Dodaj do ulubionych

ZAUWAZYŁAM ZE grubsze dziewczyny są ładniejsze na

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.05, 12:58
twarzach...takie bardziej pełne i usmiechnięte ..naprawde lepiej byc grubszym
niz chudym bo chudzi ludzie są ponuzry na twarzy i starzej wygladają ...ja
marze o pełnej buzi a mam taką drobną teraz bo jak mialam kiedys pełną jak
bylam mlodsza to bylam sliczna a teraz gdzies ten urok prysł jak
schudlam...wszystkie chude osoby któe znam są brzydsze od tych któe są
grube ..naprawde dziewczyny pełna buzia to sliczna buzia ..musiscie przyznać
mi racje bo cos w tym jest i nawet sama renata dancewicz kiedys w wywiadzie
powiedziala to samo co ja .ona zawsze chciala byc gruba jak byla chuda i
nigdy nie nawidzila chudzielców:)pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • orientalna Re: ZAUWAZYŁAM ZE grubsze dziewczyny są ładniejsz 16.12.05, 13:04
      Zgadzam się całkowicie:)
      • Gość: gusia Re: ZAUWAZYŁAM ZE grubsze dziewczyny są ładniejsz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.12.05, 10:44
        grube dziewczyny sa gladsze na buziach bo sa poprostu napakowane tluszczem ,
        dlatego nie zobaczysz u nich pieknych rysow ale jakis nieokreslony plackowaty
        monolit....
    • Gość: Kamila -------------- IP: *.proxyplus.cz / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.05, 13:06
      Ja tylko czekam kiedy ci się znudzi pisanie tych prowokujących postów. Nie masz
      nic lepszego do roboty?
    • Gość: aneta Re: ZAUWAZYŁAM ZE grubsze dziewczyny są ładniejsz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.05, 13:11
      ty widać ze nalezysz do tej chudej i nieszczesliwej skoro krytykujesz ten post
      kobieto.
      przytyj a będziesz szczęsliwsza.
      • Gość: Kamila do 100 kg wystarczy, amando/aneto ;-) n/t IP: *.proxyplus.cz / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.05, 13:15
        • Gość: Werka Re: nie chce pucek!!! IP: *.pool82107.interbusiness.it 20.12.05, 11:14
          A ja jestem szczupla, ale mam pucowata twarz,ktora odbiera mi uroku ,a nie
          dodaje.Pelna twarz jest nijaka,bez wyrazu,wszystko sie zlewa ze soba,Fuj.Mi sie
          podobaja kosciste i tyle.
      • Gość: mi Re: ZAUWAZYŁAM ZE grubsze dziewczyny są ładniejsz IP: *.teonet / *.internetdsl.tpnet.pl 16.12.05, 13:19
        To czy ładniejsze czy brzydsze to kwestia gustu. Ale jedno jest pewne - otyłość
        nie służy zdrowiu.
      • carmelaxxx Re: ZAUWAZYŁAM ZE grubsze dziewczyny są ładniejsz 16.12.05, 17:35
        hehe a zcemu chuda ma byc nieszczesliwa? jestem szczupla i szczesliwa
        • Gość: Kaska*xxx Re: ZAUWAZYŁAM ZE grubsze dziewczyny są ładniejsz IP: 195.116.1.* 17.12.05, 18:01
          Ja mam 170cm waze 76kg. Ciagle sie smieje i to ze ludzie grubsi sa weselsi to
          sprawdzone jest przez naukowcow... chociaz... nie powiem mogla bym schudnac pare
          kg. lecz nie za duzo,bo wielu ludzi mowi mi ze nie pasowala by mi chudzizna...
          Pozdrawiam wszystkich grubaskow
    • Gość: aga Re: ZAUWAZYŁAM ZE grubsze dziewczyny są ładniejsz IP: *.zin.lublin.pl 16.12.05, 13:15
      Zgadzam sie z toba!Buzia grubsza, okreglejsza jest bardziej dziecieca i to ma
      swoj niepowtazralny urok!O wiele lepiej jest byc troszke przy kosci z ladna
      buzia niz chuda "laska" z zapadnietym i nieprzyjaznym i koscistym ryjkiem, takie
      jest nie tylko moje zdnaie...
    • Gość: sola Re: ZAUWAZYŁAM ZE grubsze dziewczyny są ładniejsz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.05, 13:38
      Grube jest piękne, ale nie dla każdego, a ja jestem szczupła a nie chuda, i
      dobrze mi z tym.
      • Gość: lee Re: ZAUWAZYŁAM ZE grubsze dziewczyny są ładniejsz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.05, 13:43
        To zależy czy mówimy o osobię krągłej( w stylu MM czy J.Lo) czy też zwyczajnie
        grubej, bo to zasadnicza różnica. Wybaczcie, ale grubaski takie ważące o dużo za
        dużo nie wyglądają dobrze, nie są zdrowe a ich gładkie buźki to małe pocieszenie.
        • Gość: Mania Re: ZAUWAZYŁAM ZE grubsze dziewczyny są ładniejsz IP: *.class147.petrotel.pl 19.12.05, 20:15
          A ile znasz chorych grubasek? Mam dużą nadwagę odkąd tylko pamiętam i prawie 50
          lat. W porównaniu z większością moich koleżanek jestem okazem zdrowia: nie mam
          kłopotów z sercem ani ciśnieniem, jestem dośc sprawna, bez zadyszki wchodzę na
          swoje 4 piętro, latem łażę z mężem i dziećmi po górach, nie narzekam na bóle
          kręgosłupa, nie mam cukrzycy. A tłuszczyk pod skórą twarzy wygładza zmarszczki,
          tak że wyglądam młodziej niż niejedna szczuplutka rówieśnica. Nie powielajcie
          bzdurnych stereotypów, że osoby , które ważą parę kilo więcej niż wskazują
          tabele, są gorsze od innych.
      • Gość: anka Re: ZAUWAZYŁAM ZE grubsze dziewczyny są ładniejsz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.12.05, 13:45
        Czytałam że osoby bardziej przy kości są pogodniejsze bo hormony u nich lepiej
        pracują i wytwarza się więcej "hormonu szczęścia". I dlatego mają mniej
        problemów z cerą.
        • Gość: amanda Re: ZAUWAZYŁAM ZE grubsze dziewczyny są ładniejsz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.05, 15:34
          kochane zle mnie zrozumialyscie ..nie chodzilo mi o dziewczyny otyłe i
          strasznie grube ledwo toczace swe cielska ale o takie które są tęzsze a nie
          jakies tam modelki..chodzilo mi onormalne dzieczyny któe są grubsze i
          zazdroszcza czesto tym laskom figury....
          • Gość: r Re: ZAUWAZYŁAM ZE grubsze dziewczyny są ładniejsz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.12.05, 15:49
            w 100% sie zgadzam. Kiedy widze na ulicy chuda, strzelista dziewczyne, to ok -
            moze nawet figura niezla (tylko facetom wcale sie takie nie podobaja jak
            zauwazylam, no chyba ze sa gejami - serio, fakty z autopsji) ale twarz
            okropna... smutnie opadniete policzki, wyostrzone rysy twarzy, bruzdy od nosa
            do ust...Zal patrzec. I po co tyle wyrzeczen dla takiego efektu?
            Ja tez, jak autorka postu, lubie kobieca twarz pelniejsza (nie nalana!---to
            roznica), z pelnymi ustami, policzkami i obfitszym biustem.
            Faceci - co znamienne - niecierpia małych tyłków!!!
            • mati29 Re: ZAUWAZYŁAM ZE grubsze dziewczyny są ładniejsz 16.12.05, 15:52
              niecierpimy!!!

ale tez niecierpimy rozlewajacego sie biustu !
              • Gość: mimi Re: ZAUWAZYŁAM ZE grubsze dziewczyny są ładniejsz IP: *.teonet / *.internetdsl.tpnet.pl 16.12.05, 16:01
                Dziewczyny nie generalizujcie. Jedni wolą grubsze, inni szczuplejsze. Moj facet
                lubi szczuple,zgrabne dziewczyny. Ja akurat mam taką urodę,ze jestem szczupła.
                Nie mam zapadlych policzkow, ani posępnego wyrazu twarzy. Lubię się smiac i
                jestem wesola. Nie odchudzam się. Po prostu zdrowo się odżywiam i lubię ruch.
                • mati29 Re: ZAUWAZYŁAM ZE grubsze dziewczyny są ładniejsz 16.12.05, 16:02
                  ta pani ma racje!
                • totalna_apokalipsa Re: ZAUWAZYŁAM ZE grubsze dziewczyny są ładniejsz 16.12.05, 17:18
                  To jest spora róznica, być z natury chudą osobą, a odchudzić się np z 60 kg do
                  45 kg...To wisdać na twarzy jak cholera. Kiedś schudlam sobie włąsnie z 55 do 45
                  ot tak...Reakcje znajomków na mój widok brzmiały następująco:
                  - ojej, jesteś chora
                  -oj, zmęczona chyba jesteś

A to po prostu chodzi o to, że takie krętyńska odchudzanie wyostrza
                  niemiłosiernie rysy twarzy i człowiek autentycznie brzydnie.
                  • Gość: vlana Re: ZAUWAZYŁAM ZE grubsze dziewczyny są ładniejsz IP: *.rev.stofanet.dk 17.12.05, 02:51
                    Bridget Jones deja vu :)
              • Gość: r 1 Re: grubsze dziewczyny są ładniejsz IP: *.hakers.pl / *.dsl.swic.bdi.inetia.pl 06.06.06, 11:31
                A gdzie widziałeś(aś) twarz z biustem? :)))
          • setorika Re: ZAUWAZYŁAM ZE grubsze dziewczyny są ładniejsz 16.12.05, 16:25
            może dlatego, że jedzą częściej czekoladę, która uwalnia endorfiny??
            ;)))
            • khaki3 Re: ZAUWAZYŁAM ZE grubsze dziewczyny są ładniejsz 16.12.05, 16:32
              W zyciu nie slyszalam,zeby otylosc powodowala wieksza ilosc produkcji
              endorfiny!!!!Glupota jakich nie malo.A co do dziewczyn o pelniejszej buzi hmmm
              jednen woli o buzi jak sloneczko inny woli ciut chudsza.Ile ludzi tyle
              gustow.Ja osobiscie wole dziewczyne usmiechnieta a nie chudsza czy
              grubsza.Nawet chudzielec moze ladnie wygladac jesli sie usmiecha.I nie wazne
              ile kto wazy tylko czy ta osoba sie usmiecha.
              • mati29 Re: ZAUWAZYŁAM ZE grubsze dziewczyny są ładniejsz 16.12.05, 16:33
                i jakie ma bimbaly
              • setorika Re: ZAUWAZYŁAM ZE grubsze dziewczyny są ładniejsz 16.12.05, 20:57
                czekolada a nie otyłość!!! czytaj ze zrozumieniem!!!!
              • Gość: marta Re: ZAUWAZYŁAM ZE grubsze dziewczyny są ładniejsz IP: *.lubin.dialog.net.pl 17.12.05, 10:34
                jaka Ty jestes popieprzona!!! czytaj o co chodzi a nie komentujesz od razu!!!
                przeciez wyraznie bylo napisane ze nie chodzi o grube tylko o dziewczyny przy
                kosci!!! i kazda osoba ktora zna sie na hormonach powie Ci ze osoby przy kosci
                maja wiecej endorfiny(hormon szczescia) boszyyyy
                • setorika Re: ZAUWAZYŁAM ZE grubsze dziewczyny są ładniejsz 17.12.05, 23:58
                  to do mnie, czy do khaki??? Bo po 5 kieliszkach białego półwytrawnego nie
                  działam jak należy :)))))
    • 18_lipcowa Re: ZAUWAZYŁAM ZE grubsze dziewczyny są ładniejsz 16.12.05, 16:53
      Moze zamiast sobie cos wmawiać po prostu schudnij.
    • lyv Re: ZAUWAZYŁAM ZE grubsze dziewczyny są ładniejsz 16.12.05, 17:01
      Smieszne jest to,co niektóre piszecie- ze zmarszczki,zapadnięa twarz (itd )w
      imię szczupłej figury. Sorry ale nie wszystkie chudzielce są chude kosztem
      wyrzeczeń . Niektóre szczupłośc zawdzięczają genom ,bądz dobrej przemianie
      materii. Ja do nich się zalczam i niniejszym pozwalam się nie zgodzić- jestem
      chuda, mam 27 lat i zadnych zmarszczek oraz "chudego pyska". I chyba żle
      przeczytałam =Dancewicz nienawidzi chudzielców? A co jej zrobili ?
      W takim razie kazda chuda powinna deklarować ,ze nienawidzi grubasów ..
      Załosne. A jeszcze bardziej żałosne jest to zapewnianie się nawzajem,ze jednak
      grubsze jest piękniejsze.
      • lyv Re: ZAUWAZYŁAM ZE grubsze dziewczyny są ładniejsz 16.12.05, 17:03
        Dobrze napisała Lipcowa - zamiast sobie coś wmawiać -po prostu schudnij!!!
        • 18_lipcowa Re: ZAUWAZYŁAM ZE grubsze dziewczyny są ładniejsz 16.12.05, 17:56
          Dokladnie.
          Jasne, fajnie sie sie pocieszyć raz na jakiś czas ale na boga, co za brednie o
          atrakcyjnosci grubych dziewczyn i przewadze nad szczuplymi????
          • Gość: marta Re: ZAUWAZYŁAM ZE grubsze dziewczyny są ładniejsz IP: *.lubin.dialog.net.pl 17.12.05, 10:39
            a co nie jest tak ?? naleze do szczuplych dziewczyn, i rowniez zawdzieczam to
            genom... moj facet mnie kocha i jestesmy ze soba o 12 lat, ale widze jego mine
            kiedy siadam mu na kolanach.. mowi tylko ze mam koscisty tylek i ze nie ma za
            co zlapac ... a to ze dziewczyny daza do swietnej figury to jest efekt tego ze
            wszyscy wierzymy w stereotypy !!!! i tyle a ich sie trzeba wyrzekac!!! albo
            cpajcie jak kate moss to tez bedziecie mialy taka figure..
            • Gość: nn Re: ZAUWAZYŁAM ZE grubsze dziewczyny są ładniejsz IP: 80.51.90.* 20.12.05, 13:00
              widocznie masz maly tylek bez wyrobionych miesni posladkowych. na to pomagaja
              cwiczenia na posladki a nie obzeranie sie i obrastanie w tluszcz
              • mrs.doubtfire Re: ZAUWAZYŁAM ZE grubsze dziewczyny są ładniejsz 22.12.05, 16:19
                A czy ja napisalam, ze sie obzeram, tylek mam plaski a nie maly, bo taka mam
                budowe kosca, nigdy nie bede miec wypuklego jak latynoski, a cwiczyc to cwicze,
                kurde zaraz tyle jadu.
      • mrs.doubtfire Re: ZAUWAZYŁAM ZE grubsze dziewczyny są ładniejsz 16.12.05, 19:41
        Nie zawsze trzeba byc grubszym by miec pucata twarz, ja jestem chuda, a twarz
        mam okragla, raz w szpitalu lezalam przykryta, po samej twarzy wydaje sie ze
        jestem grubsza, gdy lekarka mnie zaczela badac zdzwila sie ze jestem taka chuda
        i powiedziala masz szczescie, ze masz takie okragle policzki wolniej bedzie na
        twarzy widac jak sie starzejesz, przestalam sie wtedy przejmowac, ze jestem
        pucata, dziwne tez ze pomimo chudosci nosze miseczki D, niestety tylek mam
        plaski, zawsze sa plusy i minusy kazdej sylwetki. Jak ktos jada syfy to pomimo
        okraglej twarzy i tak sie zestarzeje szybciej, licza sie tez geny..
    • morelka4 Re: ZAUWAZYŁAM ZE grubsze dziewczyny są ładniejsz 16.12.05, 17:15
      Widze ze powstal tu Klub Wzajemnej Adoracji Grubasow...:D Czego to ludzie nie
      wymysla, zeby sie dowartosciowac...
      • totalna_apokalipsa Re: ZAUWAZYŁAM ZE grubsze dziewczyny są ładniejsz 16.12.05, 17:22
        Ale to wcale nie jest dowartosciowywanie...Osoba z lekką chocby nadwaga ma
        więcej tkani tłuszczowej na twarzy , przez co zmarszki zreczywiście tworzą sie o
        jakies 10 lat póżniej...Skóra jest napięta po prostu, a jako ktoś wazacy 50 kg
        nie moge chyba zostać nazwana grubasem?
        Radze sie przyjrzeć twarzom tancerek około 40-stki , to jest wynik diety własnie...
        • Gość: ht Re: ZAUWAZYŁAM ZE grubsze dziewczyny są ładniejsz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.12.05, 17:26
          widzac mnie takze nie nazwałabys mnie grubasem, przeciwnie - jeszcze do
          niedawna mialam coś ponad 40 kg i nie było mi z tym ,,oświęcimskim'' wygladem
          do twarzy. Zeby dorobic sobie pare kilo niezle sie musialam naobzerac, uwierz
          mi. Teraz pilnuje, zeby nie spasc z tych 50kg,a w lustrze widze pelniejsza,
          przez co mlodziej wygladajaca twarz (racja-wypelniaja sie wglebienia np. nosowo-
          ustne czego nieznosze), pelniejszy biust i tyłek. I tylko tyle. Ideal to
          Laetitia Casta pod tym wzgledem - ani za malo ani za duzo.
        • morelka4 Re: ZAUWAZYŁAM ZE grubsze dziewczyny są ładniejsz 16.12.05, 17:29
          Jak juz ktos wczesniej napisal, to ze ktos jest szczuply nie oznacza ze
          wiecznie sie odchudza. Poza tym u kazdego inaczej rozklada sie tkanka
          tluszczowa. Znam osoby bardzo szczuple, ktore maja nieco pulchna twarz. U
          grubszych osob nie podoba mi sie brak zarysowanych kosci policzkowych, no i to
          ze zwykle wygladaja na starsze niz sa w rzeczywistosci. Nie ma co sie
          oszukiwac, ale kilogramy dodaja lat. Pracuje z dziewczyna, ktora jest 2 lata
          starsza ode mnie, a wyglada jakby byla starsza o 10 lat...Nalezy do tych
          grubszych ofokrz.

A co do tancerek...nie sadzisz, ze jest to efekt nakladania tony roznych
          kosmetykow kolorowych (bardzo trwalych z reszta) i spedzania masy czasu na
          solarium?
          • Gość: r Re: ZAUWAZYŁAM ZE grubsze dziewczyny są ładniejsz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.12.05, 17:53
            przed laty nie bylo dostepu do solarium, a one zawsze mialy w pewnym okresie
            zycia zasuszone twarze.
            Poza tym ja optuje przy sylwetce Laetitii Casty, a nie Joanny Bartel!
            I dalej uwazam, ze dziewczyna jest ladniejsza z lekka nadwaga niz niedowaga.
            • morelka4 Re: ZAUWAZYŁAM ZE grubsze dziewczyny są ładniejsz 16.12.05, 20:44
              To miej nadwage, nikt nie broni;P Ja osobiscie brzydze sie takimi pasztetami,
              no ale to kwestia gustu
            • morelka4 i jeszcze jedno 16.12.05, 20:47
              solarium moze i nie bylo, ale kosmetyki tak i tych estradowe kobitki nigdy
              sobie nie zalowaly
              • Gość: Klara Re: i jeszcze jedno IP: *.4web.pl 17.12.05, 11:21
                Boże, to nie kosmetyki, to charakterystyczne rysy zasuszonego sepa u kazdej
                tancerki po40-stce...Żadna inne kobieta, typu aktorka teatralne , która nie
                stosuje diety, nie ma takiej twarzy pod 40-stkę, choć tez sie malują mocno do
                teatru. To jest wina diety, tak sama jak winą treningu, jest to ze tancerki mają
                problemy ze stawami , a konkretniej z kolanami i biodrami, a większość ma trez
                osteoporozę, bo białko bez tłuszczu się kiepsko wchłania.
                • morelka4 Re: i jeszcze jedno 17.12.05, 17:41
                  Twierdzisz ze wszystkie tancerki sie odchudzaja i z tego powodu wszystkie maja
                  wysuszona skore? Gorszej bzdury nie czytalam:P
                  • Gość: Klara Re: i jeszcze jedno IP: *.4web.pl 17.12.05, 22:15
                    Zatem warto było przeczytać.

Wszystkie tancerki baletowe są na diecie i wszystkie mają w związku z tym
                    niedobory białkowe i tłuszczowe, przez co skóra traci na potege kolagen, a
                    kolagen jest odpowiedzialny za jędrnośc skóry, zatem przede wszystkim za
                    pózniejsze tworzenie sie zmarszczek..Traci się go wraz z wiekiem , ale
                    permanentną niskoenergetyczną dietą dowala sie trzykrotnie szybszą utratę
                    kolagenu, niż ta spowodowana wiekiem. Widzialaś anorektyczkę? Jaka ma skórę?
                    Taką jak 70 letnia kobieta.
                    • morelka4 Re: i jeszcze jedno 18.12.05, 12:17
                      Sorry, ale ile jest tych baletnic? Wg ciebie kazda szczupla laska jest
                      baletnica i musi sie glodzic? Wyobraz sobie ze wiele dziewczyn nawet niczego
                      nie musi sobie odmawiac, a i tak sa super szczuple.
                      • Gość: Klara Re: i jeszcze jedno IP: *.4web.pl 18.12.05, 13:56
                        Sugeruję powrocić do tekstów maturalnych i przećwiczyć fragmenty na tesksty
                        zródłowe czytane ze zzrozumieniem. Ja piszę o kobietach, które permanentnie się
                        odchudzają przez całe zycie, a nie o kobietach z natury szybkim metabolizmem,
                        które spalaja błyskawicznie i sa szczupłe z natury. Wystarczyło przeczytać te
                        kilka postów, zanim zacznei sie udowadniac, ze jest inaczej, czyli pisac nie na
                        temat.
                        • morelka4 Re: i jeszcze jedno 18.12.05, 14:17
                          No wlasnie, wystarczylo przeczytac te kilka postow, zwlaszcza pierwszy, zeby
                          sie zorientowac, ze watek traktuje o dziewczynach chudych, a nie tylko takich
                          ktore sie odchudzaja. I daruj sobie te glupie teksty o braku zrozumienia tekstu
                          pisanego, bo jest to juz nudne. Mam wrazenie, ze jest to juz plaga na tym
                          forum. Naucz sie moze precyzyjnie wyrazac swoje mysli, bo ja wrozka nie jestem
                          zeby sie domyslic ze chodzi ci konkretnie o baletnice
                          • totalna_apokalipsa Re: i jeszcze jedno 18.12.05, 15:22
                            Zwlaszcza, ż e jej pierwszy post, z którym wciąz polemizujesz, brzmiał tak:

>Boże, to nie kosmetyki, to charakterystyczne rysy zasuszonego sepa u kazdej
                            >tancerki po40-stce...Żadna inne kobieta, typu aktorka teatralne , która nie
                            >stosuje diety, nie ma takiej twarzy pod 40-stkę, choć tez sie malują mocno do
                            >teatru. To jest wina diety, tak sama jak winą treningu, jest to ze tancerki mają
                            >zę, bo białko bez tłuszczu się kiepsko wchłania.

Tutaj naprawde trzeba wrożki, żeby wpaść na to, ż e chodzi o baletnice - już
                            jasniej tego napisać nie mozna, ale przecież nie ma sensu przyznac się do winy,
                            trzeba rnąć w zaparte - bo to ja mam rację , nie>?
                            • morelka4 mylisz sie 18.12.05, 15:29
                              Pierwszy post z ktorym polemizuje brzmial tak:
                              "Ale to wcale nie jest dowartosciowywanie...Osoba z lekką chocby nadwaga ma
                              więcej tkani tłuszczowej na twarzy , przez co zmarszki zreczywiście tworzą sie o
                              jakies 10 lat póżniej...Skóra jest napięta po prostu, a jako ktoś wazacy 50 kg
                              nie moge chyba zostać nazwana grubasem?
                              Radze sie przyjrzeć twarzom tancerek około 40-stki , to jest wynik diety
                              własnie..."

I na przyszlosc, zanim palniesz kolejna bzdure sprawdz dokladnie:)
                            • agis82 Re: i jeszcze jedno 18.12.05, 15:47
                              Jak dla mnie tez nie jest jasne ze chodzi o baletnice:) Gdzie ty to
                              wyczytalas?:)
                              • totalna_apokalipsa Re: i jeszcze jedno 18.12.05, 16:15
                                tutaj:
                                >Radze sie przyjrzeć twarzom tancerek około 40-stki , to jest wynik diety własnie...

Cały czas w tym segmencie tematu rozmowa dotyczy kobiet, które tzrymają
                                rygorystyczną dietę, bo sa tancerkami. Nie widzisz, bo nie chcesz zobaczyć i
                                wszystko. Post wymieniony przez kolezankę u góry to wszystko ten sam temat.
                                Natomiast panie szanowne ropoczną teraz magiel pt. te fregmenty wcale nie
                                dotyczą tancerek, choć w kazdym jest słowo tancerka...Odpuście sobie
                                • morelka4 Re: i jeszcze jedno 18.12.05, 16:30
                                  Jaja sobie robisz, prawda?:) Cofnij sie i przeczytaj jeszcze raz pytanie, bo
                                  chyba nie dotarlo do twojej malej glowki, ze chodzi o wskazanie gdzie jest mowa
                                  o BALETNICACH. Pisalas poczatkowo o tancerkach, a nie kazda tancerka jest
                                  baletnica, wiec nie musze sie domyslac ze chodzi ci wlasnie o baletnice!! Tak
                                  samo nie kazda tancerka jest na scislej diecie i pewnie dlatego niektore
                                  wygladaja jak tanczace kotlety, ale to juz inny temat... "ale przecież nie ma
                                  sensu przyznac się do winy, trzeba rnąć w zaparte - bo to ja mam rację ,
                                  nie>?" :P
                                  • totalna_apokalipsa Re: i jeszcze jedno 19.12.05, 14:31
                                    Wiesz co.Niech zgadnę. Masz 17 lat? To widać i słychać. Baw się dobrze dalej.
                                    • morelka4 Re: i jeszcze jedno 19.12.05, 20:33
                                      No tak...jak brakuje argumentow i nie ma sie nic sensownego do powiedzenia, to
                                      najlatwiej wykorzystac tanie chwyty...Ale to takie zalosne

A co do mojego wieku, podobnie jak w przypadku tego watku, grubo sie mylisz:P
        • 18_lipcowa Re: ZAUWAZYŁAM ZE grubsze dziewczyny są ładniejsz 16.12.05, 17:57
          totalna_apokalipsa napisała:

> Ale to wcale nie jest dowartosciowywanie...Osoba z lekką chocby nadwaga ma
          > więcej tkani tłuszczowej na twarzy , przez co zmarszki zreczywiście tworzą
          sie
          > o
          > jakies 10 lat póżniej...Skóra jest napięta po prostu, a jako ktoś wazacy 50 kg
          > nie moge chyba zostać nazwana grubasem?
          > Radze sie przyjrzeć twarzom tancerek około 40-stki , to jest wynik diety
          własni
          > e...

I co z tego?
          Wolę mieć kilka zmarszczek więcej niz kilka kilo więcej.
          TO nadwaga dodaje lat i postarza a nie zmarszczki.
          • Gość: r Re: ZAUWAZYŁAM ZE grubsze dziewczyny są ładniejsz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.12.05, 18:01
            Zadna z tych najb. seksownych aktorek (MM, BB, Jolie, Zeta-Jones, Pam) nigdy
            nie byla straszydlem-chudzielcem w typie Kate Moss czy ktorejs z tych
            blizniaczek Olsen (po prostu zal patrzec) - mozna o nich mowic co sie chce,
            wybrzydzac itd ale to one swego czasu sprawowaly nad facetami ,,rząd dusz'',
            wiec lepiej sie pogodzic z faktem, ze dla wiekszosci facetow kanal ,,Fashion
            TV'' to parada człekokształtnych androidów.
            • 18_lipcowa Re: ZAUWAZYŁAM ZE grubsze dziewczyny są ładniejsz 16.12.05, 18:04
              Ale nie była tez gruba!!!!!!!!!
              Ludzie litości!
              Płaski brzuch, normalne ramiona, normalna twarz bez 10 podbródków, normalne nie
              zatłuszczone nogi to jest normalny wygląd. A osoba gruba tak nie wygląda!!!
              • Gość: r Re: ZAUWAZYŁAM ZE grubsze dziewczyny są ładniejsz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.12.05, 18:08
                18_lipcowa napisała:

> Ale nie była tez gruba!!!!!!!!!
                > Ludzie litości!
                > Płaski brzuch, normalne ramiona, normalna twarz bez 10 podbródków, normalne
                nie
                >
                > zatłuszczone nogi to jest normalny wygląd. A osoba gruba tak nie wygląda!!!
                >
                No to pisalam wczesniej, ze optimum to Casta... Grubosc w stylu Danuty Rinn
                tez nie jest moim idealem. Pisalam o roznicy miedzy dziewczyna z drobna nadwaga
                od tej z niedowaga, a nie o 90 kg kaszalotach, za przeproszeniem
                • 18_lipcowa Re: ZAUWAZYŁAM ZE grubsze dziewczyny są ładniejsz 16.12.05, 18:20

> No to pisalam wczesniej, ze optimum to Casta... Grubosc w stylu Danuty Rinn
                  > tez nie jest moim idealem. Pisalam o roznicy miedzy dziewczyna z drobna
                  nadwaga
                  >
                  > od tej z niedowaga, a nie o 90 kg kaszalotach, za przeproszeniem

Ale Casta jest NORMALNA, wręcz szczupła.
                  • totalna_apokalipsa Re: ZAUWAZYŁAM ZE grubsze dziewczyny są ładniejsz 16.12.05, 18:47
                    Ja wole miec kilka kilo nadwagi niż kilka zmarszek więcej, bo to z latami bedzie
                    sie pogłębiało ...i nie wiem,jakim cudem to kilka kilo więcej ma oznaczać 10
                    podbródków i typ Danuty Rinn? jakbym sie sobie podobała przy tych 45 kg, to by
                    tak zostało, ale jakoś mi się nie podobało, więc nie nalezy wmawiać komuś na
                    siłę, ze im bedzie chudszy tym będzie ładniejszy...
            • fufu-dilla Re: ZAUWAZYŁAM ZE grubsze dziewczyny są ładniejsz 16.12.05, 18:05
              Za to ja zauwazylam, ze geje przepadaja za chudzielcami! Zreszta wystarczy
              popatrzec na modelki, a przeciez kreatorzy to w wiekszosci homoseksualisci, z
              tym sie chyba zgodzicie. Z zadrosci o kobiece ksztalty produkuja medialne
              strzygi.
              Ja mam 168cm wzrostu i waze 54kg i nie mam nic przeciwko dodatkowym 2 czy
              3!! :)) Tylko jeść nie lubie...:((
              • 18_lipcowa Re: ZAUWAZYŁAM ZE grubsze dziewczyny są ładniejsz 16.12.05, 18:21
                A ja zauważylam ze facetom podobają się szczuple i proporcjonalne kobiety.
                A jak juz wybierac miedzy chudą a grubą to niestety ale więcej par widzialam
                gdzie dziewczyna była chuda niz gruba.
    • kasiulek_mysiulek Re: ZAUWAZYŁAM ZE grubsze dziewczyny są ładniejsz 16.12.05, 18:16
      Wiesz co ja zawsze ważyłam przy wzroście 176 66-67 kg. A odkąd utyłami ważę 83,
      wszyscy chwalą, że pięknie wyglądam na buzi...jak porównuje zdjęcia to
      faktycznie teraz jest ładniejsza ta buzia. Noi mój facet jest zachwycony moją
      pupą:)Ale niestety jest i brzuszek do zrzucenia...
    • Gość: ada Re: ZAUWAZYŁAM ZE grubsze dziewczyny są ładniejsz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.05, 18:17
      oczywiscie wszystkie panny ktore poprą cie w tym zalosnym wywodzie to pewnie
      jakies podtuczone, zapuszczone pasztety. inaczej byc nie moze. ja bym radzila
      wam wziac sie za siebie i zrzucic troche ochydnego cielska, a nie rozplywac sie
      w zachwytach nad swoimi okraglymi policzkami. grube jest oblesne
      • Gość: d Re: ZAUWAZYŁAM ZE grubsze dziewczyny są ładniejsz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.12.05, 18:20
        Gość portalu: ada napisał(a):

> oczywiscie wszystkie panny ktore poprą cie w tym zalosnym wywodzie to pewnie
        > jakies podtuczone, zapuszczone pasztety. inaczej byc nie moze. ja bym radzila
        > wam wziac sie za siebie i zrzucic troche ochydnego cielska, a nie rozplywac
        sie
        >
        > w zachwytach nad swoimi okraglymi policzkami. grube jest oblesne

Rozumiem, ze ty sama jestes chuda... Skad wiec tyle w tobie złości i jadu do
        kogoś kto ma wicej - jak piszesz - ohydnego cielska? Nie do twarzy takim super-
        szprychom w takiej złości, doprawdy....
      • 18_lipcowa Re: ZAUWAZYŁAM ZE grubsze dziewczyny są ładniejsz 16.12.05, 18:22
        I ja się zgodzę. Nie ma nic ładnego w wielkim brzuchu czy ogromnych policzkach.
        • Gość: ada Re: ZAUWAZYŁAM ZE grubsze dziewczyny są ładniejsz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.05, 18:31
          no pewnie! kazda fajna i zadbana dziewczyna sie ze mna zgodzi. szczupla
          sylwetka jest u kobiety symbolem atrakcyjnosci i wszyscy to wiedza! dziwi mnie
          tylko, ze mimo tego na ulicach spotkac mozna tyle grubasek z faldami
          wylewajacymi sie znad spodni i pyzatymi buzkami.ja bym nie mogla doprowadzic
          sie do takiego stanu.
          • dereck30 Re: ZAUWAZYŁAM ZE grubsze dziewczyny są ładniejsz 16.12.05, 18:40
            A ja lubie dziewczyny z lekka nadwaga... Sam jestem wysoki (190) i szczuply
            (87kg), ale po prostu kreca mnie zaokraglone brzuszki i podobniez zaokraglone
            buzie, wariuje na punkcie policzek w typie jabluszka! Ja juz tak mam od
            lat,hehehe. Ech, rozmarzyło mi sie
          • kasiulek_mysiulek Re: ZAUWAZYŁAM ZE grubsze dziewczyny są ładniejsz 16.12.05, 18:49
            A ciekawe co byś powiedziała gdybyś zachorowała i musiała brać leki, które
            powodują tycie ok 20 kg? Oczywiście Ci tego nie życzę, ale ja przez to
            przeszłam. Nie wspomnę o tym,że otoczenie wprost domaga się wyjaśnień co się
            stało - może myślą, że tak sobie podjadam? A ja nie czuję się w obowiązku
            każdego o przyczynach przytycia informować.
          • Gość: blinka Re: ZAUWAZYŁAM ZE grubsze dziewczyny są ładniejsz IP: *.nat.renicom.pl 16.12.05, 23:46
            Ada, masz niestety dość ograniczone pole widzenia. Pyzata buźka to dar natury,
            a nie efekt jedzenia czekolady. Pyzate bużki są śliczne i sympatyczne, sama byś
            chciała taką mieć;)
      • Gość: marta Re: ZAUWAZYŁAM ZE grubsze dziewczyny są ładniejsz IP: *.lubin.dialog.net.pl 17.12.05, 10:48
        ja to wolalabym byc i taka danuta rinn niz taka kretynka jak ty!!! wlasnie o
        tym mowimy ze ty chcesz byc za wszelka cene chuda a ze nic nie jesz to organizm
        cie nie dowartosciowuje... narazie debilko!!!
    • Gość: nighthrill Re: ZAUWAZYŁAM ZE grubsze dziewczyny są ładniejsz IP: *.elsat.net.pl 16.12.05, 22:48
      Nie chodzi tylko o to, co myślą o nas faceci, a mam wrażenie, że dla wielu
      wypowiadających się jest to priorytet. Chodzi przede wszystkim o to, jak same
      się czujemy w swoim ciele.
      Tak, jestem gruba i stwierdzenie to nie jest z mojej strony zbędną kokieterią,
      jak to bywa ze stwierdzeniami 55 kilogramowych dziewczyn nazywających siebie
      grubymi. Ważę 70 kg, a nie jestem wysoka. Byłam kiedyś szczupła i wiem, jakim
      kosztem trzymałam wagę poniżej 60 kg. Dziękuję już za takie tortury, głód,
      odmawianie sobie. Czuję się dobrze, jestem sprawna, ciuchy w rozmiarze 44 w
      sklepach jakoś dostaję:) Nikomu nie zazdroszczę sylwetki i nie uważam, że gruby
      znaczy gorszy. I nie pocieszam się na siłę. Uważam, że jestem ok. A jeśli komuś
      to przeszkadza i wgapia się na ulicy w mój brzuch czy uda, to świadczy to tylko
      o jego płytkości i koncentracji wyłącznie na wyglądzie zwnętrznym.
      • Gość: alaaaaaaaaaaaaa Re: ZAUWAZYŁAM ZE grubsze dziewczyny są ładniejsz IP: *.nat.renicom.pl 16.12.05, 23:43
        Jak byłam młodsza, byłam pulpetem, zawsze zazdrościłam koleżankom, że są chudsz
        i miałam żal do Mamy, że mnie za dobrze karmiła;)
        Potem schudłam, nie do sylwetki wieszaka, oczywiście, wszystkie krągłości mam
        na swoich miejscach (pupa okrągła jak trzeba, na biust też nie narzekam, nogi
        wcale nie smukłe jak u gazeli...) i jestem zachwycona tym swoim apetycznym (!)
        ciałem! Widzę, że ubrania leżą na mnie milion razy lepiej, niż na moich chudych
        koleżankach; wiem, że podobam się facetom taka, jaka jestem: "opływowa".
        Buzię też mam okrągła, pucatą i nie zamieniłabym jej na żaden szczurzy pyszczek
        z zaklęśniętymi policzkami. Coś jest w tych krągłościach. Już kilka razy
        spotkałam się z tym, ze ludzie, którzy zupełnie mnie nie znają, zobaczyli tylko
        np. na zdjęciu, uznawali mnie za miłą, wesołą osobę.
        Pulchne! Trzymajcie się! "Na oko" jesteście przesympatyczne!
    • cioccolato_bianco Re: ZAUWAZYŁAM ZE grubsze dziewczyny są ładniejsz 16.12.05, 23:56
      przykro mi, ale sie z tym nie zgadzam:) tzn - nie widze zwiazku.
      • fufu-dilla Re: ZAUWAZYŁAM ZE grubsze dziewczyny są ładniejsz 17.12.05, 00:06
        A ja widze.
        Biała czekolado - poczytaj wczessniej no i zacznij od tytulu postu
        • cioccolato_bianco Re: ZAUWAZYŁAM ZE grubsze dziewczyny są ładniejsz 17.12.05, 10:13
          czytalam tylko pierwszy wpis i tylko do niego sie odnosilam.
    • litorija Re: ZAUWAZYŁAM ZE grubsze dziewczyny są ładniejsz 17.12.05, 01:38
      a to ciekawe .. idzie moda na grubasy??? pamietaj, że grubi są zwykle bardziej
      narażeni na choroby niż ludzie o PRAWIDŁOWEJ wadze..
    • paul_ina Re: ZAUWAZYŁAM ZE grubsze dziewczyny są ładniejsz 17.12.05, 01:39
      Kobiety są różne, nie ma co generalizować. Mi się zawsze bardziej podobały wyostrzone rysy - przykład G.Partlow - a nie okrągłe buzie - przykład C.Diaz.
      www.celebrites-selection.com/photos_copper/displayimage.php?album=422&pos=6
      www.celebrites-selection.com/photos_copper/displayimage.php?album=626&pos=12
      Te pierwsze w moich oczach wyglądają szlachetnie, a te drugie tłusto. Natomiast zmarszczki to skutek dbania / niedbania o siebie. Mam głupawe koleżanki, które w wieku 25 lat nie używają stale kremu pod oczy ani na twarz, bo im się nie chce (mimo że skarżą się na "ciągnącą" skórę).
      To wszystko!
    • Gość: kimi Poobserwujcie sobie facetów na plaży..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.05, 09:54
      Poobserwujcie sobie facetów na plaży - z jakimi kobietami najczęściej się
      oglądają?????????????????????? Za szczupłymi (nie mylić z chydymi) czy za
      dziewczynami, które mają nadwagę???? Zresztą wszystko kwestia gustu, ale
      myślę,że większość woli szczupłe tzn. zadbane kobietki. Mi np. szczupła
      sylwetka kojarzy się ze zdrowym stylem życia ogólnie ze zdrowiem. Otyłość
      zdrowiu nie służy - odbiera wdzięku. Wiem sama po sobie. Jakiś czas temu
      przytyłam prawie 10 kg (kilogramy były skutkiem ubocznym brania leków). Czułam
      się okropnie - ociężała.... W miarę szybko tę wagę zrzuciłam i czuję się
      wspaniale.
      • paul_ina to jest watek o twarzach - nie sylwetkach 17.12.05, 10:24

• cioccolato_bianco Re: to jest watek o twarzach - nie sylwetkach 17.12.05, 10:30
          ale liczy sie calosc, tak w ogole:)
      • miang Re: Poobserwujcie sobie facetów na plaży..... 17.12.05, 15:02
        za tymi z duzymi cyckami
    • zielin_ska Re: ZAUWAZYŁAM ZE grubsze dziewczyny są ładniejsz 17.12.05, 10:48
      Ciekawe czy J Lo byłaby uznana za piękną kobietę, gdyby zamiast szczupłej
      twarzy z wyraźnie zarysowanymi kośćmi policzkowymi miała nalaną, pyzatą " bułę"?
      Szczerze wątpię.
      Najbardziej pożądane kobiety, nawet jeśli mają okrągłe kształty, mają szczupłe
      twarze, a nie pyzy.
      Okrągłe twarze nie są piękne, lecz co najwyżej sympatyczne.
      W myśl dowcipu, który słyszałam od facetów: "To jaka jest ta nowa dziewczyna?
      Fajna czy ładna?"
      Pyzy z pewnością są "fajne":)))I to nie jest komplement.
      • Gość: Klara Re: ZAUWAZYŁAM ZE grubsze dziewczyny są ładniejsz IP: *.4web.pl 17.12.05, 11:43
        No patrz, a dla mnie fajna to jest komplement...Nie widziałaś nigdy bardzo
        szczupłej dziewczyny, o kótrej nie mozna powiedzieć, ż e jest nieładna i
        okraglejszej ,o której z całą penością można powiedzieć , że jest ładna? No to
        żyjesz w androidalni chyba:))))))

PS. JLopez jest wykreowana medialnie . Czy jest piękna...Hmmm....W ameryce
        Południowej jest bardzo wiele takich kobiet...
        • Gość: Klara Re: ZAUWAZYŁAM ZE grubsze dziewczyny są ładniejsz IP: *.4web.pl 17.12.05, 11:48
          Miało być:
          Bardzo szczupłej, o której nie można powiedzieć , że jest ładna.

PS. Poza tym wydaje mi sie, że 3/4 osób w tym watku ma poniżej 20-stki , bo
          tylko wtedy istotne jest tylko to , co mówią, robią i myślą faceci, zanim
          dotrze, do swiadomości, że można być bardzo piękną i bardzo nieszczesliwą w
          związkach, z facetami, którzy tak się na nami na tej plazy oglądali...Ughh...
          • thorgalla Re: ZAUWAZYŁAM ZE grubsze dziewczyny są ładniejsz 17.12.05, 12:16
            Nareszcie ktoś coś mądrego napisał.
            • Gość: f Re: ZAUWAZYŁAM ZE grubsze dziewczyny są ładniejsz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.12.05, 14:06
              ja mam 26, tak na marginesie.

JLopez rzeczywiscie, jak ktos zauwazyl, wyglada jak 2/3 meksykanek...A w
              porównaniu ze szczupłą na twarzy (i faktycznie niesmaczną z wygladu) Victorią
              Beckham to jest znacznie krąglejsza.
              Mnie np. szczupłe twarze sie nie podobaja, lubie krąglejsze jak u Bardotki czy
              Zeta Jones, ale to juz kwestia gustu. Szczupłe twarze maja zazwyczaj wyostrzone
              rysy, co czesto nieładnie wyglada na fotografiach, którymi zajmuję się
              zawodowo, swiatło za bardzo sie zalamuje, np. w bruzdach nosowo-ustnych a
              ponadto najczesciej u szczuplych modelek obserwowałam zbyt uwydatnione -
              kontrastem - zęby. Sama naleze do kobiet szczupłych i wysokich (176cm, 57kg),
              mam twarz szczupła, interesujaca - moznaby powiedziec, ale nie seksowną
              (niestety).
              • w510 Re: ZAUWAZYŁAM ZE grubsze dziewczyny są ładniejsz 17.12.05, 16:32
                >naprawde lepiej byc grubszym niz chudym bo chudzi ludzie są ponuzry na twarzy
                i starzej wygladają ...ja marze o pełnej buzi a mam taką drobną teraz bo jak
                mialam kiedys pełną jak bylam mlodsza to bylam sliczna a teraz gdzies ten urok
                prysł jak schudlam...wszystkie chude osoby któe znam są brzydsze od tych któe
                są grube>

Mysle,ze idiotyczne jest wszelkie uogolnianie. Dotyczy to rowniesz tego watku.
                Co innego napisac "nie wszystkie szczuple kobiety maja ladne twarze" lub
                "niektorzy ludzie po schudnieciu zdecydowanie brzydna na twarzy".

Faktem jest, ze niektore kobiety, ktore gwaltownie schudly, a nie maja jedrnej
                juz skory, brzydna na twarzy itd, lub ze rysy sie wyostrzaja w niekorzystny
                sposob. Ale nie mozna mowic, ze kazda szczupla/chuda jest brzydsza na twarzy od
                grubej albo ze ZAWSZE starzej wyglada.
                Ja osobiscie znam wiele dziewczyn/kobiet, ktore schudly (nie mowie o 20kg) i
                twarz im wyszlachetniala,wlasnie wyladniala (nie maja jakos zapadnietych
                policzkow) - wygladaja swietnie, ladniejsza figura idzie u nich w parze z
                ladniejsza fryzura i po prostu zmiana jest widoczna od razu, na plus.

Jesli chodzi o to, ze ludzie o szczuplej twarzy wygladaja starzej, maja bruzdy
                wokol ust itd, to nie sprawdza sie ta teoria u mnie, bo jestem szczupla
                (ponizej 50 kg)- po dzieciach wlasnie schudlam chociaz wcale o to nie
                zabiegalam (karmienie 3x piersia wyssalo ze mnie tluszcz), twarz mi
                wyszczuplala, mam 37 lat a ludzie na oko daja mi najwyzej 25 lat (a czesto
                rowniez 18 i 22 - nagminnie).
                Nie mam ZADNYCH bruzd nosowo-wargowych ani zapadnietych policzkow - po prostu
                wysokie kosci policzkowe, a policzki zawsze mialam pulchniejsze, teraz
                sa "chudsze", ale nie "za chude".

Mam zdjecia zrobione ostatnio z b. ladna, ale niestety gruba 17-latka z rodziny
                (nawet glowe ma wieksza od mojej) - ludzie ogladajacy te zdjecia komentowali
                pozniej: "alez ona wyglada starzej niz ty"!

Takze nie uogolniajmy. Poza tym pulchna sylwetka zawsze dodaje lat -
                szczegolnie paniom po 30.

pozdrawiam
              • Gość: vlan Re: ZAUWAZYŁAM ZE grubsze dziewczyny są ładniejsz IP: *.rev.stofanet.dk 19.12.05, 20:33
                a to ciekawe bo OIMW to ma korzenie w Puerto Rico :) Nawet byly z tego
                powodu "problemy" przy Selenie...

• exstazy Re: ZAUWAZYŁAM ZE grubsze dziewczyny są ładniejsz 17.12.05, 20:21
      dzisiaj widziałam straszliwie chude dziewuszysko z dramatycznym, teatralnie czarnym makijażem oczu.Wyglądało to żałosnie przy jej lichych blond włosinach. Mijnę miała przy tym taką jakby jej w d..włozyli rozgrzany pręt. Szła nabzdryczona, ukochany coś jej tam ćwierkał do ucha a ona tylko krzywiła te swoje cieńkie usteczka.
      I wiesz co? jak ją zobaczyłam to pomyślałam dokładnie to co Ty.
      • Gość: gosc Re: ZAUWAZYŁAM ZE grubsze dziewczyny są ładniejsz IP: *.sdsl.catch.no 17.12.05, 21:13
        czyzby nie istnialy dziewczyny szczuplutkie o pelnych ustach i nienabzdyczone?
        Rownie dobrze moge rzec, iz dzis widzialam gruba babe z okropnie zla geba jak
        szla ze swoim przystojnym mezem/partnerem i dziwi mnie do tej pory "co on w
        niej widzial" - czy to znaczy, ze "wszystkie puszyste sa takie" (nieatrakcyjne
        i zle)??? Bynajmniej.
        To samo sie tyczy tych chudych - jedne maja brzydkie, ostre rysy (w sensie
        negatywnym "ostre" - nie mylic ze "szlachetnymi" i ladnymi rysami twarzy mimo
        braku "puckow"), a inne sa piekne i zjawiskowe.
        To tak samo jakby mowic, ze "wszystkie blondynki sa glupie" (a wszystkie chude
        sa stare i brzydkie z wygladu). GLUPOTA.
        • Gość: Klara Re: ZAUWAZYŁAM ZE grubsze dziewczyny są ładniejsz IP: *.4web.pl 17.12.05, 22:19
          > Rownie dobrze moge rzec, iz dzis widzialam gruba babe z okropnie zla geba

yyy...a może to Wojciech Mann był?:)))))
          • Gość: gosc Re: ZAUWAZYŁAM ZE grubsze dziewczyny są ładniejsz IP: *.sdsl.catch.no 17.12.05, 22:56
            >yyy...a może to Wojciech Mann był?:)))))>

Eeee, jednak chyba nieeee.... Wojciech Mann to calkiem sympatyczny facio ;)

• Gość: Darbi Re: ZAUWAZYŁAM ZE grubsze dziewczyny są ładniejsz IP: *.chello.pl 17.12.05, 23:32
      Jaci paszteciku proponuje na siłownie pochodzic, bo od pisania to raczej nie
      schudniesz.
      • totalna_apokalipsa Re: ZAUWAZYŁAM ZE grubsze dziewczyny są ładniejsz 17.12.05, 23:59
        O, to sa jakies siłownie na twarz?:))))
    • Gość: ... Re: ZAUWAZYŁAM ZE grubsze dziewczyny są ładniejsz IP: *.3.pl / *.lobar.net 18.12.05, 11:55
      i kogo ty chcesz okłamac? ostatnio moja koleżanka (164cm wzrostu, 80 kg wagi)
      stwierdziła, że ona jest szczupła a ja wyglądam jak szkielet (163 cm wzrostu,
      51 kg wagi. Po co sie dowartościowuje w taki denny sposób? Oczekuje, że
      przytyję te 30kg aby jej zrozbić przyjemność czy co? Wybacz, ale ja nigdy nie
      czepiam się osób z nadwagą, natomiast mnie się czepiają bo jestem szczupła, mam
      normalną wagę i idealne wymiary jak na swój wzrost. I kto tu jest
      dyskryminowany?
      • morelka4 Re: ZAUWAZYŁAM ZE grubsze dziewczyny są ładniejsz 18.12.05, 12:13
        Jestem w podobnej sytuacji (165cm i 50kg) i takie teskty jak Twojej kolezanki
        tylko mnie bawia i jeszcze bardziej utwierdzaja w przekonaniu, ze to grubasy
        maja problem a nie ja:) Kiedys troche schudlam i wiele kolezanek "od serca"
        mowilo, ze wygladam jak patyk etc, a z drugiej strony wszystkie podpytywaly
        jaka diete stosowalam i same zaczely sie odchydzac (aczkolwiek bezskutecznie).
        Mysle, ze skoro ktos zaklada takie watki jak ten, to jednak nie do konca ma sie
        dobrze i jest bardzo zakompleksiony
    • Gość: dandy Re: ZAUWAZYŁAM ZE grubsze dziewczyny są ładniejsz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.12.05, 15:02
      nie ładniejsze twarze, tylko tłuszczyk 'okrywa' nieregularne rysy i całokształt
      wygląda faktycznie nieco lepiej. jak sie chudnie to twarz się wyciąga i czarno
      na białym widać czy ktoś ma faktycznie ładną buźkę, czy jednak na urodzie zbywa.
      ale jeśli ktoś ma klasyczne rysy to szczupła twarz to coś cudownego.
      poza tym weźcie ludzie pod uwagę osoby które są szczupłe, a mimo to pyzate :P
      • Gość: gosc Re: ZAUWAZYŁAM ZE grubsze dziewczyny są ładniejsz IP: *.sdsl.catch.no 18.12.05, 15:49
        Dokladnie! Zgadzam sie z poprzedniczka w 100%.

Rysy twarzy to nie tylko ilosc tkanki tluszczowej, ale rowniez tkanka
        miesniowa, uklad kostny, jakosc cery - co sklada sie na ladna lub nieladna
        twarz. Ktos o ladnych rysach twarzy ladniej wyglada, gdy twarz jest szczupla,
        BEZ drugiego podbrodka i "pyzow" (o ile rzeczywiscie nie tworza mu sie "bruzdy"
        a skora nie "opada" na tej "chudej buzce", co przeciez nie jest regula). Rysy
        sa wyrazistsze, szlachetnieja.
        Jesli rysy sa ostre i z natury nieregularne, to brak tkanki tluszczowej tylko
        to uwydatnia i dlatego sie brzydnie. Ja jednak znam kobiety, ktore wlasnie
        przytyly na twarzy i przez to zbrzydly (vide Edyta Gorniak...)
        • Gość: GOŚĆ.. odpowiedź IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.06, 10:01
          DZIEWCZYNY A JA JESTEM AKURAT BARDZO SZCZUPŁĄ DZIEWCZYNĄ MAM 169 I WAŻE 50 KILO
          A BUŹKE MAM STRASZNIE PUCUŁOWATĄ, MOJE KOLEŻANKI KTORE MAJĄ PO 60, 70 KILO MAJĄ
          SZCZUPLEJSZE BUZIE ODEMNIE. nIESTETY TO NIE JEST REGUŁĄ. i WIECIE CO????? MARZĘ
          O TYM ŻEBY MIEĆ SZCZUPŁĄ BUZIĘ!!!!! KIEDYŚ MIAŁAM O WIELE SZCZUPLEJSZĄ I BYŁAM
          BARDZO BARDZO ŁADNA. TERAZ MOJE ŁADNE RYSY TWARZY ZAKRYWA MI TEN TŁUSZCZ! ALE
          CO AMAM ZROBIĆ TAKA TENDENCJĘ DO TYCIA NA TWARZY ODZIEDZICZYŁAM PO OJCU!
    • agis82 Re: ZAUWAZYŁAM ZE grubsze dziewczyny są ładniejsz 18.12.05, 15:51
      Jaki sens ma takie uogolnianie? Znam wiele osob tezszych, ktore wcale nie maja
      usmiechnietej i ladnej buzi, a wrecz naburmuszona i nieszczesliwa (z powodu
      swojego wygladu chyba;))
      • Gość: Pati Re: ZAUWAZYŁAM ZE grubsze dziewczyny są ładniejsz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.05, 22:28
        Skończcie z tymi bezsensownymi uogólnieniami!Tak grubsze uśmiechniete, szczupłe
        ponure litości!!!!!!
    • lenore13 Re: ZAUWAZYŁAM ZE grubsze dziewczyny są ładniejsz 18.12.05, 22:58
      Gratuluję "grubszym dziewczynom" kultury osobistej i wdzięku(w przeciwieństwie
      do "nabzdyczenia")oraz poetyckiej inwencji w opisywaniu szczupłych kobiet.
      • Gość: lula Re: ZAUWAZYŁAM ZE grubsze dziewczyny są ładniejsz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.12.05, 10:48
        gruba zawsze bedzie zazdrościła chudej i koniec a opowiadanie pierdół o tym
        jaka to ona jest szczęśliwa ze swoja otylościa mozna włążyc miedzy bajki. Gruby
        jest poprostu nieestetyczny, niezdrowy, niemodny, złosliwy( bo na wiecznym
        odchudzaniu).Prosta prawda , no nie?
        • Gość: mała Re: ZAUWAZYŁAM ZE grubsze dziewczyny są ładniejsz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.05, 10:50
          Ależ ty i tobie podobne jesteście wredne suki!!!!!!!!!!Tragedia!...
          Uff...musiałam to napisać,sorry!
          • Gość: fru Re: ZAUWAZYŁAM ZE grubsze dziewczyny są ładniejsz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.12.05, 13:57
            Gość portalu: mała napisał(a):

> Ależ ty i tobie podobne jesteście wredne suki!!!!!!!!!!Tragedia!...
            > Uff...musiałam to napisać,sorry!

No tak, te chudsze takie jakies żmijowate...
    • Gość: Lenka Re: ZAUWAZYŁAM ZE grubsze dziewczyny są ładniejsz IP: *.chello.pl 19.12.05, 14:18
      Nie zauważyłam aby były ładniejsze,ale z moich obserwacji wynika, że bardziej
      usmiechnięte i mają większe poczucie humoru.
    • mati29 Re: ZAUWAZYŁAM ZE grubsze dziewczyny są ładniejsz 19.12.05, 14:20
      sa latwiejsze
      • Gość: lee Re: ZAUWAZYŁAM ZE grubsze dziewczyny są ładniejsz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.05, 14:27
        Kolejne stereotypy typu blodnynka - głupia, brunetka - inteligentna. Bzdura
        kompletna, nie wiem jaki jest cel tego typu watków, chyba to jakiś sposób na
        potwierdzenie własnej atrakcyjności, bo dyskusja do niczego nie prowadzi. Każdy
        ma własny indywidualny styl bycia, urok osobisty czy poczcucie humoru
        niezależnie od krągłości czy też ich braku.
        A tutaj jak widać odbywa się regularna bitwa krągłych ze szczupłymi ehhh, nie
        dziwię się, że mati dobrze się bawi na tym forum :) ja tez niejednokrotnie
        czytam i nie wiem czy sie śmiać czy płakać.
        • Gość: alex Re: ZAUWAZYŁAM ZE grubsze dziewczyny są ładniejsz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.12.05, 10:53
          niestety ,( mowie jako facet,) wszystkie grube dziewczyny ,ktore znam sa
          zgorzkniale , zakompleksione i wiecznie zdołowane.Probują udawać luzaczki, ale
          to wychodzi tylko na krótką metę.
          Prawda jest taka , i nie ma sie co obrażac że szczupłej osobie jest w życiu
          łatwiej .Obojetnie - facet to , czy dziewczyna. Szczupła( nie mówie tu o
          zasuszonych ale zgrabnych dziewczynach)jest nie oszukujmy sie sexy, wszystko na
          niej leży cacy, ma poprostu wieksze branie.Jedna rzecz jeszcze :zauważylem, że
          grube dziewczyny sa bardzo hałasliwe, co jest bardzo wkurzajace.Może w ten
          sposób chcą zwrócic na siebie uwagę.
          Czy sa ładniejsze? Nieeeee......
          • Gość: fifi Re: ZAUWAZYŁAM ZE grubsze dziewczyny są ładniejsz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.12.05, 11:18
            lula ma rację !!!!Podpisuje sie pod tym postem obiema rękami.Grube to niezle
            s....ki!

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka