Dodaj do ulubionych

analny - bardzo pilne!

22.03.04, 15:00
Z góry przepraszam wszystkich urażonych tematem i prosze o powstrzymanie się
z krytyką.
Wspomniałam o tym w watku o bakteriach enterococcus faecalis ale nikt nie
nawiązał do tej części postu więc teraz zapytam wprost.
Czy stosunki analne bez zabezpieczenia typu prezerwatywa mogą prowadzić do
zakażenia mężczyzny i problemów zdrowotnych u niego, oraz do zakażania
partnerki podczas stosunków klasycznych, nawet po upływie dłuższego czasu,
jeśli on nie ma żadnych niepokojących objawów.
Bardzo proszę o jakieś informacje bo muszę dziś porozmawiać z facetem, a z
moją ginekolog niestety nie potrafię się dogadać na mniej kontrowersyjne
tematy.
H.
Obserwuj wątek
    • magda010 Re: analny - bardzo pilne! 22.03.04, 15:21
      Mi sie wydaje, ze moga prowadzic do zakazenia. Przeciez w odbycie sa wlasnie te
      bakterie. W pochwie mozna znalezc te bakterie, gdy przedostaja sie po prostu w
      trakcie nieprawidlowego mycia lub wycierania tylka, a co dopiero w seksie
      analnym.
    • hippophae Re: analny - bardzo pilne! 22.03.04, 15:35
      Ok, wiem że bakterie mogą się w różnych sytuacjach przedostać.
      Chodzi mi jednak głownie o to czy partner może mieć przez to jakies problemy
      zdrowotne jak mu te bakterie gdzieś tam wnikną, czy też będzie je po prostu
      bezobjawowo miał i roznosił, czy może wystarczy że się dobrze umyje i po
      kłopocie.
      Chodzi o to że tak naprawdę nie wiem czy można mieć stosunki analne bez gumki,
      czy też jest to prosta droga do zakażenia obojga partnerów. Jestem jeszcze
      młoda i głupia wink
      H.
      • vecka Re: analny - bardzo pilne! 22.03.04, 17:46
        hej,
        powiem ci, ze kobiety czesto choruja na zapalenie pecherza moczowego i pochwy,
        bo maja tam latwiejsze wejscie, nasza cewka moczowa ma ok. 4 cm..., a facetow
        kilkanscie.., wiec tam maja te bakterie droge eutrudniona, bo dluzsza,
        ale...Skoro u kobiety bakteria z odbytu potrafi wywolac zakazenie pecherza
        moczowego albo pochwy, to u faceta tak samo, tylko,ze faceci maja dluzsza cewke
        i dlatego rzadziej na to choruja..., ale mozliwosc jest.
    • edyta0 Re: analny - bardzo pilne! 22.03.04, 18:54
      Jeśli nie chcesz mieć takich problemów jak większość kobiet na tym forum
      (nawracające zapalenia pochwy i inne zarazy), to polecam stosunek analny w
      prezerwatywie! U mężczyzny jakieś bakterie mogą zgromadzić się pod napletkiem i
      tam się rozmnażać, przy czym on wcale nie musi czuć żadnych dolegliwości. Przy
      współżyciu (pochwa) może wprowadzić te bakterie i tym samym narazić Cię na
      niekończące się leczenie... Pozdrawiam i nie zamierzam Cię krytykować, wszystko
      co ludzkie nie jest nam obce.
    • oszka Re: analny - bardzo pilne! 23.03.04, 00:18
      czesc!ja nie czuję się urażona tematem i odpowiem ci "bez ściemy" wink)))) pewnie
      może dojść do zakażenia, ale wydaje mi się to trochę na wyrost. zasada jest
      prosta-albo kochacie się klasycznie, jak to nazwałaś albo analnie. po stosunku
      analnym trzeba faceta skierować do łazienki "na szorowanie" i możecie dalej się
      kochać klasycznie, oralnie i jak tam chcecie! sex w pupę jest bardzo przyjemny
      tylko trzeba się tego nauczyć i się nie bać smile proponuję lekturę kamasutry,
      przecież już starożytni znali takie przyjemności, i nie tylko takie... ;p
      pozdrawiam,
      ania
      • magdalenax Re: analny - bardzo pilne! 23.03.04, 11:13
        Absolutnie sie zgadzam z przedmowczynia. Figlujemy sobie z mezem dowolnie bez
        przezerwatywy ale zachowujac zasady higieny. Nigdy nie bylo zadnych skutkow
        ubocznych z tego powodu.
    • monika.antepowicz Re: analny - bardzo pilne! 23.03.04, 21:08
      Jask najbardziej- dlatego zaleca sie uzywanie prezerwatywy, a nawet zmianę
      prezerwatyw przed stosunkiem dopochwowym

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka