Dodaj do ulubionych

Jak depilować pachy.

08.07.06, 12:07
Dziewczyny jak depilowac pachy żeby były dobrze ogolone i żeby nie bylo
takich czarnych kropek (końcówki włosów) zaraz przy skórze. Nie wiem jak to
zrobić bo zawsze to wygląda jakby byly niedogolone. Ja używam maszynki i
pianki.
Obserwuj wątek
    • j0anna1 Re: Jak depilować pachy. 08.07.06, 12:27
      Jedyny sposób aby nie były widoczne włoski pod skórą to je wyrwać :-)
      Ja polecam wizytę u kosmetyczki na depilację woskiem na ciepło (koszt ok. 30 zł)
      a potem regularna depilacja depilatorem tego co zaczyna odrastać. Ja robię to
      raz na tydzień. Nie jest to bolesne ponieważ włosków jest niewiele.
    • kalinazkalinowa Re: Jak depilować pachy. 09.07.06, 08:11
      hm ja depiluję tak jak ty czyli maszynka i pianka i nie mam czarnych kropek ;)
      może masz za słabą maszynkę kup sobie Gillette
      • skorpionica11 Re: Jak depilować pachy. 09.07.06, 09:50
        tez uzywam maszynki gillete z pianka do golenia i nigdy nie mialam kropek
        • pati_pz Re: Jak depilować pachy. 09.07.06, 10:19
          a ja mam.. moja zmora...
          poprostu mamy za cienka skorke/za ciemne, grube wloski, ktore przeswituja przez
          skore. rzeczywiscie wygladaja jaak niedogolone, mimo, ze poswiecam na pachy
          duzo czasu przy goleniu. jedyne wyjscie to wyrywanie ich woskiem lub depilaotrem
          • nisior Re: Jak depilować pachy. 09.07.06, 10:31
            Jak uzywałam maszynki do golenia to też pachy wyglądały srednio estetycznie bo
            włosy przeswitywały przez skórę. Przestawiłam sie na depilator, trochę
            poboloało, ale skóra sie przyzwyczaiła i wygląda to duzo lepiej niz przy
            goleniu. :)
            • the.main.gosc Re: Jak depilować pachy. 09.07.06, 19:03
              tylko wosk u kosmetyczki (laser mnie nigdy nie interesowal) i zadnych pianek w
              miedzyczasie, a juz bron Boze zylety !!!
              • searena Re: Jak depilować pachy. 09.07.06, 19:50
                A ja nie wiem czym wy się tak przejmujecie, chodzicie z rękami w górze??:)
                Przecież tego nie widać, ja używam zwykłej pianki i maszynki i nie ma mowy abym
                sobie tam coś wyrywała. To jest delikatne miejce. Golę pachy co 2-3 dni, kropki
                i odrosty widać z bliska no i co z tego? Nikomu tych pach pod nos nie podstawiam.
                • omniabulgari Jak depilować pachy. 09.07.06, 21:18
                  ja uzywam depilatora i jest super. Co dwa tyg uzywam a i tak wlosow jest
                  zaledwie kilka wiec nawet nie boli. tylko pierwszy raz byl koszmarny. W zyciu
                  juz bym nei uzyla masyznki, fuuuuuuuuj
    • kalina33 Re: Jak depilować pachy. 09.07.06, 21:49
      A próbowała któraś z Was używać kremu do depilacji, bo nie wiem jakie są po tym
      efekty.
      • mikams75 Re: Jak depilować pachy. 10.07.06, 13:28
        ja raz sprobowalam i nigdy wiecej! Nie dosc, ze polowa wloskow zostala to
        jeszcze przez tydzien chodzilam jak samolot czyli z rozlozonymi rekami na boki i
        do tego w upal w koszuce z krotkimi rekawkami i jeszcze caly czas nieswieza!!!
        Skore mialam jak poparzona, nie moglam tego nawet dotknac, a wiec chodzilam
        nieogolona i na dodatek nie moglam nawet uzyc zadnego dezodorantu. Mozecie wiec
        sobie wyobrazic jak sie czulam :-(((
        To byl veet i wydawalo mi sie, ze jesli do bikinii sie nadalo to pod pachy tym
        bardziej! Dodam jeszcze, ze ogolnie mam skore malo wrazliwa, raczej niealergiczna.
    • ksmusik Re: Jak depilować pachy. 10.07.06, 12:29
      najpier używałam golarki i pianki i następnego dnia miałam czarne kropki,
      potem spróbowałam kremu do depilacji, kupiłam veet- na nogach ok ale pod
      pachami nie łapało wszystkich włosków.
      aktualnie używam depilatora, na początku boli więc wyrywałam pincetom przez
      pierwsze kilka dni kilka minut dziennie /kilka dni po ogoleniu jak były małe/
      teraz raz w tygodniu depiluje i jest ok. juz coraz mniej boli :-))))))))))
    • bzzzk Re: Jak depilować pachy. 10.07.06, 12:32
      golenie lub używanie kremu, czyli generalnie pozostawiania cebulek będzie
      zawsze dawało taki efekt niestety, jeśli ma się ciemne włosy (też mam ten
      problem). jeśli 'czarne kropki' Ci przeszkadzają, to jedynym wyjściem jest
      włosy wyrywać (depilator, wosk, pasta cukrowa).

pzdr
      • iskierka4 Re: Jak depilować pachy. 10.07.06, 13:13
        Polecam wosk. Woskuje juz kilka lata pachy i i nie mam zamaiaru wracac do
        maszyki bo czesto sie nia zacinalam - nawet Gilette. Teraz czekam az potanieja
        lasery - mam znajoma co ma wszsytko usuniete laserem tj. wlosy z nog, pch i
        bikini. Rewelacja!!!!
        • alexandra_cz Re: Jak depilować pachy. 10.07.06, 13:35
          iskierka4 napisała:

> Polecam wosk. Woskuje juz kilka lata pachy i i nie mam zamaiaru wracac do
          > maszyki bo czesto sie nia zacinalam - nawet Gilette. Teraz czekam az
          potanieja
          > lasery - mam znajoma co ma wszsytko usuniete laserem tj. wlosy z nog, pch i
          > bikini. Rewelacja!!!!

A obecnie ile kosztuje taka przyjemnosc?
          • kalina33 Re: Jak depilować pachy. 11.07.06, 16:31
            A jak to jest tym woskiem? Boli chyba nie? Nigdy nie prówbowałam to nie wiem,
            może spróbuje, gdzie można kupić taki woski i co ile trzeba powtarzać zabieg?
    • yoma Re: Jak depilować pachy. 11.07.06, 17:46
      IMHO, jeśli wam widać włosy spod skóry, należy depilować ze skórą.
    • mrs.doubtfire Re: Jak depilować pachy. 11.07.06, 19:20
      Ja zawsze depilatorem i co dziwne w tym miejscu depilator daje mi najtrwalsze
      efekty, rowniez problem wrastania wlosow jest znikomy.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka