Dodaj do ulubionych

popękane naczynka - pomóżcie

IP: 62.233.139.* 16.01.03, 16:45
proszę polećcie mi jakiś dobry krem lub maseczkę do cery z popękanymi
naczynkami- jest to moja zmora, zimą to przypudruję, ale latem efekt nie
najlepszy, proszę napiszcie o kosmetykach które działają naprawdę
Obserwuj wątek
    • Gość: zuza Re: popękane naczynka - pomóżcie IP: *.chello.pl 18.01.03, 13:29
      czyżby nikt nie miał tego problemu???
      • moni_citroni Re: popękane naczynka - pomóżcie 18.01.03, 14:56
        Zuziu, trudno jest polecic dobre kosmetyki na naczynka, bo prawde mowiac,
        chyba nic nie skutkuje na 100%.
        Dziewczyny chwalily serie Avene (w aptekach), calkiem niezly jest Eris. Ja mam
        krem na zime Floslek, ale on dosc dziwnie pachnie. Jest tez inna seria z
        Flosleku (czerwone opakowania - mialam krem-maseczke i byl calkiem ok).
        Ja sobie dalam spokoj ze specjalnymi smarowidlami, bo naczynka mam po tacie i
        pewnie nie zlikwiduje ich calkowicie. Chronie buzie przed zmianami temperatury
        (dobry, tlusty krem), unikam goracych, ostrych potraw (choc uwielbiam), nie
        jem keczupu, octu i gotowych sosow (robilam sie po nich czerwona).
        Taka juz nasza uroda ;-)

Wejdz na
        www.wizaz.pl

i wpisz w wyszukiwarke "naczynka". Znajdziesz tam kilka artykulow o
        pielegnacji i specjalnych kosmetykach.
        Rowniez w dziale Kosmetyk Wszech Czasow powinny byc recenzje osob, ktore
        stosowaly kosmetyki p/naczynkowe.
        • kaa1 Re: popękane naczynka - pomóżcie 18.01.03, 17:29
          ja ostatnio uzywam zelu-maseczki flos-leku
          i traktuje go jak krem, a nie jak maseczke,
          i zel ten ma te zalete, ze nie stanowi dodatkowego balastu dla skory,
          a mam mieszana cere, wiec nie wszystkie zaczerwienione miejsca moge smarowac
          kremem, szczegolnie ze kremy dla cery naczynkowej np. erisa z 1% wit.k
          i kolastyny sa tlustawe
          swoja droga zelu flos-leku uzywam od niedawna, nie moge wiec powiedziec,
          czy jest skuteczny, ale przynajmniej moge go stosowac
          • Gość: zuza Re: popękane naczynka - pomóżcie IP: *.chello.pl 20.01.03, 11:55
            dziekuję Wam pięknie, drogie Panie i pozdrawiam
            • Gość: Becia Re: popękane naczynka - pomóżcie IP: 80.48.38.* 20.01.03, 12:10
              a czy któras z was stosowała żel na naczynka obkurczająco-wzmacniający Dermiki
              oraz krem tłusty także tej firmy??z tego co tam piszą az sie kusi,żeby kupić
              ale czy tak naprawde pomaga choc w połowie,hmm?
              • Gość: Iza Re: popękane naczynka - pomóżcie IP: *.ggr.co.uk 20.01.03, 12:41
                Ja mam popękane naczynka na udzie (dziwne, tylko na jednym), wygląda to
                okropnie. Czy któraś z Was zna maść, która mogłaby pomóc?
                • moni_citroni Re: popękane naczynka - pomóżcie 20.01.03, 15:00
                  Spytaj justy, ona powinna Ci pomoc :-)))
                • Gość: justy Re: popękane naczynka - pomóżcie IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 20.01.03, 18:19
                  Nie można usunąć rozszerzonych/popękanych naczynek przy pomocy kosmetyków czy
                  maści. Potrzebny jest zabieg- na nogach można zastosować skleroterapię, laser i
                  elektrokoagulację.
                  Maści (np. Venescin) czy tabletki (np. rutinoscorbin) zapobiegaja jedynie
                  pojawianiu się nowych naczynek.
              • Gość: aga71 Re: popękane naczynka - Dermika IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 20.01.03, 22:54
                Gość portalu: Becia napisał(a):

> a czy któras z was stosowała żel na naczynka obkurczająco-wzmacniający
                Dermiki

Uzywalam - nie zauwazylam zadnej roznicy (zuzylam pilnie cale opakowanie)

Aga
    • Gość: e Re: popękane naczynka - pomóżcie IP: warspite.ch.u* 20.01.03, 15:37
      Radykalnie to pomoc Ci moze tylko zamkniecie naczynek albo laserem albo
      elektokoagulacja. Ja robilam to ostatnie jakis czas temu dwa razy, i efekt byl
      super. Musi to tylko robic bardzo doswiadczona kosmetyczka, zeby nie pozostaly
      blizny. Wedlug mnie zwlaszcza jezeli masz rozlegle pajaczki to lepiej je
      zamknac, bo niestety beda sie powiekszac. Ja przymierzam sie do zabiegu zimnym
      laserem, bo to jednak trzeba powtarzac...co pare lat;-)
      • Gość: ddd Re: popękane naczynka - pomóżcie IP: proxy / 172.30.1.* 20.01.03, 15:39
        > laserem, bo to jednak trzeba powtarzac...co pare lat;-)

A ile zapłaciłaś za ten zabieg.
        od czego zależy cena,
        bardzo proszę o odp.
        a może możesz polecić kosmetyczkę lub
        lekarza który wykonuje takie zabiegi,
        pozdr.
        • Gość: e Re: popękane naczynka - pomóżcie IP: warspite.ch.u* 20.01.03, 16:33
          NIestety nie moge Ci polecic lasera bo ten zabieg mam dopiero w planach. Ja
          robilam elektrogoagulacje pare lat temu w gabinecie na tylach Nowego Swiatu,
          wlascicielka byla pani.J.Kubat i miala kogos kto do niej przychodzil raz w
          tygodniu robiac wylacznie ten zabieg. Placilam jakos srednio duzo, ale naprawde
          nie pamietam, to byla cena od ilosci nakluc.
          Wydaje mi sie, ze laserow zimnych w Warszawie strasznie duzo nie ma tak wiec
          chyba latwo namierzyc taki gabinet i z tego co slyszalam kosztuje to ok.300zl?
          Adresy byly w watku o laserowym usuwaniu wlosow, a poza tym pewnie na wizazu
          mozna jakos to ustalic.
      • Gość: justy Re: popękane naczynka - pomóżcie IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 20.01.03, 18:16
        Gość portalu: e napisał(a):

> Radykalnie to pomoc Ci moze tylko zamkniecie naczynek albo laserem albo
        > elektokoagulacja.

Jest jeszcze trzecia możliwość- skleroterapia, ale ten zabieg wykonuje sie
        tylko na nogach.

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka