Dodaj do ulubionych

Bourjois - nowy tusz

IP: 212.244.186.* 21.09.01, 14:03
Czy ktoś miał juz okazję używać nowego tuszu tej firmy. Nie pamietam nazwy, ale
ma dwie końcówki. Najpierw białym tuszem wydłuża i pogrubia się rzęsy, a
następnie kolorowym je maluje. Ciekawi mnie, jaki jest efekt i czy warto takie
cudo kupić.
Obserwuj wątek
    • Gość: Bogini Re: Bourjois - nowy tusz IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 21.09.01, 14:28
      Musze powiedziec, ze dla mnie jest super! Pierwszy tusz ktory naprawde wydluza!
      Ogolnie rzecz biorac, dziala tak ze ta biala substancja osadza sie na rzesach,
      nadbudowujac na nich kolejne warstwy. Rzesy bardzo ladnie sie podkrecaja, choc
      trzeba zauwazyc, ze robia sie sztywne. Ogolnie, mozna osiagnac efekt sztucznych
      rzes, jesli sie chce. Wielka zaleta jego jest tez latwosc zmywania, jeszcze
      zaden tusz tak latwo nie zchodzil z moich oczu. Ale nie osypuje sie ani nie
      rozmazuje. Kosztuje sporo, ale w empikach jest teraz promocja i mozna go kupic
      za niecale 50 zl. Polecam! (;
      • Gość: figaro Re: Bourjois - nowy tusz IP: *.srkch.pik-net.pl 01.10.01, 15:53
        popieram stuprocentowo poprzedniczkę. To jest wreszcie dobry tusz w niższej
        klasie cenowej. Chwaliłam go na forum w sekretach kobiet. Z tą teatralnością to
        jednak przesada, choć nazywa się Coup de Theatre. Efekt malowania tym tuszem
        jest naturalny, nie skleja rzęs, szkoda tylko że nie ma ciemnobrązowego
        odcienia.
        • Gość: aneta Re: Bourjois - nowy tusz IP: 10.130.129.* / *.acn.pl 01.10.01, 17:49
          zgadzam sie z poprzedniczkami.to pirwszy tusz,ktorym umiem sie dobrze
          umalowac.pomysl z biala koncowka genialny,choc tak prosty.
          • Gość: Xena Re: Bourjois - nowy tusz IP: *.acn.waw.pl 02.10.01, 11:21
            Pod wpływem waszych entuzjastycznych opinii kupiłam ten tusz. Dzięki,
            dziewczyny, jest po prostu rewelacyjny. Dopiero teraz się przekonałam, jak
            fantastycznie może wyglądać oko, jeśli tylko użyć właściwego kosmetyku.
            A panie noszące soczewki kontaktowe informuję - można spokojnie używać, tusz
            nie podrażnia oczu.
            Pozdrawiam
            • Gość: Helene Re: Bourjois - nowy tusz IP: *.waw.cdp.pl 04.10.01, 10:04
              Takoz kupilam i po 10 minutach rzezbienia mialam rzesy jak firanki prosto z
              reklamy. Przy codziennym uzytkowaniu tez wypada swietnie.
              Dzieki dziewczyny
              • Gość: Kajtek Re: Bourjois - nowy tusz IP: 213.86.222.* 04.10.01, 11:15
                Uzywam go od kilku tygodni i jest ZARABISTY> Aczkolwiek nie ukrywam, aby ladnie
                wyszlo czas malowania wydluza sie dwukrotnie. Ale czego sie nie robi.....PA.
    • Gość: Vikcia Re: Bourjois - nowy tusz IP: *.pl 09.10.01, 17:12
      Ja też go kupiłam, ale chyba nie umiem się nim dobrze umalować- to białe coś
      nie chwyta się moich rzęs, efekt pogrubienia jest więc żaden, z wydłużeniem
      lepiej, ale wcale nie olśniewająco. W jakiejś gazecie wyczytałam, że najlepiej
      trzymać szczoteczkę "na sztorc"... Co Wy na to? Jak to robicie, że u Was to
      cudo działa???
      • Gość: Kajtek Re: Bourjois - nowy tusz IP: 212.134.55.* 10.10.01, 17:56
        Najlepiej trzymac faktycznie szczoteczke na sztorc i malowac sama koncowka
        tejze szczoteczki. Wtedy przykleja Ci sie najdluzsze wloski. Trzeba nad tym
        popracowac. A potem dokladnie nalezy malowac kolorem. Jezeli zrobisz to
        niedokladnie gdzie niegdzie beda Ci przeswitywac biale wloski. Powodzenia!
        • Gość: misia! Re: Bourjois - nowy tusz IP: *.pl 15.10.01, 00:39
          jutro wybiore sie chyab do sklepu :)))
          dawno nie slyszalam,zeby jaki kolwiek kosmetyk byl tak wychwalany!
          • Gość: żona? Re: Bourjois - nowy tusz IP: *.punkt.pl 18.10.01, 13:21
            ja też, tym bardziej że wlazłam w forum by zapytać o to cudo...pozdr
            • Gość: Julka Re: Bourjois - nowy tusz IP: 217.8.161.* 18.10.01, 16:10
              przymierzam się do kupna już od paru dni, czy ktoś widział taniej niż 60 zł i gdzie w wawie?
              • Gość: baska Re: Bourjois - nowy tusz IP: *.warszawa.adsl.tpnet.pl 19.10.01, 09:27
                Chyba sie skusze, bo tak zachwalacie. A czy ktos moze mi pomoc w kwestii
                eyelinera? Bo podobno wraca do lask. dzieki
                • Gość: Xena Re: Bourjois - nowy tusz - do Baski IP: *.acn.waw.pl 19.10.01, 12:05
                  Nie polecam Ci kupna eyelinerów w formie flamastra. Używałam takich z oferty
                  Avonu i IsaDory bodajże - i w obudwu przypadkach kolor był strasznie
                  rozwodniony, więc nici ze spektakularnego efektu pogłębienia spojrzenia.
                  Podejrzewam, że to nie jest kwestia firmy czy złej jakości, tylko tego, że przy
                  takiej formule tusz musi być bardzo rzadki - i to się niestety odbija na
                  intensywności koloru. Raczej sugeruję zakup eyelinera w malutkim flakoniku z
                  pędzelkiem. Aplikacja wymaga wprawdzie trochę wprawy i precyzji - ale przecież
                  praktyka czyni mistrzem. Obecnie używam eyelinera Ives Rocher z serii
                  Luminelle - i jestem bardzo zadowolona, ale wcześniej używałam super taniego
                  firmy Szafir (swego czasu kosztował kilka złotych) - i w moim przekonaniu
                  jakość jest porównywalna do Ives Rocher. Oba nie podrażniają oczu i można ich
                  używać przy soczewkach kontaktowych.
                  Pozdrawiam
      • Gość: Mlka Re: Bourjois - nowy tusz IP: 195.216.97.* 07.11.01, 17:32
        Mialam podobne problemy jak ty-tez nie moglam nalożyc bialej wartstwy! I bardzo
        to obnizalo moje zadowolenie z tego kosmetyku Az do czasu gdy przed malowaniem
        przetralam rzesy gabeczka z pudrem w kamieniu. Rzesy sa normalnie-REWELACYJNE!
        Niemniej jednak nadal nakladam bialy tusz koncówką szczoteczki i do tego na
        sztorc. Inaczej chyba sie nie da...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka