GoĹÄ: ania IP: *.leed.cable.ntl.com 18.07.10, 15:51 mam czeste skurcze w nogach,nawet w nocy gdy spie potrafie sie z bolu obudzic i nie moge poruszac nogami.czy moze ktos z was ma,mial podobny problem?jaka moze byc tego przyczyna? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
GoĹÄ: . Re: skurcze w nogach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.10, 16:25 brak magnezu Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: aska Re: skurcze w nogach IP: *.chello.pl 18.07.10, 20:07 brak też potasu,bananki i pomidorki są dobre! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: cocola Re: skurcze w nogach IP: *.dip0.t-ipconnect.de 18.07.10, 20:49 Miewam czasem i wtedy pomaga wlasnie magnez! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Magda Re: skurcze w nogach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.10, 21:36 najwięcej magnezu ma czekolada. Jeśli złapie cię skurcz mocno napni mięśnie nogi wtedy się rozluźni Odpowiedz Link Zgłoś
minniemouse Re: skurcze w nogach 18.07.10, 22:00 nie magnezu tylko glownie potasu. moze to tez byc objawem roznych chorob np Addisona albo Cushinga. Minnie Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: lalalalala Re: skurcze w nogach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.10, 22:27 minniemouse napisała: > nie magnezu tylko glownie potasu. > moze to tez byc objawem roznych chorob > np Addisona > albo Cushinga. > > Minnie jezuu babo, przestan sie wymądrzac gdzie sie da..głównie brak magnezu Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ula Re: skurcze w nogach IP: *.ghnet.pl 19.07.10, 17:36 Zdecydowanie brak magnezu,najszybciej uzupełnisz lekami,ale spozywanie produktow z zawartoscia magnezu lepiej słuzy zdrowiu. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Maja Re: skurcze w nogach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.10, 02:05 Widać czasami się nie wchłania albo wypłukuje. Banany i pomidory, orzechy są u mnie na porządku dziennym a też biorę magnez, miałam okropne skurcze, po magnezie z potasem w tabl. od razu przeszły. Odpowiedz Link Zgłoś
minniemouse Re: skurcze w nogach 20.07.10, 04:33 jezuu babo, przestan sie wymądrzac gdzie sie da..głównie brak magnezu tak sie sklada ze miewam skurcze lydek, stop i w ogle dolnych konczyn dosyc czesto wiec troche sie w tym orientuje, glowna przyczyna jest jednak POTAS, o czym wiem OD LEKARZA. magnez biore regularnie z innych powodow, a skurcze mimo to sie pojawiaja od czasu do czasu, jednak- wieksze znaczenie ma POTAS. miałam > okropne skurcze, po magnezie z potasem w tabl. od razu przeszły. no oczywscie- z potasem. magnez tez moze byc pomocny ale potas bardziej. Minnie Odpowiedz Link Zgłoś