mirabellka26 04.11.09, 13:13 ide dzisiaj do lekarza ale moze macie jakiś domowy sposób na ten świąd bo zaraz mnie wykończy, albo chociaż na jakiś specyfik z apteki bez recepty? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ... Re: "domowy" sposób na zapalenie pochwy IP: *.master.pl 04.11.09, 13:20 Ponieważ nie wiadomo jeszcze, co wywołało stan zapalny (bakterie, wirusy,grzyby czy coś innego) trudno Ci coś poradzić. Bez recepty możesz kupić w aptece saszetki Tantum Rossa (rozpuszczasz w przegotowanej wodzie i robisz okłady) albo z domowych sposobów przychodzi mi do głowy robienie okładów z rumianku (zaparzasz herbatę rumiankową w małej ilości wody i jak już przestygnie robisz okłady) albo smarujesz wkładkę/podpaskę jogurtem naturalnym bez cukru! (nie żartuję- to działa, ale nie przy wszystkich infekcjach). Odpowiedz Link Zgłoś
mirabellka26 Re: "domowy" sposób na zapalenie pochwy 04.11.09, 13:38 no własnie ten jogurt... też gdzieś to słyszałam.... Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: "domowy" sposób na zapalenie pochwy 04.11.09, 14:44 a doustnie, jeśli to grzybica: żurek lub sok z kiszonej kapusty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: "domowy" sposób na zapalenie pochwy IP: *.chello.pl 04.11.09, 15:08 słyszałam że pomaga sok z cytryny trzeba trochę soku wycisnąc na palec i dalej wiadomo Odpowiedz Link Zgłoś
martula2302 Re: "domowy" sposób na zapalenie pochwy 04.11.09, 16:03 jogurcik naturalny powinien przynies ulge na swedzenie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: "domowy" sposób na zapalenie pochwy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.11.09, 17:20 Ja ostatnio miałam ten sam problem. Zaczęłam podmywać się często szarym mydłem i pomogło. No i ograniczyłam na kilka dni cukier w jedzeniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alina Re: "domowy" sposób na zapalenie pochwy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.09, 10:37 ta, tylko, ze flora bakteryjna z kiszonek czy jogurtów nie jest właściwą do odbudowywania flory pochwy! lepiej tantum rosa, vagolavit czy inne tego typu rzeczy, clotrimazolum, a na florę lacibios femina, który przeznaczony jest do tego Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: "domowy" sposób na zapalenie pochwy 05.11.09, 14:49 tyle że grzybica manifestująca się w pochwie, jest też w jelitach, więc jeśli tam się ją przytłumi, to i w pochwie zrobi się porządek. Odpowiedz Link Zgłoś
kol.3 Re: "domowy" sposób na zapalenie pochwy 04.11.09, 17:47 Kup sobie zioła vagosan, ugotuj wielki garnek (5 l) wlej bardzo ciepły napar do wielkiej miski, usiądź w misce w tak ciepłym naparze w jakim tylko wytrzymasz i siedź aż do wystygnięcia podmywając się cały czas delikatnie, aby napar dotarł jak najgłębiej. Nasiadówki powtarzaj 2-3 razy dziennie. Ulga natychmiastowa. Odpowiedz Link Zgłoś