Dodaj do ulubionych

nerwica i nerwobóle - jakie leki najlepsze??

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.02.10, 22:11
witam, mam nerwicę oraz nerwobóle Ataki są rzadkie, ale niestety zdarzają się Leki typu krople walerianowe, nerwosol, validol pomagają tylko na chwilę Dziś dopadło mi kłucie lewego barku oraz żeber i dostałam od rodzinnego ketonal i persen Rzeczywiście muszą to być nerwowe bóle, bo ketonal pomaga i mam brać go doraznie w razie bólu Kiedyś miałam atak duszności, płytkiego oddechu i kłucia serca lekarz na pogotowiu przepisał hydroksycyne, która dziś akurat mi nie pomogła, a tylko niesamowicie otumaniła i nie chcę jej zażywać Jakie Wy polecacie środki bez recepty przy nerwicy? a może na receptę to zasugeruję lekarzowi bo jak narazie męczę się tylko, a niewiele mi pomaga
Obserwuj wątek
    • Gość: ola Re: nerwica i nerwobóle - jakie leki najlepsze?? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 09.02.10, 22:38
      psycholog
      • Gość: ola Re: nerwica i nerwobóle - jakie leki najlepsze?? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 09.02.10, 22:40
        a, i zmien sobie nick na mniej depresyjny - np. june.sun wink
        • mel.la Re: nerwica i nerwobóle - jakie leki najlepsze?? 10.02.10, 07:59
          Przede wszystkim nerwobole nie maja nic wspolnego z nerwica. Nerwobole
          ma sie wtedy, kiedy cos dzieje sie z nerwem - np.zapalenie, przeciez
          nasze cale cialo jest unerwione i te nerwy leczy neurolog.
          Nerwica to zaburzenia psychiczne, ktore leczy psychiatra.
          Nie wiem jakie masz objawy nerwicy ale bol barku do objawow nerwicy nie
          nalezy smile
          • Gość: today Re: nerwica i nerwobóle - jakie leki najlepsze?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.10, 08:18
            mel.la napisała:
            > Przede wszystkim nerwobole nie maja nic wspolnego z nerwica.
            > Nie wiem jakie masz objawy nerwicy ale bol barku do objawow nerwicy nie
            > nalezy smile

Do objawów nerwicy należą różne objawy somatyczne, także bóle, zwane nerwobólami.
            • mel.la Re: nerwica i nerwobóle - jakie leki najlepsze?? 10.02.10, 09:03
              Do objawów nerwicy należą różne objawy somatyczne, także bóle, zwane
              nerwobólami.

Jasne, bo nerwicy mozna przypisac kazda dolegliwosc. Szczegolnie kiedy
              lekarze nie sa w stanie postawic pacjentowi diagnozy, kieruja go do
              psychiatry...znany problem. W sumie kazdemu pytajacemu tu o rade mozna
              zasugerowac pojscie do psychiatry bo przeciez wzdecia, bole glowy, bol
              kregoslupa, dretwienie reki czy nogi tez mozna przypisac nerwicy. wink
              • Gość: today Re: nerwica i nerwobóle - jakie leki najlepsze?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.10, 11:01
                Pozornie masz rację. Jednak najpierw trzeba wyeliminować przyczynę w postaci
                innych chorób, dopiero później takie objawy przypisywać nerwicy. A jakie
                diagnozy stawiają lekarze - no cóż...
                • railly Re: nerwica i nerwobóle - jakie leki najlepsze?? 10.02.10, 13:01
                  Oczywiście, ze ból w okolicy barku, karku i pleców może miec podłoże nerwicowe,
                  przecież jak piszą dziewczyny, nerwica tez objawia się somatycznie.
                  Przede wszystkim w nerwicy tzreba wyeliminowac jej przyczynę, bez tego
                  najsilniejsze leki tylko zakryją ból. Uspokoic się, przeanalizować życie i
                  aktualne problemy i postarać się znależć na nie rozwiązanie. Bardzo skutecznie
                  działa wsparcie kogoś bliskiego, naprawdę. Psychika po prostu musi wiedzieć, ze
                  sobie poradzi. Ew. wspomóc ją masażem, ciepłą kąpielą lub czymś lekkim na
                  uspokojenie (ale nie na stałe!), mnie pomaga np. Kalms.
    • Gość: november.rain Re: nerwica i nerwobóle - jakie leki najlepsze?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.02.10, 14:05
      czesc smile dzieki za odpowiedzi
      1. co mojego nicku to zrobilam sobie tak bo, po pierwsze urodzilam sie w listopadzie, a po drugie jest to tytul mojego ulubionego kawalku guns'n'roses - takie male wyjasnienie wink

2. nerwowa to ja jestem jak cholera, za przeproszeniem, i zycie tez mie nerwow nie oszczedza, ech... O psychiatrze myslalam tez juz, w najgorszym wypadku. Przyszlo mi do glowy, ze moze przemarzlam i dlatego boli (bo zeczywiscie tak sie w weekend stalo) a dzis obudzialm sie dodatkowo ze strasznym katarem i stanem podgoraczkowym Bol w okolicach barku jest duzo mniejszy ale w okolicy zeber taki sam, a jak nabiore powietrza to sie wpol zginam ;|
      • Gość: november.rain Re: nerwica i nerwobóle - jakie leki najlepsze?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.02.10, 14:07
        ps. sory za literowki ale dzieć częściowo klawiature zepsul wink
    • jowunia Re: nerwica i nerwobóle - jakie leki najlepsze?? 12.02.10, 18:33
      Watpie,zebys miala faktycznie nerwice,bo jesli tak to na pewno jiuz
      dawno poszlabys do psychiatry,tak uprzykzyla By Ci zycie.Wiem to z
      wlasnego doswiadczenia.
      A nerwobole moze miec kazdy.
    • Gość: mnmnmnmn Re: nerwica serca ??? IP: *.punkt.pl 12.02.10, 21:35
      a moze ty masz nerwice serca ????
      serce zdrowe a napadajace nerwobole, dusznosci , klocia serca ,
      pieczenie w mostku.....jesli tak to tylko leki na recepte ''na dzien
      dobry''
    • Gość: ata Re: nerwica i nerwobóle - jakie leki najlepsze?? IP: *.3.pl 13.02.10, 15:14
      Ja takie nerwobóle w barku lub sercu miałam zawsze po egzaminie
      podczas sesji smile)) i to dzień po.
      Przeszły stresy, przeszły nerwobóle.
      Nie znam leków specjalistycznych, ale generalnie jest tak, że każdy
      stres (+ kawa) wypłukuje Magnez z organizmu.
      Zrób sobie kurację Magne B6 (magnez lepiej się wchłania z wit B6),
      mniej kawy (o ile pijasz smile) więcej ruchu i zdrowego powietrza
      tudzież uśmiech na każdą pogodę.
      Ja też jestem nerwus, ale serce jest OK, neurolog jedynie stwierdza,
      że taką mam wrażliwość ukł nerwowego, że nie musi mnie pukać
      młotkiem w kolano, bo kolano samo skacze na widok młotka wink
      I co? Żyję z tym, humor mi dopisuje, co jakiś czas szlag mnie trafia
      i daję popalić najbliższym, pracuję nad tym i .. do przodu.

Zawsze można iść do psychiatry - da leki. Można iść do psychologa
      (dobrego!!!) - zastosuje terapię. Wszystko pomaga, można korzystać smile
    • Gość: november.rain Re: nerwica i nerwobóle - jakie leki najlepsze?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.02.10, 11:46
      cześć smile no więć jak narazie bóle mineły Fakt, że w zeszłym czwartek i sobotę miałam stersów troszkę więc może to od tego? ale bardziej skłaniam się przy tym, że jednak przemarzłam Chociaż wszystko możlwie Na szczęście przeziębienie już mija
    • ula53 Re: nerwica i nerwobóle - jakie leki najlepsze?? 15.10.15, 03:32
      Nerwobol to nic innego jak objaw nerwicy silniejszego wydania. Przebadana w dobrycm zagranicznym szpitalu nie wykazalo nic. Okaz zdrowia fizycznego i wzorowe wyniki przy tym.
      Nerwobol niczym nie moge okielzac,choc przerobilam tego baaardzo duzo. polecono i tramal.a sam szpital podal mi lek o nazwie hydrocodone,jest tam szczypta morfiny tak jak w tranalu jest szczypta opium. Ale to sa skarajne przypadki boli,ktorych nie przetrzymasz,wyladujesz w szpitalu. Tak wlasnie mialam.
      Kazdy organizm jest inny i dziekowac Bogu jesli komus cos innego przeciwbolowego pomoze .
      • patria5 Re: nerwica i nerwobóle - jakie leki najlepsze?? 15.10.15, 11:26
        mi na takie nerwobóle na plecach czy w boku pomagają maści rozgrzewajace, np. maść końska - ale takie mocne, żeby czuć uczucie palenia na skórze

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka