Dodaj do ulubionych

Wiatr - zawroty głowy

06.10.10, 09:34
Własnie szłam do pracy i dziś dosyć mocno wieje. I w pewnym momencie tak mocno zakreciło mi się w głowie, że gdyby nie to, że szłam blisko budynku to bym się przewróciła - zatoczyłam się jak pijana na ścianę. Trwało to kilka sekund. Czy wiatr może powodować jakieś takie zaburzenia błędnika? Wcześniej raczej nie zdarzały mi się zawroty głowy (czasami lekkie, ale nigdy nic takiego, żebym się zataczała). No i ja w ogóle panikara jestem i teraz siedzę jak na szpilkach czy mi się to znowu nie przydarzy.
Obserwuj wątek
    • em.haa Re: Wiatr - zawroty głowy 06.10.10, 10:57
      Jasne, że tak. Wiatr wywiał Ci resztki rozumu razem z błędnikiem.
      Dobrze że sobie facjaty nie porysowałaś big_grin
      Myślę że w drodze powrotnej możesz Cię porwać pod Wrocław.
      • Gość: EWA Re: Wiatr - zawroty głowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.10, 12:17
        Mnie sie dziś tez wyjatkowo w glowie kręci i też zwalilam to na wiatr smile
      • agas301 Re: Wiatr - zawroty głowy 06.10.10, 12:27
        no tak zapewne taka diagnoza zastąpi wizytę u lekarzabig_grin

Jedyną sprawdzoną, skuteczną metodą na powtarzające się "pogodowe" dolegliwości jest aktywność fizyczna; regularna jazda na rowerze /chociaż w przypadku zawrotów lepiej nie ryzykować/, bieganie, mogą być też i spacery (minimum 30 minut) żeby się porządnie zmęczyć.
        Najostrzej na zmiany aury reagują osoby z niskim ciśnieniem, cierpiące na choroby przewlekłe (np. astmę, schorzenia reumatyczne). Wystarczą dwie nieprzespane noce, a organizm jest osłabiony jak po grypie i gorzej znosi zmiany pogody.

Być może jesteś meteoropatką, im organizm jest bardziej osłabiony, im częściej chorował, tym mniej sprawny ma mechanizm dostosowujący się do nadchodzących lub panujących warunków atmosferycznych co powoduje huśtawkę pogodową. Meteoropatia to nie choroba dlatego nie ma na nią lekarstwa. Jedyną sprawdzoną, skuteczną metodą na powtarzające się "pogodowe" dolegliwości jest aktywność fizyczna; regularna jazda na rowerze /chociaż w przypadku zawrotów lepiej nie ryzykować/, bieganie, mogą być też i spacery (minimum 30 minut) żeby się porządnie zmęczyć.

w każdym razie nie lekceważ tego, forum nie zastąpi wizyty u lekarza
        • Gość: fatt Re: Wiatr - zawroty głowy IP: *.dip.t-dialin.net 07.10.10, 00:24
          Raczej psychiatra jej pomoze, bo 90% zawrotow glowy, to nerwica.
    • patrium Re: Wiatr - zawroty głowy 21.01.11, 15:06
      Od siarczystego wiatru bardzo często zdarza mi się mieć zawroty głowy. Żeby zapobiegać najlepiej trzeba mieć ze sobą czapkę i to taką szczelną, która dobrze przylegnie do głowy. No al jak już się pojawią zawroty, to koniecznie trzeba coś zażyć, bo same szybko nie przejdą.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka