ochote ubrac sobie przykrotkawą bluzke to niech ubierze :) W koncu
      kazdy ma prawda nie tylko "wieszaki"
      • Gość: =>Ag@<= Re: Czy wylewające się boczki są teraz w modzie?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.05, 17:40
        A czemu wy o dziewczynach bez tłuszczu w bokach mówicie odrazu wieszaki,
        zasuszone.. Macie jakieś kompleksy?? bo często takie paskudne potworki mówią
        tak o ładnych dziewczynach.. z ładnymi ciałami.. Smieszne i żałosne są niektóre
        wypowiedzi..
    • Gość: boczeks [...] IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 06.07.05, 11:52
    • justa_79 Re: Czy wylewające się boczki są teraz w modzie?? 06.07.05, 12:05
      a niech sobie mają boczki, jak lubią. tylko po co je uwidaczniają w przestrzeni
      między biodrówkami a bluzką odsłaniającą brzuch? widocznie nie wpadły jeszcze
      na to, że strój powinien tuszować mankamenty urody, zamiast je podkreślać ;)
      • Gość: natalicja Re: Czy wylewające się boczki są teraz w modzie?? IP: *.autocom.pl 06.07.05, 12:12
        To jest ich uroda, ich mankamenty, jak chcą, niech pokazują, co chcą i tyle. Patrzeć nie trzeba, jak ktos jest zbyt wrażliwy.
        • Gość: =>Ag@<= Re: Czy wylewające się boczki są teraz w modzie?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.05, 17:43
          Zbyd wrażliwy?? one powinny być bardziej wrażliwe.. bo chyba nie są
      • kraxa zgadzam sie z Justa i autorka watku 06.07.05, 12:24
        po kiego grzyba bic mimowolna publicznosc po oczach tym co akurat nie
        najladniejsze, ale i co bez trudu, tudziez szwanku dla wizeruku mozna a nawet
        nalezy zamaskowac. Jakby ktos mial narosl wielkosci kalafiora na brzuchu to tez
        mu sie kusy topik od zycia nalezy???
      • Gość: ssa-Rai sie zgadzam IP: *.tele2.pl 08.07.05, 16:20
        justa_79 napisała:
        > między biodrówkami a bluzką odsłaniającą brzuch? widocznie nie wpadły jeszcze
        > na to, że strój powinien tuszować mankamenty urody, zamiast je podkreślać ;)

;))
        albo jeszcze sie naczytały ze faceci lubią Kobiece Kształty, "Piękne" Kształty
        i mysla ze ten tluszcz wylewający sie jest taaki Seksowny.

• Gość: Ivre Re: Czy wylewające się boczki są teraz w modzie?? IP: *.zaodrze.punkt.pl / *.zaodrze.punkt.pl 06.07.05, 12:24
      Tak, tak, a jak ktos ma, na przyklad, nieco krzywy, haczykowaty lub ogolem 'nie
      taki' nos, a nie stac go na oprecja plastyczna, to niech chodzi z torba na
      glowie. No bo jak pokazywac cos takiego na ulicy?
      • Gość: lulu Re: Czy wylewające się boczki są teraz w modzie?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.05, 13:01
        nienawidze ludzi takiego pokroju jak autorka tego postu! jakim prawem oceniasz
        ludzi i pozwalasz sobie na takie komentarze?? sama naleze do osob chudych
        (165cm, 48kg)ale jestem tolerancyjna osoba i powiem szczerze, ze podziwiam te
        osoby za odwage bo mi czasami jej brak.
        • Gość: =>Ag@<= Re: Czy wylewające się boczki są teraz w modzie?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.05, 17:49
          Odwagę.. One nie mają odwagi tylko za grosz wstydu.. Obleśne, obrzydliwe,
          wiejskie dziewuszyska. A co do autorki, to bardzo dobry pomysł z postem, bo
          może jak takie dziewczyny poczytają o tym że to jest obrzydliwe, to może sie
          wezmą za siebie.. brawo za pomysł:)
      • Gość: Meganka Re: Czy wylewające się boczki są teraz w modzie?? IP: *.crowley.pl 06.07.05, 13:01
        Brawo ivre ;-)
        Kobiety, opanujcie się! Jeśli same macie ochotę podkreślać to, co macie ładne,
        a ukrywać, to, co Wam się nie podoba, to jest WASZA sprawa. Nie wymagajcie
        proszę tego samego od innych. Niech się dziewczyny ubierają jak chcą - w
        biodrówki, rybaczki, korsarki i co tam jeszcze chcą. Jeśli dobrze się w tym
        czują, to chwała im za to. Zabawne, że one, ze swoimi pulchnymi boczkami
        wciśniętymi w biodrówki są szczęśliwe i zadowolone, a to Wy macie z tym
        problem :-)))
        • Gość: smee Re: Czy wylewające się boczki są teraz w modzie?? IP: *.fordon.INTELINK.pl / *.n.INTELINK.pl 06.07.05, 13:04
          ja tyż mam boczki..mimo dosć płaskiego brzucha i generalnie szczupłej figury..i
          co ja za to moge?ćwicze i ćwicze, mam mała obsesje na ic punkcie ale nie
          pozbedę się ich.Nie ma typowych cwiczeń na boczki, jednym bardziej wystają
          innym nie, zalezy od stroju.MI to kompletnie ni przeszkadza,życie jest za
          krotkie żeby si pierdołami przejmowac.
          • Gość: =>Ag@<= Re: Czy wylewające się boczki są teraz w modzie?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.05, 12:08
            No zgadzam się. Ale jak sama mówisz masz płaski brzuch i jesteś szczupła ale
            masz boczki. Wtedy to tak, nie wykroisz ich nożem, nie? Ale co innego jak
            dziewczyna ogólnie nie jest najchudsza i wtedy ubiera się tak jak nie powinna
            • Gość: załamana Re: Czy wylewające się boczki są teraz w modzie?? IP: *.onhill.gda.pl 07.07.05, 12:22
              ja w ogole nie rozumiem takiego spojrzenia na sprawe. Nie wierze, ze jest na
              tym swiecie choc jedna idealna osoba, kora wszystkim sie podoba bez zasrzezen.
              Piszecie, ze rozumiecie, jak szczuplym boki wychodza, ale nie pojmujecie, jak
              grubsze moga to eksponowac. Czyli to jest jawna dyskryminacja osob z nadwaga.
              Szczupla moze miec wylewajace boczki, bo to nie jej wina. Gruba nie, bo to
              efekt obzarstwa??? nie rozumiem :((((((
      • kraxa ivre oczywuiscie nie skumala 06.07.05, 13:15
        albo skumala tylko to co chce. pisze wyraznie o tuszowaniu tego co sie da. I
        wbrew trendowi panujacemu na forum- chwaleniu sie jaki kto szczuply, a przy tym
        tolerancyjny...( najlepsza jest ta Tolerancyjna, która nienawidzi:-D, powim, ze
        ja akurat nie jestem szczupla, mam boczki jak cholera i dlatego niegdy nie
        wystapilabym w przykrótkich i obcislych ciuchach.
      • mikams75 Re: Czy wylewające się boczki są teraz w modzie?? 06.07.05, 16:16
        taaak, jak kobiety w arabii trzeba chodzic, bo wiekszosc kobiet w mnijeszym lub
        wiekszym stopniu odbiega od prezentowanego w mediach idealu.
        I koniecznie ciemne okulary sloneczne, bo komus moze sie niedobrze zrobic widzac
        np. takie jasno-szare oczy! :-D
      • Gość: =>Ag@<= Re: Czy wylewające się boczki są teraz w modzie?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.05, 17:46
        Dobra.. ale tłuszcz na biodrach mozna ukryć pod ubraniami wiesz?? nie trzeba
        ich pokazywać.. a przykład z nosem to baardzo głupi przykład dletego nie będę
        dalej komentować..
        • zlosnica100 Re: Czy wylewające się boczki są teraz w modzie?? 07.07.05, 10:58
          No popatrz , a Ty swojej glupoty nie ukrywasz, a niektorym tez sie niedobrze
          robi....
          • Gość: =>Ag@<= [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.05, 11:53
      • Gość: PROJEKTANT Re: Czy wylewające się boczki są teraz w modzie?? IP: *.marton.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.05, 14:09
        rzeczywiście kobitki z tymi boczkami nie jest wam do twarzy. weżcie się za
        siebie i maskujcie te boczki a nie je eksponujecie. nie zazdrośccie też tym
        szczupłym. bo jak jakiejs sie boczek sie wylewa to zaraz wieszak anorektyczka.
        to ja na was teraz powiem grube dynie, tłuste kaszeloty, beczkowozy,
        tłusciochy.miło wam? czemu tak bronie szczupłych? bo jestem studentem szkoły dla
        projektantów i znam się na kobietaCH I MODZIE...
    • enaka Re: Czy wylewające się boczki są teraz w modzie?? 06.07.05, 14:30
      Ta cala hehe tolerancja sprowadza sie do tego, ze my sami nie chcemy sie za
      siebie wziac. Stajemy sie tak samo leniwym spoleczenstwem jak w USA czy
      Australii (odpowiednio 1 i 2 miejsce w rankingu ilosci osob otylych)

w wiekszosci (powtarzam: W WIEKSZOSCI) otylosc czy tzw. pulchnosc powstaje na
      skutek obzarstwa ("ale to dobre, wezme jeszce kawalek") czy lenistwa ("nie chce
      mi sie cwiczyc!"), takie sa fakty! Wiadomo, ze kazda z nas ma inna figure i nie
      jest mozliwe idealne wyrzezbienie figury, ale trzeba sie starac

a tak nawiasem mowiac, dlaczego nie jest nic w zlym guscie powiedziec osobie
      palacej "Nie pal, to szkodzi Twojemu zdrowiu i otoczeniu", ale ogromnym faux
      pas jest powiedzenie "Nie jedz tyle, to szkodzi Twojemu zdrowiu i razi estetyke
      innych"
      • madai Re: Czy wylewające się boczki są teraz w modzie?? 06.07.05, 14:42
        wiecie co? ja moze i jestem tolerancyjna, ale do pewnego stopnia! obrzydza mnie
        widok dziewczyny, ktora wazy ze sto kilo albo i wiecej, na brzuchu celulit
        stopnia entego, wszystko sie wylewa, ale modna musi byc i ubiera bluzeczki
        odslaniajace ten brzuchol. Gdzie dobry smak?? bez przesady dziewczyny! mozecie
        byc kobietami wyzwolonymi, ubierac sie jak chcecie, ale pomyslcie tez o tym,
        jak wygladacie i jak odbiera was spoleczesntwo, bo uwierzcie-widok, ktory
        zobaczylam, byl tak obrzydliwy, ze az mi sie niedobrze zrobilo.

poza tym chyba sobie nie zdajecie sprawy z tego, ze zeby byc modna i gustowna,
        trzeba dobierac ciuchy DO SWOJEJ FIGURY,a nie wkladac co popadnie, bo to jest
        modne. Takze jesli ma sie faldy i boczki, to nie powinno sie nosic bluzek
        odslaniajacych te partie ciala. proste.
        • Gość: paulinka Re: Czy wylewające się boczki są teraz w modzie?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.05, 14:45
          Ciekawe co na ten temat myśli nasza najpiekniejsza dziewczyna na forum ?:D
          • haroods Ja??? Juz sie wypowiedzialam przeciez ;-)))))))))) 06.07.05, 14:50
        • bzzzk Re: Czy wylewające się boczki są teraz w modzie?? 06.07.05, 14:59
          zgadzam się. staram sie być tolerancyjna. każdy wygląda, jak wygląda, nie
          krytykuję czyjejś urody, bo nieraz nie da się tego zmienić i to by było nie na
          miejscu. ale kurczę- czy nie lepiej jest podkreślać to, co ma się ładne, a
          jednak zakryć mniej "udane" partie? pewnie, że nikt nie zabroni pokazywać tego,
          co ma się ochotę pokazać, ale jaki jest w tym cel? oszpecić się? nie bardzo to
          rozmiem... najgorszym elementem mojej figury są uda, tam tyję najbardziej. w
          związku z tym nie zakładam mini zaraz za pośladki ani króciutkich szortów.
          chciaż bardzo mi się podobają, ale nie na mojej figurze. mam za to ładne,
          szczupłe ramiona, płaski brzuch, szczupłą talię i to własnie podkreślam
          ubiorem. bo chcę wyglądać ładnie, to chyba naturalne. mnie tam nie
          przeszkadzają wystające boczki, w tym sensie, że powoduje to mdłości:) ale po
          prostu dziwię się takim dziewczynom, moda to raz, ale warto z niej brać, to co
          korzystne dla naszej urody. po co przykuwać uwagę czymś mało atrakcyjnym...
          pozdrawiam
          • sitc Re: Czy wylewające się boczki są teraz w modzie?? 06.07.05, 15:24
            Bzzzyk ciebie czasem nikt nie sklonował?? Bo czytam i nabieram takich
            pojerzeń... ;)
            • bzzzk Re: Czy wylewające się boczki są teraz w modzie?? 07.07.05, 23:28
              że niby taka nietolerancyja się okazuję?;) a kto krytykował sukienkę w
              panterkę?;))
              pzdr.
      • Gość: nosek Re: Czy wylewające się boczki są teraz w modzie?? IP: *.acn.waw.pl 06.07.05, 14:57
        Mówimy o chorobliwej otyłości czy o boczkach które ma 90% dziewczyn???
        • madai Re: Czy wylewające się boczki są teraz w modzie?? 06.07.05, 15:13
          a boczki niby skad sie biora? z obzarstwa. mniejszego lub wiekszego.
          Dziewczyna, ktora dobrze sie odzywia, nie bedzie miala boczkow. i nie mowie o
          dzisiejszym dniu, wczorajszym, tylko warto spojrzec wstecz i zastanowic sie,
          czy aby na pewno zawsze dbalam o linie i nigdy nie zdarzylo mi sie troche
          wyluzowac w tym wzgledzie.

moda jest po to, by tuszowac niedoskonalosci, a pokazywac te lepsze strony. ale
          sa dziewczyny, ktore tego nie rozumieja i wkladaja na siebie wszystko, co
          ladnie wyglada na manekinie w sklepie.
          • Gość: madzia Re: Czy wylewające się boczki są teraz w modzie?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.05, 15:17
            otóz ja jako najpiekniejsza(ciesze sie ze do was to dotarło) nie mam ani grama
            boczków na sobie!bo waże53 kg a wzrost mam170 cm!jestem taka laska ze pały
            miekna podobno na moj widok każdemu facetowi-tak ostatnio mówił do mnie mój
            kumpel!
            • kraxa jak paly MIEKNA to faktycznie 06.07.05, 15:24
              Musisz byc urocza ;-P
              • Gość: paulinka Re: jak paly MIEKNA to faktycznie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.05, 15:27
                Nie moglam sie doczekac Twojej odpowiedz :D LOL moze kiedys sie przyznasz ze
                jaja sobie robiłaś !!
              • madzia2kk Re: jak paly MIEKNA to faktycznie 06.07.05, 16:28
                nie nie to nie moze byc prawda..,ze takie laski jak madzia jeszcze istanieja:P
              • wysoka9 Re: jak paly MIEKNA to faktycznie 08.07.05, 14:40
                i jeszcze jaka SKROMNA
            • Gość: marta Re: Czy wylewające się boczki są teraz w modzie?? IP: *.chello.pl 06.07.05, 15:53
              miekną... rofl:P
            • Gość: len Re: Czy wylewające się boczki są teraz w modzie?? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 06.07.05, 16:54
              Mnie by tam bylo przykro gdyby na moj widok mezczyznom miekly.
              • Gość: setorika BRAWO!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.05, 23:32
                :))))))))))))))))))) mnie też!!!!!!!!!
          • Gość: ana Re: Czy wylewające się boczki są teraz w modzie?? IP: *.msk.pl / 80.51.191.* 06.07.05, 17:52
            >a boczki niby skad sie biora? z obzarstwa. mniejszego lub wiekszego.
            > Dziewczyna, ktora dobrze sie odzywia, nie bedzie miala boczkow.

Dziewczyno ty chyba chora jestes skoro tak myslisz, nie mysl wiecej bo ci to
            moze zaszkodzic!
            Nigdy sie nie obzeralam,nie mialam boczkow,nie mialam nadmiaru tkanki
            tłuszczowej dopoki nie odstawialam tabl anty!w 5 miesiecy przybylo mi ok 10 kg!
            i wcale sie nie obzeralam i co? to moja wina ze zaroslam tłuszczem?!?!???!!tak
            zareagowal moj organizm na hormony i pewnie u innych dziewczyn tez tak
            jest,wystarczy popytac,pzrytylam wskutek zmian hormonalnych,wcale tego nie
            chcialam,ale organizm zdecydowal za mnie,chociaz to ja zdecydowalam sie na
            hormony,dzis waze duzo mniej, zdołalam zrzucic nadmiar tk tłuszcowej,zostalo
            tylko wiecej na brzuchu bo tam najtrudniej jest sie tego pozbyc,jak nie
            wierzysz jak z tym jest to popytaj fachowcow lub poczytaj fachowe ksiazki!
          • Gość: MARTA Re: Czy wylewające się boczki są teraz w modzie?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.05, 21:34
            co za okropny brak empatii naprawde ja od dziecinstwa uprawiam sport najpierw
            sekcja pływacka potem doszła lekkoatletyka i nie było to uprawianie sportu
            chwilowe- do sekcji nalezałam 6 lat(treningo 2 godziny 3 razy w tygodniu) a do
            klubu lekkoatletycznego 8 lat i osiągałam sukcesy na stopniu wojewódzkim a
            nawet krajowym i nigdy w ciągu tych długich lat nie schudłam mimo ze odzywiałm
            sie prawidłowo słyszałas kobieto o takim czymć jak geny , leki sterydowe albo
            problemy z hormonami? widocznie twój mały mózg nie jest w stanie przyswoić
            takiej wiedzy i dlatego sie wypowiadasz w ten sposób
      • Gość: =>Ag@<= Re: Czy wylewające się boczki są teraz w modzie?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.05, 17:51
        Brawo, brawo, bardzo dobry list. Dokładnie to cała prawda z tą tolerancją..
        jestem pełna podziwu dla tego listu i autorki
    • landrynka8 Moze i nie śa w modzie 06.07.05, 15:38
      Mnie to wogóle nie razi, jestem tolerancyjna. Jest mi to kompletnie obojętne
      czy ktoś ma boczki i je pokazuje czy nie. Zwisa mi czy ktoś ma takie a takie
      pięty, paznokcie, różowe ubranka itd.

O wiele bardziej wole mieć koleżankę wesołą, radosną, zadowoloną z życia,
      czerpiącą radość ze zwiazków, przyjacielską- anizeli kogoś kto jest zimny,
      wieje od niego chłodem, ma kompleksy, boi się się zycia i facetów.

Podobno jest tak że inni są dla nas lustrem w którym się przygladamy...
      • Gość: az Re: Moze i nie śa w modzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.05, 16:01

----!jestem taka laska ze pały
        miekna podobno na moj widok każdemu facetowi-tak ostatnio mówił do mnie mój
        kumpel!----

no tro super musisz wyglądać skoro im miękną
        na mój widok to im stają-i to jest prawidlowe!

• Gość: Lenka Re: Moze i nie śa w modzie IP: *.chello.pl 06.07.05, 16:04
        Nie każdy może być szczupły i zgrabny niestety.Ale jeśli ktoś ma za dużo
        tłuszczyku to powienien go schować,a pokazywać to co ma ładnego np.
        biust,ramiona czy nogi.
        Zauważyłam że teraz dużo młodziutkich dziewczyn ma nadwagę,no ale jak się
        wpieprza fastfoody naokrągło.
      • kraxa landrynka 8 07.07.05, 09:59
        Oswiec mnie jaki to kanon psychologii pozwala wysnuc takie wnioski, ze jak
        komus sie nie podobaja boczki to jest zgorzknialy i "nie czerpie satysfakcji ze
        zwiazków"- dzizas, sakd sie takie tluki biora. Ostateczny argument w kazdej
        dyskusji, "Jestes zimna, nie masz chlopa, jestes sfrustrowana". Zalamka
        • landrynka8 Re: landrynka 8 07.07.05, 10:08
          Nie chcę Ciebie oswiecać. Myśl sobie co tylko chcesz - ja swoje zdanie mam na
          Twój temat.

Z Twoim zachowaniem jaki reprezentujesz na forach, nie mam z Tobą nic
          wspólnego.
        • landrynka8 i jeszcze jedno 07.07.05, 10:15
          naucz się panować nad emocjami(bo przyciagasz to co wysyłasz)
          • kraxa [...] 07.07.05, 11:01
      • Gość: Lidka Re: Moze i nie śa w modzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.05, 19:17
        Genialny tok rozumowania: jeśli dziewczyna jest szczupła to jest zgorzkniała,
        nieszczęśliwa i ma kompleksy, ale jeżeli jest gruba to już jest radosna,
        przyjacielska i zadowolona z życia! Uwielbiam czytać takie posty.
    • mejbi Re: Czy wylewające się boczki są teraz w modzie?? 06.07.05, 16:37
      HAHAHAHAHAHA alez oczywiście! Zwłaszcza w spodniach biodrówkach! ;))))
    • pinia82 Re: Czy wylewające się boczki są teraz w modzie?? 06.07.05, 16:59
      hej, a mi wydaje się że w Polsce nie ma jeszcze takiej tolerancji, to chyba
      dlatego bo większośc kobiet dba o swoj wizerunek, dlatego każdy kto odbiega od
      normy budzi zainteresowanie zwlaszcza jeśli jeszcze swoje mankamenty
      uwidacznia..niby wolny wybór, niby wyzwolenie ale te wylewające sie boki wg
      mnie nie wygladają estetycznie i budzą nadal niesmak, wydaje mi sie tez ze w
      obronie "dziewczyn z bokami" stają również te osoby które mają coś na
      sumieniu:) (czyt. pare kg do przodu)pozdr.
      • Gość: Kornelia Re: Czy wylewające się boczki są teraz w modzie?? IP: *.rajskanet.pl 06.07.05, 17:13
        hm, a tak na marginesie boczków i innych defektów urody..... czy tez
        zauwazyłyscie, że jak sa na przykład modne spodnie biodrówki, które tak jak
        wiele z was zauwazyło nieciekawie wyglądają na dziewczynach z małym i większym
        tłuszczykiem to w sklepach mozna dostac wyłącznie spodnie biodrówki, jak modne
        mini to w sklepach same mini itp. Ja mam brzydkie zbyt masywne kolana, za to
        ładne łydki i byłam zrozpaczona jak chciałam sobie kupić ładna spódniczkę o
        długości za kolano, nigdzie nie mogłam takich znaleźć - same przed kolana. Nie
        przepadam za spodniami biodrówkami bo nie lubię chodzić w stringach i
        generalnie dla mnie biodrowki są niewygodne. Kupienie spodni "do pasa"
        graniczyło z cudem. Szczerze mówiąc jak się chce to i owo zatuszowac albo jak
        się czowiek czuje dobrze w okreslonych fasonach to ma naprawde spore kłopoty z
        kupnem garderoby.
        • suzzzi Do biodrówek wcale nie trzeba nosić stringów 06.07.05, 17:54
          Można normalne majtki.
          Co mają biodrówki do stringów?
          • Gość: Kornelia Re: Do biodrówek wcale nie trzeba nosić stringów IP: *.rajskanet.pl 06.07.05, 18:57
            normanlne majtki? chyba majtki tzw biodrówki, bo normalne klasyczne majtki mają
            wyzszy stan niz biodrówki więc wystaja kilka centymetrów ponad spodnie, chyba
            że o taki efekt specjalnie ci chodzi
            • suzzzi Stringo nie mają nic wspólnego z biodrówkami. 06.07.05, 23:58
              ??? Jejku, w jakich Ty majtkach chodzisz? Prababci zimowe kalesony to może i by
              wystawały. Albo męskie bokserki.

Normalne damskie majtki nie wystają z biodrówek.

Owszem bywają spodnie biodrówki baaardzo płytkie i zakładając je warto wyciągnąć
              z szafy płytsze majteczki a nie głębsze. Ale to sa nadal zwykłe majtki, a nie
              stringi, bo maja zabudowane pośladki.

A stringi nie są wcale płytsze od zwykłych majtek. Więc jak lalunia zakłada
              głebokie stringi, a do tego płyciutkie spodnie, to potem paraduje z górną gumką
              od majtek (stringów) na wierzchu, nad spodniami.

Jestem fanką biodrówek i nie posiadam ANI JEDNEJ pary stringów.
              • Gość: iza Re: Stringo nie mają nic wspólnego z biodrówkami. IP: *.adsl.snet.net 07.07.05, 01:04
                Suzzzi, panienki sringi zakladaja, tak, zeby z boku pod pachy podciagnac!
                To ma byc cool, dla niwktorych kobiet z tego forum.
        • Gość: setorika do Kornelii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.05, 23:41
          Ja mam ten sam problem: kupienie spodni na równi z pępkiem, (ale nie z talią
          bo w tych wygląda się jak amerykańska pani domu) graniczy z cudem. Biodrówek
          nie lubię, bo żle się czuję jak mi przy schylaniu się zjeżdżają na wysokość
          przedziałka pupy, po za tym mam "boczki" :))) z którymi staram się walczyć
          metodą D+G, za stringami nie przepadam, ze względu na dolegliwości intymne,
          które po 2 dniach noszenia mnie dopadają.
          Spodnie-zobacz markę Rocks, nie jest to Lee czy Wrangler, ale robią w kobiecych
          rozmiarach i nie oszukanych, tzn. L to jest L a nie "młodzieżowe L". Ostatni
          kupiłam b. fajne długość 7/8
          Co do spódnicy, poszukaj w kolekcji Reebok, są fajne jasne sportowy krój, tuż
          za kolanko, ja dorwałam ostatnio na wyprzedaży ze 130 na 99, ma extra kieszonki
          i jest bdb skrojona.

Pozdrawiam
          • pincia666 D+G 06.07.05, 23:43
            co to jest ?
            • Gość: setorika Re: D+G IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.05, 00:05
              stary, jedyny skuteczny środek: dieta + gimnastyka, ale nie wiem co trudniej
              przychodzi, pierwsze, czy drugie, czy oba razem ;)) eh życie, to wszystko przez
              Adama i Ewe, jakby nie narozrabiali, to byśmy miały inne życie ... ;))
    • philozophy Re: Czy wylewające się boczki są teraz w modzie?? 06.07.05, 19:28
      czytam te wszystkie listy i szczerze powiem nie na widok wylewajacych sie
      faldek tluszczu u kobiet na ulicy wcale nie chce mi sie zygac, lecz teraz, gdy
      czytam
      niektore z zamieszczonych tu postow (szczegolnie niejakiej AGI oraz xeni9)
      zaczyna mi sie chciec!!!!
      dziwie sie wam jak mozecie byc tak malo tolerancyjne (pewnie aga pomysli teraz
      ze jestem jedna z posiadaczek owych faldek tluszczu - NIESTETY NIE!!!) wg mnie
      kazdy ma prawo robic to co chce myslec tak jak chce oraz ubierac sie w to na co
      ma ochote a nie dostosowywac sie do jakiejs krowy, ktora podejrzewam, ze z
      naszego spoleczenstwa chetnie by wyeliminowala wszystkie osoby, ktore nie
      spelniaja wymogow obecnego swiata (czytaj biedne, chore, bez nóg, rąk itp.,
      itd.) !!!
      i nie badz taka do przodu piszac ze nadwaga i otylosc bierze sie jedynie z
      jedzenia, no coz brak edukacjii jest bardzo przykry (a szczegolnie chyba dla
      autorki tych słow)!!!
      uwazajcie zreszta jak chcecie, powiem jeszcze tylko tyle ze nie wszystko zloto
      co sie swieci !!!
      • Gość: serducho Re: Czy wylewające się boczki są teraz w modzie?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.05, 20:36
        Sluchajcie,Kobietki-nie ma co sie tak emocjonowac!Uwazam ze autorka watku i
        niektore ktore sie z nia zgadzaja ostro przesadzaja i z pogladami(ale to zawsze
        wolno) i ze sposobem ich oznajmiania otoczeniu.Co was obchodzi jak sie inne
        dziewczyny ubieraja??Za dziewczynami sie ogladacie jak sa grubsze?Na
        facetow,Kobitki,na facetow sie patrzcie!;)I jezeli juz te boczki bardzo was
        obchodza to dbajcie aby nie zrobily sie wam,a reszcie dajcie zyc!;)Dodam tylko
        ze ja sama jestem szcupla i bez boczkow.
      • pincia666 Re: Czy wylewające się boczki są teraz w modzie?? 06.07.05, 23:34
        "Nie wszystko zloto co sie swieci z góry
        Zewnetrzna postac nie czyni natury"- I. Krasicki "Monachomachia"
        A tak swoja droga to ta Aga musi byc bardzo zdesperowaną osobą skoro odpisala
        prawie na wszystki listy prawie wykrzykując autorkom swoj sprzeciw. Tym samym
        pokazala swoje "wygorowane" słownictwo i "bogatą" osobowość.
    • Gość: fergie Re: Czy wylewające się boczki są teraz w modzie?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.05, 22:23
      ja mam boczki.nieduże ale są pomimo tego że dużo cwiczę, mam umięśniony brzuch
      i ogólnie umięśnione ciało a pomimo tego mam boczki. i co mam niby zrobic?
      zabic sie, bo jakas panienka jest nadwrażliwa? to ja bym autorke wątku chciała
      zobaczyc, moze tez zrobiloby mi sie niedobrze. a z biodrowek nie zrezygnuję :P
    • Gość: edyta Re: Czy wylewające się boczki są teraz w modzie?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.05, 22:38
      dziewczyny cieszcie sie! przynajmniej jest mniejsza konkurencja.Kiedys
      zadzwonil do radia facet, który blagal dziewczyny o których mowa, aby nie
      ubieraly sie w ten sposób, bo jest im przykro kiedy to widza...
      a moda zostala wymyslona po to, aby kazdy wybral z niej to, co jest dla niego
      dobre a nie slepo ubieral sie tak jak inni niezaleznie od tego czy ma dupe jak
      slon czy 200 w pasie.Naprawde nie rozumiem jak przy tak ogromnym wyborze ubran
      nie mozna dobrac dla siebie czegos w czym wyglada sie LEPIEJ a nie gorzej. Ale
      tym dziewczynom trzeba tylko wspólczuc, bo one nie zdaja sobie sprawy z tego
      jak okropnie wygladaja. Ja chociaz jestem szczupla i mam fajna figure nie
      wkladam wszystkiego co mi sie podoba, bo mam swoje mankamenty. Wlasnie po to
      jest zróznicowana moda. Czy gdybym miala wrzoda,ktorego akceptuje to odrazu
      musialabym go odslaniac? Te dziewczyny, które chwala panie wypuszczajace swoje
      faldy na wierzch na pewno same sa jednymi z nich. bo nie wierze, aby osoba
      majaca choc troche dobrego gustu mogla to tolerowac.
      • Gość: fergie Re: Czy wylewające się boczki są teraz w modzie?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.05, 23:24
        a co jeśli ja na przykład nie uważam swoich boczków za mankament a wręcz
        przeciwnie??
        • jagna20 Re: Czy wylewające się boczki są teraz w modzie?? 06.07.05, 23:45
          To samo co wtedy, gdy dziewczyna z wiekimi czyrakami na plecach nie uważa ich za
          mankament, tylko wręcz przeciwnie i chodzi w bluzeczkach na ramiączkach.
          • Gość: fergie Re: Czy wylewające się boczki są teraz w modzie?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.05, 23:17
            no i niech chodzi, czemu nie? co ma od razu pod ziemie się zakopac?
    • Gość: setorika A co powiecie na obgadywanie w TVN Style???????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.05, 23:55
      Niejaki pan Stylista Kocewiak w programie "Musisz to mieć" pomiędzy jedną
      metamorfozą a drugą z panią Anią Prowadzącą przechadzają się po ulicach
      Warszawy i krytykują co drugą panią-rzechodnia: a to za duże zawieszenie, a to
      fatalna torba, a to styl "do kościoła" a to znowu boczki, brzuszki, płaskie
      nóżki itp., itd, ale jaką on ma manierę wypowiedzi! A jak ubierze uczestniczki,
      to sorry, czasem płakać mi się chce: bluzeczka top z cekinami, spódnica
      rozkloszowana w intensywne wzory i do tego"modny szczegół co dodaje zwiewniość
      i kobiecości"- bluza sportowa na zamek błyskawiczny z kapturem + jakiś
      dyndający szczegół do pasa: korale itp.. I do tego koniecznie kozaki na
      obcasie. i co program taki sam zetaw. Ciekawe jak pachnie nóżka po całodziennym
      bieganiu w takich botkach latem...Ten drugi stylista też nie jest lepszy, ale
      przynajmniej daje luz nóżkom i wszystkim paniom wciska buciki na obcasie z
      wycięciem na 2 paluszki i koniecznie z kwiatkiem. A one biedne mało nie płaczą,
      i jeszcze przytakują że super im się podoba a widać, że marzą o tym by znów
      założyć na siebie swój dawny strój. Do fryzur nie mogę się doczepić, bo Państwo
      Wolf wszystkim robia to samo na łbach: grzywka prosta wchodząca do oka, od ucha
      do ucha i dłuższe lub krótsze włosy.
      A może ja się czepiam, sorry ale mam mieszane uczucia oglądając ten program.
      A boczki eststycznie nie wygladają, ale mamy wolność i swobodę...........
      • Gość: tegro Re: A co powiecie na obgadywanie w TVN Style????? IP: *.devs.futuro.pl 07.07.05, 13:29
        Niezwykle trafne uwagi dotyczące ekspertów od stroju. Nic dodac nic ująć. Może
        by tak panowie eksperci sami zasięgnęli porad w zakresie własnego
        wizerunku /szczególnie niejaki Pan Tomek J./
        • Gość: justyna Re: A co powiecie na obgadywanie w TVN Style????? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 13.07.05, 14:55
          Na Forum Moda był taki wątek o programie Musisz to Mieć, o stylistach i
          fryzurach, podczas czytania usmiałam się jak nigdy!!!
          Zobaczcie same:
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=650&w=24501852&v=2&s=0

• bzzzk Re: Czy wylewające się boczki są teraz w modzie?? 07.07.05, 01:26
      wiecie co?:) myślę tak sobie o tych "boczkach" i doszłam do wniosku, że to nie
      o jako takie "boczki" chodzi, tylko o rozmiar garderoby chyba. bo ja mam takie
      wrażenie, że nieraz to spodnie są za małe i wtedy tak się wżynają, że robią się
      te "boczki"! też mam jedne za małe i cuś takiego mi się tworzy:) więc
      stwierdzam, że nie chodzi tyle o zasłanianie, co dobranie właściwego rozmiaru
      spodni bądź spódnicy:) i niech nikt nie poczytuje tego jako złośliwość, bo w
      końcu jakby każdą kobitkę z odrobiną ciała ubrać w przesadnie opięte spodnie,
      to jakieś "boczki" się zrobią.
      więc to by chyba problem rozwiązało:)
      pzdr.
      • Gość: Kamila Re: Czy wylewające się boczki są teraz w modzie?? IP: *.proxyplus.cz / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.05, 10:09
        bzzzk napisała:

> wiecie co?:) myślę tak sobie o tych "boczkach" i doszłam do wniosku, że to
        nie o jako takie "boczki" chodzi, tylko o rozmiar garderoby chyba. bo ja mam
        takie wrażenie, że nieraz to spodnie są za małe i wtedy tak się wżynają, że
        robią się te "boczki"!

Mam dokładnie takie samo wrażenie. Bo co to są te "boczki"? Tak nierówno
        rozłożoną tkankę tłuszczową, żeby się akurat tylko na bokach odkłdała to ma
        pewnie jakiś ułamek procenta dziewczyn. Reszta z "boczkami" ma za wąskie
        ciuchy. Po prostu przy za małym rozmiarze spodni brzuch i biodra (a z reguły
        mamy tam jakąś warstwę tkanki tłuszczowej ) jest wypchnięta górą ponad pasek. I
        bardziej widać te "boczki" przy za małych spodniach, bo gdy są wąskie od ud,
        wypychają oprocz brzucha także biodra. Przy za małych spódnicach część
        ściśniętego brzucha lub bioder idzie z dół i nie widać tak bardzo.
      • Gość: Banderas Re: Czy wylewające się boczki są teraz w modzie?? IP: 217.17.44.* 07.07.05, 11:42
        Ludzie, każdy widzi to, co chce /jest w stanie/ widzieć. Czy musicie
        tak "kontemplować" te boczki, popatrzcie sobie też na chmurki, drzewka itp.
        Tak naprawdę zawsze będzie dużo ludzi o figurze pozostawiającej wiele do
        życzenia /za grubi, za chudzi, za niscy, za wysocy, za.../. walka z "boczkami"
        to walka z wiatrakami, z góry skazana na przegraną...
        Zawsze znajdzie się też ktoś ewidentnie źle ubrany, uczesany, shajcowany na
        solarze itp.. I co ? Takie zycie /lepiej zwracać uwagę na rzeczy piękne - dla
        nas, zgodnie z zasadą że uwaga działa wybiórczo/.
    • Gość: za Re: Czy wylewające się boczki są teraz w modzie?? IP: *.onhill.gda.pl 07.07.05, 11:40
      Ja niestety nie mam idealnej figury. Rok temu urodziłam dziecko (+30kg w 9.
      miesiącu - nie tyle z obrzarstwa, co z ciężko znoszonej ciąży - większość czasu
      przeleżane) i próbuję wrócić do swoich poprzednich rozmiarów. Mimo, że bardzo
      się staram.... słabo wychodzi :((( I nawiązując do tematu. Niestety czasem
      zdarza mi się mieć boczki i brzuch wystający, mimo że nie jest to efekt
      zamierzony. Wynika to po prostu z tego, że nie chcę kupować sobie teraz masy
      ciuchów w moim obecnym rozmiarze, bo mnie to zdemotywuje do dalszej walki. Raz
      na jakiś czas sobie coś kupię, a poza tym noszę ciuch sprzed ciąży, bo się w
      nie mieszczę, choć są zbyt obcisłe. I nie mam zamiaru tego zmienić (noszenia
      tych ubrań i nie kupowania nowych), bo uważam to za stan przejściowy i nie będę
      wyrzucać kasy w błoto tylko po to, żeby przez miesiąc coś ponosić. Strasznie mi
      przykro, że komuś na mój widok robi się niedobrze, ale ja nie patrzę na ludzi,
      którzy wg mnie źle wyglądają - tak się nie dowartościuję. Patrzę na tych,
      którzy wyglądają super, bo może od nich zaczerpnę jakąś inspirację. Mam prośbę
      do tych wszystkich Was, które tak krytykują. Pomyślcie też o tych, które
      wracają do figury a nie stać ich na ciągłe wydawanie pieniędzy.
      • kraxa niekoniecznie musisz chodzic z wywalonym kaldunem 07.07.05, 11:46
        Sa sposoby, zeby tego nie eksponowac, chociazby przedBuzona bluzka. albo jakis
        szal zamotany w pasie, troche w etnicznym stylu. Prosze mi nie mówic, ze to z
        braku kasy. Kiedys byly takie pojecia jak elegancja, dobry gust. Teraz liczy
        sie tylko ciuch, niezaleznie od tego jak sie prezentuje. To jest ten sam
        problem co z paniami w aksamitach od rana. Osoba z klasa nigdy sie tak nie
        ubierze, bo trzeba wiedziec co do czego pasuje. I nie chodzi o brak tolerancji,
        ale juz kompletne postawienie wszystkiego na glowie. RAZ JESZCZE POWIEM- NIE
        JESTEM SZCZUPLA. i prosze mi nie wmawiac, ze gdybym sie "wyluzowala" dobrze bym
        sie czula w spodniach odsBaniajacych "rowek"
        • Gość: za Re: niekoniecznie musisz chodzic z wywalonym kald IP: *.onhill.gda.pl 07.07.05, 11:53
          nie powiedziałam (bo domyślam się, że to do mnie), że chodze z wywalonym ??? -
          nie znam tego określenia, ale pewnie chodzi o brzuch. Czy uważasz, że chodzenie
          w długich T-shirtach, które z zasady pogrubiają jest lepsze? Ja przed ciążą
          miałam raczej same biodrówki i bluzki nie tyle odsłaniające brzuch, co
          dostosowane do długości spodni. Teraz takich bluzek nie noszę, mam kilka
          dłuższych, ale wybacz. Jedna bluzka kosztuje kilkadziesiąt złotych. Nie mam w
          zwyczaju nosić dwa dni tej samej rzeczy, więc potrzebuję co najmniej kilku. Te
          kilka mam i je wykorzystuję. A noszenie szala lub czegoś innego, co ma zasłonić
          mankament wg mnie odnosi owdwrotny od zamierzonego efekt, bo skupia uwagę
          właśnie na tej partii ciała, którą się chce zasłonić. A poza tym takie dodatki
          też kosztują. A jak się je nosi (to w nawiązaniu do klasy) też je trzeba
          odpowiednio dobrać, więc to też kosztuje.I od razu wyjaśniam, że mówiąc o
          widocznym brzuchu lub bokach nie miałam na myśli wcale pozostawiania ich bez
          ubrania. W ciuchach też widać, że są za duże.
          • Gość: Meganka Re: niekoniecznie musisz chodzic z wywalonym kald IP: *.crowley.pl 07.07.05, 11:57
            Bawi mnie niezmiernie ta dyskusja... najzabawieniejsze jest to, że osoby z
            sdełkiem w ogóle nie mają z tym problemu a ich sadełko jest problemem innych,
            m.in wypowiadających się tu krytycznie :-))))to naprawdę zabawne :-)))))
            • kraxa nastepna nie rozumiejaca 07.07.05, 12:00
              JA MAM SADLO!!! I WIDZE W TYM PROBLEM!!! DOTARLO???????
            • pincia666 Re: niekoniecznie musisz chodzic z wywalonym kald 07.07.05, 12:06
              Zgadzam sie z Toba Meganka :)
          • kraxa za wróc do pierwszego postu 07.07.05, 11:59
            Mówimy tu o brzuchach wylewajacych sie, czyli odslonietych. Ja tez nie mam
            szczuplej talii i staram sie cokolwiek z tym robic. Co do "przeczekiwania"
            nielubianej figury. No niestety planujac dziecko trzeba sie liczyc z takimi
            rzeczami jak nadprogramowe wydatki równiez. A i bywa tak, ze nie da rady wrócic
            do stanu "sprzed" i co wtedy??? #0 lat bedziesz z uporem maniaka nosic rzeczy
            kilka rozmiarów za male?
          • pincia666 krotkie bluzki 07.07.05, 12:05
            A poza tym-nie wiem czy zauwazylyscie-teraz w sklepach sa same krociutkie
            bluzki. Nie mozna znalezc zadnej dluzszej zeby mozna ja bylo dopasowac do spodni.
      • kawusia76 Re: Czy wylewające się boczki są teraz w modzie?? 07.07.05, 12:05
        jak mozna nie wrócic do figury po ciązy ,bo nie bardzo rozumiem? trochę silnej
        woli,dieta,ruch.ale jak sie stwierdzi ze sie nie da i pogodzi z tym...
        uwazam ze ,,boczków"eksponować nie nalezy,nalezy za to starać sie ich pozbyc
        ale dziewczyny którym te ,,boczki"wystają nie budzą we mnie jakiejś szczególnej
        odrazy,czasami tylko mogłyby sobie same pomóc kupując ciuchy rozmiar większe

kawusia ,mama Ludwisi
        • kraxa oj mozna nie wrócic 07.07.05, 12:07
          Moja matka z powodu zaburzen hormonalnych w ciazy ze mna przytyla z 48 kilo do
          88!!! I chociaz potem jezdzila na wczasy odchudzajace, itp. nigdy nie udalo jej
          sie wrócic do poprzednich ksztaltów ( nie mówi juz wagi). Jeli tobie sie udalo
          to sie ciesz, ale nie bierz tego za aksjomat.
          • kawusia76 Re: oj mozna nie wrócic 07.07.05, 12:09
            ja niestety jestem chudsza niz przed ciaża i wcale niejestem z tego powodu
            zadowolona:(
        • Gość: nosek Re: Czy wylewające się boczki są teraz w modzie?? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 07.07.05, 12:27
          Ale ja nadal nie rozumiem, dlaczego obfity biust i duża pupa maja być atutem a
          boczki nie, przecież to też nadmiar tłuszczu? :P
    • Gość: za Re: Czy wylewające się boczki są teraz w modzie?? IP: *.onhill.gda.pl 07.07.05, 12:11
      Nie, nie będę całe życie nosiła za małych rzeczy. Dwa miesiące temu nie byłam w
      staniewłożyć ciuchów sprzed ciąży nawet do połowy uda, teraz wchodzę i sie
      zapinam. Może to głupie (i jestem przekonana, że zaraz zostanę zasypana
      odpowiedziami mówiącymi o tym, że moje myślenie jest bez sensu. Szkoda), ale
      uważam, że wracam do figury tylko dlatego, że nie mam co na siebie włożyć. To
      mnie motywuje do walki z nadwagą. Mam całą sfę fajnuch ubrań, w których się
      swietnie czułam i perspektywa tego, że kiedyś znów będą na mnie leżały jak
      kiedyś dodaje mi siły. A poza tym te rzczy, które kupowałam po porodzie z
      reguły były dobre góra przez miesiąc. A za duże ubrania są równie złe, co za
      małe. Tak jak powiedziałam, nie widzę sensu w wydawaniu teraz dużej kasy na
      ubrania.
      • landrynka8 Re: Czy wylewające się boczki są teraz w modzie?? 07.07.05, 12:34
        Uda Ci sie napewno schudnąć całkowicie z nadwagi, grunt to chcieć.:))
        • Gość: za Re: Czy wylewające się boczki są teraz w modzie?? IP: *.onhill.gda.pl 07.07.05, 12:36
          :)))))
          • landrynka8 i to 07.07.05, 12:59
            może Ci sie przyda

kalorie.net/modules.php?name=Kalorietab
            • Gość: za Re: i to IP: *.onhill.gda.pl 07.07.05, 13:04
              dzięki bardzo, już sobie wpisuję w "ulubione":)
          • egoblonde Re: Czy wylewające się boczki są teraz w modzie?? 10.07.05, 09:05
            Hmm ja jednego nie rozumiem.Dlaczego to kobiety wciaz krytykują i obrazaja inne
            kobiety.napisze taka,ze faceci" z obrzydzeniem sie na takie "boczki"patrzą",a
            prawda jest taka,że najbardziej bezwzgledne są dziewczyny nie faceci.zamiast
            okazac troche tolerancji ,dystansu krytykują,obgadują...Nie kapuje.Ja przed
            schudnieciem miałam i boczki i uda ,ramiona-podobalam sie sobie,chodziłam jak
            chciałam.Dopiero teraz po zrzuceniu "kilku"kilo zastanawiam sie czy w tym czy w
            tamtym wygladam grubo;// Dziewczyny troche dystansu...
        • Gość: panamka Re: Czy wylewające się boczki są teraz w modzie?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.05, 23:30
          landryna jestes pusta patrzysz na wyglad wiec pewnie przebywasz w malo ciekawym
          towarzystwie ktore jakby cos to cie maja gdzies bo ci sie wyleje tluszczyk i
          bedziesz skreslona swiat jest rozny i kazdy ma prawo byc taki jakim chce byc
          wiec nie patrz a juz tym bardziej nie komentuj i krytykuj innych tylko skup sie
          na twoich cwiczeniach bo ci sie uda za grube zrobia i o Boze bedziesz gruba
          nara z takimi dziewuchami
      • bzzzk Re: Czy wylewające się boczki są teraz w modzie?? 07.07.05, 12:49
        ale mi nie chodziło o to, że trzeba jakieś
        "worki" nosić:) przecież ciuchy mogą być dopasowane, jak ktoś lubi, ale nie
        muszą być za ciasne:) a co do braku kasy, to ok. po ciąży figura się zmienia,
        nie każdą stać na kupienie nowych. ale wątpię zeby większość tych dziewczyn tak
        tyło nagle, to chyba są ciuszki z premedytacją kupione o rozmiar mniejsze:)
        mnie tam to nie przeszkadza, tylko zastanawiam sie po co tak (poza sytuacją
        kiedy ktoś nie ma kasy)
        pzdr.
        • Gość: może nie tyje Re: Czy wylewające się boczki są teraz w modzie?? IP: *.onhill.gda.pl 07.07.05, 12:55
          może nie tyje się nagle, ale tyje się inaczej. I jak już zejdzie słodki ciężar
          z brzucha, to ubrania ciążowe raczej nie nadają się do noszenia.
          • bzzzk Re: Czy wylewające się boczki są teraz w modzie?? 07.07.05, 22:10
            spoko, o kobitkach będących wcześniej w ciąży nie mówię. ale większość
            nastolatek nie zachodzi jednak w ciążę i to te miałam na myśli:) ale dobra, w
            końcu ja tak nie chodzę, a co robi reszta to ich problem, nie ma się co
            emocjonować:)
            pzdr.
    • ismeria Re: Czy wylewające się boczki są teraz w modzie?? 07.07.05, 13:06
      Uważam że tak. Ale co za duzo to niezdrowo. Należę do tych co nie są chude ale
      maja coś tam a boczkach. Sądze że te dziewczyny które mają sporo fałd nie
      powinny tego pokazywać.To bardzo nieestetyczne.Nie zawsze mozna robić to na co
      sie ma ochote. W tym przypadku pokazywać cos czym mozna sie pochwalić...
      • Gość: Meganka Re: Czy wylewające się boczki są teraz w modzie?? IP: *.crowley.pl 07.07.05, 13:18
        Hmm.. ale dlaczego to Ty masz decydować o tym, kto ma się w co ubierać? Jak ja
        widzę jakąś pulchną dziewczynkę wbitą w biodrówki, to moja myśl jest taka - "JA
        bym się tak nie ubrała..." a nie "ONA nie powinna się tak ubierać". I JA się
        tak nie ubieram. A co robi ONA to jej sprawa. Spróbuj tak do tego podejść :)
        • Gość: basiek Re: Czy wylewające się boczki są teraz w modzie?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.05, 18:15
          dokladnie tez tak mysle, ze Ja bym tak sie nie ubrala a nie za Ona.....!!!!!!
        • Gość: lolx Re: Czy wylewające się boczki są teraz w modzie?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.05, 22:27
          jesteście poku*w*one!! dla mnie baba z megalnym cellulitem i bokami wielkości wieżowców może wyjść na ulice NAGA!! jezu jeśli tak jej sie podoba to niech tak wyjdzie!! odrażające jest to co krytykujecie. jak ci sie coś nie podoba to sie nie patrz!!!!!!!!!!!!!!! i problem z głowy. chyba nie masz co z życiem zrobić że tylko wypatrujesz niedoskonałości figury u wszystkich. życze tolerancji
    • suzzzi bzzzk ma racje... 07.07.05, 13:31
      że to nie kwestia tuszy (jedne jesteśmy grubsze, inne chutsze, to normalne),
      tylko kupowania ubrań w zamałym rozmiarze!

Nie potrafimy się sama przed sobą przyznać, że spodnie w rozmiarze 36 będzą za
      małe. I za wszelka cenę staramy się w nie wbić.

To tak samo, jak nie potrafimy się przyznać same przed soba to prawdziwego
      rozmiaru biustu. Wygodniej jest twierdzić, że jeden z czołowych producentów
      staników nie zna się na ich rozmiarach
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=211&w=26048271&a=26117678
    • Gość: moon Re: Czy wylewające się boczki są teraz w modzie?? IP: *.dip.t-dialin.net 07.07.05, 14:15
      Ja nie rozumie tu kilku osöb.
      Co was obchodzä inne kobiety??? Spöjrzcie na siebie. Jesli sie sobie podobacie,
      to ok, ale jesli macie ze sobä jakis problem, i jakies kompleksy, to nie
      pröbujcie poprawiac sobie humoru w ten sposöb ze wypowiadacie sie zle i
      krytykujecie drugiego czlowieka za jego ubiör. Nie powinno was to za bardzo
      ochodzic. Mysle ze krytykujäce osoby sä bardzie zakompleksione niz te wlasnie
      co sie tak ubierajä.
      Dlatego Polska zawsze bedzie mi sie kojarzyc z krajem o niskiej toleranci.
      Gdzie prawie kazdy zazdrosci drugiej osobie ubran, dobrej pozycji zawodowej,
      udanej rodziny...itp.
      Moze to nie te osoby (co sie tak ubierajä) trzeba zmieniac i uswiadamiac im ze
      zle wyglädajä, tylko wasze podejscie do sprawy, najpierw nauczcie sie akcepowac
      siebie, a pözniej latwiej wam bedzie akceptowac drugä osobe.Zapewniam was ze
      wtedy bedziecie szczesliwsze.

Pozdrawiam
      • Gość: Airin Re: Czy wylewające się boczki są teraz w modzie?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.05, 14:20
        Tu nie chodzi o nasz kompleksy, ale o gust. Po prostu to wygląda nieestetycznie!
        • kraxa nie no co ty, moon 07.07.05, 14:31
          Moon uwaza, ze wie, co kogo uczyni szczesliwszym i jeszcze nas o tym zapewnia.
          Jak ja uwielbiam takie wiedzmy ple-ple, uprawiajace psychoanalize dla ubogich.
          Jak tu nam radza, a pewnie z wlasnymi matkami nie gadaja, albo kolezankom dupy
          obrabiaja. to nie jest watek o psychologii grubasów. ale o tym, ze wylewajace
          sie waly tluszczu sa oblesne. I dobrze, ze w Polsce w odróznieniu od tych "
          tolerancyjnych" Stanów gremialnie nie chodza po ulicach wieloryby w rozmiarach
          XS.
          • Gość: moon Re: nie no co ty, moon IP: *.dip.t-dialin.net 07.07.05, 15:09
            Wiesz, wydaje mi sie ze masz ze sobä jakis problem!
            To co i kogo uwielbiasz to jest Twoja sprawa! Nikt tu nie uprawia zadnej
            analizy, ale kazdy moze powiedziec co mysli na dany temat. Po to jest formu.
            Jak juz wspominalam jednym sie "boczki" podobajä a niektörym nie. I nic na to
            nie poradzisz, tak jak nie zmienisz ubioru osöb z boczkami. Z moich stosunköw
            rodzinnych nie musze ci sie spowiadac. Ale powiem ci ze zeje w zgodzie z sobä i
            nie mam zadnych kompleksöw, ani boczköw.
        • Gość: setorika Re: Czy wylewające się boczki są teraz w modzie?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.05, 14:37
          niestety, o nasze kompleksy, dlaczego na ulicach Nowego Jorku nikomu nie
          przeszkadza, kto jak sie ubiera?? Bo duże miasto? Nie bo większa tolerancja ze
          względu na różnorodność etniczną. My Polacy mamy kompleksy
          Ja też uważam że wystające znad biodrówek brzuchy, ramiona jak serdelki w
          topach na ramiączkach i widoczne rowki w olbrzymich zawieszeniach to szczyt
          złego smaku, sama niestety muszę ukrywać to i owo, ale STARAM się nie
          krytykować publicznie, bo sama bym sobie tego nie życzyła. Moja koleżanka z
          kolei przeżywa katusze jak mówią na nia badyl czy chudzielec, a ona mimo
          wysiłków nie może przytyć. Mówi, że boli ją to tak samo, jak krytyka
          moich "boczków". Aha, juz pisałam wyżej: nienawidzę biodrówek i nie odsłaniam
          brzucha, staram sie to zlikwidować D=G i ubiorem zamaskować.
    • Gość: moon Re: Czy wylewające się boczki są teraz w modzie?? IP: *.dip.t-dialin.net 07.07.05, 14:38
      Wiesz, jest duzo rzeczy do ktörych sie idzie przyczepic i ktöre wyglädajä
      nieestetychnie....
      Tyle ile jest ludzi tyle jest röznych gustöw, jednemu sie takie cos podoba
      drugiemu nie. Co do estetyki....wazniejsze jest za taka dziewczyna jest umyta,
      nie ma przetluszczonych wlosöw i podartych butöw, niz to ze ma jakies "boczki"
      tak wygläda i nam nic do tego. Nie mozemy takiej osobie zakazac ubierania sie w
      ten sposöb jak ona lubi sie ubierac.
      Za niedlugo bedzie nacisk spoleczny na to zeby ludzie z nieproporcjalnymi
      nosami, odstajäcymi nosami, za malymi piersiami, czy za krötkimi nogami, lataly
      po chirurgach i poprawialy swoje cialo bo nie mieszczä sie w schemat ktöry im
      spoleczenstwo nadaje.
    • Gość: moon Re: Czy wylewające się boczki są teraz w modzie?? IP: *.dip.t-dialin.net 07.07.05, 14:58
      Bo w krajach o wyzszej tolerancji, ludzie majä troche inne wartosci. Tych
      ludzie obchodzi "wlasny ogrödek" a nie säsiada. Tam zycie obraca sie woköl
      ciebie, twojej rodziny, i sukcesöw w pracy i innych dziedzinach. Ludzie nie
      majä czasu na zajmowac sie kogos wystajäcymi "boczkami".
      • kraxa nastepna cierpiaca na trudnosci 07.07.05, 15:00
        z wysBaniem swojej odpwoeidzi w jednym poscie. Tjaaa, w USA interesuja sie
        tylko wlasnym ogródkiem. to pewnie dlatego w niektórych stanach malzenski seks
        oralny jest karany:;-P
        • Gość: Nessie Re: nastepna cierpiaca na trudnosci IP: *.acn.waw.pl 07.07.05, 17:47
          Kraxa, ty też w kółko powtarzasz to samo już w ntej wypowiedzi. Może wystarczy?
    • Gość: mk Re: Czy wylewające się boczki są teraz w modzie?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.05, 15:01
      To sobie rzygaj... Kto Ci broni??
      ps. tylko zostań w swoim domu.. echh!
    • Gość: Tara Re: Czy wylewające się boczki są teraz w modzie?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.05, 17:50
      Jejku, ja was wszystkich tutaj nie rozumiem! Co kogo obchodzi czy ktoś ma
      wylewające się boczki, czy nie!? Przecież to nienormalne! Nie wszyscy są
      szczupli i idealni. Za to każdy ma prawo do ubierania się po swojemu. Czemu
      tylko ci idealni mogą nosić spodnie biodrówki i obcisłe bluzeczki? Innym też
      wolno. To co jednym się nie podoba, nie znaczy, że każdemu! Trochę tolerancji.
      A dbanie o siebie nie ogranicza się tylko do zlikwidowania tych "wylewających
      się boczków". Nie wszystkim jest łatwo schudnąć, bo np. są różne choroby
      uniemożliwiające ten cel. Teraz jest trudno dostać spodnie, które nie byłyby
      biodrówkami i tyle. Dziewczyny, które tak się ubierają po prostu nie wsydzą się
      siebie i swojego ciała, i bardzo dobrze!
    • Gość: E. Re: Czy wylewające się boczki są teraz w modzie?? IP: *.atman.pl / *.atman.pl 07.07.05, 18:11
      No tak, boczki można zatuszować odpowiednim strojem. Ale nie jest to
      obowiązkowe. Może one tego nie chcą? Może to w sobie lubią? Może mają większe
      problemy niż myślenie o tym, czy fałdka na ich biodrach aby nie urazi
      przypadkowego obserwatora? A że to godzi w poczucie estetyki co niektórych - to
      już trudno. Ulica nie jest waszą własnością i takie dyktowanie innym, jak mają
      wyglądać, żeby was przypadkiem nie urazić, jest po prostu śmieszne.
      • Gość: Nowy nick Agi :D Re: Czy wylewające się boczki są teraz w modzie?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.05, 20:01
        Nasza Aga jest bardzo zdesperowana !! Zmienila nawet nick podajacv sie za swoja
        sioster zeby przekonac wszystkich do swojej racji :D LOL
        • Gość: Lidka Re: Czy wylewające się boczki są teraz w modzie?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.05, 20:13
          Nie dędę Cię przekonywać, że naprawdę jestem jesteśmy siostrami i nie przekonam
          nikogo do tego, że wylewający się tłuszcz jest nieestetyczny tak samo jak mnie
          nikt nie przekona do tego, że to dobrze wygląda. Ale zapomniałam, że na tym
          forum często tak jest, że jak kilka osób coś krytykuje to uważa się, że to
          jedna i ta sama osoba. Może mamy dwa komputery sobie kupić i wtedy jak byśmy
          mogły się oddzielnie zalogować to nikt by nie mógł się czepiać
        • Gość: =>Ag@<= Re: Czy wylewające się boczki są teraz w modzie?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.05, 22:33
          ja tu nie zamierzam do niczego przekonywać.. jeśli ktoś nie widzi problemu to
          już nic na to nie poradzę.. Nie chodzi mi o to że dziewczyny mają te swoje
          faldki tylko o to że je tak światu pokazują. Nie można założyć bluzki która to
          zakryję?? przecież takie coś jest nieestetyczne.. no litości!! a pozatym nie
          jestem zdesperowana bo nie mam powodu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka