kamajkore 24.04.06, 09:57 marsz równości 28 kwietnia Kraków ja pójdę, a wy? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kamajkore Re: marsz równości 28 kwietnia Kraków 24.04.06, 10:03 niestety niepodam, bo sama jeszcze nie znam zaraz pobuszuję w internecie. z atrakcji przewidziano zapewne występ łysych głupoli. a na słupach ogłoszeniowych najintensywniej reklamuje marsz jakieś chrześcijańskie towarzystwo - jak mieszkasz w Kr, to pewnie widziałas te plakaty Odpowiedz Link
kamajkore tu jest cały program festiwalu dla tolerancji: 24.04.06, 10:08 kobiety-kobietom.com/kalendarium/art.php?art=3386 Odpowiedz Link
adam81w Re: marsz równości 28 kwietnia Kraków 24.04.06, 11:48 cieszy mnie ze juz nie tylko w warszawie takie pochody. Odpowiedz Link
kamajkore Re: marsz równości 28 kwietnia Kraków 24.04.06, 12:16 > cieszy mnie ze juz nie tylko w warszawie takie pochody. no, krakowskie też już mają swoją tradycję! mamy całkiem sensownego prezydenta miasta, jest pozytywnie nastawiony do takich przedsięwzięć niestety jego kadencja dobiega końca... Odpowiedz Link
zloty_delfin Dobrze, że zmienili nazwę 24.04.06, 13:31 Poprzednia: "marsz tolerancji", nic z tolerancją nie miała wspólnego. Odpowiedz Link
kamajkore Re: Dobrze, że zmienili nazwę 24.04.06, 13:36 > Poprzednia: "marsz tolerancji", nic z tolerancją nie miała wspólnego. chyba nie zmienili - jest 'festiwal tolerancji' 'marsz równości' to był mój skrót myślowy wtedy nie byłam - teraz na własne oczy się przekonam, czy 'ma coś wspólnego' z tolerancją - Ciebie też zapraszam... Odpowiedz Link
zloty_delfin Re: Dobrze, że zmienili nazwę 24.04.06, 13:40 Za to ja pamiętam ten poprzedni i wiem co mówię. A zapraszasz w czyim imieniu? Odpowiedz Link
kamajkore Re: Dobrze, że zmienili nazwę 24.04.06, 13:41 > Za to ja pamiętam ten poprzedni i wiem co mówię. > A zapraszasz w czyim imieniu? > wyłącznie własnym, nie dostałam od nikogo upoważnienia im więcej nas będzie tym weselej nam będzie... Odpowiedz Link
zloty_delfin Re: Dobrze, że zmienili nazwę 24.04.06, 13:45 Aha, dziękuję za zaproszenie, rozważę je Ja z kolei zapraszam Ciebie na spotkanie krakowskiej młodzieży z Papieżem Benedyktem pod kurią. Im więcej nas będzie, tym weselej nam będzie Odpowiedz Link
kamajkore Re: Dobrze, że zmienili nazwę 24.04.06, 13:53 > Aha, dziękuję za zaproszenie, rozważę je > Ja z kolei zapraszam Ciebie na spotkanie krakowskiej młodzieży z Papieżem > Benedyktem pod kurią. Im więcej nas będzie, tym weselej nam będzie Dziękuję, ale nie wiem dlaczego miałabym się z tym panem spotykać? Nie popieram jego światopoglądu i działalności, a przypuszczam, że przyjście z nieprawomyślnym transparentem polemicznym mogłoby wywołać nieprzyjazne poruszenie wśród jego wyznawców... Odpowiedz Link
zloty_delfin Re: Dobrze, że zmienili nazwę 24.04.06, 13:55 kamajkore napisała: > > > Aha, dziękuję za zaproszenie, rozważę je > > Ja z kolei zapraszam Ciebie na spotkanie krakowskiej młodzieży z Papieżem > > Benedyktem pod kurią. Im więcej nas będzie, tym weselej nam będzie > > Dziękuję, ale nie wiem dlaczego miałabym się z tym panem spotykać? > Nie popieram jego światopoglądu i działalności, a przypuszczam, że przyjście z > nieprawomyślnym transparentem polemicznym mogłoby wywołać nieprzyjazne > poruszenie wśród jego wyznawców... > To zastanów się, czy uczestniczenie w wydarzeniu, które odbywa się pod hasłami tolerancji to odpowiednie miejsce dla Ciebie. Odpowiedz Link
kamajkore Re: Dobrze, że zmienili nazwę 24.04.06, 14:02 > To zastanów się, czy uczestniczenie w wydarzeniu, które odbywa się pod hasłami > tolerancji to odpowiednie miejsce dla Ciebie. > dlaczego? tolerancja nie oznacza przecież cofania się przed dyskusją. zresztą, nie wiem jak zrozumiałaś mój post, bo może napisałam to niejasno - nie zamierzam się pojawiać pod słynnym oknem z żadnym transparentem. nie zależy mi na budzeniu negatywnych emocji Odpowiedz Link
zloty_delfin Re: Dobrze, że zmienili nazwę 24.04.06, 14:05 to może zapytam wprost: uważasz się za osobę tolerancyjną? Odpowiedz Link
kamajkore Re: Dobrze, że zmienili nazwę 24.04.06, 14:12 > to może zapytam wprost: uważasz się za osobę tolerancyjną? szczerze pisząc: nie wiem. widzę, że czasami odmienne poglądy mnie porządnie wkurzają, szczególnie, jeśli mają przykre konsekwencje. więc nie wiem, czy mogę się nazywać osobą tolerancyjną. jednak pracuję nad tym poza tym nie dopuszczam się nieprzyjaznych czynów wobec ludzi z którymi się nie zgadzam i nie 'lobbuję' na rzecz ograniczenia ich praw w żaden sposób. nie proponuję na przykład, żeby zakazać procesji, czy spotkać z Benedyktem więc z moją tolerancją najgorzej chyba też nie jest. tolerancję uważam za pozytywne zjawisko. szczególnie trzeba ją promować wobec grup, które doświadczają dyskryminacji - i tak jest obecnie z homoseksualistami w Polsce. to przyczyna pierwsza mojego wybierania się na marsz. przyczyna druga: w towarzystwie lewaków, feministek, gejów i lezb, pacyfistów i szalonych ekologów jest wesoło i przyjaźnie - klimat, który lubię... Odpowiedz Link
zloty_delfin Re: Dobrze, że zmienili nazwę 24.04.06, 14:18 > szczerze pisząc: nie wiem. Dzięki za odpowiedź. Potrafisz być obiektywna. > widzę, że czasami odmienne poglądy mnie porządnie wkurzają, szczególnie, jeśli > mają przykre konsekwencje. więc nie wiem, czy mogę się nazywać osobą > tolerancyjną. jednak pracuję nad tym poza tym nie dopuszczam się > nieprzyjaznych czynów wobec ludzi z którymi się nie zgadzam i nie 'lobbuję' na > rzecz ograniczenia ich praw w żaden sposób. To tak jak ja. Ja jednak nie nazwę się osobą tolerancyjną, bo czuję, że do tego określenia nie dorastam. > nie proponuję na przykład, żeby zakazać procesji, czy spotkać z Benedyktem > więc z moją tolerancją najgorzej chyba też nie jest. Aczkolwiek pozwalasz sobie na złośliwe komentarze dotyczące podobnych wydarzeń i to nierzadko. Odpowiedz Link
kamajkore Re: Dobrze, że zmienili nazwę 24.04.06, 14:22 > Aczkolwiek pozwalasz sobie na złośliwe komentarze dotyczące podobnych wydarzeń > i to nierzadko. Aczkolwiek tylko na forach, gdzie udział w dyskusji jest dobrowolny. I tylko na tych forach, które sa do dyskusji światopoglądowych przeznaczone. Owszem, złośliwość nie jest szczytną cechą, ale chyba lepiej podszypnąć kogoś na forum niż w życiu. Ostatecznie też jest opcja ignorowania postów od nielubianych użytkowników Aczkolwiek numer dwa: ty też wzorem łagodności nie jesteś. co mi akurat zupełnie nie przeszkadza, bo po to wchodzę na forum, żeby ostro podyskutować. Jak ktoś 'w życiu' sam nie zaczyna ze mną rozmawiać o religii i nawracać to nie czynię tego nigdy. Odpowiedz Link
zloty_delfin Re: Dobrze, że zmienili nazwę 24.04.06, 14:48 kamajkore napisała: > > Aczkolwiek tylko na forach, gdzie udział w dyskusji jest dobrowolny. > I tylko na tych forach, które sa do dyskusji światopoglądowych przeznaczone. > Owszem, złośliwość nie jest szczytną cechą, ale chyba lepiej podszypnąć kogoś na > forum niż w życiu. Ostatecznie też jest opcja ignorowania postów od nielubianych > użytkowników Ależ ja Cię lubię > > Aczkolwiek numer dwa: ty też wzorem łagodności nie jesteś. co mi akurat zupełnie > nie przeszkadza, bo po to wchodzę na forum, żeby ostro podyskutować. Ale ja się nie podpinam pod sztandary, jakże modnej, tolerancji. > > Jak ktoś 'w życiu' sam nie zaczyna ze mną rozmawiać o religii i nawracać to nie > czynię tego nigdy. > Łoł! A sama nie zaczynasz "w życiu" rozmów na wspomniane tematy? Mam wrażenie, że to Twoje ulubione. Odpowiedz Link
kamajkore Re: Dobrze, że zmienili nazwę 24.04.06, 15:06 > Ależ ja Cię lubię No nie Ciebie miałam na myśli, tylko tych, którzy czują się przeze mnie obrażani > Ale ja się nie podpinam pod sztandary, jakże modnej, tolerancji. > > tolerancja nie oznacza braku poglądów i chęci ich wyrażania. > Łoł! A sama nie zaczynasz "w życiu" rozmów na wspomniane tematy? Mam wrażenie, > że to Twoje ulubione. Tak, to moje ulubione tematy, ale z katolikami na nie 'w życiu nie rozmawiam' bo strasznie łatwo ich urazić. Natomiast mam to szczęście, że na codzień żyję wśród ateistów i w naszym gronie nie ma tematów tabu - nagadam się więc do woli Odpowiedz Link
zloty_delfin Re: Dobrze, że zmienili nazwę 24.04.06, 15:11 kamajkore napisała: > > Ależ ja Cię lubię > No nie Ciebie miałam na myśli, tylko tych, którzy czują się przeze mnie obrażan > i No to mamy jasność > > Ale ja się nie podpinam pod sztandary, jakże modnej, tolerancji. > > > > tolerancja nie oznacza braku poglądów i chęci ich wyrażania. Ale chyba kłóci się z obrażaniem tych tolerowanych...? > > > Łoł! A sama nie zaczynasz "w życiu" rozmów na wspomniane tematy? Mam wraż > enie, > > że to Twoje ulubione. > Tak, to moje ulubione tematy, ale z katolikami na nie 'w życiu nie rozmawiam' b > o > strasznie łatwo ich urazić. Natomiast mam to szczęście, że na codzień żyję wśró > d > ateistów i w naszym gronie nie ma tematów tabu - nagadam się więc do woli A ja rozmawiam z wszystkimi: katolikami, ateistami, buddystami, muzułmaninem, starszymi braćmi w wierze... Tylko antyklerykałów w moim otoczeniu nie ma, ani w ogóle żadnych "anty". Odpowiedz Link
adam81w Re: Dobrze, że zmienili nazwę 24.04.06, 15:24 Tylko antyklerykałów w moim otoczeniu nie ma, ani w ogóle żadnych "anty". och jakas ty dobra . niemal swieta . a czy w twoim otoczeniu sa ludzie nie lubiacy gejow ? czyli antygeje ? hehe i co zadnych antyniema a moze w towim otoczeniu sa nielubiacy ateizmu czyli anty ateisci ? hihi co krok to znajduje wiecej anty u ciebie. no bo przeciez popierajac cos jednoczesnie jestesmy anty czemus. Odpowiedz Link
zloty_delfin Re: Dobrze, że zmienili nazwę 24.04.06, 15:30 > och jakas ty dobra . niemal swieta . Dziękuję za tak przychylną recenzję mojej osoby! a czy w twoim otoczeniu sa ludzie nie > lubiacy gejow ? czyli antygeje ? Mój Tata nie przepada, ale nie jest "antygejem". hehe i co zadnych antyniema a moze w towim > otoczeniu sa nielubiacy ateizmu czyli anty ateisci ? No, przecież piszę, że nie ma. hihi co krok to znajduje > wiecej anty u ciebie. no bo przeciez popierajac cos jednoczesnie jestesmy anty > czemus. Owszem. Ja jestem antyantyklerykałem. Odpowiedz Link
kamajkore Re: Dobrze, że zmienili nazwę 24.04.06, 15:38 > > tolerancja nie oznacza braku poglądów i chęci ich wyrażania. > > Ale chyba kłóci się z obrażaniem tych tolerowanych...? Jak ktoś jest nadwrażliwy niepowinien wchodzić na fora. Ja się na prywatne i katolickie nie pcham. Nie wyzywam nikogo - żeby było jasne, więc gdzie to obrażanie? > A ja rozmawiam z wszystkimi: katolikami, ateistami, buddystami, muzułmaninem, > starszymi braćmi w wierze... Tylko antyklerykałów w moim otoczeniu nie ma, ani > w ogóle żadnych "anty". ja też rozmawiam, ale nie o wszystkim Odpowiedz Link
adam81w kurde wchodzi taka katoliczka na forum ateistow 24.04.06, 15:41 i wymaga zeby traktowac jej bajki na powaznie Odpowiedz Link
zloty_delfin Hm, podobno to forum dla wszystkich 24.04.06, 15:44 I gdzie ja czegokolwiek wymagam, może oprócz tolerancji na zasadzie wzajemności? Odpowiedz Link
adam81w tak dla wszystkich ale gospodarzami sa tu Ateisci 24.04.06, 15:49 i wchodzac tu nalezy sie liczyc z tym co wiekszosc tu lubi a czego nie , co wyznaje a czego nie . tak jak napisala kama , my nie wchodzimy na fora skrajnie katolickie i psujemy im forum narzucajac nasze "wartosci" . bo to chamskie. to tak jakby wejsc na forum zbieraczy znaczkow i zakladac watki pt " zbieranie znaczkow to wiesniactwo " . otoz widzisz ja twocih pogladow nie musze tolerowac . bo mam inne . a chrzescijanstwo jest glupie , bezsensowne i szkodliwe i zdania raczej nie zmienie . tolerancja teraz to tolerancja a wydawalo mi sie ze przez wiekoszosc tego watku pisalas tak zeby udowodnic ze tolerancja to bezsensowne haslo i nie nalezy byc tolerancyjnym ale moze sie myle Odpowiedz Link
zloty_delfin Re: tak dla wszystkich ale gospodarzami sa tu Ate 24.04.06, 16:03 adam81w napisał: > i wchodzac tu nalezy sie liczyc z tym co wiekszosc tu lubi a czego nie , co > wyznaje a czego nie . tak jak napisala kama , my nie wchodzimy na fora skrajnie > A kto to "my"? > katolickie i psujemy im forum narzucajac nasze "wartosci" . bo to chamskie. > to tak jakby wejsc na forum zbieraczy znaczkow i zakladac watki pt " zbieranie > znaczkow to wiesniactwo " . Gdzie ja "psuję forum" (co to w ogóle znaczy? Może się okazać, że jednak tak)? Gdzie ja narzucam moje wartości? Cokolwiek mnie to zaintrygowało. > otoz widzisz ja twocih pogladow nie musze tolerowac . bo mam inne . a > chrzescijanstwo jest glupie , bezsensowne i szkodliwe i zdania raczej nie > zmienie . A wydawało mi się, że na tym forum wszyscy są tolerancyjni i postępowi, ale pod warunkiem, że ta tolerancja dotyczy ŚJ i gejów. A Ty sam pisałeś, że nie tolerujesz jedynie faszystów. > tolerancja teraz to tolerancja a wydawalo mi sie ze przez wiekoszosc tego > watku pisalas tak zeby udowodnic ze tolerancja to bezsensowne haslo i nie > nalezy byc tolerancyjnym ale moze sie myle Mylisz się Znowu Pisałam o "tolerancji" w wykonaniu niektórych przedstawicieli środowisk gejowskich, to znaczy "tolerancja tak, ale dla nas, od nas już nie", bo pamiętam co skandowali dwa lata temu na swojej paradzie i jakie nieśli transparenty. Ja generalnie nie lubię określenia "tolerancja", bo nie mogę się oprzeć wrażeniu, że zawiera w sobie element poczucia wyższości nad resztą świata tego, który "toleruje". Bliższe jest mi słowo "akceptacja", nie jest nacechowane tym o czym pisałam. Odpowiedz Link
adam81w Re: tak dla wszystkich ale gospodarzami sa tu Ate 24.04.06, 16:09 Mylisz się Znowu Pisałam o "tolerancji" w wykonaniu niektórych > przedstawicieli środowisk gejowskich, to znaczy "tolerancja tak, ale dla nas, > od nas już nie", bo pamiętam co skandowali dwa lata temu na swojej paradzie i > jakie nieśli transparenty. > Ja generalnie nie lubię określenia "tolerancja", bo nie mogę się oprzeć > wrażeniu, że zawiera w sobie element poczucia wyższości nad resztą świata tego, > > który "toleruje". Bliższe jest mi słowo "akceptacja", nie jest nacechowane tym > o czym pisałam. > > ja za to pamietam co krzyczeli chlopcy z nopu na paradzie w Poznaniu do gejow " geje do gazu " Mylisz się Znowu Pisałam o "tolerancji" w wykonaniu niektórych > przedstawicieli środowisk gejowskich, to znaczy "tolerancja tak, ale dla nas, > od nas już nie", o kurde jak ulal pasuje do kosciola i jego retoryki . a jak sie mylilem to przeporaszam ja omylny. my to znaczy Ateisci , niereligijni bo to jest nasze forum , przez nas zalozone. Odpowiedz Link
zloty_delfin Re: tak dla wszystkich ale gospodarzami sa tu Ate 24.04.06, 16:13 > ja za to pamietam co krzyczeli chlopcy z nopu na paradzie w Poznaniu do gejow " > > geje do gazu " Biedni ludzie, nie wiedzą sami co mówią. --> Mylisz się Znowu Pisałam o "tolerancji" w wykonaniu niektórych > > przedstawicieli środowisk gejowskich, to znaczy "tolerancja tak, ale dla > nas, > > od nas już nie", > > o kurde jak ulal pasuje do kosciola i jego retoryki . > a jak sie mylilem to przeporaszam ja omylny. No widzisz i w czym ci geje lepsi od Kościoła pod względem tolerancji? > > my to znaczy Ateisci , niereligijni bo to jest nasze forum , przez nas zalozone cóż za poczucie wspólnoty, doprawdy robi wrażenie! Honeste vivere, alterum non laedere, suum cuique tribuere. Odpowiedz Link
adam81w Re: tak dla wszystkich ale gospodarzami sa tu Ate 24.04.06, 16:22 No widzisz i w czym ci geje lepsi od Kościoła pod względem tolerancji? tylko zapominasz kto kogo w POlsce terroryzuje , szantazuje , zastrasza . to nie geje kosciol ale kosciol gejow niszczy wiec maja oni prawo kosciola nie lubic . tutaj widac wyraznie ze nienawisc zaczyna swoj bieg w kosciele i biegnie od niego do gejow . To oczywiste ze maja sie oni prawo bronic. Jesli nie zauwazylas to kosciol rzadzi w Polsce . pod wplywem kosciola uchwalane sa ustawy w sejmie a te ustawy dotykaja gejow . Odpowiedz Link
zloty_delfin Re: tak dla wszystkich ale gospodarzami sa tu Ate 25.04.06, 18:55 Taaaaaaaaaaaaaaaaaaaak Odpowiedz Link
adam81w Re: tak dla wszystkich ale gospodarzami sa tu Ate 25.04.06, 19:12 > > ja za to pamietam co krzyczeli chlopcy z nopu na paradzie w Poznaniu do > gejow " > > > > geje do gazu " > > Biedni ludzie, nie wiedzą sami co mówią dla mnie to nie biedni ludzie ale tepe bezmozgie gnoje z takiego Onru . jak mozna krzyczec takie rzeczy ? dziwne ze wiekszosci katolikow krzyczane przez nich hasla nie przeszkadzaly . episkopat nie potepil ich slow , podobnie politycy z partii religijnych . Odpowiedz Link
zloty_delfin Re: tak dla wszystkich ale gospodarzami sa tu Ate 25.04.06, 22:19 Z tego co pamiętam episkopat nie wypowiadał się na temat wszelkich gejowskich (czy są czy nie i co się na nich dzieje )zgromadzeń w ogóle. Zachowanie chłopców z nopu kłóci się z chrześcijańskim przykazaniem miłości bliźniego. Swoją drogą, czy Ty byś najchętniej nie zapędził do gazu księży? Albo przynajmniej JPII? Nie zioniesz niepohamowaną nienawiścią? Odpowiedz Link
zloty_delfin Re: Dobrze, że zmienili nazwę 24.04.06, 15:42 > Jak ktoś jest nadwrażliwy niepowinien wchodzić na fora. Ja się na prywatne i > katolickie nie pcham. Nie wyzywam nikogo - żeby było jasne, więc gdzie to obraż > anie? > Nie wyzywasz nikogo, ale złośliwa jesteś. "Obrażanie" to może za duże słowo, ale "wyzłośliwianie się" jest w sam raz. > ja też rozmawiam, ale nie o wszystkim Ja też, nie o wszystkim, ale o religii i szeroko pojętym światopoglądzie akurat tak. Odpowiedz Link
kamajkore Re: Dobrze, że zmienili nazwę 24.04.06, 15:59 > Nie wyzywasz nikogo, ale złośliwa jesteś. "Obrażanie" to może za duże słowo, > ale "wyzłośliwianie się" jest w sam raz. pewnie jestem, nie mi to oceniać ale to nie to samo co nietolerancyjność. może posługujemy się inną definicją tolerancji po prostu. Odpowiedz Link
adam81w Re: Dobrze, że zmienili nazwę 24.04.06, 16:02 ty kama przeciez nie jestes zlosliwa . raczej mila i sympatyczna Odpowiedz Link
zloty_delfin Re: Dobrze, że zmienili nazwę 24.04.06, 16:07 Żegnam Was, moja praca magisterska sama się nie napisze. Odpowiedz Link
kamajkore Re: Dobrze, że zmienili nazwę 24.04.06, 20:00 > ty kama przeciez nie jestes zlosliwa . raczej mila i sympatyczna nie wiem - może tylko wobec 'swoich'? ;P Odpowiedz Link
adam81w Re: Dobrze, że zmienili nazwę 24.04.06, 14:31 Aczkolwiek pozwalasz sobie na złośliwe komentarze dotyczące podobnych wydarzeń i to nierzadko. delfin jaka ty glupia jestes . wrecz mysle ze jestes jakas prowokacja . aczkolwiek pozwalasz sobie . a co to ma byc ? nie wolno pozwalac sobie na uszczypliwe uwagi wzgledem religii ? a niby z jakiego paragrafu ? a w czym religia jest lepsza od innych rzeczy na tym swiecie ? czy twoim zdaniem nie wolno sobie pozwalac na uszczypliwe uwagi TYLKO wzglledem religii czy np wzgledem ateizmu juz mozna sobie pozwalac na bycie zlosliwym ? Odpowiedz Link
adam81w Re: Dobrze, że zmienili nazwę 24.04.06, 14:34 katolicy sa tacy wrazliwi ze az sie zygac chce . szczegolnie ze jesli chodzi o objezdzanie , zlosliwosci wobec innych swiatopogladow to wg nich tu juz wszystko mozna . jakby proponowana przez katolikow wizja swiata doszla do skutku to nikt by z nikim nie gadal bo o byle bzdure kazdy moglby sie obrazic smiertelnie . och masz brzydke bluze . och zrywam znajomosc . och ladna podoga prawda ? och nie - och zrywam znajomosc bo urazilas moje uczucia pogodowe. Odpowiedz Link
zloty_delfin Re: Dobrze, że zmienili nazwę 24.04.06, 14:58 adam81w napisał: > katolicy sa tacy wrazliwi ze az sie zygac chce . szczegolnie ze jesli chodzi o > objezdzanie , zlosliwosci wobec innych swiatopogladow to wg nich tu juz > wszystko mozna . jakby proponowana przez katolikow wizja swiata doszla do > skutku to nikt by z nikim nie gadal bo o byle bzdure kazdy moglby sie obrazic > smiertelnie . och masz brzydke bluze . och zrywam znajomosc . och ladna podoga > prawda ? och nie - och zrywam znajomosc bo urazilas moje uczucia pogodowe. A czy opisywane przez zjawisko nie dotyczy czasem ciebie samego? Usuń belkę z twego oka, bracie odłączony. Odpowiedz Link
adam81w Re: Dobrze, że zmienili nazwę 24.04.06, 14:59 nie jestem twoim bratem . wypraszam sobie . i nie ja jestem odlaczony ale ty . no wlasnie mowie ze ja taki wrazliwi jak katolicy nie jestem. Odpowiedz Link
zloty_delfin Re: Dobrze, że zmienili nazwę 24.04.06, 15:03 adam81w napisał: > nie jestem twoim bratem . wypraszam sobie . i nie ja jestem odlaczony ale ty . > No właśnie, teraz mam już pełną jasność, że miałam racjępisząc, że czepiasz się, ale nie wiesz czego. Nie martw się, udzielę ci wskazówki: sprawdź co oznacza termin "bracia odłączeni" i od kiedy jest stosowany przez wyznawców religii rzymskokatolickiej. >no wlasnie mowie ze ja taki wrazliwi jak katolicy nie jestem. No właśnie jesteś, swoim postem dałeś temu wyraz. Odpowiedz Link
adam81w Re: Dobrze, że zmienili nazwę 24.04.06, 15:05 > No właśnie, teraz mam już pełną jasność, że miałam racjępisząc, że czepiasz > się, ale nie wiesz czego. Nie martw się, udzielę ci wskazówki: sprawdź co > oznacza termin "bracia odłączeni" i od kiedy jest stosowany przez wyznawców > religii rzymskokatolickiej. to swietnie albowiem g.... mnie to obchodzi co oznacza termin bracia odlaczeni . aczkolwiek mysle ze mialem pelne prawo uznac te slowa za czeste u katolikow mowienie " tak ty Adam jestes naszym bratem ale zbladziles , odlaczyles sie , wroc do stada baranow , wroc " Odpowiedz Link
adam81w Re: :D 24.04.06, 15:18 Polecilem cie wielkiemu dziabangowi takze mozesz byc spokojna. Odpowiedz Link
yggdrasill_1987 Re: :D 24.04.06, 20:10 Nie bluźnij!!! Nie "wielkiemu dziabangowi" tylko "Wielkiemu Dziborgowi" Odpowiedz Link
zloty_delfin Re: Dobrze, że zmienili nazwę 24.04.06, 14:55 > delfin jaka ty glupia jestes . Adaś, jaki ty tolerancyjny jesteś! Pod warunkiem, że ta tolerancja dotyczy gejów. wrecz mysle ze jestes jakas prowokacja . Źle myślisz. Mania prześladowcza typowa dla forumowych antyklerykałów. > aczkolwiek pozwalasz sobie . a co to ma byc ? nie wolno pozwalac sobie na > uszczypliwe uwagi wzgledem religii ? a niby z jakiego paragrafu ? a w czym > religia jest lepsza od innych rzeczy na tym swiecie ? czy twoim zdaniem nie > wolno sobie pozwalac na uszczypliwe uwagi TYLKO wzglledem religii czy np > wzgledem ateizmu juz mozna sobie pozwalac na bycie zlosliwym ? Nie pozwalam sobie na uszczypliwe uwagi względem ateizmu i oczekuję wzajemności. Szczęść ci Boże! Odpowiedz Link
adam81w Re: Dobrze, że zmienili nazwę 24.04.06, 15:03 > > delfin jaka ty glupia jestes . > > Adaś, jaki ty tolerancyjny jesteś! Pod warunkiem, że ta tolerancja dotyczy > gejów. > jak ktos jest glupi to nie trace na niego czasu tylko od razu mowie co mysle. nie lubie glupich ludzi . no tak juz mam. > wrecz mysle ze jestes jakas prowokacja . > > Źle myślisz. Mania prześladowcza typowa dla forumowych antyklerykałów. > no tak piszesz glupi ze moglo mi to nasunac takie podejrzenia . uwierz mi tu co jakis czas wchodza jakies trole i pisza glupoty tylko po to zeby zdenerwowac a nie po to zeby dyskutowac. > > aczkolwiek pozwalasz sobie . a co to ma byc ? nie wolno pozwalac sobie na > > > uszczypliwe uwagi wzgledem religii ? a niby z jakiego paragrafu ? a w czy > m > > religia jest lepsza od innych rzeczy na tym swiecie ? czy twoim zdaniem n > ie > > wolno sobie pozwalac na uszczypliwe uwagi TYLKO wzglledem religii czy np > > wzgledem ateizmu juz mozna sobie pozwalac na bycie zlosliwym ? > > Nie pozwalam sobie na uszczypliwe uwagi względem ateizmu i oczekuję wzajemności > . > Szczęść ci Boże! alez mozesz sobie pozwalac na uwagi o ateizmie . choc w glebi serca mysle ze sobie pozwalasz i jestes hipokrytka . Szczesc ci Dziabangu Wielki Prazkowany ! Odpowiedz Link
zloty_delfin Re: Dobrze, że zmienili nazwę 24.04.06, 15:15 Przyznając się do czytania "Faktów i mitów" sam wystawiasz świadectwo swojej "mądrości". > alez mozesz sobie pozwalac na uwagi o ateizmie . choc w glebi serca mysle ze > sobie pozwalasz i jestes hipokrytka . I znowu się mylisz. Często Ci się to przydarza. > Szczesc ci Dziabangu Wielki Prazkowany ! Ani ja wielka, ani prążkowana... Ale miło mi, że życzysz mi szczęścia, dziękuję Odpowiedz Link
adam81w Re: Dobrze, że zmienili nazwę 24.04.06, 15:21 > Przyznając się do czytania "Faktów i mitów" sam wystawiasz świadectwo > swojej "mądrości". dokladnie . fakty i mity czytaja ludzie oswieceni , myslacy , kojarzacy fakty , nie dajacy sobie wmawiac bajek . wiec fakt czytanie faktow mowi cos o mnie. > I znowu się mylisz. Często Ci się to przydarza ale nie powiedzialem ze jestem nieomylny jak taki papiez np Szczesc ci Dziabangu Wielki Prazkowany ! > > Ani ja wielka, ani prążkowana... Ale miło mi, że życzysz mi szczęścia, > dziękuję ale och jak mozesz bluznic !!! ooooo dziabang cie ukarze . bedziesz sie piekla w piekle piekielnym . dziabang to bog ! objawia nam sie w postaci 7 dziewic i jednej niedziewicy . jeste prawda i swiatlem zycia . uiwerz w niego ! powiedz tylko " przyjdz dziabangu " a on przyjdzie. Odpowiedz Link
zloty_delfin Re: Dobrze, że zmienili nazwę 24.04.06, 15:28 adam81w napisał: > > > Przyznając się do czytania "Faktów i mitów" sam wystawiasz świadectwo > > swojej "mądrości". > > dokladnie . fakty i mity czytaja ludzie oswieceni , myslacy , kojarzacy fakty , > > nie dajacy sobie wmawiac bajek . wiec fakt czytanie faktow mowi cos o mnie. Tak, tak, wiele mówi > > > I znowu się mylisz. Często Ci się to przydarza > > ale nie powiedzialem ze jestem nieomylny jak taki papiez np > No, za bardzo byś sobie schlebił. > ale och jak mozesz bluznic !!! ooooo dziabang cie ukarze . bedziesz sie piekla > w piekle piekielnym . dziabang to bog ! objawia nam sie w postaci 7 dziewic i > jednej niedziewicy . jeste prawda i swiatlem zycia . uiwerz w niego ! powiedz > tylko " przyjdz dziabangu " a on przyjdzie. > "Dziabongu", to wołacz (taki przypadek), więc wnioskuję, że używając tego słowa zwracałeś się do mnie. A ja nie jestem wielka, ani prążkowana. Ale jeżeli to Twój Bóg, to z przyjemnością dowiem się czegoś więcej o Twojej religii, dialog międzyreligijny musi trwać Odpowiedz Link
adam81w Re: Dobrze, że zmienili nazwę 24.04.06, 15:38 tak dziabang to moj bog . moj bog karze mi sie drapac po glowie i gmerac 2 razy na dzien . i ciebie tez kocha . czy wiesz ze kiedys w niego uwierzysz ? powiedzial mi ze do ciebie przyjdzie za 2 lata . wiec czekaj i modl sie do nioego slowami ktore ci napisalem . Odpowiedz Link
zloty_delfin Re: Dobrze, że zmienili nazwę 24.04.06, 15:47 Łoł! Ale nie zastanawiam się nad zmianą wyznania. Odpowiedz Link
adam81w Re: Dobrze, że zmienili nazwę 24.04.06, 15:53 ja bym powiedzial ze juz jestes w naszym gronie wierzacych w dziabanga . mam nadzieje zycze ci tego z calego serca . naprawde bys kiedys tak jak ja dostapila łaski wiary w dziabanga . gdy uwierzysz w dziabanga dostajesz w prezencie konsole do gier playstation . Odpowiedz Link
zloty_delfin Re: Dobrze, że zmienili nazwę 24.04.06, 16:04 No to jestem w gronie wierzących w dziabonga, czy dopiero w niego uwierzę? Odpowiedz Link
adam81w Re: Dobrze, że zmienili nazwę 24.04.06, 16:11 a dostalas juz playstation ? jak nie to znaczy ze jeszcze nie uwierzylas . pamietam jak sam dostalem playstatiuon za uwierzenie . heh ale pozniej go sprzedalem . ale nie boj sie uwierzysz tylko musisz bardz bardzo bardzo chciec i dzibang napewno pozwoli dostapic ci łaski wiary . Odpowiedz Link
zloty_delfin Re: Dobrze, że zmienili nazwę 24.04.06, 16:15 Najpierw napisałeś: "ja bym powiedzial ze juz jestes w naszym gronie wierzacych w dziabanga" A potem, że jeszcze nie... Mnie wydaje się, że jednak rację miałeś w tej drugiej części Twojej rozdwojonej i niespójnej opinii. Odpowiedz Link
adam81w Re: Dobrze, że zmienili nazwę 24.04.06, 16:19 oj no bo juz myslalem ze dziabang pozwolil ci dostapic łaski wiary . myslalem ze juz dostalas playstation ( oznaka łaski ) . przewaznie dostaje sie playstation szybko dosc . ale moze ty akurat musisz poczekac . ale warto . zapewniam cie . jesli nawet tobie trudniej niz innym uwierzyc w dziabanga to sprobuj powiedz tylko zeby przyszedl a on przybedzie. Odpowiedz Link
zloty_delfin Re: Dobrze, że zmienili nazwę 24.04.06, 13:43 Temu, że taka ich tolerancja jak twoja, no może nieco mniej wybiórcza. Mam na myśli konkretne osoby, które niosły konkretne transparenty z konkretnymi napisami, nie wszystkich uczestników (uczestniczyła w nim m.in. moja koleżanka ze szkoły, której nie podejrzewam o brak akceptacji dla kogokolwiek) Tylko, że tych, o których piszę było wyjątkowo sporo Odpowiedz Link
adam81w Re: Dobrze, że zmienili nazwę 24.04.06, 13:52 mylisz sie co do mojej tolerancji . nie toleruje jedynie faszystow . poza tym kazdy ma prawo lubic i nie lubic kogo chce . Odpowiedz Link
zloty_delfin Re: Dobrze, że zmienili nazwę 24.04.06, 13:54 > mylisz sie co do mojej tolerancji . nie toleruje jedynie faszystow . O, głowę bym dała, że katolików też nie. > poza tym kazdy ma prawo lubic i nie lubic kogo chce . Tak, temu nie można zaprzeczyć. Odpowiedz Link
adam81w Re: Dobrze, że zmienili nazwę 24.04.06, 13:58 > O, głowę bym dała, że katolików też nie. to daj normalnych katolikow co nie chca mnie ciagle nawracac , lubie . zreszta katolik to duze slowo , wiekszosc ludzi ma po prostu wmuszone wierzenie w boga . natomaist zasad katolickich nie wyznaja . wiec sa to ludzie zmuszeni do wierzenia w boga ale nie "katolicy" . Odpowiedz Link
zloty_delfin Re: Dobrze, że zmienili nazwę 24.04.06, 13:59 Nie można nikogo zmusić do wiary w Boga, tak jak nie można nikogo zmusić do wiary w "Fakty i mity". Odpowiedz Link
adam81w Re: Dobrze, że zmienili nazwę 24.04.06, 14:04 hehe jak to nie mozna ? nie rozsmieszaj mnie a indoktrynacja katolicka od czego jest : wmuszanie wiary w dziecinstwie gdy dziecko jest najbardziej podatne na sugestie , wmuszanie w szkole , straszenie ludzi jakims pieklem i innymi idiotyzmami , indoktrynacja w tv , terror katolikow ktorzy " bija na kwasne jablko " kazdego kto nie jest taki jak oni . jest milion sposob by zmusic jakiegos czlowieka co smie nie wierzyc w boga do wiary i ty dobrze o tym wiesz. w fakty i mity sie nie da wierzyc . tam sa wiadomosci , fakty a wiedza nie ma nic wspolnego z wiara . no chyba ze mozna wierzyc w powodzenia faktow i mitow na naszym rynku i w powodzenie Racji . Ja w to wierze. Odpowiedz Link
zloty_delfin Re: Dobrze, że zmienili nazwę 24.04.06, 14:09 jest milion sposob by zmusic > jakiegos czlowieka co smie nie wierzyc w boga do wiary i ty dobrze o tym wiesz Nie, nie wiem, co to za sposoby? Uczono mnie na religii, że wiara to łaska dana od Wyższej Instancji, która niektórych dotyka, a innych nie. > w fakty i mity sie nie da wierzyc . tam sa wiadomosci , fakty.... Nawet redaktorzy tej gazety nie mają tak dobrego pojęcia o swoim brukowcy, w końcu w tytule wpisali też "mity". >Ja w to wierze. Wierz sobie, z Bogiem. Odpowiedz Link
adam81w Re: Dobrze, że zmienili nazwę 24.04.06, 14:14 w fakty i mity sie nie da wierzyc . tam sa wiadomosci , fakty.... > > > Nawet redaktorzy tej gazety nie mają tak dobrego pojęcia o swoim brukowcy, w > końcu w tytule wpisali też "mity". > ale denne . Fakty i mity dlatego ze " ujawniamy fakty , obalamy mity " . ciekawe ze ty wiesz lepiej jakie pojecie o swojej gazecie maja red Faktow. jest milion sposob by zmusic > > jakiegos czlowieka co smie nie wierzyc w boga do wiary i ty dobrze o tym > wiesz > > Nie, nie wiem, co to za sposoby? Uczono mnie na religii, że wiara to łaska dana > > od Wyższej Instancji, która niektórych dotyka, a innych nie łaski zaciemniajacej umysl , ograniczajacej umyslowo to nikt normalny nie chce. Odpowiedz Link
zloty_delfin Re: Dobrze, że zmienili nazwę 24.04.06, 14:20 W przeciwieństwie do ciebie nie wypowiadam się na tematy, o których nie mam pjęcia, ta gazetka, owszem, wpadła mi w ręce. Mam całkiem sporo niewierzących znajomych (wręcz przyjaciół), którzy mają o tym czymś zdanie najzupełniej zbieżne z moim. > łaski zaciemniajacej umysl , ograniczajacej umyslowo to nikt normalny nie chce. Ot i tolerancja w twoim wykonaniu. Odpowiedz Link
adam81w Re: Dobrze, że zmienili nazwę 24.04.06, 14:27 a gdzie ja sie wypowiedzialem na temat na ktory nie mam pojecia ? prosze odpowiedziec i dwa tolerancja nie oznacza ze ma mi sie cos podobac , nie oznacza ze zgadzam sie z jakas opinia . tolerancja polega na tym ze nie przeszkadzam , ze pozwalam zyc innym w taki sposob jak chca . Swoja opinie moge miec . Odpowiedz Link
zloty_delfin Re: Dobrze, że zmienili nazwę 24.04.06, 14:52 Oj, wielkie wrażenie (bo czasem tu zaglądam, choć rzadko) zrobił na mnie wątek "Jezus chodził po wodzie!!!!". To jak to było w końcu, istniał ten Jezus czy nie? Kiedyś prosiłam żebyś mi wytłumaczył na czym polega dyskryminacja antyklerykałów, ale moja prośba przeminęła bez echa. A czy ktoś tak fanatyczny jak ty w życiu wirtualnym, w życiu realnym jest łagodnym jak baranek i nie imputuje ciemnoty tym, o których nie ma pojęcia ? Odpowiedz Link
adam81w Re: Dobrze, że zmienili nazwę 24.04.06, 14:58 bo kurde dyskryminacja antyklerykalow jest oczywista , wystarczy pozyc w POlsce , poczytac to forum zeby wiedziec o co sie burzymy a na twoje pytanie gdyby chciec odpowiedziec wystarczajaco to zajeloby to duzo czasu ktorego nie wszyscy tak duzo mamy. nie zarzucaj mi fanatyzmu . wrecz wypraszam sobie . i zanim uzyjesz jakiegos wyrazu zaastanow sie albo sprawdz co on znaczy. tak sie sklada ze fanatyzm to narzucanie innym swoich pogladow sila fizyczna . a ja do takich rzeczy sie nie posuwam . Jaki jestem w zyciu realnym . czasem bardziej radykalny niz tu czasem mniej . ale nbaprawde trudno mi patrzec normalnie na taka glupote jak religia. Odpowiedz Link
zloty_delfin Re: Dobrze, że zmienili nazwę 24.04.06, 15:07 adam81w napisał: > bo kurde dyskryminacja antyklerykalow jest oczywista , wystarczy pozyc w > POlsce , poczytac to forum zeby wiedziec o co sie burzymy a na twoje pytanie > gdyby chciec odpowiedziec wystarczajaco to zajeloby to duzo czasu ktorego nie > wszyscy tak duzo mamy. Wiesz, zbyt ogólna ta twoja odpowiedź. A ty taki "płodny" jesteś, tyle wątków tu zakładasz, w tylu się udzielasz, że chyba masz dużo czasu? > > nie zarzucaj mi fanatyzmu . wrecz wypraszam sobie . i zanim uzyjesz jakiegos > wyrazu zaastanow sie albo sprawdz co on znaczy. tak sie sklada ze fanatyzm to > narzucanie innym swoich pogladow sila fizyczna . a ja do takich rzeczy sie nie > posuwam . Podaj mi proszę źródło, z którego czerpiesz znaczenie tego terminu, bo coś mi się nie zgadza. A fanatyczny jesteś, owszem. > Jaki jestem w zyciu realnym . czasem bardziej radykalny niz tu czasem mniej . > ale nbaprawde trudno mi patrzec normalnie na taka glupote jak religia. Czyli jednak niewiele w tobie tolerancji dla myślących inaczej. Odpowiedz Link
adam81w Re: Dobrze, że zmienili nazwę 24.04.06, 15:17 że chyba masz dużo czasu no jednak nie fanatyzm - zaślepienie, żarliwość, zagorzałość (zwł. religijna) nie uznająca tolerancji, ustępstw, kompromisu; bezkrytyczna wiara w słuszność sprawy, idei; namiętność do szerzenia, choćby i gwałtem, własnych przekonań i do zwalczania odmiennych. www.slownik-online.pl/kopalinski/977627C28DA99069412565BF002E9D64.php nie jestem fanatyczny . mam swoje zasady i sie ich trzymam i jestem z tego dumny . umiem isc na ustepstwa i kompromisy jesli tylko druga strona wyslucha moich racji. Czyli jednak niewiele w tobie tolerancji dla myślących inaczej jak ktos lubi glupote to prosze bardzo dla mnie to ciagle jest glupota . Mam prawo miec swoja opinie . Umiem byc tolerancyjny ale napewno nie wtedy gdy ktos wymaga ode mnie bym uwazal taka religie za dobro lub niemal zakochal sie w niej . Odpowiedz Link
zloty_delfin Re: Dobrze, że zmienili nazwę 24.04.06, 15:23 adam81w napisał: > że chyba masz dużo czasu > > no jednak nie > Myślę, że tak, tylko argumentów brak. > fanatyzm - zaślepienie, żarliwość, zagorzałość (zwł. religijna) nie uznająca > tolerancji, ustępstw, kompromisu; bezkrytyczna wiara w słuszność sprawy, idei; > namiętność do szerzenia, choćby i gwałtem, własnych przekonań i do zwalczania > odmiennych. > www.slownik-online.pl/kopalinski/977627C28DA99069412565BF002E9D64.php To jednak to samo źródło. tylko zdaje się, że inaczej rozumiemy sformułowanie "choćby i gwałtem". A wszystko pozostałe pasuje jak ulał. > nie jestem fanatyczny . mam swoje zasady i sie ich trzymam i jestem z tego > dumny . umiem isc na ustepstwa i kompromisy jesli tylko druga strona wyslucha > moich racji. > A Ty wysłuchujesz racji tej drugiej strony? -- Honeste vivere, alterum non laedere, suum cuique tribuere. Odpowiedz Link
adam81w Re: Dobrze, że zmienili nazwę 24.04.06, 15:27 Myślę, że tak, tylko argumentów brak czasem tak czasem nie. nioe jestem idealny A wszystko pozostałe pasuje jak ulał. twoja interpretacja . A Ty wysłuchujesz racji tej drugiej strony? > wysluchuje. wysluchalem. ciagle gadacie dokladnie to samo. juz sie nie chce tego sluchac . wiec wybacz moj nieprzyjazny ton Odpowiedz Link
zloty_delfin Re: Dobrze, że zmienili nazwę 24.04.06, 15:32 Wybaczam i proszę Cię o wybaczenie. I może jednak wyluzuj, Człowieku, naprawdę piszę to z dobroci serca. Odpowiedz Link
adam81w Re: Dobrze, że zmienili nazwę 24.04.06, 15:39 ja tez pisze to z dobroci serca . przestan wierzyc w bajki . to dziecinne i nie przynosi nic dobrego . tylko klotnie. Odpowiedz Link
zloty_delfin Re: Dobrze, że zmienili nazwę 24.04.06, 15:48 I znowu wyszła Twoja "tolerancja". Ja Cię nie zachęcam, żebyś zaczął wierzyć, tylko żebyś wyluzował w swoim zacietrzewieniu. Odpowiedz Link
adam81w Re: Dobrze, że zmienili nazwę 24.04.06, 15:51 a ja mowilem ze swoj poglad na temat religii mam . nie musze tego tolerowac . znosze religie na tyle na ile moge . Odpowiedz Link
zloty_delfin Re: Dobrze, że zmienili nazwę 24.04.06, 16:05 Czyli nie tolerujesz jedynie faszystów i kogo jeszcze? Domyślam się, że lista będzie długa. Odpowiedz Link
adam81w Re: Dobrze, że zmienili nazwę 24.04.06, 16:09 no jak kazdy lubie tych nie lubie tamtych Odpowiedz Link
bez_senna Re: Dobrze, że zmienili nazwę 24.04.06, 17:26 Ech, tutaj następuje pakowanie się w jakiś chory konflikt środowisk, a przecież naprawdę nie o to chodzi. Ok, polski katolicyzm w dużym stopniu przyczynia się do dyskryminacji homoseksualistów. Ale zamiast odnosić się z niechęcią do jego wyznawców czy też nalegać, żeby porzucili swoją religię, należałoby jedynie nalegać, żeby pozwolili innym żyć według własnych, odmiennych od ich zasad. Żeby stanęli po naszej stronie, ale niekoniecznie po stronie ateizmu i/lub antyklerykalizmu, ale po prostu wolności, demokracji. Nie da się ukryć prostego faktu: nie uda się wywalczyć równych praw dla homoseksualistów bez wsparcia ze strony środowisk katolickich. Tak, jak nie uda się wywalczyć godnego traktowania tychże w sferze prywatnej. Mówiąc prościej: katolicy, stanowicie tak dużą i znaczącą część kraju, że nie obędziemy się bez Waszej pomocy . A jeżeli idzie o walkę o równe traktowanie, o prawa człowieka, to nie ma najmniejszego znaczenia, że idzie się w niej ramię w ramię z osobą o kompletnie innym światopoglądzie religijnym. Jeżeli na demonstracjach wolnościowych pojawiają się hasła w stylu "módl się w domu po kryjomu", to moim zdaniem coś tu naprawdę nie gra. Zaczynamy upodabniać się do wroga (przez wroga nie rozumiem oczywiście katolików, tylko po prostu system heteronormatywny, w którym rodzi się homofobia). Po co robić zbędny konflikt, szerzyć taką niechęć? Wybór religii jest tak samo wartościowym wyborem jak to, z osobą jakiej płci człowiek chce się związać. I dla obu należy się szacunek. Byle wzajemny. Na marsz poszłabym z wielką chęcią, tylko z tym Krakowem mi nie po drodze. Takie akcje powinno się powtarzać także w innych miejscach Polski, bokiem już mi zaczyna wychodzić Warszawa i Kraków . Odpowiedz Link
adam81w Re: Dobrze, że zmienili nazwę 24.04.06, 19:04 ech bezsenna nie umiem tak spokojnie i konsyliacyjnie gadac jak ty. jestem facetem ( bog wojny itd Odpowiedz Link
yggdrasill_1987 Re: Dobrze, że zmienili nazwę 24.04.06, 20:29 Wyluzuj człowieku... Ta dziołszka (zloty delfin) stara się dyskutować. Pierwszy w miarę normalny katolik na forum od miesięcy Nie wypuszczajmy jej stąd, bo może da się z nią podyskutować na inne tematy w sposób merytoryczny. I musimy omówić kwestię ilości Wielkiego Dziborga, Gnoma Prążkowanego, dziewic i niedziewic itd. Wiesz, taki ekumenizm Odpowiedz Link
yggdrasill_1987 Re: Dobrze, że zmienili nazwę 24.04.06, 20:31 To miało być do Adama, to po pierwsze. Po drugie, miało być: "I musimy omówić kwestię Wielkiego Dziborga, Gnoma Prążkowanego, ilości dziewic i niedziewic itd. Wiesz, taki ekumenizm " Odpowiedz Link
adam81w Re: Dobrze, że zmienili nazwę 24.04.06, 21:01 ale o co chodzi . ja jestem wyluzowany . jak ktos do mnie wali tekstami z podtekstem " ty musisz byc katolikiem i szanowac moje zasady katolickie " to jest to oczywiste ze jest narazony z mojej strony na kpine . apropo ekumenizmu : liczba dziewic maleje a smok glodny Odpowiedz Link
adam81w Re: Dobrze, że zmienili nazwę 24.04.06, 21:01 ps kazdy kto ze mna gada musi pamietac ze jestem swinia hehe Odpowiedz Link
zloty_delfin Re: Dobrze, że zmienili nazwę 25.04.06, 18:52 adam81w napisał: > ale o co chodzi . ja jestem wyluzowany . jak ktos do mnie wali tekstami z > podtekstem " ty musisz byc katolikiem i szanowac moje zasady katolickie " to > jest to oczywiste ze jest narazony z mojej strony na kpine . > Potrenuj czytanie ze zrozumieniem, chyba nie jest ono Twoją mocną stroną. Odpowiedz Link
adam81w Re: Dobrze, że zmienili nazwę 25.04.06, 18:55 nie musze zlota. a tobie radze pocwiczyc pisanie bez podtekstu " ty tez musisz uwierzyc w boga " bardzo tego nie lubie . Odpowiedz Link
zloty_delfin Re: Dobrze, że zmienili nazwę 25.04.06, 19:01 Wskaż mi jakąś moją wypowiedź, w której kogoklwiek nawracam, a wtedy przyznam Ci rację, że nie musisz trenować czytania ze zrozumieniem. To przydatne w życiu Odpowiedz Link
adam81w Re: Dobrze, że zmienili nazwę 25.04.06, 19:16 no jasne wy katolicy to nawet nie zauwazacie jak nawracacie ( rym ) wskazalem ci to kilka razy szkoda ze nie zauwazylas . twoje nawracanie objawia sie w tym np gdy chcesz zaprosic kame na spotkanie z papiezem . dla mnie to jest obrazliwe . to tak jakbym ja zaprosil ciebie katoliczke na spotkanie wspolnoty tepiacej kler ? nie zauwazasz ze moze to byc odczytane jako troche niemile. moze mi tez powiesz ze klerykalizacji kraju nie zauwazasz ? Odpowiedz Link
zloty_delfin Re: Dobrze, że zmienili nazwę 25.04.06, 22:13 adam81w napisał: > wskazalem ci to kilka razy szkoda ze nie zauwazylas . No dalej nie zauważam, choć bardzo się staram. twoje nawracanie objawia > sie w tym np gdy chcesz zaprosic kame na spotkanie z papiezem . dla mnie to > jest obrazliwe . Drogi Adamie, kamajkore zaprosiła mnie na gejowską imprezę to się zrewanżowałam zapraszając ją pod kurię. Co w tym obraźliwego? to tak jakbym ja zaprosil ciebie katoliczke na spotkanie > wspolnoty tepiacej kler ? nie zauwazasz ze moze to byc odczytane jako troche > niemile. > Nie, absolutnie nie. A Twoim zdaniem zaproszenie mnie na marsz gejów i lesbijek powinnam odczytać jako coś niemiłego i obraźliwego? A oni, owszem, tępią kler, przynajmniej takie hasła głosili na zwojej poprzedniej imprezie. > moze mi tez powiesz ze klerykalizacji kraju nie zauwazasz ? To jest zupełnie inna sprawa. Świętojebliwość polityków-hipokrytów jest dla mnie równie denerwująca jak Twoje zacietrzewienie. Jeżeli ktokolwiek kogokolwiek na cokolwiek w tym wątku próbował nawracać, to nie byłam to ja. Odpowiedz Link
adam81w Re: Dobrze, że zmienili nazwę 25.04.06, 22:25 > to tak jakbym ja zaprosil ciebie katoliczke na spotkanie > > wspolnoty tepiacej kler ? nie zauwazasz ze moze to byc odczytane jako tro > che > > niemile. > > > > Nie, absolutnie nie. A Twoim zdaniem zaproszenie mnie na marsz gejów i lesbijek > > powinnam odczytać jako coś niemiłego i obraźliwego? A oni, owszem, tępią kler, > przynajmniej takie hasła głosili na zwojej poprzedniej imprezie. a niech tepia , mowie maja ku temu wszelkie powody a i ja jestem antyklerykalny. dlatego powiedzialem ze twoja propopozycja udania sie pod okno papieza byla nie na miejscu bo raczej w przewazajacej wiekszosci jestesmy tu na tym forum antypapiescy a i czesto antyklerykalni. > moze mi tez powiesz ze klerykalizacji kraju nie zauwazasz ? > > To jest zupełnie inna sprawa. Świętojebliwość polityków-hipokrytów jest dla > mnie równie denerwująca jak Twoje zacietrzewienie nie prawda tak do konca . klerowi i kosciolowi obecne dzialania politykow chcacych sie kosciolowi przypodobac nie przeszkadzaja tak bardzo skoro nie oponuje on i nie krzyczy gdy padaja kolejne chore pomysly jak Instytut wychowania czy przeznaczanie kolejnych sum na swiatynie chciwosci bozej czy uczelnie wyznaniowe . Wiec to jest tak ze kler wplywa na spoleczenstwo by to wybralo takich ludzi ktorzy temu klerowi cos dadza podczas najblizszej kadencji w sejmie i senacie. Kler wplywa na politykow by ci uchwalili takie ustawy jakie klerowi i kosciolowi sa potrzebne. nie jestem zacietrzewiony . mam swoje poglady . to wszystko. Odpowiedz Link
adam81w Re: Dobrze, że zmienili nazwę 25.04.06, 22:28 a ze ciebie kama zaprosila . no coz bo to jest wlasnie ateistyczne , niekoscielne forum gdzie takich propozycji mozna sie spodziewac . to nic dziwnego . wiec ona miala prawo cie zaprosic a twoja propozycja byla sposobem by jej niemilo nienamiejscu odpowiedziec ba odburknac nawet. Odpowiedz Link
zloty_delfin Re: Dobrze, że zmienili nazwę 25.04.06, 22:37 adam81w napisał: > a ze ciebie kama zaprosila . no coz bo to jest wlasnie ateistyczne , > niekoscielne forum gdzie takich propozycji mozna sie spodziewac . to nic > dziwnego . wiec ona miala prawo cie zaprosic a twoja propozycja byla sposobem > by jej niemilo nienamiejscu odpowiedziec ba odburknac nawet. Odpowiedz Link
zloty_delfin Re: Dobrze, że zmienili nazwę 25.04.06, 22:36 dlatego powiedzialem ze twoja propopozycja udania sie pod okno papieza byla nie > > na miejscu bo raczej w przewazajacej wiekszosci jestesmy tu na tym forum > antypapiescy a i czesto antyklerykalni. Aha, czyli uraziłam Twoje uczucia? A tak narzekacie, że to katolicy tacy się czują wiecznie urażani... Zresztą " Celem forum jest wymiana wszelkich opinii na temat kościoła, religii, bogów, bóstw, wierzeń i innych zabobonów itd. itp. ...". "Dopuszczalne jest krytykowanie wyznań, wierzeń, bogów, religii i czego/kogo tam jeszcze chcecie. Wszak konstruktywna krytyka jest podstawą interesującej dyskusji" ... więc prawo krytykowania Twojej ideologii przysługuje mi na tym forum tak samo, jak Tobie mojej. Nie ma równych i równiejszych. klerowi i kosciolowi obecne dzialania politykow > chcacych sie kosciolowi przypodobac nie przeszkadzaja tak bardzo skoro nie > oponuje on i nie krzyczy gdy padaja kolejne chore pomysly jak Instytut > wychowania czy przeznaczanie kolejnych sum na swiatynie chciwosci bozej czy > uczelnie wyznaniowe . Wiec to jest tak ze kler wplywa na spoleczenstwo by to > wybralo takich ludzi ktorzy temu klerowi cos dadza podczas najblizszej kadencji > > w sejmie i senacie. Kler wplywa na politykow by ci uchwalili takie ustawy jakie > > klerowi i kosciolowi sa potrzebne. Nikt jeszcze kleru nie pozbawił prawa wyborczego, to obywatele jak wszyscy inni. > nie jestem zacietrzewiony . mam swoje poglady . to wszystko. > Jesteś. Odpowiedz Link
adam81w Re: Dobrze, że zmienili nazwę 25.04.06, 22:49 dlatego powiedzialem ze twoja propopozycja udania sie pod okno papieza byla ni > e > > > > na miejscu bo raczej w przewazajacej wiekszosci jestesmy tu na tym forum > > antypapiescy a i czesto antyklerykalni. > > Aha, czyli uraziłam Twoje uczucia? A tak narzekacie, że to katolicy tacy się > czują wiecznie urażani... > nie urazilas moich uczuc . po prostu pisze ze odburknelas na propozycje . druiga sprawa przynajmniej jakbym ja cos napisal na kosciol be to mozna by to scigac z urzedu a jakbys ty napisala cos na ateizm to nikt by nawet nie pomyslal o sciganiu tego z urzedu. wiec raczej rownosci to nie ma . trzecia sprawa to normalne ze mamy swoje uczucia wzgledem ateizmu . lubimy go , cenimy ale jednak nie jestesmy tak wrazliwi jak wy katolicy gdy sie jeden albo drugi swiatopoglad obraza czy krytykuje. po za tym to wasze a nie nasze uczucia swiatopogladowe ( tzn religijne ) sa chronione i o czywiscie krytykowac mozna tylko widzisz rownosci nie ma . bo ja nie moge napisac wszystkiego co mysle bo mnie zamkna do pierdla a ty mozesz . pytanie czy w takiej sytuacji dyskusja ma sens ? > klerowi i kosciolowi obecne dzialania politykow > > chcacych sie kosciolowi przypodobac nie przeszkadzaja tak bardzo skoro ni > e > > oponuje on i nie krzyczy gdy padaja kolejne chore pomysly jak Instytut > > wychowania czy przeznaczanie kolejnych sum na swiatynie chciwosci bozej c > zy > > uczelnie wyznaniowe . Wiec to jest tak ze kler wplywa na spoleczenstwo by > to > > wybralo takich ludzi ktorzy temu klerowi cos dadza podczas najblizszej > kadencji > > > > w sejmie i senacie. Kler wplywa na politykow by ci uchwalili takie ustawy > > jakie > > > > klerowi i kosciolowi sa potrzebne. no to teraz ty zacznij czytac ze zrozumieniem bo widac ze nic nie zrozumialas z tego co napisalem . nigdzie nie napisalem zeby kler pozbawiac prawa glosu w wyborach . pisalem tylko o tym jak kler wplywa na politykow ( w zamian za poparcie spoleczne napedzane przez poroznych ksiezulkow ) by ci ostatni uchwalali ustawy po mysli nie spoleczenstwa ale wlasnie kleru . Odpowiedz Link
zloty_delfin Re: Dobrze, że zmienili nazwę 25.04.06, 22:59 > nie urazilas moich uczuc . po prostu pisze ze odburknelas na propozycje . Taaak. Odburknęłam Według mojego nazewnictwa było to odpowiedzenie prowokacją na prowokację. Stwierdzasz, że "to było niemiłe", czyli masz do tego jednak jakiś stosunek emocjonalny,. > druiga sprawa przynajmniej jakbym ja cos napisal na kosciol be to mozna by to > scigac z urzedu a jakbys ty napisala cos na ateizm to nikt by nawet nie > pomyslal o sciganiu tego z urzedu. wiec raczej rownosci to nie ma . ????? A czy ktokolwiek Cię ściga z urzędu, czy też na wniosek po tym wszystkim co napisałeś od początku swojej twórczości na tym forum? > trzecia sprawa to normalne ze mamy swoje uczucia wzgledem ateizmu . lubimy go , > > cenimy ale jednak nie jestesmy tak wrazliwi jak wy katolicy gdy sie jeden > albo drugi swiatopoglad obraza czy krytykuje. po za tym to wasze a nie nasze > uczucia swiatopogladowe ( tzn religijne ) sa chronione > Ty najwyraźniej jesteś, skoro imputujesz mi intencje, których nie miałam i fakty, które również nie miały miejsca - czyli nawracanie Ciebie, czy kogokolwiek innego. Odpowiedz Link
adam81w Re: Dobrze, że zmienili nazwę 25.04.06, 23:08 > Taaak. Odburknęłam Według mojego nazewnictwa było to odpowiedzenie > prowokacją na prowokację. ech. jakie odpowiedzenie prowokacja na prowokacje ? przeciez ci mowie ze to jest forum ateistyczne gdzie takie rzeczy jak demosntracje antyklerykalny czy antykoscielne proponujemy i oferujemy . wiec propozycja kamy czyli jej watek jaki zalozyla to nie byla prowokacja ale calkowicie normalna na tym forum propozycja . jak nie chcialas to trzeba bylo napisac " dziekuje nie chce " ????? > A czy ktokolwiek Cię ściga z urzędu, czy też na wniosek po tym wszystkim co > napisałeś od początku swojej twórczości na tym forum? no nigdy nie wiadomo co komu do lba strzeli . ostatnio ktos doniosl do prokuratury na czlowieka co wysylal znajomym smieszne obrazki karykatury kaczynskioego . tez niby nic. wiesz zupelnie inaczej sie pisze o czyms kiedy wiesz ze mozesz napisac co chcesz ( jak katolicy )i wtedy gdy wiesz ze pewnych rzeczy nie wolno ci napisac ( jak nie katolicy ). Odpowiedz Link
adam81w Re: Dobrze, że zmienili nazwę 25.04.06, 23:15 ????? > A czy ktokolwiek Cię ściga z urzędu, czy też na wniosek po tym wszystkim co > napisałeś od początku swojej twórczości na tym forum? > wiec chodzi o to ze za byle bzdure ktos MOZE mnie scigac . ty mozesz napisac : ateizm to debilizm ( moze to byc twoja opinia ) i nic . ja moge tylko sie wkurzyc na ciebie i wszystko ale jak ja bym napisal to samo o religii to ... to ktos sie moze poczuc urazony i nuze doniesc do prokuratury Odpowiedz Link
bez_senna Re: Dobrze, że zmienili nazwę 25.04.06, 23:38 > Nie, absolutnie nie. A Twoim zdaniem zaproszenie mnie na marsz gejów i > lesbijek powinnam odczytać jako coś niemiłego i obraźliwego? A oni, owszem, > tępią kler, przynajmniej takie hasła głosili na zwojej poprzedniej imprezie. Proszę, bez takich uogólnień. Osoby walczące o prawa homoseksualistów nie tępią kleru (jeśli już, to po prostu domagają się tego, żeby poglądy kleru nie miały monopolu na jedyne słuszne wartości, wzorce postępowania), a jeśli tępią, to jest to ich pogląd prywatny nijak nie związanych z walką o ich prawa. Fakt, że na demonstracjach pojawiały się hasła "wiara mnie nie jara" czy wspomniane już "módl się w domu po kryjomu" (które mnie osobiście, jak już mówiłam, się nie podobają), ale przecież to nie świadczy o całości. Nalegam jeszcze raz, żeby nie tworzyć zbędnego konfliktu środowisk tam, gdzie go nie ma. Znam homoseksualistów, którzy się deklarują jako katolicy. Odpowiedz Link
kamajkore Re: Dobrze, że zmienili nazwę 26.04.06, 08:47 > wspomniane już "módl się w domu po kryjomu" (które mnie osobiście, jak już > mówiłam, się nie podobają), ale przecież to nie świadczy o całości. to akurat hasło było zapewne reakcją na 'róbcie to w domu po kryjomu' padające często ze strony 'obrońców prawdziwych wartości'... Odpowiedz Link
zloty_delfin Re: Dobrze, że zmienili nazwę 26.04.06, 13:20 kamajkore napisała: > > wspomniane już "módl się w domu po kryjomu" (które mnie osobiście, jak ju > ż > > mówiłam, się nie podobają), ale przecież to nie świadczy o całości. > to akurat hasło było zapewne reakcją na 'róbcie to w domu po kryjomu' padające > często ze strony 'obrońców prawdziwych wartości'... A ja już napisałam, że to hasło jest lajtowe w porównaniu z innymi. Swoją drogą zgadzam się, że seks rzeczywiście powinno się uprawiać nie na oczach innych. Odpowiedz Link
kamajkore Re: Dobrze, że zmienili nazwę 26.04.06, 13:23 > A ja już napisałam, że to hasło jest lajtowe w porównaniu z innymi. Swoją drogą > > zgadzam się, że seks rzeczywiście powinno się uprawiać nie na oczach innych. haha no tak ale jeszcze nie napotkałam w życiu kopulującej publicznie pary - homoseksualnej również. "róbcie to w domu" - odnosi się niestety nawet do trzymania się za ręce... Odpowiedz Link
zloty_delfin Re: Dobrze, że zmienili nazwę 26.04.06, 13:28 > haha no tak ale jeszcze nie napotkałam w życiu kopulującej publicznie pary - > homoseksualnej również. Zdaje się, że nie byłaś w Amsterdamie w Redlight district. > "róbcie to w domu" - odnosi się niestety nawet do trzymania się za ręce... A "precz z czarnymi"? Odnosi się niestety wręcz do istnienia "czarnych". Odpowiedz Link
kamajkore Re: Dobrze, że zmienili nazwę 26.04.06, 13:44 > Zdaje się, że nie byłaś w Amsterdamie w Redlight district. o, akurat byłam - ale widziałam tylko nagie panie w okienkach. może w niewłaściwym momencie zwiedzałam? ;P mnie, szczerze mówiąc, cudzy seks zupełnie nie brzydzi, ani nie bulwersuje (widać jestem do cna zepsuta moralnie, ale nie upieram się, żeby aż takich zmian obyczajowych na siłę dokonywać... to, że gatunek ludzki woli kopulować skrycie ma zapewne przyczyny ewolucyjne i, być może, będzie to nieusuwalnie trwały obyczaj - czas pokaże. > > "róbcie to w domu" - odnosi się niestety nawet do trzymania się za ręce.. > . > > A "precz z czarnymi"? Odnosi się niestety wręcz do istnienia "czarnych". > no tak, murzyni mogliby się czuć urażeni to, że takie hasła się pojawiają wynika po prostu z tego, że nietolerancja wobec homoseksualistów często jest umacniana i usprawiedliwiana nauką kościoła. (aczkolwiek wiem, że nie wszyscy katolicy posłaliby 'ich' do gazu) Odpowiedz Link
zloty_delfin Re: Dobrze, że zmienili nazwę 26.04.06, 13:57 kamajkore napisała: > o, akurat byłam - ale widziałam tylko nagie panie w okienkach. > może w niewłaściwym momencie zwiedzałam? ;P Pewnie tak. > mnie, szczerze mówiąc, cudzy seks zupełnie nie brzydzi, ani nie bulwersuje > (widać jestem do cna zepsuta moralnie, ale nie upieram się, żeby aż takich > zmian obyczajowych na siłę dokonywać... to, że gatunek ludzki woli kopulować > skrycie ma zapewne przyczyny ewolucyjne i, być może, będzie to nieusuwalnie > trwały obyczaj - czas pokaże. Obłapianie się i całowanie (wszystko jedno czy dwóch facetów, czy faceta i kobitę) nie uchodzi w towarzystwie za szczyt dobrego smaku > > . > > > > A "precz z czarnymi"? Odnosi się niestety wręcz do istnienia "czarnych". > > > no tak, murzyni mogliby się czuć urażeni No właśnie, Afroeuropejczycy mogliby również czuć się urażeni. Jak to się ma do politycznej poprawności. Swoją drogą termin, który zastosowałaś do ich określenia jest obraźliwy, czyt. "niepoprawny politycznie". > to, że takie hasła się pojawiają wynika po prostu z tego, że nietolerancja wobec > homoseksualistów często jest umacniana i usprawiedliwiana nauką kościoła. > (aczkolwiek wiem, że nie wszyscy katolicy posłaliby 'ich' do gazu) Jaka nietolerancja wobec homoseksualistów? I jacy katolicy posłaliby ich do gazu? Odpowiedz Link
adam81w Re: Dobrze, że zmienili nazwę 26.04.06, 14:00 Obłapianie się i całowanie (wszystko jedno czy dwóch facetów, czy faceta i kobitę) nie uchodzi w towarzystwie za szczyt dobrego smaku widzisz zloty delfin ale heteroseksualistom nikt nie zabrania oblapaic sie publicznie a homoseksualistom tak. Odpowiedz Link
zloty_delfin Re: Dobrze, że zmienili nazwę 26.04.06, 14:05 Kto im zabrania? Jaka jest sankcja? Odpowiedz Link
adam81w Re: Dobrze, że zmienili nazwę 26.04.06, 14:13 chocby skrajnie prawicowe gnoje , ktore gdy zobacza cos takiego wala w pysk. Odpowiedz Link
zloty_delfin Re: Dobrze, że zmienili nazwę 26.04.06, 14:23 Aha, więc to jest ta sankcja... Odpowiedz Link
adam81w Re: Dobrze, że zmienili nazwę 26.04.06, 14:28 nie to nie jest sankcja . Odnosilem sie do pierwszego pytania i nie zauwazylem tego drugiego . Pisalem o tym ze gejom sie grozi . Odpowiedz Link
adam81w Re: Dobrze, że zmienili nazwę 26.04.06, 14:29 ech nie grozi ( choc to tez ) ale zabrania. Odpowiedz Link
zloty_delfin Re: Dobrze, że zmienili nazwę 26.04.06, 13:18 bez_senna napisała: > Proszę, bez takich uogólnień. > Osoby walczące o prawa homoseksualistów nie tępią kleru (jeśli już, to po prost > u > domagają się tego, żeby poglądy kleru nie miały monopolu na jedyne słuszne > wartości, wzorce postępowania), a jeśli tępią, to jest to ich pogląd prywatny > nijak nie związanych z walką o ich prawa. > Fakt, że na demonstracjach pojawiały się hasła "wiara mnie nie jara" czy > wspomniane już "módl się w domu po kryjomu" (które mnie osobiście, jak już > mówiłam, się nie podobają), ale przecież to nie świadczy o całości. > Nalegam jeszcze raz, żeby nie tworzyć zbędnego konfliktu środowisk tam, gdzie g > o > nie ma. > Znam homoseksualistów, którzy się deklarują jako katolicy. > Ależ bez uogólnień. Napisałam wyżej, że mam na myśli tolerancję niektórych organizatorów tych pochodów z akcentem na niektórych. Pisałam też, że w tym pochodzie uczestniczyła moja koleżanka, której nie podejrzewam o brak akceptacji dla kogokolwiek. Hasła typu "wiara mnie nie jara" czy "módl się w domu po kryjomu" są naprawdę lajtowe w porównaniu z tymi jakie głosili na tym pamiętnym marszu dwa lata temu (zdaje się, że był to pierwszy tego typu marsz w Polsce). wykrzykiwali "tolerancja", ale też "precz z czarnymi", "koniec z czarną mafią" i coś tam jeszcze o księżach-faszystach. Wybacz, ale chyba jedno z drugim się kłóci, przynajmniej moim zdaniem. Również mam znajomych gejów, którzy wprawdzie nie deklarują się jako katolicy, ale twierdzą, że bardzo szanowali JPII, choć się z nim nie zawsze zgadzali. I to są rozsądni ludzie. A wartościowanie ludzi według kryteriów wierzący-niewierzący, homoseksualista- heteroseksualista jest niepoważne. Odpowiedz Link
adam81w Re: Dobrze, że zmienili nazwę 26.04.06, 13:33 módl się w domu po kryjomu i wiara mnie nie jara fajne hasla podobaja mi sie bardzo . skoro katolom moze przeszkadzac gej na ulicy trzymajacy sie czy calujacy innego geja to mnie moze wkurzac to gdy ktos modli sie publicznie . Odpowiedz Link
vitmik Re: Dobrze, że zmienili nazwę 26.04.06, 14:00 i tu sie zgodze, modlitwa to calkowice osobista,intymna i prywatna sprawa. tak jak dupczenie, niewazne czy homo czy hetero, sranie,rzyganie,sikanie etc etc Odpowiedz Link
liberty_mike Re: marsz równości 28 kwietnia Kraków 26.04.06, 14:18 chyba będę brykał wtedy w innych stronach, a wrócę, gdy spychami, wywrotkami i napalmem (mmmmmmmmm,, zapach o poranku) będą zbierać to, co zostanie na miejscu, mam nadzieję, że zadyma będzie niezła :) Odpowiedz Link