Dodaj do ulubionych

Ból mięśni kręgosłupa.

27.09.09, 11:56
Mój ból kręgosłupa pojawił się przy schylaniu. Kiedy choć o kilka stopni zgięłam się w połowiesmile to nawet szklanki nie byłam w stanie podnieść. (Mam 18naście lat) Poszłam do masażysty, masuję się już 2. tydzień boleć nie przestało, ale już wiem co mi jest. Mam za słabe mięśnie odcinka lędźwiowego kręgosłupa. Tym sposobem kręgosłup ciągną moje mięśnie brzucha do przodu i mamy problem. Teraz muszę ćwiczyć mięśnie tego odcinka. Bóle mam nie tylko przy schylaniu, ale głównie właśnie przy nim. Po w-fie ciężko mi nawet z krzesła się podnieść. Więc na jakiś czas muszę zrezygnować z w-fu i treningówsad(nie wyobrażacie sobie jaki to ból psychiczny! dla mnie sad(( ) Jednego tylko nie wiem... czy może jak na czas treningu wzmocnie kręgosłup jakimś bandażem, pasem.... to mi pomoże????? napiszcie coś proszę....
Obserwuj wątek
    • Gość: jk Re: Ból mięśni kręgosłupa. IP: *.wroclaw.vectranet.pl 27.09.09, 12:41
      a może byś sobie zrobiła MRI odcinka kęgosłupa zanim tymi eksperymentami z masażami całkiem go uszkodzisz?

Z wynikiem do ortopedy i neurochirurga i na rehabilitację.
    • szachula30 Re: Ból mięśni kręgosłupa. 27.09.09, 15:32
      Dziwię się. Ja bym z takim problemem poszła najpierw do ortopedy a nie
      masażysty...
    • cafem Re: Ból mięśni kręgosłupa. 27.09.09, 16:41
      Taaa...
      Ode mnie masazystka zgarnela kupe kasy za masowanie "zesztywnialych z napiecia i stresu" plecow.
      A ja zapalenie nerwu jako powiklanie po ospie mialam i bez masazu po dwoch miesiacach samo przeszlo.

Idz do lekarza (ortopedy?), a nie masazysty, bo masazysta moze wie, gdzie masowac, by przyniesc chwilowa ulge, ale przyczyny nie zna, bo lekarzem nie jest!
      I moze wiecej szkody niz pozytku przyniesc...
      • kasiek_wspanialy Re: Ból mięśni kręgosłupa. 29.09.09, 20:36
        u ortopedy byłam na samym początku i powiedział, że z kręgosłupem wszystko w porządku... zastanawiam się owszem czy nie iść do neurologa.... ale nie mam kasysad
    • rosa_de_vratislavia Re: Ból mięśni kręgosłupa. 29.09.09, 23:12
      kasiek_wspanialy napisała:

> na czas
      > treningu wzmocnie kręgosłup jakimś bandażem, pasem.... to mi
      pomoże????? napis
      > zcie coś proszę....

Napiszę,żebyś poszła do neurologa. Zapisz się na NFZ i odczekaj na
      termin, jeśli nie masz pieniędzy.
      Nie wiem, na jakiej podstawie lekarz powiedział,ze masz kręgosłup
      OK, skoro np. dyskopatii może nie być widać na RTG. Potrzebny jest
      rezonans.
      Taki bóle, jakie opisujesz, to chyba więcej niż "osłabione mięsnie".
      Stawiam na ucisk jakiegoś nerwu.
      Idź do lekarza I kontaktu i wyproś skierowania na odpowiednie
      badania i do specjalistów.
    • ewaradecka7 Re: Ból mięśni kręgosłupa. 31.05.23, 23:20
      Stosowałam Reumpapai i bardzo go polecam. Szybko przynosi ulgę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka