agnes406 05.07.09, 18:21 Jak się ubrać na 2-dniową Saharę ???????? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
czarny140276 Re: Sahara 19.07-proszę o rady 06.07.09, 12:31 Koleżanko letnie ciuszki,z obuwia najlepiej sandały...Tak naprawdę przez te dwa dni,dużo czasu spędzisz w autokarze...Ja jechałem z Monastiru,przejechalismy ogolnie 1200 km...:)Uważaj na skorpiony,jest ich pełnooo!!!Żartuję:)hehehe pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
dejnaa Re: Sahara 19.07-proszę o rady 06.07.09, 13:46 Tak sandały.Jeśli zamierzasz jechać w głąb pustyni na wielbłądzie polecam cieniutkie spodnie bądź rybaczki - koce/narzuty na garbie są bardzo szorstkie i mój dzieciaczek jak jechał ( w krótkich spodenkach) miał obtartą i zaczerwienioną wewnętrzną część ud.to tak dodatkowo dorzuciłam Odpowiedz Link Zgłoś
wylenialy_wielblad Re: Sahara 19.07-proszę o rady 06.07.09, 14:25 Ojojoj ojojoj dejnaa trochę przesadziłaś z tą "głębią" pustyni. Ta przejażdżka na wielbłądzie to zaledwie 50 metrowa trasa. Mijamy trzy wydmy i z powrotem. Ale zgodzę się z tobą z tymi szmatami na wielbłądzim garbie, mnie to dup..., tzn. tyłek przez tydzień bolał. Odpowiedz Link Zgłoś
agnes406 Re: Sahara 19.07-proszę o rady 06.07.09, 16:02 do czarnego- czytając początek o tych skorpionach dałam się wkręcić,żartowniś z ciebie,pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
sanpja Re: Sahara 19.07-proszę o rady 06.07.09, 18:01 My mieliśmy letnie ciuszki, żadnych długich spodni itd...i nic nam się nie obtarło. Ale niektórzy faktycznie narzekali że im derka obtarła nogę lub wleciał piach w sandały. Natomiast ichnie sukienki miałam wrażenie że ocaliły nas przed słońcem. W każdym razie jak będziecie jechać weźcie sobie duuużo wody, bo bardzo chce się tam pić a lokalni "jeźdźcy" na koniach sprzedają wodę za kosmiczną cenę żerując na spragnionych turystach. Jak pojedziecie jeepami w góry atlas zapamiętaj sobie numer samochodu którym pojedziesz bo jest ich tam mnóstwo i można nietrafić. Poza tym wycieczka jest naprawdę dużym przeżyciem i nie wyobrażam sobie żeby na nia nie pojechać. Ja byłam z 2 latkiem własnie w lipcu. Bawcie się dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
agnes406 Re: Sahara 19.07-proszę o rady 06.07.09, 23:15 Wielkie dzięki za wszystkie rady,pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kubusisko Re: Sahara 19.07-proszę o rady IP: *.g1.isko.net.pl 06.07.09, 18:20 My też byliśmy na Saharze...Weź ze sobą cienkiego t-shirta,bo rano jak zwalą Was z łóżek na wschód słońca nad jez.Chott El Jerid,to wieje jak w Kieleckim:)Żadnego grubego ciucha...Aha!Weź jakiś kapelusz lub czapkę z daszkiem,bo w cudownej Oazie Chebika,temp.o godz.17,wynosiła 46st.w słońcu.....Obowiązkowy aparat foto!:)My jechaliśmy z Sahel Voyage...Polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beta Re: Sahara 19.07-proszę o rady IP: 193.193.81.* 06.07.09, 19:19 Coś cienkiego, luźnego, przewiewnego, z naturalnych materiałów. Odpowiedz Link Zgłoś
agnes406 Re: Sahara 19.07-proszę o rady 06.07.09, 23:18 Ja też jadę z biura Sahel Voyage,wielkie dzięki za rady,pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
sanpja Re: Sahara 19.07-proszę o rady 07.07.09, 12:12 Gość portalu: Kubusisko napisał(a): > na wschód słońca nad jez.Chott El Jerid,to wieje jak w > Kieleckim:) pierwsze słyszę ;0 w lipcu? Chyba że sirokko :D Odpowiedz Link Zgłoś