apel1943
29.09.23, 12:41
Nie jest łatwo tym, którzy dążą do świętości. Prawie wszyscy uważają, że taka osoba zdarza się rzadko. To prawda, ale inaczej nie trafisz do Królestwa Bożego. Święci stanowią tylko wzór postępowania, w tym czasie nawet trudno namówić katolika, który ma czas, aby codziennie przybył do Domu Pana.
Ty, który to czytasz przyjmij też to zaproszenie, które płynie - przez moje serce - od Boga Ojca do Ciebie. Podziękujesz mi, gdy spotkamy się w Królestwie Bożym. Uwierz mi, a ja nie piszę tego z książek, ale wprost po dzisiejszym zjednaniu z Panem Jezusem w Eucharystii (Chlebie Życia dla naszej dusz)!
Przede wszystkim uwierz, że masz wieczne ciało (duszę), które jest na zesłaniu...obciążone ciałem podobnym do zwierzęcego. Zarazem ono też jest cudem stworzenia, jak wszystko wokół. Nie możesz tego ujrzeć bez światła wiary, a zarazem Bożej Mądrości Ducha Świętego.
To, co piszę o 15.00 usłyszałem w czytanym w radiu Maryja "Dzienniczku" siostry Faustyny. Przecież to była prosta zakonnica. Musisz zrozumieć, że wszyscy zawołani i wybrani wiedzą to samo...w różnym stopniu.
Pan mnie posłał tutaj, abym głosił Jego Wolę, bo większość, a właściwie 99% ludzkości żyje tylko tym światem...omamiona lub zwiedziona Księcia Ciemności. To lekceważony upadły Archanioł o nadprzyrodzonej inteligencji...w czynieniu zła.
Ja jestem duszą specjalną, a to nie jest pycha duchowa, ale fakt nakładający na mnie krzyż Pana Jezusa i Jego współcierpienie z powodu tych, którzy nie boją się Boga! Tak powinno być, ponieważ żadne dzieciątko nie boi się własnego taty! Jednak tutaj chodzi o odwróconych od wiary i świadomych swoich czynów (np. apostazja).
Od Ołtarza św. popłynie słowo...o świętym męczenniku Wacławie z Czech, który jako władca chrystianizował Czechy. Został podstępnie zamordowany przez własnego brata Bolesława.
Natomiast w Ewangelii: Łk 9,7-9 będzie relacja o niepokoju Heroda związanym z cudami czynionymi przez Zbawiciela. "Któż więc jest Ten, o którym takie rzeczy słyszę? I chciał Go zobaczyć."
Eucharystia odwracała się dwa razy, wróciło oszukanie mnie przez Przeciwnika Boga ze stratą czasu cenniejszego od złota, niemożnością modlitwy z zalewaniem serca pustką i nienawiścią.
Przez 1.5 godziny - towarzysząc grającym w piłkę nożną - popłynie moje wołanie do Deus Abba w intencji tego dnia...
www.wola-boga-ojca.pl