Dodaj do ulubionych

Co mężczyznom podoba się w kobietach?

11.01.09, 01:28
Heh, może znajdzie się tu jakiś mężczyzna, który odpowie na to
pytanie ;)
Zastanawiam się na co mężczyźni zwracają uwagę tak naprawdę. I nie
chcę tu dyskutować o wnętrzu, charakterze czy usposobieniu, bo
powszechnie wiadomo, że to właśnie przesądza o pięknie osoby. Jednak
i wygląd zewnętrzny ma znaczenie - inaczej nie przejmowałybyśmy się
nim tak bardzo ;)
Co tak naprawdę przesądza o tym, że kobietę nazywa się PIĘKNĄ? Co
liczy się najbardziej: twarz, włosy, figura?
Czy mężczyźni w dzisiejszych czasach lubią bardziej "wieszaki" czy
pociągają ich iście rubensowskie kształty???
Obserwuj wątek
    • lashqueen Re: Co mężczyznom podoba się w kobietach? 11.01.09, 09:05
      :)
      Rubensowskie ksztalty chyba nikomu sie nie podobaja.
      • oposka Re: Co mężczyznom podoba się w kobietach? 11.01.09, 09:27
        ktoś kiedyś je malował
        więc jednak się podobały ...

---
        nawet delikatny trzepot rzes ma sens
        • lashqueen Re: Co mężczyznom podoba się w kobietach? 11.01.09, 09:32
          kiedys....
          dzis dzialaja ostrzegawczo, jak nie powinno sie wygladac :D
          • oposka Re: Co mężczyznom podoba się w kobietach? 11.01.09, 09:40
            całkiem możliwe nie przeczę ;-)
            ale zwróc uwagę jakie są cenne :D

---
            nawet delikatny trzepot rzęs ma sens
            • jednorazowy3 duze kuliste cyce 21.01.09, 17:52
              to jest to
              • cool_ewelina Re: duze kuliste cyce 22.01.09, 19:22
                Hahaha no tak i juz widac ze seks z Toba to prawdziwie Kafkowskie
                przezycie:/
          • sankanda Re: Co mężczyznom podoba się w kobietach? 11.01.09, 10:46
            oczysicei, ze dzis dzialaja ostrzegawczo, ale nie tak jak ty
            piszesz. okragle ksztalty kojarza sie z potencjalna ciaza i
            macierzynstwem, wiec mlodzi mezczyzni faktycznie moga wiac na
            kilometr, nawet nie wiedza dlaczego wieja, bo to jest podswiadome,
            ale wieja.
            • 4g63 Re: Co mężczyznom podoba się w kobietach? 21.01.09, 09:56
              coś Ci się pomieszało, że niby młodzi mężczyźni nie dążą do rozmnażania?? to chyba właśnie powinno ich podświadomie przyciągać.. może świadomie są znięchęceni wylewającym się tłuszczem bo to świadczy o próżności właściciela, przynajmniej tej cielesnej.. no ależ czy to nie zewnętrzna wartstwa wyraża nasze wnętrze? myślę że dokładnie tak jest..
              • hot_chip Re: Co mężczyznom podoba się w kobietach? 21.01.09, 13:00
                Dążą do rozmnażania i przenoszenia własnych genów, dlatego widok,
                jakby juz ktos inny zapłodnił kobiete ich odstrasza...
          • 4g63 Re: Co mężczyznom podoba się w kobietach? 21.01.09, 09:54
            kiedyś były tylko rubensowskie
            • haritka cycki, ładne włosy, poczucie humoru :) 21.01.09, 10:59
              • biedronka2only Re: cycki, ładne włosy, poczucie humoru :) 28.04.09, 22:03
                Ogólnie rzecz biorąc, mimo wszystko należy unikać noszenia kapeluszy, jeśli chce
                się utrzymać zdrowe i ładne włosy.
                www.handsomemen.pl/Tag,%C5%81adne%20w%C5%82osy.html
      • gulgul231 w kolejności 21.01.09, 09:59
        1. uśmiech,
        2. szyja (dlatego lubię włosy w kok lub kucyk i nie piszcie proszę
        jak bardzo niszczą włosy)
        3. figura proporcjonalna

model: moja żona (nie znasz), więc Monica Bellucci. Mówimy o modelu
        fizyczności. Proszę Panie b. świadome o nie naśmiewanie się jak to
        by mnie zjadła w przedbiegach albo jak to by nie zwróciła na mnie
        uwagi :). Nie mam z tego powodu kompleksów :D
      • 4v nie ma reguły, każdy jest inny 21.01.09, 14:59
        A elementów układających się w całość, tworzącą dany "gust" jest tak wiele, że
        nie sposób wyliczyć. Tu rządzi teoria chaosu, jakieś drobne zdarzenie z
        przeszłości może się wryć facetowi w pamięć i decydować o jego postrzeganiu
        urody do końca życia.

Mi jak byłem mały podobała się "Barbarella", znaczy Jane Fonda. Choć rodzice
        zabraniali mi patrzeć na "zbereźny" film. Ale fragment widziałem, to wystarczyło.

Naprawdę, każdy patrzy na coś innego, dla jednych liczy się wzrost, dla innych
        oczy, dla kolejnych biust, talia, włosy.

Dla mnie? kształt twarzy, żeby nie była końska, tylko subtelna (niestety jest
        moda na końskie twarze, zwłaszcza w USA). Duże oczy i usta. Proporcjonalna
        sylwetka. Żadne wieszaki czy puszyste. 50-pare kg, delikatnie poniżej 50, jeżeli
        wzrost ~160cm. No i oczywiście ważny jest zapach (dziewczyny, nie perfum czy
        ubrania), ale to już chyba pod wygląd nie podchodzi...
      • majkel33 Re: Co mężczyznom podoba się w kobietach? 22.01.09, 08:28
        1. buzia - uśmiechnięta, radosna z iskierkami w oczach, duże wargi są fajne
        2. proporcjonalna sylwetka
        3. zgrabne nogi
        4. odpowiednie piersi - nie za duże, nie za małe, tak żeby dało się je wziąć w
        dłoń ale żeby nie przeszkadzały właścicielce przy bieganiu :)
        5. jędrna pupa

ale oczywiście najważniejszy jest charakter :)

pozdrawiam wszystkie kobietki
      • margotje Re: Co mężczyznom podoba się w kobietach? 22.01.09, 10:19
        lashqueen napisała:

> :)
        > Rubensowskie ksztalty chyba nikomu sie nie podobaja.

Oj, nawet nie wiesz jak bardzo sie mylisz!!!!!!
        • black_magic_women Co sie kobietom na pewno NIE podoba u mężczyzn 22.01.09, 10:37
          to chamstwo.
          Odkąd wątek trafil na pierwsza strone zaglądaja tu różni"faceci",zostawiaja
          swoje listy wymagań i..ok.Takie było założenie autorki wątku.Tylko dlaczego tylu
          robi to w tak wulgarny i chamski sposób?Te wszystkie d..,ci..,cyce.Aż sie boje
          mysleć co wasze kobiety maja w głowach(zakładam,że wszystkie są piękne!),że
          odpowiadaja im tacy partnerzy?!
        • margotje1 Re: Co mężczyznom podoba się w kobietach? 26.03.09, 01:02
          Wrocilam jeszcze raz do tego watku i jest mi smutno bo lashqueen
          niestety ma racje. Dzisiaj moj partner znowu powiedzial ze mam
          cielsko a potem sie tlumaczyl ze nie chcial mnie obrazic. Dla
          Rubensa bylabym muza a dla partnera jestem hipopotamem.
    • hellious Re: Co mężczyznom podoba się w kobietach? 11.01.09, 09:41
      Ee tam, duze kobitki nadal sie podobaja niektorym panom. Znam jednego co na wieszaka nie spojzy, a na kobiete z kawalkiem ciala chetnie. Wszystko zalezy od gustu.
      • black_magic_women Re: Co mężczyznom podoba się w kobietach? 11.01.09, 10:40
        Mieszkałam z dziewczyna o rubensowskich kształtach i na brak powodzenia nie
        narzekała.Szczególnie,że byla bardziej zalotna i rozflirtowana niz ja;)Myslę(co
        tam myślę,nawet specjaliści to mówią!),że wielu ,wielu facetom podobaja sie
        mocno krągłe kobiety ,ale presja kulturowa nie pozwala im tego
        wyeksplikować..Pamiętacie Love Actually,gdzie Grant zakochuje się w sekretarce?
        • lashqueen Re: Co mężczyznom podoba się w kobietach? 11.01.09, 12:27
          Kurcze, dziewczyny, a my glupie dbamy o siebie, jemy zdrowo, cwiczymy. Jakie my
          glupie!! :D
          • iluminacja256 Re: Co mężczyznom podoba się w kobietach? 11.01.09, 16:21
            No nie wiem, czy te jednostronne, okradajace organizm z czegokolwiek
            diety opisywane na tym forum mozna nazwać zdrowymi.
            Również znam dwie babki o wadze około 80 kg, za którymi faceci sie
            zabijają - ale to jest jakś sfera calokształu - wygląd + kokieteria+
            zmysłowosc.
            Jakos przykro mi, ale jak czytam na tym forum wynurzenia kobiet,
            ktore jedzą jogurt z sałatą i rozpaczją z powodu kawałka czekolady,
            to myslę, ze ktoś taki o zmyslowosci nie ma zielonego
            pojecia...Nigella Lawson moze się nei podobać ze wzgledu na figurę,
            ale jedno jest pewne - zmysłowosc az sie z niej leje.
            • lashqueen Re: Co mężczyznom podoba się w kobietach? 11.01.09, 17:25
              Zdrowo jesc nie znaczy glodowac ani sie objadac, tylko jesc racjonalnie. Ja tez jestem przeciwna drastycznym dietom, odzywiam sie zdrowo ale przede wszystkim bardzo urozmaicenie (dieta srodziemnomorska z wszystkimi jej dobrodziejstwami z racji miejsca zamieszkania). A jesli zjem czasem cala pizze, to dlatego, ze spale ja podczas cwiczen tego samego dnia lub nazajutrz. Nie jestem ani chuda ani okragla - ot taka normalna, przecietna i chce ten stan utrzymac.
              Nie podoba mi sie kobieta o figurze Keiry Knightley, ale Nigella to tez juz dla mnie troche za duzo. Nie chcialabym reprezentowac ani jednej ani drugiej, bo zle bym sie czula w swojej skorze. Inni niech robia, jak chca.
              • black_magic_women Re: Co mężczyznom podoba się w kobietach? 11.01.09, 17:29
                lashqueen napisała:

>
                Nigella to tez juz dla
                > mnie troche za duzo. Nie chcialabym reprezentowac ani jednej ani drugiej, bo z
                > le bym sie czula w swojej skorze.

No,nie ma co ukrywac,że Nigella(która uwielbiam)ma sporą nadwagę i gdyby nie
                miała tak pieknej twarzy,to..
                • lashqueen Re: Co mężczyznom podoba się w kobietach? 11.01.09, 17:35
                  Oczywiscie, co do twarzy, to sie z Toba zgadzam. Az dziwne, ze jest Angielka ;)
                  • croyance Re: Co mężczyznom podoba się w kobietach? 11.01.09, 20:38

• croyance Re: Co mężczyznom podoba się w kobietach? 11.01.09, 20:39
                    Nigella owszem jest Angielka, ale i Zydowka, wiec moze stad te
                    egzotyczne nieco rysy :-)
                  • black_magic_women Re: Co mężczyznom podoba się w kobietach? 11.01.09, 23:12
                    lashqueen napisała:
                    Az dziwne, ze jest Angielka ;)

wygląda na Włoszkę!
                    >
              • lashqueen Re: Co mężczyznom podoba się w kobietach? 11.01.09, 17:32
                Zeby bylo wiadomo o czym mowa :)
                Keira
                static.screenweek.it.s3-external-3.amazonaws.com/2008/5/6/1-KeiraKnightleyJuly06_mid.jpg
                Nigella
                img.dailymail.co.uk/i/pix/2007/10_04/lawson2410_468x396.jpg
                • princesswhitewolf Re: Co mężczyznom podoba się w kobietach? 11.01.09, 17:33
                  Keira to dwudziestolatka bezdzietna, a Nigella ma swoje lata i gromadke dzieci...
                • 4g63 Re: Co mężczyznom podoba się w kobietach? 21.01.09, 10:06
                  chudzielce są okropne, jak widzę chudą dziewczynę, to jej po prostu mi jest żal, i rodzi się we mnie współczucie, ta dziewczyna ze zdjęcia to sam szkielet, powinna leżeć pod kroplówką, przynajmniej takie sprawia wrażenie, do łóżka? nigdy, żebym się pokaleczył o wystające kości :/ fuj
                • darr.darek Re: Co mężczyznom podoba się w kobietach? 21.01.09, 12:17
                  lashqueen napisała:
                  > Zeby bylo wiadomo o czym mowa :)
                  > Keira
                  > Nigella

Ta pierwsza, Keira, to modnie wychudzona szkapa. Mimo ładnych rysów - zero szans
                  w konkursie piękności, w którym mężczyźni głosują.

Druga, Nigella, ze sporą nadwagę, ale piękna szczupła twarz, proporcjonalna
                  budowa (niczym moja zona :) jednak sporo grubsza) - tylko brać.

Mody i "tryndy" wpływają na ocenę, jednak najsilniej wpływają na ocenę u kobiet
                  i homoseksualistów (w końcu to oni doprowadzili pospołu do paradowania
                  szkieletów na wybiegach mody).
                  Gdyby tak spojrzeć na preferencje mężczyzn z ostatnich stuleci co do figury
                  kobiecej, to cała różnica sprowadzałaby się do tego, że piękność z malowideł
                  sprzed np. 300 lat odchudzamy o jakieś 5kg wagi, a piękności aktualnie
                  lansowanej przez mężczyzn należy dodać 5 kg wagi.

• kadanka Re: Co mężczyznom podoba się w kobietach? 21.01.09, 18:02
              ale tu nie chodzi o rozmiar, a o ksztalt i proporcje!! Nigella jest
              piekna bo ma niezwykle szczupla talie, kragle biodra i biust. ona ma
              wspaniala figure dzieki tym proporcjom. a wiele kobiet jestpo prostu
              plaskich i ociosanych jak pieniek, niezaleznie czy maja rozmiar 36
              czy 44. tylko przy braku ksztaltow jednak mniejszy rozmiar lepiej
              wyglada niestety.
              • july-july Re: Co mężczyznom podoba się w kobietach? 23.01.09, 12:22
                To ty chyba widziałaś Nigelle tylko od talii w górę - tak wielkiej
                pupy i masywnych nóg nie psosób zaklasyfikować pod
                pojęciem "wspaniała figura". Proporcje są bardzo ważne, ale to
                jeszcze nie wszystko.
                A Knightley - cóż, jak widać przesada w żadną strone nie jets dobra.
        • vivyan Hm 11.01.09, 20:18
          No ja pamiętam Love Actually ale w życiu nie powiedziałabym, ze ta
          dziewczyna należy do "mocno krągłych". Krągła owszem, ale mocno? Nie
          wiem.
          • black_magic_women Re: Hm 11.01.09, 23:14
            vivyan napisała:

> No ja pamiętam Love Actually ale w życiu nie powiedziałabym, ze ta
            > dziewczyna należy do "mocno krągłych". Krągła owszem, ale mocno? Nie
            > wiem.

Nie,ona nie była mocno krągła,ale tak o nie mówili i pisali w streszczeniach
            filmu.I kiedy ja wreszcie zobaczyłam...phi,nic nie zauważyłam;)
        • rhodeisland Zakochanie Hugh Granta w sekretarce 11.01.09, 21:25
          Chyba z filmu jasno wynika, ze zakochal sie w niej, bo byla
          sympatyczna dziewczyna, to bylo to, co go przyciagnelo do niej
          najpierw. Nie przeszkodzil fakt, ze byla tez ladna, a co do
          jej "tuszy" to jej nie widzial (mial zdezorientowana mine gdy inna
          kobieta miala na ten temat zlosliwe uwagi typu "ogromne uda")
          • croyance Re: Zakochanie Hugh Granta w sekretarce 21.01.09, 23:56
            No chociaz raz moge sie z Toba zgodzic - bardzo podoba mi sie to, co
            napisalas.
        • plisowanka Re: Co mężczyznom podoba się w kobietach? 17.01.09, 21:12
          black_magic_women napisała:

> Mieszkałam z dziewczyna o rubensowskich kształtach i na brak powodzenia nie
          > narzekała.Szczególnie,że byla bardziej zalotna i rozflirtowana niz ja;)

Gereralnie "flirciary" mają zawsze duże powodzenie, więc Ameryki nie odkryłaś. Problem w tym, że rzadko potem jakiś mężczyzna chce taką na żonę;)
          • princesswhitewolf Re: Co mężczyznom podoba się w kobietach? 17.01.09, 21:39
            plisowanka, znasz wiele otylych kobiet po 30 roku zycia jakie nie sa dzieciatymi
            mezatkami? Ja nie znam zadnej. Kazda jedna ma rodzine. Ja znam sporo szczuplych
            wystrzalowych dziewczyn jakimi faceci pomiataja i w rezultacie sa samotne. Nie
            znam tlustych przyslowiowych "starych panien". Znam otyle zony trzymajace meza
            mocno pod pantoflem, a jedna nawet nie dosc ze ma meza ma kilkanascie lat
            mlodszego kochanka...
            • plisowanka Re: Co mężczyznom podoba się w kobietach? 17.01.09, 21:57
              princesswhitewolf napisała:

> plisowanka, znasz wiele otylych kobiet po 30 roku zycia jakie nie sa dzieciatym
              > i
              > mezatkami

Nie znam. Bo większość kobiet po ślubie i ciąży się zaniedbuje i tyje, a mężowie je zdradzają ze szczupleszymi. A singielki mają czas i motywację do tego, by dbać o figurę i chodzić na fitness.
              • princesswhitewolf Re: Co mężczyznom podoba się w kobietach? 17.01.09, 22:06
                dziwne co mowisz bo na zajecia z jogi jakie prowadze przychodza glownie glownie
                30-50 latki, matki i zony. Mlode osoby nie maja na to czasu ani jeszcze powodu
                by przejmowac sie figura.

Znam wielu mezczyzn jacy maja otyle zony i wielu mezow chudych zon. Jakos nie
                zauwazylam by tusza byla regula przy zdradzaniu. Te zdradzane sa znerwicowane i
                z reguly....chude jak szczapki;)
                • plisowanka Re: Co mężczyznom podoba się w kobietach? 17.01.09, 22:31

> dziwne co mowisz bo na zajecia z jogi jakie prowadze przychodza glownie glownie
                  > 30-50 latki, matki i zony. Mlode osoby nie maja na to czasu ani jeszcze powodu
                  > by przejmowac sie figura.

Bo joga to taki sport dla leniwych;)

> Znam wielu mezczyzn jacy maja otyle zony i wielu mezow chudych zon. Jakos nie
                  > zauwazylam by tusza byla regula przy zdradzaniu. Te zdradzane sa znerwicowane i
                  > z reguly....chude jak szczapki;)

No patrz, a ja mam inne spostrzeżenia. To właśnie te grube zdradzane wcinają kaloryczne chipsy z nerwów;) Poza tym kobiety nie dzielą się tylko na te grube i chude. Oprócz nich są kobiety szczupłe, o proporcjonalnej sylwetce, które zamiast trzęsącej się galarety tłuszczu mają ładnie zarysowane mięśnie i przez to nie są szkieletami. Taki typ podoba się najbardziej.
                  • princesswhitewolf Re: Co mężczyznom podoba się w kobietach? 17.01.09, 22:45
                    plisowanka napisała:

> princesswhitewolf napisała:
                    > Bo joga to taki sport dla leniwych;)

Albo nie bylas na jodze nigdy albo zmien trenera i nie chodz na joge dla
                    poczatkujacych. Sa pozycje jogi jakich normalny czlowiek nie wykona NIGDY. NIe
                    wiesz o czym mowisz zwyczajnie. Joga to nie sport.

> No patrz, a ja mam inne spostrzeżenia. To właśnie te grube zdradzane wcinają
                    kaloryczne chipsy z nerwów;)
                    Z pewnoscia masz tu czesciowo racje bo roznie nerwice sie objawiaja. Sa takie co
                    i jedzeniem kompensuja stres

>Poza tym kobiety nie dzielą się tylko na te grube i
                    > chude. Oprócz nich są kobiety szczupłe, o proporcjonalnej sylwetce, które
                    zamiast trzęsącej się galarety tłuszczu mają ładnie zarysowane mięśnie i przez
                    to nie są szkieletami. Taki typ podoba się najbardziej.

Sek w tym ze kazdy co innego nazywa proporcjonalne. Dla jednego z mojego
                    kolegow rozmiar 42 przy wzroscie 170 to osci i chudzielec. Dla innego zas juz za
                    gruba bo on lubi miseczke A i taka "modelke" chuda i to dla niego szczupla jest
                    i proporcjonalna. Zas dla mojego faceta to w ogole jakies abstrakcyjne problemy
                    te z tusza i wygladem , uwaza ze ze wazna osobowosc, to tajemne "je ne sais
                    quoi" a co do wygladu to bez ekstremow w zadna strone.
                    • princesswhitewolf Re: Iyengar Yoga 17.01.09, 22:48
                      images.google.co.uk/images?hl=en&rlz=1B3GGGL_enGB210GB210&q=iyengar%20yoga%20photos&lr=lang_en|lang_pl&um=1&ie=UTF-8&sa=N&tab=wi
                    • armanda81 Re: Co mężczyznom podoba się w kobietach? 21.01.09, 13:38
                      > Sek w tym ze kazdy co innego nazywa proporcjonalne.

Niezupełnie. Nawet badania naukowe potwierdziły, że
                      istnieją "idealne" proporcje kobiecej sylwetki, które decydują o jej
                      atrakcyjności. W szczególności chodzi o proporcje między obwodami
                      bioder i talii. Kobiety na obrazach Rubensa mają je podobne, co
                      Cindy Crawford, choć są znacznie grubsze. Biologicznie proporcje te
                      świadczą o dobrej gospodarce hormonalnej, która decyduje o zdrowym
                      potomstwie.

Proporcje są też ważne w rysach twarzy. Kobieta z końską szczęką,
                      długim nosem i małymi oczkami nigdy nie zostanie uznana za ładną,
                      niezależnie od tego, czy jest gruba, czy chuda.
            • jagoda_pl Re: Co mężczyznom podoba się w kobietach? 21.01.09, 15:52
              Ja znam trzy! I co? Do rezerwatu z nimi?
          • black_magic_women Re: Co mężczyznom podoba się w kobietach? 18.01.09, 07:46
            plisowanka napisała:

>
            > Problem w tym, że rzadko potem jakiś mężczyzna chce taką na żonę;)

A kazda kobieta MUSI chciec byc żoną?!
        • kadanka Re: Co mężczyznom podoba się w kobietach? 21.01.09, 18:05
          ja mysle ze z takiej biologicznej, instynktownej strony to facetom
          podobaja sie przede wszystkim piekne twarze i proporcje figury.
          niewazne czy rozmiar 36 czy 44, wazne zeby byl biust, wciecie w
          tali, biodro, kawal dupy i dlugie nogi:) a rozmiar pal szesc. co
          wcale nie jest pocieszajace niestety, bo o ile rozmiar mozemy jakos
          zmieniac, to proporcji naszej figury raczej nie...
      • july-july Re: Co mężczyznom podoba się w kobietach? 23.01.09, 12:19
        hellious napisała:

> Ee tam, duze kobitki nadal sie podobaja niektorym panom. Znam
        jednego co na wieszaka nie spojzy, a na kobiete z kawalkiem ciala
        chetnie. Wszystko zalezy od gustu.

A Ty znasz tylko wieszaki i grube baby, czy może też cos pomiędzy?
    • satia2004 Re: Co mężczyznom podoba się w kobietach? 11.01.09, 11:01
      Myślę, że bez sensu zadawać to pytanie na forum gdzie są głównie
      kobiety. Te w typie wieszaka napiszą, że facetom nie podobają się
      rubensowskie kształty a te o rubensowskich kształtach, że faceci nie
      lubią wieszaków ;) Pyskówka gwarantowana :)

A prawda jest taka, że faceci różne gusta mają, jednym podobają się
      takie, innym takie. Jedym blondynki, innym brunetki. Jedni zwracają
      uwegę na nogi, inni na biust czy włosy.

Nie ma jednego ideału piękna każdy ma swój :)
      • 68ulala Re: Co mężczyznom podoba się w kobietach? 11.01.09, 11:58
        Ale jest jedno: grubsze czy chudsze muszą być naturalne. Mało tapety, luz i
        humor, reszta to wymysł babski!!!.
        Naturalne zachowanie, naturalny wygląd, jak ktoś za dużo kombinuje z wyglądem,
        za mocno chce go ulepszyć- robi się sztuczna lalka.
      • black_magic_women Re: Co mężczyznom podoba się w kobietach? 11.01.09, 17:03
        satia2004 napisała:

> Myślę, że bez sensu zadawać to pytanie na forum gdzie są głównie
        > kobiety. Te w typie wieszaka napiszą, że facetom nie podobają się
        > rubensowskie kształty a te o rubensowskich kształtach, że faceci nie
        > lubią wieszaków ;) Pyskówka gwarantowana :)

Ja nie jestem ani rubensowska,ani koścista.Wyglądam jak kobieca kobieta,co nie
        zmienia faktu,ze nie potrafie zdobyc sie na obiektywizm.
      • elibre Re: Co mężczyznom podoba się w kobietach? 21.01.09, 10:15
        A jednak trafiło na główną, więc jakiś facet przeczytał.. ;)

Prawdę piszesz, to zależy od gustu.I tu można by skończyć dyskusję. Na szczęście
        tak jesteśmy "ułożeni", że "każda potwora znajdzie swojego amatora." Inaczej
        ludzkość pewnie dawno by wymarła. Faceci wybiliby się o garstkę tych
        najatrakcyjniejszych kobiet, a dzieciarnia rodziłaby się znacznie rzadziej
        (skoro nie podobałoby się mężczyznom 90% kobiet).

Ale jest coś jeszcze. Facet na pewno zwróci uwagę na to,co dana kobieta ma
        pięknego. Jedna będzie miała śliczną buźkę, inna piersi czy długie nogi.
        Ewentualnie bardziej szczegółowo jak piękny nos albo niesamowite ramiona czy
        zgrabne kostki :)
        • turbo_wesz Re: Co mężczyznom podoba się w kobietach? 21.01.09, 13:31
          mój kumpel szaleje na punkcie brwi 'w ptaszki' czyli wydziobanych w odwrócone V
          (no i mocno rozwarte) z wyraźnie zaznaczonym kątem.

oraz na punkcie tlenionych blondynek, najlepiej z odrostami.

to chyba dobrze obrazuje rozrzut wśród gustów?
          • croyance Re: Co mężczyznom podoba się w kobietach? 22.01.09, 00:01
            Ja mialam kumpla, ktory lecial tylko na kobiety z krotkimi wlosami
            albo wrecz ogolonymi na lyso - na cala reszte mowil 'pudle'.
            • july-july Re: Co mężczyznom podoba się w kobietach? 23.01.09, 12:29
              Ja mam kumpla, który preferuje rozmiar 40-42, wszystko poniżej to
              chudzielce.
              Inny ma fizia na punkcie ciemnych włosów i jasnej karnacji.
              Jeszcze inny uznaje tylko wzrost poniżej 170 cm (a sam nie jest
              niski, ma powżej 180 cm).
              A jeszcze inny lubi szatynki o okrągłych buziach i małych oczach.

Gusta bywają baaardzo różne, zarówno męskie jak i kobiece.
      • emikal10 Re: Co mężczyznom podoba się w kobietach? 21.01.09, 23:48
        > Myślę, że bez sensu zadawać to pytanie na forum gdzie są głównie
        > kobiety. Te w typie wieszaka napiszą, że facetom nie podobają się
        > rubensowskie kształty a te o rubensowskich kształtach, że faceci nie
        > lubią wieszaków ;) Pyskówka gwarantowana :)
        >
        > A prawda jest taka, że faceci różne gusta mają, jednym podobają się
        > takie, innym takie. Jedym blondynki, innym brunetki. Jedni zwracają
        > uwegę na nogi, inni na biust czy włosy.
        >
        > Nie ma jednego ideału piękna każdy ma swój :)
        >

Sam bym tego lepiej nie ujal, ilu facetow tyle gustow, a poza tym jak to ktos
        wczesniej napisal na tym forum, w tej materii rzadzi calkowicie teoria chaosu,
        wielu facetow (np. ja) nie potrafi okreslic swojego idealu piekna, caloksztalt
        musi sie poprostu podobac i tyle.
    • princesswhitewolf Re: Co mężczyznom podoba się w kobietach? 11.01.09, 12:38
      Poczucie tego co grube czy chude jest rozmaite.
      To co my kobiety nazywamy: pulchna dla wielu facetow to jest jeszcze normalna
      srednia kobieta. A z kolei piekne szczuple dziewczyny jakie mi sie podobaja moj
      facet nazywa "osci". Ciagle marudzi zebym za duzo na ta joge nie latala bo
      niepokojaco wychudne.
      • lashqueen Re: Co mężczyznom podoba się w kobietach? 11.01.09, 13:23
        Ale z drugiej strony, gdybys sie roztyla, to tez by nie byl zachwycony. Wiekszosc mezczyzn nie lubi skrajnosci (koscistych albo grubych), chca miec kobiete o normalnej, przecietnej wadze.
        Moja wloska przyjaciolka przytyla po ciazy. Nigdy nie byla chudzielcem - typowa budowa srodziemnomorska - ale po ciazy wyraznie sie powiekszyla. Jej maz staral sie byc delikatny - mowil jej, ze ja kocha i ze dla niego jest piekna ale mimo wszystko mobilizowal ja do odzyskania figury sprzed ciazy, bo wtedy byla dla niego bardziej atrakcyjna. Stosunkowo szybko odzyskala dawna figure, ku zadowoleniu meza (nie karmila piersia, bo nie mogla).
        • princesswhitewolf Re: Co mężczyznom podoba się w kobietach? 11.01.09, 13:46
          gdybym roztyla sie jak slon, z pewnoscia nie odpowiadaloby mu to. Ale jakbym
          zrobila sie pulchna to by byl uradowany....
          <zgroza>
          • croyance Re: Co mężczyznom podoba się w kobietach? 11.01.09, 20:41
            Moj niedowidzi mocno, wiec wygladu sie nie czepia :-D Lubi, jak
            ladnie pachne i jak jestem ciepla i kochajaca, reszta nieistotna.
        • satia2004 Re: Co mężczyznom podoba się w kobietach? 11.01.09, 13:46
          lashqueen napisała:
          > Ale z drugiej strony, gdybys sie roztyla, to tez by nie byl
          zachwycony. Wiekszo
          > sc mezczyzn nie lubi skrajnosci (koscistych albo grubych), chca
          miec kobiete o
          > normalnej, przecietnej wadze.

Z Twojej postawy wnioskuję, że raczej prezentujesz typ 'wieszaka' ;)
          Nikt tu nie mówi o otyłości. Media jako to co nazywasz 'normalną
          przeciętną wagę' w dzisiejszych czasach prezentują figurę o BMI
          poniżej 20 czyli niedowagę. Dla kobiet to jest 'normalne' dla
          facetów norma jest wyżej. Dla sporej części kobiet rozmiar 40 to
          już 'mutant' a facet powie 'jest za co złapać' ;)

A co do twojego przykładu - ludzie zwykle przywiązują się do
          jakiegoś wyglądy partnerów, w takim a nie innym przedziale wagowym
          są dla nas atrakcyjni. Ani gwałtowne przytycie ani schudnięcie które
          wykroczy poza te granice nie będzie dobrze odbierane.
    • princesswhitewolf Re: Faceci nie lubia tipsow jesli widac ze to tips 11.01.09, 12:43
      Dodam jeszcze ze wiekszosc facetow jakich ja spotykam nie lubia nadmiernie
      "zrobionych" kobiet. Czyli szpony, balajage czy pasemka, makijaz widoczny i od
      rana ubrana jak do opery.
      Faceci nudza sie z babami jakie w kolko nadaja o tipsach, ciuchach, botoksie,
      farbach do wlosach, bo zwyczajnie ich to nie interesuje. Tworza dowcipy o
      blondynkach na ich temat.
      Lubia kobiety zadbane ale w sposob raczej dyskretny, i w sumie nie znam
      mezczyzny jaki gustuje w bardzo wyrazistym makijazu i tipsach z diamencikami i
      piorkami, lancuchach i ekscentrycznych butach na platformach.
      • elibre Re: Faceci nie lubia tipsow jesli widac ze to tip 21.01.09, 10:20
        To zależy w jakim miejscu spotkałaś faceta, którego o to pytasz (zakładając, że
        jest to jego ulubione miejsce). W bibliotece czy w klubie..
    • danuu Re: Co mężczyznom podoba się w kobietach? 11.01.09, 14:48
      NA SZCZESCIE swiat jest tak skonstruowany, ze roznym mezczyznom podobaja sie
      rozne kobiety. W mysl dosc brutalnej zasady: "kazda potwora znajdzie swojego
      amatora". A tak powaznie, to przez okres liceum przyjaznilam sie niemal
      wylacznie z chlopakami (bylam w klasie o profilu matematycznym) i jedni mowili,
      ze laska musi byc szczupla, zadnego celulitu itp, inni mowili: "co to jest
      celulit? ja nie wiem, ale trzeba miec za co zlapac" ;) Podobnie z tym makijazem
      - jedni lubia naturalne, inne - z tapeta, o ktorych mowia, ze sa zadbane.
      Niby moj chlop tez mowi, ze najbardziej mu sie podobam jak wstaje zaspana rano,
      poczochrana i z przymknietymi oczami, ale prawdziwe "wow" slysze, jak sie
      "odpindrze" na randke, hehehe.

Autorka watku pyta na co faceci zwracaja uwage: i tu tez zalezy od konkretnego
      faceta. Jedni patrza na twarz, inni na piersi, jeszcze inni na pupe, kolejni -
      na caloksztalt.
      Albo od ewidentnego atrybutu danej dziewczyny. Jesli ta ma piekne wlosy to
      zapewne wlasnie taki komplement uslyszy od wiekszosci facetow.
      • elibre Re: Co mężczyznom podoba się w kobietach? 21.01.09, 10:23
        Dopiero teraz zobaczyłem ten wpis. Kropka w kropkę co ja napisałem ale 10 dni
        wcześniej :)
      • july-july Re: Co mężczyznom podoba się w kobietach? 23.01.09, 12:41
        Zgadzam sie w całej rozciągłości.:)
    • filona.may Re: Co mężczyznom podoba się w kobietach? 11.01.09, 18:13
      Podobają się takie, które wyglądają na zdrowe i młode.

Taki gust wyrobiła w samcach homo sapiens ewolucja. Bo młode i zdrowe kobiety są
      w stanie dać im najwięcej potomstwa. Więc geny facetów o takich preferencjach
      najbardziej sie rozpowszechniły i teraz prawie wszyscy mężczyźni cenią sobie
      właśnie te cechy.

Co świadczy o zdrowiu i młodości kobiety? Ogólnie mówiąc gładka skóra, gęste
      włosy, skóra jędrna i bez zmarszczek. Symetryczne rysy, proporcjonalna budowa.

Więcej o atrakcyjności twarzy jest omówione na podstawie licznych badań tu:
      www.staff.amu.edu.pl/~krzychu/literature/AtrTw.pdf

W sylwetce natomiast najważniejszy jest stosunek obwodu talii do bioder powinien
      wynosić ok 0.7. Zapowiada to dobrą płodność kobiety. Dlaczego? A no dlatego:
      www.focus.pl/cywilizacja/zobacz/publikacje/dlaczego-szczupla-talia-jest-atrakcyjna/

Prawie każdy facet ma takie preferencje. Jeśli jest skłonny nieco z nich
      zrezygnować to przeważnie dlatego, że wie, że sam nie jest najbardziej
      atrakcyjny na rynku towarzysko-matrymonialnym (np. jest słabo sytuowany
      materialnie i nie ma perspektyw na zmianę tego) i atrakcyjniejsza partnerka po
      prostu go nie zechce. Szkoda mu czasu na wzdychanie do najatrakcyjniejszej, bo
      to dla niego za wysokie progi. Każdy bowiem stara się zdobyć najlepszego
      partnera/partnerkę, na jakiego go stać. Nie więcej i nie mniej.

Tyle samym o wyglądzie.

Ważny jest jeszcze sposób poruszania się, tembr głosu.

A też to, jak kobieta traktuje mężczyznę, czy jest mu przychylna, ale bez
      przesadnego zabieganie o niego. Wtedy facet ma wrażenie, że wybrała sobie
      właśnie najatrakcyjniejszą, na jaką go stać.

Co mi jeszcze przychodzi do głowy z rzeczy nie urodowych: Faceci lubią czuć, że
      kobieta ich docenia, że są kimś w jej oczach.

No i wszystko to, co powoduje, że ludzie (niezależnie od płci) są dla siebie na
      wzajem atrakcyjni. Czyli głównie wtedy, gdy są podobni. I gdy się często
      spotykają (bo np. razem sie uczą, pracują czy mieszkają po sąsiedzku).

Jakieś jeszcze pomysły?
      • black_magic_women Re: Co mężczyznom podoba się w kobietach? 11.01.09, 23:18
        filona.may napisała:
        Szkoda mu czasu na wzdychanie do najatrakcyjniejszej, bo
        > to dla niego za wysokie progi. Każdy bowiem stara się zdobyć najlepszego
        > partnera/partnerkę, na jakiego go stać. Nie więcej i nie mniej.

Taaak?To dlaczego do atrakcyjnych kobiet startuja same krasnale,czy faceci o
        powierzchowności mniej niż przeciętnej?!
        Nie chce nawet pisac o sobie,ale mnostwo kobiet sie na to skarży,że włąśnie TACY
        mężczyźni maja odwagę,a ci niby przystojni,fajni nie
        • filona.may Re: Co mężczyznom podoba się w kobietach? 12.01.09, 01:10
          Eeee, przesada. Piękne kobiety, dużo częściej niż te brzydkie mają partnerów
          pożądanych na rynku towarzysko-matrymonialnym (co w przypadku mężczyzn nie jest
          tym samym, co atrakcyjność fizyczna, patrz niżej).

Może Tobie i innym Twoim ładnym znajomym utkwiły w pamięci szczególnie adoracje
          ze strony nieatrakcyjnych mężczyzn, bo to taka nienaturalna ciekawostka, na
          zasadzie "jak on śmiał", taka próba doprowadzenia do mezaliansu. Dlatego to
          pamiętacie i o tym mówicie.

Inna sprawa, że kobieta nieraz nie pochwali się koleżankom, że ma wartościowego
          adoratora (dopóki nie przypieczętuje związku oficjalnym "chodzeniem",
          zaręczynami czy ślubem), by koleżanki jej nie zazdrościły lub co gorsza nie
          próbowały podebrać faceta. Dlatego wola się skarżyć niż chwalić.

I dalej:
          Towarzysko-matrymonialna atrakcyjność mężczyzny nie jest mierzona wyglądem, a
          przede wszystkim statusem społeczno-ekonomicznym.

To po pierwsze. A po drugie zanim osoba ustali swoją atrakcyjność, próbuje
          szczęścia nieraz jak najwyżej. Dostając kolejnego kosza, a czasem wręcz
          upokorzenia uczy się, że to dla niej za wysokie progi. I wtedy zaczyna uważać,
          że w gruncie rzeczy wystarczy jej nieco mniej atrakcyjna osoba (czyli nie tak
          piękna kobieta albo nie tak dobrze zarabiający mężczyzna). Bo tylko na mniej
          atrakcyjnego partnera ma szansę i taki partner jej/go tak łatwo nie opuści.

Jeśli chcesz lepiej zrozumieć mechanizmy, które pokrótce wspomniałam, przeczytaj
          pracę, którą zalinkowałam w moim poprzednim poście.

Pozdrawiam
          • princesswhitewolf Re: Co mężczyznom podoba się w kobietach? 13.01.09, 00:04
            filona.may napisała:
            >Towarzysko-matrymonialna atrakcyjność mężczyzny nie jest mierzona >wyglądem, a
            przede wszystkim statusem społeczno-ekonomicznym.

to smutna prawda, i szkoda ze nie mozemy mowic o pelnej emancypacji kobiet jeszcze:/
            • filona.may Re: Co mężczyznom podoba się w kobietach? 13.01.09, 00:15
              Masz na myśli, że chciałbyś być oceniana jak kandydatka na partnerkę/żonę nie
              według swojego wyglądu, ale wysokości zarobów?

Jedno i drugie ma swoje zalety i wady.

Np. teraz jest tak, że biedna kobieta, ze zwykłej rodziny z niezamożnego
              środowiska, jeśli tylko jest ładna, to ma szansę związać się z dobrze sytuowanym
              mężczyzną, a tym samym na dostatniejsze życie.

Świat, w którym kobieta nie jest oceniane wg. urody, a tylko na podstawie tego,
              jakie ma stanowisko i ile zarabia ma jednak pewne wady. Gatunek ludzki szybko
              przestałby istnieć.
              • princesswhitewolf Re: Co mężczyznom podoba się w kobietach? 13.01.09, 16:28
                filona.may napisała:

> Masz na myśli, że chciałbyś być oceniana jak kandydatka na >partnerkę/żonę nie
                według swojego wyglądu, ale wysokości zarobów?

;)jeszcze inna mozliwosc: nie chcialam nigdy byc oceniana TYLKO na podstawie
                mojego wygladu.

> Np. teraz jest tak, że biedna kobieta, ze zwykłej rodziny z >niezamożnego
                środowiska, jeśli tylko jest ładna, to ma szansę związać się z dobrze sytuowany
                mężczyzną, a tym samym na dostatniejsze życie.

Biedna piekna kobieta niech raczej dbajac o siebie rownoczesnie wlasnym
                wysilkiem zdobedzie jakis zawod i nie liczy przez cale zycie tylko na meza, bo
                jak zycie pokazuje to nie jest najpewniejsze rozwiazanie, co pokazuje wielosc
                samotnych matek. Uzaleznienie materialne totalne nie daje czesto oddychac.

> Świat, w którym kobieta nie jest oceniane wg. urody, a tylko na >podstawie
                tego, jakie ma stanowisko i ile zarabia ma jednak pewne >wady. Gatunek ludzki
                szybko przestałby istnieć.

Bo ja wiem... Historia pokazuje ze jest rozmaicie. W wielu kulturach funkcjonuje
                tzw POSAG i jest to ultra wazne. Panna bez posagu nie ma szans na za maz pojscie
                i uroda niewiele pomoze.

Roznie tez to w przyrodzie bywa. Niekoniecznie Panie musza byc piekne. Czasem
                dobor genetyczny wsrod zwierzakow tzaklada przystojnego " osilka", jednak w
                przyrodzie to samce sa te piekniejsze: paw plci meskiej z pieknym ogonem i swiat
                zwierzakow trwa. Ehh a jak sie okazuje samice tak czy tak sa w wiekszosci
                gatunkow sa tymi jakie dostarczaja tez pozywienia...
                • princesswhitewolf Re: Co mężczyznom podoba się w kobietach? 13.01.09, 16:37
                  poza tym gdyby uroda byla najwazniejszym kryterum w ocenie kazdego mezczyzny nie
                  byloby tylu pieknych samotnych kobiet. To przedziwne ale
                  znam takie Panie na peczki i jesli wychodza za maz to pozno.... Hollywood tez
                  takie ma. Zas jakos nie znam wolnych brzyduli ... Wszystkie mezate dzieciate i
                  facet pod pantoflem u nich siedzi.
                  • plisowanka Re: Co mężczyznom podoba się w kobietach? 18.01.09, 00:59

> poza tym gdyby uroda byla najwazniejszym kryterum w ocenie kazdego mezczyzny ni
                    > e
                    > byloby tylu pieknych samotnych kobiet.

A nie przyszło ci do głowy, że to te piękne kobiety nie chcą tych mężczyzn, a nie na odwrót?! One starannie wybierają najlepszą partię.

> Zas jakos nie znam wolnych brzyduli ... Wszystkie mezate dzieciate i
                    > facet pod pantoflem u nich siedzi.

Bo brzydula zadowoli się pierwszym z brzegu. Nie wybrzydza. A z tym, że ci mężowie brzydul siedzą pod pantoflem, to się absolutnie nie zgadzam. Ciągle jak w telewizyjnych reportażach pokazują płaczące matki, których mąż pije i bije, bądź nie płaci alimentów, to są to kobiety zaniedbane, z poszarzałą cerą itd. Nie widziałam jeszcze piękności, która by beczała do kamery dlatego, że mąż ją źle traktuje.
                    • princesswhitewolf Re: Co mężczyznom podoba się w kobietach? 18.01.09, 01:11
                      plisowanka napisała:
                      > A nie przyszło ci do głowy, że to te piękne kobiety nie chcą tych mężczyzn, a
                      nie na odwrót?! One starannie wybierają najlepszą partię.

Hmm czasami to faktycznie prawda, acz czasami po prostu przyciagaja dosc
                      specyficzny typ zdobywcy pieknoci jaki szybko sie nudzi i szuka kolejnych
                      mlodszych modeli bo mu sie ona "opatrzy". Zazwyczaj aby zwiazek byl udany musi
                      wybor opierac sie na glebszych przeslankach niz tylko wyglad partnera

>Nie widziałam jeszcze piękności, która by beczała do kamery dlatego, że >mąż ją
                      źle traktuje.
                      a ja tak, bo moj "domowy lekarz" nie jednej to i owo im zszywal i nastawial jak
                      zostaly pobite a i w sadzie byl jako rzeczoznawca...
                      Jednakze faktem jest, ze w pewnym wieku wiekszosc kobiet juz wyglada gorzej niz
                      za mlodu...
                  • july-july Re: Co mężczyznom podoba się w kobietach? 23.01.09, 12:44
                    > znam takie Panie na peczki i jesli wychodza za maz to pozno....
                    Hollywood tez
                    > takie ma. Zas jakos nie znam wolnych brzyduli ... Wszystkie mezate
                    dzieciate i
                    > facet pod pantoflem u nich siedzi.

Zgadzam sie, takze z tym co poniżej - że brzydule - i
                    zakompleksione - łapią tego, który je "zechciał", a ładne są
                    bardziej wybredne.
        • michunia Re: Co mężczyznom podoba się w kobietach? 20.01.09, 20:07
          Dlatego, ze nie decyduje obiektywna atrakcyjnosc, ale subiektywne
          zdanie takiego przecietnego krasnalka na swoj temat
      • croyance Re: Co mężczyznom podoba się w kobietach? 12.01.09, 23:50
        A co sie podoba facetom niewidomym?
      • poe Co jest ważne 21.01.09, 14:10
        Jeśli chodzi o atrakcyjność w męskich oczach... to najważniejsze jest gust
        kobiety, jak potrafi się ubrać. To jest bardzo bardzo ważne :)
    • rhodeisland Re: Co mężczyznom podoba się w kobietach? 11.01.09, 20:00
      Mysle, ze mezczyzni nie zastanawiaja sie, czy podobaja sie
      kobietom, sa soba, a my ich akceptujemy ze wszystkimi ich wadami.
      Nie ma kobiety, ktora podobala by sie wszystkim mezczyznom. Czy o to
      chodzi w tym watku?
      Latwo jest przyciagnac uwage mezczyzn, znacznie trudniej ja
      utrzymac, na dluzsza mete tylko atrakcyjnosc zewnetrzna nie
      wystarczy.
      Czy ktorejs z Was naprawde zalezy zeby kazdy spotkany facet ogladal
      sie za Wami z podziwem, czy chcecie byc po prostu najwspanialsze na
      swiecie dla tego jednego?
      • croyance Re: Co mężczyznom podoba się w kobietach? 11.01.09, 21:13
        No i wlasnie o to chodzi, Rhode. Mnie zalezy na tym, zeby podobac
        sie sobie i mezowi - gust mamy oboje taki, ze podobam sie (i sobie i
        jemu) - i pelnia szczescia :-) Po co mi botoks? :-D Mnie
        niepotrzebny, ja jestem z siebie zadowolona, a maz by nie zauwazyl,
        nawet jakbym sobie wszystko wymienila (malo spostrzegawczy i kiepski
        wzrok).
        • sankanda Re: Co mężczyznom podoba się w kobietach? 11.01.09, 21:27
          o ! i tu poruszylas najistosniejszy punkt medycyny estetycznej !
          rezultatu zabiegu nie zauwaza nikt ! jak sobie naszpikowalam gebe
          witaminami, to moj chlop sie zapytal czy bylam u fryzjera, bo tak
          ladnie wygladam. Na drugi dzien zapytal czy spodnie, ktore akurat
          mialam na sobie sa nowe (maja chyba ze dwa lata). efekty medycyny
          estetycznej powinny byc dla otoczenia NIEZAUWAZALNE jako takie.
          • croyance Re: Co mężczyznom podoba się w kobietach? 12.01.09, 23:53
            To przypomina mi, jak 6 lat temu ogolilam glowe na prawie lyso -
            cale zycie mialam dlugie wlosy - spotkalam kolezanke, rozmawiamy,
            ona mi sie przyglada i w koncu mowi: zmienilas sie, ale nie umiem
            powiedziec, co sie stalo ... schudlas moze?
            • filona.may Re: Co mężczyznom podoba się w kobietach? 13.01.09, 00:18
              :)
            • jagoda_pl Re: Co mężczyznom podoba się w kobietach? 21.01.09, 15:59
              He, he:D! To jak w tym kawale:

Babka rozmawia z koleżanką i skarży się, że mąż w ogóle nie zwraca na nią uwagi, przychodzi z pracy siada przy stole i ciagle czyta gazete. Koleżanka powiedziała, żeby po prostu zaczeła bardziej zwracać na siebie uwagę, strój itp. Następnego dnia, wrzuciła nowa kiecke, mąż przychodzi siada do stolu czyta gazete i nic. Kolejnego, kiecka, umalowana, szmineczka itp., a mąż nic. Kolejny: do tego mocne perfumy, facet nic. w koncu wkurzona następnego dnia zalożyła maskę przeciwgazową. Mąż wchodzi siada przy stole czyta gazete, w koncu patrzy na zone i mówi:
              -Kochanie, zgolilas brwi ?
      • princesswhitewolf Re: Co mężczyznom podoba się w kobietach? 11.01.09, 23:37
        rhodeisland napisała:
        >Latwo jest przyciagnac uwage mezczyzn, znacznie trudniej ja
        >utrzymac, na dluzsza mete tylko atrakcyjnosc zewnetrzna nie
        >wystarczy.

hmm... jakas wizja bezsilnosci kobiet aby zwrocic uwage jakiegos faceta tu sie
        klaruje, a nastepnie dramat by go utrzymac przy sobie. Wiecej wiary w siebie...:)
        Znam bardzo duzo kobiet jakie wykopuja nudziarza z domu i nie ma problemu by
        znalezc lepszy obiekt. Mamy 21 wiek... Nie dalej w piatek w ppracy jeden dalkiem
        przystojny Wloch mi plakal w rekaw, ze go pewna Polka rzucila dla innego, a
        pewien przyjaciel, calkiem sensowny Anglik marudzil przez tel dzis ze jego
        narzeczona robi uniki i chyba nie chce sie ladowac w malzenstwo i co on biedny
        ma zrobic i czy ja jej nie przekonam...
        Naprawde nie wiem jak to jest ze znam masy interesujacych kobiet i samotnych
        ciekawych mezczyzn i jakos nijak na siebie nie trafiaja albo...;) nie daja sie
        wyswatac... cos sie nie klei...
        Moze rasa ludzka idzie w kierunku wymarcia???lol
    • 18_lipcowa1 biust, dlugie wlosy, zmyslowe usta i ladne oczy 11.01.09, 23:38
      proporcjonalna figura

czyli cala ja
    • rhodeisland To gdy sie roznia od nich 13.01.09, 00:20
      Sylwetka, glosem, sposobem chodzenia, ubierania sie.
      • zosia9 Re: To gdy sie roznia od nich 13.01.09, 16:02
        Będę okrutna. Facetom podoba się młodość.
        A co do rubensowskich kształtów to otyłość była oznaką zamożnosći a
        nie żadną przestrogą. Drugą żoną Rubensa była otyła Helena Furment
        była po prostu otyła za to miała 16 lat;)
        • sankanda Re: To gdy sie roznia od nich 29.04.09, 10:46
          Odpowiadasz na:
          zosia9 napisała:

> Będę okrutna. Facetom podoba się młodość.

zamknij sie...
        • monalaka Re: To gdy sie roznia od nich 02.05.09, 21:37
          Teoria także do obalenia, znam kilku facetów wolących starsza a w tym mój partner.
    • poszerzenie-pola-walki Re: Co mężczyznom podoba się w kobietach? 14.01.09, 00:34
      zwraam uwagę na:

idealny ubiór młodej dziewczyny im prostszy tym lepszy najlepiej taki :)))))
      www.celebrity-gossip.net/images/thumbnails/catherine-mcneil-aus-12318-13.jpg
      ideału dla trochę starszej nie che mi sie szukać ale....

- prosta sukienka do połowy uda - super (wtedy może być nawet bez dekoltu :P )
      najlepiej w kształcie rombu
      - nie ma stanika (nie tylko w upał)!!!!! (jeśli piersi małe) wygłąda świetnie
      czy to z cienkim swetrem czy tiszeertem
      - cienkie tkaniny tak NIE obcisłe sweterki
      (a grube nogi w szpilkach nie wyglądają szczuplej)
      - twarz - makijaż ma być całkowicie niewidoczny
      - jasna skóra najlepiej blada
      - mały nosek
      najlepiej taka (po lewej)
      farm1.static.flickr.com/50/149424710_566b61db86_o.jpg
      - szkła kontaktowe zamiast okularów
      - PAZNOKCIE pomalowane na JASNY BŁĘKIT ew szare z żółtymi końcówkami
      - włosy jeśli są zniszczone to najlepiej obciąć na ZERO!!! - nie żartuje
      brzydkie suche włosy oszpecą nawet modelkę
      - nosi coś na nadgarstku!!! wtedy wzrok kieruje się na dłonie!!!!!!!!!!!!!!!!

Musi PALIĆ PAPIEROSA!

Napisałem też o tym na co nie ma się wpływu wiek wzrost dupa i cyce :))) ale
      skasowałem nie chce żebyście po mnie pojechały :)
      • lashqueen Re: Co mężczyznom podoba się w kobietach? 14.01.09, 09:14
        poszerzenie-pola-walki napisała:

> Napisałem też o....
        > skasowałem ....

Mezczyzni na pewno nie lubia kobiet, ktore nie potrafia sie do konca zdecydowac,
        co do swojej plci :)

> Musi PALIĆ PAPIEROSA!

Znam wielu facetow, dla ktorych smrod papierosowy z ust kobiety to czynnik
        dyskwalifikujacy ja na starcie :)
        • anulsss Re: Co mężczyznom podoba się w kobietach? 17.01.09, 23:53
          Popytałam kilku (różnych) facetów co im podoba sie tak naprawdę w
          kobietach. Większość zgodnie odpowiedziała, że kobieta dla nich MUSI
          mieć ładną twarz - figura ma nieco mniejsze znaczenie: jednym słowem
          lepsza pulchna ze śliczna twarzą Nigella aniżeli niż brzydula ze
          świętną figurą ;) Usłyszałam też od wielu Panów, że chodzi o
          całokształt, styl i to żeby kobieta była zadbana. Mój chłopak
          twierdzi, że jemu podoba się kiedy kobieta ma w sobie coś z...
          uwaga! "suki" (np. spojrzenie) a jednocześnie powinna być bardzo
          kobieca hehe. Jedni lubią grube, inni chude, jedni lubią "lolitki"
          inni chłopczyce. Tak więc drogie Panie, jak mawiają: "każda zmora
          znajdzie swojego amatora" ;)
          • anulsss Re: Co mężczyznom podoba się w kobietach? 17.01.09, 23:56
            w ogóe to idę na "męskie" forum pytać co facetom podoba się w
            kobietach ;)
          • feralcat Re: Co mężczyznom podoba się w kobietach? 20.01.09, 13:25
            Nie zgodze sie. Kazdy facet obejrzy sie za 'laską' z dluuugimi
            szczuplymi nogami. Liczy sie zgrabna proporcjonalna sylwetka,
            wciecie w pasie. Twarz jest rownie wazna. Ogolnie liczy sie
            caloksztalt. Nie wiem skad to przekonanie ze faceci lubia pulchne
            babki. Moze starsze pokolenie 50-60 latkow. Moga poflirtowac z
            pulchnymi. Ale beda sie gapic na mlode, szczuple zgrabne dziewczyny
            takie jak ta:
            www.maxitmag.com/images/stories/loosewires/dailybabes/mar07/adriana_lima_bum.jpg
          • croyance Re: Co mężczyznom podoba się w kobietach? 22.01.09, 00:16
            Moj maz pojecia nie ma, co to znaczy zadbana. Tlumaczylam mu nieraz,
            ze co by np. pomyslal na widok dziewczyny, ktora jest brudna, ma
            brudne paznokcie etc. a on na to 'ze fajnie by bylo isc z nia pod
            prysznic'. Ech, chlopy.
    • n_nicky Re: Co mężczyznom podoba się w kobietach? 20.01.09, 16:36
      Kobiety są przekonane, że dla mężczyzn najważniejsze są biust, pośladki, nogi.
      Tymczasem wszyscy moi znajomi płci męskiej, z którymi miałam kiedykolwiek okazję
      porozmawiać o kobietach mówią, że najważniejsza dla nich jest TWARZ. Podobają im
      się długie włosy, najlepiej falowane, duże oczy, ładne usta, zarysowane kości
      policzkowe i żuchwa. Lubią ładne kolczyki w uszach. Wielu lubi też, gdy kobieta
      ma wysoko upięte włosy w koński ogon tak, żeby było jej widać kark. Większość
      mężczyzn nie lubi skrajności - kobiet zbyt chudych/zbyt otyłych, braku
      makijażu/zbyt mocnego makijażu, bezkształtnych brzydkich ubrań/zbyt wyzywającego
      stroju itp. Wśród moich kolegów najmniejszym powodzeniem cieszą się kobiety o
      chłopięcych figurach - jednocześnie wszystkim podoba się wcięcie w talii,
      którego podobno wiele kobiet nie ma, także młodych. I faktycznie, sama też
      uważam, że zdecydowana większość mężczyzn patrzy najpierw na twarz, dopiero
      później spogląda na resztę ciała. Zauważyłam też, że wbrew temu, co sądzą
      kobiety, panowie znacznie częściej spoglądają najpierw na nogi i
      pośladki/biodra, a dopiero potem na biust. Zależy też, co się wyeksponuje ;)

No i szkoda, że tylu mężczyzn gustuje w tipsiarach...
      • 4g63 Re: Co mężczyznom podoba się w kobietach? 21.01.09, 10:09
        > No i szkoda, że tylu mężczyzn gustuje w tipsiarach...

co to jest tipsiara?

ja najpierw zwracam uwagę na twarz, potem na tyłek, nogi, i reszte, biust też oczywiście ale to jest mniej ważne, tzn dla mnie, może być mały, średni...

• n_nicky Re: Co mężczyznom podoba się w kobietach? 21.01.09, 10:41
          > > No i szkoda, że tylu mężczyzn gustuje w tipsiarach...
          >
          > co to jest tipsiara?
          >

Mocny, niegustowny makijaż, solarium, długie i kiczowate tipsy najlepiej z
          wzorkami, dużo złota i cekinów, szpilki z noskiem w szpic, kruczoczarne albo
          nadmiernie utlenione włosy, tandetny i banalnie seksowny ubiór - to
          najjaskrawsze cechy, przy czym występują z różnym natężeniem ;)
        • sankanda Re: Co mężczyznom podoba się w kobietach? 29.04.09, 10:11
          czytajac forum odnosze wrazenie, ze mezczyznom podoba sie
          oszczednosc i gospodarnosc :)))))
    • 4g63 Re: Co mężczyznom podoba się w kobietach? 21.01.09, 09:57
      ja zwracam uwagę na całokształt, jeśli mi się spodoba, to w drugiej kolejności jest tyłek, jeśli jędrny i nie za duży to ok, potem sama figura, w sumie najważniejsza i tak jest twarz, ale wszystkie elementy tworzą zespół, nie może być tak że twarz super i gruba dupa - to już dyskwalifikuje
    • sls333 Talia osy... 21.01.09, 10:15
      talia osy niekoniecznie, ale najważniejsze w kobiecie jeśli chodzi o wygląd jest
      to wgłębienie między biodrami a biustem
      cała reszta już mniej znaczy
    • czungumangu 3 rzeczy! 21.01.09, 10:27
      Najwazniejsza jest twarz - ksztalt, proporcje, nos (tutaj sa rozne gusta,
      niektorzy lubia skandynawskie blondynki, ja wole typ hinduski), zdroba cera,
      ladne lsniace wlosy

jędry biust i tyłek (tutaj tez rozne sa priorytety, niektorzy patrza najpierw na
      duze cyce, inni na zgrabny tylek)

reszta az tak wielkiego znaczenia nie ma, jesli nie ma skrajnosci, na pewno
      wieszaki, ktore sa plaskie jak deski w stolarni nikomu sie spodobac nie moga,
      podobnie jak przesadnie otyle panie, to co mogę jeszcze stwierdzic, ze brzuch,
      to nie jest czesc, na jaka mezczyzna zwraca jakakolwiek uwage (pod warunkiem, ze
      nie wyglada tak, jakby sie bylo w ciazy)
    • bogiemslawiena Re: Co mężczyznom podoba się w kobietach? 21.01.09, 11:08
      Miałam większe branie, kiedy ważyłam dużo więcej. Czyli w przedziale
      115 do 90 kg przy wzroście 174 cm. Ale to może wynikało też z tego,
      że miałam wielką chęć udowadniania sobie, że jestem całkowicie
      normalną, atrakcjną kobietą i zwykle dość intensywnie flirtowałam z
      facetami. Poza tym jestem i byłam proporcjonalna i mam ładną twarz,
      więc to chyba też było odbierane pozytywnie.
      Teraz ważę 70 kg, mam BMI 23 i chyba się facetom podobam, ale w
      sumie to mam to w nosie. Unormowała mi się samoocena i nie flirtuję
      jak kiedyś, jestem w stałym związku... nie mam takich potrzeb.
      Ale robiłam parę prób flirtowania i wychodzi na to, że waga w moim
      wypadku nie miała wielkiego znaczenia dla innych, tylko dla mnie.
      Znam przeciętne laski, normalnej budowy, ale jakieś takie
      poblokowane wewnętrznie, zero ekspresji, twarze jak z koszmarów - i
      są same...
    • bahmat Re: Co mężczyznom podoba się w kobietach? 21.01.09, 11:08
      napewno miła i sympatyczna powierzchowność, ładny uśmiech. włosy,
      nos, usta, oczy szyja,dłonie, biust,pupa, nogi
    • towditowdi Re: Co mężczyznom podoba się w kobietach? 21.01.09, 11:12
      Generalnie to całokształt jest najważniejszy: uśmiechnieta, miła,
      sympatyczna, elegancka i zadbana Pani w wieku 30 - 40 lat. Gdybym
      jednak musiał się zagłębić w szczegóły anatomiczne to po kolei
      wymienię:
      - twarz (po prostu ładna, uśmiechnięta) i szyja - szczupła
      - dłonie - delikatne i małe
      - potem patrzę na nogi (i buty - to taki mój mały fetysz)
      szczególnie lubię uda i stopy
      - piersi - niezbyt duże: b, c
      - pupa również nie za duża.
      Strój równiez ma duże znaczenie. Tu nie będę się rozpisywał powiem
      tylko, że nie przepadam za kobietami w jeansach. Wieszaki mnie
      pociagają jeszcze mniej niż panie o rubensowskich kształtach, na
      tzw. "szare myszki" również rzadko zwracam uwagę.
    • katgraf Re: Co mężczyznom podoba się w kobietach? 21.01.09, 11:24
      W moim przypadku odpowiedź jest prosta. Kobieta musi spełniać tylko
      dwa warunki. Musi mi się podobać - to po pierwsze, a po drugie -
      niemoże być moim wrogiem. Daje się zauważyć, że po latach małżeństwa
      kobiety i faceci stają się wrogami. Jeśli dochodzi do takiej sytucji
      to powinni bezwzględnie się rozstać.
      Wygląd kobiety określam nie ''piękna'', ''cudowna'' lecz ''podoba mi
      się'' taka która mi się nie podoba nie zwraca mojej uwagi.
    • horatio_valor Re: Co mężczyznom podoba się w kobietach? 21.01.09, 11:45
      Tego się nie da zdefniować, to jasne. To tak, jakby zapytać: jaki ma być film,
      który ci się podoba. No i co powiedzieć? Każdy jest inny, a jednak wiele filmów
      się nam podoba - jeden jest śmieszny, inny wzruszający, w innym gra aktor czy
      aktorka X albo jest piękna muzyka. Tak samo w ludziach - są kobiety, które
      pociągają, mimo że są przeciętnej urody, a są i takie, które mimo atrakcyjności
      nie kręcą.

Liczy się po prostu synteza.

I to nie tylko synteza urody i charakteru, ale też synteza samego wyglądu - nie
      da się zdefiniować elementów składowych w centymetrach czy stopniach kątowych.
      • sfistag Re: Co mężczyznom podoba się w kobietach? 21.01.09, 12:41
        Kiedys czytalem ze facetom podobają sie kobiety podobne do ich matek w mlodosci, ktorych nie moga oczywiscie pamietac bo byli po prostu zbyt mali:) moze w tym cos jest?
        Poza tym, najlepsza kobieta swiata to taka, ktora daje realizowac sie swojemu mezczyznie i jest po prostu mądra zyciowo. A co do wygladu powtorze to co zostalo juz tutaj powiedziane 100 razy: dla kazdego cos dobrego, innym podoba sie cos, co dla jednych bedzie zwyczajnie niepociagajace. Sam nie bede pisal co mnie sie podoba, bo i kogo to obchodzi? :)
        Mimo wszystko, wszyscy moi blizsi koledzy sa, lub szukaja kobiet nie tylko ladnych, ale przede wszystkim mądrych. Oczywiscie, najpierw zwracamy uwage na urode, ale dopiero potem okazuje sie czy dziewczyna jest naprawde warta zainteresowania. Takze nawet najpiekniejsza, ale malo rozgarnieta dziewczyna nie ma szans u dosc mądrych chlopakow:D ze tak nieskromnie napisze... oczywiscie znajdzie jakiegos amatora, ale albo bedzie on na jej poziomie, albo po prostu bezdie tak w nia zapatrzony ze nie zauwazy jej brakow.
    • 3xm Re: Co mężczyznom podoba się w kobietach? 21.01.09, 12:19
      Zgrabna pupa, biodra, potem twarz, piersi, nogi. I tak ogólnie całokształt musi
      pasować do siebie. ;)
    • jurek.powiatowy Re: Co mężczyznom podoba się w kobietach? 21.01.09, 13:02

Liczy się tylko wnętrze kobiety. Powinno być one miękkie i ciasne;)
    • cahirmawrdyffrynaepcellach To wszystko bez znaczenia 21.01.09, 13:40
      Nie jest ważne, czy kształt rubensowski, czy wieszak.
      Najatrakcyjniejsze są kobiety, które podobają się same sobie.
      Pewność siebie i świadomość własnych zalet + umiejętność ich
      wyeksponowania jest najseksowniejsza.
      • maly.bialy.krolik Re: To wszystko bez znaczenia 21.01.09, 16:29
        Racja, Cahir.
    • poe Jestem mężczyzną... 21.01.09, 13:48
      I, jeśli już chodzi o fizyczny aspekt dziewczyny to zwracam uwagę na figurę -
      przede wszystkim nogi. Potem na twarz, oczy, włosy, usta, piersi, zęby, szyję...
      Figura powinna być szczupła ale nie koścista.

A z kobietami o rubensowskich i kościstych kształtach chętnie się przyjaźnię,
      ale ani myślę wchodzić w związki, bo wiem, że w końcu fizyczność by je rozbiła
      (raz spróbowałem i się sparzyłem).

A kobiety o rubensowskich kształtach często takimi się stają właśnie dlatego, że
      mają wrodzony seksapil i nie czują, że muszą się starać o męskie względy. Więc
      trochę mylicie przyczynę ze skutkiem...
      • 4v Re: Jestem mężczyzną... 21.01.09, 22:38
        > A kobiety o rubensowskich kształtach często takimi się stają właśnie dlatego, że
        > mają wrodzony seksapil i nie czują, że muszą się starać o męskie względy.

prawda jest taka, że jest wielkie grono zakompleksionych facetów, którzy cenią
        sobie grube, sądząc że jako mniej atrakcyjne nie odrzucą jego względów.

gdyby każdy facet się cenił i nie brał byle czego, grubymi dziewczynami by były
        tylko te którym na facetach w ogole nie zależy. no i te które naprawde mają
        wielkie kłopoty ze zdrowiem.

na tej samej zasadzie, gdyby dziewczyny w wieku nastoletnim nie patrzyły tylko
        na wygląd chłopaka i to, czy jest "zabawny", to nie byłoby tylu ch...ów wśród
        naszej płci.
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka