Dodaj do ulubionych

Dieta proteinowa na podstawie diety Pierre Dukana

IP: *.ap.siedlce.pl / 192.168.1.* 03.12.10, 10:23
Bardzo niebazpieczna dieta. Człowiek jest zwierzęciem wszystkożernym ze wskazaniem na roślinożerność. Można sobie rozwalić wątrobę i nerki. Lepiej jeść wszystko, tylko o połowę mniej. Plus ruszać się.
Obserwuj wątek
    • Gość: annajoanna Re: Dieta proteinowa na podstawie diety Pierre Du IP: *.home.aster.pl 03.12.10, 10:28
      Ja też nie polecam tej diety. Po ok. miesiącu od I fazy zaczęłam mieć straszne zwroty głowy, utrzymujące się po kilka dni. Poza tym psychika. Doły niesamowite. Czułam się jakbym wpadała w depresje. Naprawdę uważajcie, bo ta dieta nie jest taka super jak ją reklamują.
    • Gość: mniej Re: Dieta proteinowa na podstawie diety Pierre Du IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.12.10, 10:34
      mnie jest po dukanie 20 kilo mniej - 3cia faza, żadnych problemów z nerkami czy wątrobą. szczerze polecam
    • Gość: Gosia Dieta proteinowa na podstawie diety Pierre Dukana IP: 81.219.100.* 03.12.10, 10:40
      Autor nie jest chyba byt dobrze zorientowany w temacie...
      5 dni I fazy - to nie jest akurat pewnikiem ponieważ to ile dni przebywamy na fazie pierwszej zależy od tego ile mamy do zrzucenia itd i wylicza się na podstawie specjalnego kalkulatora dostępnego na stronie Dukana.
      A z tym 5 dni białka / 5 dni warzyw to już kompletna bzdura . W pierwszej książce Dukan mówił o proporcji 3 / 3 a w chwili obecnej, po testach, doszedł do wniosku, że może to być 1dzień białka / 1 dzień warzyw i też jest ok. Ale nie 5 na 5! Panie autorze - ludzie to czytają i co gorsza może co niektórzy jeszcze się zastosują do Pańskich wskazówek. Radzę zgłębić temat a nie tylko klepać w klawiaturę w nadziei na szybką wypłatę za odbębniony artykulik, szczególnie, że chodzi o zdrowie innych.
    • Gość: bajjzel Dieta proteinowa na podstawie diety Pierre Dukana IP: 188.33.25.* 03.12.10, 10:42
      Każdy rozsądny człowiek wie, że w naturze nic nie ginie. Jeżeli zatem z czegoś rezygnujemy to musimy to czymś zastąpić np. owoce zamiast słodyczy. Dieta Dukana polega na wywołaniu chaosu w układzie trawiennym. Owszem chudniemy ale za cenę dobrego samopoczucia i po części zdrowia. Poza tym po zastosowaniu jakiejkolwiek diety nie możemy wracać do starych nawyków żywieniowych bo zaczniemy z powrotem przybierać na wadze, i to szybko. Dlatego jeżeli ktoś chce schudnąć to powinien zmienić tryb życia, więcej się ruszać i jeść mniej ale częściej. Do tego ograniczyć słodycze, wyeliminować napoje gazowane, czipsy, chrupki, prażynki itp. i zastąpić je zdrowymi rzeczami jak owoce lub orzechy. I pamiętajcie co nagle to po diable, bezpiecznie schudnąć można po pół roku lub roku a nie w miesiącsmile

Pozdrawiam
    • lidek0 Re: Dieta proteinowa na podstawie diety Pierre Du 03.12.10, 10:46
      Najlepiej byłoby gdyby wypowiadały się osoby, które na tej diecie były. Ja byłam, żadnym zdrowiem nie przypłaciłam bo robiłam dość szczególowe badania. O ile odpowiednio się z tej diety wychodzi efekt pozostaje.
      • Gość: miki Re: Dieta proteinowa na podstawie diety Pierre Du IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.12.10, 13:12
        Więc ja się wypowiem. Tak jestem po tej magicznej diecie i powiem Wam, że działa! Wcześniej walczyłam sama ze sobą przy pomocy idywidualnej diety czyli ograniczania jedzenia, ćwiczeń 4 razy w tygodniu i za każdym razem wracałam do swojej wagi wyjściowej, a nawet zyskiwałam ciut więcej i nie mogłam później już schudnąć, ku mojemu zaskoczeniu Dukan zadziałał. W ciągu 6 miesiecy schudłam 10 kg, ale przypłaciłam to problemami z trzustką i rozregulowaniem organizmu. Wyniki pozostałych badań mam idealne, no może poza nieco podwyższonym cholestreolem. W chwili obecnej muszę robić kontrolne badania poziomu cukru. Dodam też, że po ostatniej fazie waga, która u mnie stała w miejscu zaczęła rosnąć. I teaz zmierzam małymi kroczkami w kierunku mega jojo. Także jeśli jest to wasza kolejna próba odchudzania daję wam max 2 lata i powrót wagi gwarantowany. Organizmu, przyzwyczajeń na dłuższą metę nie da się oszukać.
    • Gość: badrel Dieta proteinowa na podstawie diety Pierre Dukana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.10, 11:00
      Dieta dla leniwych. Zamiast zdrowo się odżywiać, co wymaga trochę wysiłku, zamiast uprawiać sport, co wymaga trochę wysiłku, ot, coś tam ograniczę, ale i tak jem co chcę. Zamiast chwalić się kilogramami, lepiej pochwalcie się procentem tkanki tłuszczowej, bo to tak naprawdę powinien być cel diety. Jak sobie ktoś obetnie rękę to tez parę kilo mniej będzie ważył.
      • Gość: minus10kg Re: Dieta proteinowa na podstawie diety Pierre Du IP: 217.98.13.* 03.12.10, 11:11
        Podejrzewam, że nie masz nadwagi.
        Aczkolwiek mózg aż tyle też nie waży, więc jego braku nawet nie zauważasz.

To jest bardzo dobra dieta. Kiedy się już schudnie, można (i chce) się ruszać. Przy otyłości ca. 35-40 BMI, najpierw konieczna jest dieta. Dukan sugeruje beztłuszczowo, chudo, bezcukrowo. To zdrowa dieta. A człowiek to ssak, nie gad. Jest mięsożerny, a nie roślino, jak to ktoś tam wyżej napisał.
        I litości! Wątroba? Jak ktoś chleje przy każdej okazji, lub bez (tylko jedno piwko dziennie) to jest ok, a jak zje kurczaka i jajko, to mu nagle rozwala wątrobę?
        • kasiak37 Re: Dieta proteinowa na podstawie diety Pierre Du 03.12.10, 17:20
          Gość portalu: minus10kg napisał(a):

> Podejrzewam, że nie masz nadwagi.
          > Aczkolwiek mózg aż tyle też nie waży, więc jego braku nawet nie zauważasz.
          >
          > To jest bardzo dobra dieta. Kiedy się już schudnie, można (i chce) się ruszać.
          > Przy otyłości ca. 35-40 BMI, najpierw konieczna jest dieta. Dukan sugeruje bezt
          > łuszczowo, chudo, bezcukrowo. To zdrowa dieta. A człowiek to ssak, nie gad. Jes
          > t mięsożerny, a nie roślino, jak to ktoś tam wyżej napisał.
          > I litości! Wątroba? Jak ktoś chleje przy każdej okazji, lub bez (tylko jedno pi
          > wko dziennie) to jest ok, a jak zje kurczaka i jajko, to mu nagle rozwala wątro
          > bę?

A to ciekawe co piszesz...przeanalizuj dobrze uzebienie ludzkie a wtedy sie dowiesz czy czlowiek jest miesozerny,tym samym czy jest drapieznikiem.
          • emplo Re: Dieta proteinowa na podstawie diety Pierre Du 04.12.10, 09:42
            Patrzac na swoje kly i trzonowce dochodze do wniosku, ze czlowiek jest wszystkozerny.
    • Gość: Ola Dieta proteinowa na podstawie diety Pierre Dukana IP: *.retsat1.com.pl 03.12.10, 11:07
      Ja jestem na dukanie 7 miesięcy, zaczynałam przy wadze 120kg, dziś ważę 83kg, czyli na razie 37kg, chcę dobić do 69kg(marzec) czuję się b.dobrze, wyniki badań mam b.dobre, nie jem za dużo jajek, więc cholesterol idealny. Moje rady: przy jakichkolwiek dolegliwościach, bólach brzucha czy głowy przed dietą skonsultować się z lekarzem, w trakcie - pić dużo wody, żeby nerki nie wysiadły (jeśli chodzi o wątrobę to problemy mogą ewentualnie wystąpić po dużym, gwałtownym spadku wagi - u mnie wszystko ok, badałam się), dużo jeść - dieta opiera się na ciągłym dostarczaniu energii i dużych porcjach, jeśli się je, to żadnych zawrotów głowy nie ma; przynajmniej na początku dać sobie spokój z ćwiczeniami - myślę, że łatwiej wytrwać, jeśli najpierw skupimy się na samej diecie; polecam polską stronę z przepisami dukan(kropka)blox(kropka)pl - naprawdę super, proste przepisy ze zdjęciami, uniknie się monotoniismile POLECAM!!!!
    • Gość: ola 37kg w 7 miesięcy - sprawdziłam, polecam!!! IP: *.retsat1.com.pl 03.12.10, 11:11
      Ja jestem na dukanie 7 miesięcy, zaczynałam przy wadze 120kg, dziś ważę 83kg, czyli na razie 37kg, chcę dobić do 69kg(marzec) czuję się b.dobrze, wyniki badań mam b.dobre, nie jem za dużo jajek, więc cholesterol idealny. Moje rady: przy jakichkolwiek dolegliwościach, bólach brzucha czy głowy przed dietą skonsultować się z lekarzem, w trakcie - pić dużo wody, żeby nerki nie wysiadły (jeśli chodzi o wątrobę to problemy mogą ewentualnie wystąpić po dużym, gwałtownym spadku wagi - u mnie wszystko ok, badałam się), dużo jeść - dieta opiera się na ciągłym dostarczaniu energii i dużych porcjach, jeśli się je, to żadnych zawrotów głowy nie ma; przynajmniej na początku dać sobie spokój z ćwiczeniami - myślę, że łatwiej wytrwać, jeśli najpierw skupimy się na samej diecie; polecam polską stronę z przepisami dukan(kropka)blox(kropka)pl - naprawdę super, proste przepisy ze zdjęciami, uniknie się monotoniismile POLECAM!!!!
      • Gość: gość E tam, lepszy jestem o 30 kg IP: *.ists.pl 04.12.10, 09:55
        W 5 miesięcy schudłem 67 kg !!

Ważyłem 136 kg. Obecnie ważę 69 kg. Przy 180 cm wzrostu.

Oprócz diety z artykułu jem jeszcze codziennie dwa bochenki dobrego białego chleba na zakwasie, miskę makaronu, pół miski ryży i 10 pączków.

Na 1 śniadanie jajecznica z 7 jaj z bekonem.

Wody nie pijam więcej niż szklankę po obiedzie, poza tym tylko herbatę zieloną na słodko z kilkoma łyżkami soku wiśniowego bez konserwantów.

Mięso posypuję zawsze jedną torebką imbiru i jedną curry.

Aha, łysy byłem już całkiem i mi włosy odrosły. Dziwne tylko, że czarne, a przed wyłysieniem były mocno siwe, prawie białe.

I dodatkowa informacja: w tej diecie nie wolno biegać ani intensywnie ćwiczyć fizycznie, bo będzie zawał. Tylko 3-4 godziny spokojnego spaceru na powietrzu.

I jeszcze jedno: ćwiczyć Qigong - codziennie rano /nie przed snem, bo się nie zaśnie przez kilka godzin/ zestaw wszystkich ćwiczeń, są łatwe do nauczenia od razu w kilka minut z filmów dostępnych w internecie.
        • Gość: Mirek lepszy, czy głupszy? IP: *.rzeszow.vectranet.pl 04.12.10, 11:53
          Czemu, o Wielki Panie Boże, dałeś dostęp do sieci idiotom?
    • marcin1310 od praktycznej strony 03.12.10, 11:14
      Moja żona jako 2kilkulatka w 2003 roku (kiedy to tylko nieliczni znali tą dietę) po kilku miesiącach stosowania tej diety z dziewczyny o wzroście 161 cm i 66 kg wagi pozostało 54kg ... dziś waży 56 kg
      Moja mama dopiero niedawno się do niej przekonała 66 lat wzrost 172cm waga 87kg po 4 lub 5 miesiącach 76 kg. Robiła niedawno badania analityczne i bez zastrzeżeń.

Nie wiem czy dieta pomaga wszystkim pamiętać należy o piciu dużych ilości wody i podstawowych badaniach analitycznych.

P.S. nie stosuję żadnej diety biegam 3razy w tygodniu, mało jem słodyczy smile
    • jasko_bartnik Dieta proteinowa na podstawie diety Pierre Dukana 03.12.10, 11:22
      "kilo gramy", "nie moc", "ze braniem", "do świadczeń"... rozumiem, że Pani Margit w Polsce bawi od niedawna...
      • Gość: rob Re: Dieta proteinowa na podstawie diety Pierre Du IP: *.warszawa.mm.pl 04.12.10, 09:47
        mnie tez irytuja takie bledy, coraz czestsze na powaznych stronach www, ktore swiadcza o tym, ze pisac artykuly kazdy moze, a zawod korektor jest passe...
    • Gość: Anja Dieta proteinowa na podstawie diety Pierre Dukana IP: 106.0.16.* 03.12.10, 11:25
      Najlepsza dieta to South Beach!!!... schudłam na niej 17kg i waga sie utrzymuje.. też jest oparta na fazach, ale nie szkodzi zdrowiu!
    • Gość: elle1974 Dieta proteinowa na podstawie diety Pierre Dukana IP: *.fbx.proxad.net 03.12.10, 11:46
      Dieta ciekawa ale TYLKO DLA WYTRWALYCH I ZDROWYCH osob. jesli schudniesz na pierwszych fazach 10kg, to nastepna faza musi trwac 10 tygodni...a jesli schudniesz wiecej to i z pol roku!!
      ok, nie jest sie glodnym i najczesciej ma sie duzo energii, szkoda tylko w okresie letnim omijac pyszne owoce...
      a gdyby jesc WSZYSTKO co sie lubi, ale TYLKO WTEDY I JESLI JEST SIE GLODNYM?! gdyby tak pojsc po rozum do glowy i nie zjadac "smutkow", "frustracji" czy "nudow"... jesli masz na cos ochote to nejpierw zapytaj sie czy naprawde jestes glodna, jesli nie, to poczekaj z godzinke i zjedz tylko tyle ile potrzebujesz by sie nasycic, nie wiecej, nie opychaj sie! masz do wszystkiego prawo i do lodow i do serow, ale jedz by sie najesc a nie opchac.... we Francji ta metoda nazywa sie "zermati", ale jest stara jak swiat! i skuteczna!!

bo co po Dukanie po 3, 4 latach od ostatniej fazy? cale zycie sie pilnujesz i rabiesz czego moze nie lubisz w kazdy czwartek proteinowy? dziekuje za taka perspektywe... do grobowej deski!!
      • aleksandra_b Re: Dieta proteinowa na podstawie diety Pierre Du 03.12.10, 12:15
        Gość portalu: elle1974 napisał(a):

> a gdyby jesc WSZYSTKO co sie lubi, ale TYLKO WTEDY I JESLI JEST SIE GLODNYM?! g
        > dyby tak pojsc po rozum do glowy i nie zjadac "smutkow", "frustracji" czy "nudo
        > w"...
        Gdyby to było takie łatwe, to nikt nie miałby nadwagi. wink

> bo co po Dukanie po 3, 4 latach od ostatniej fazy? cale zycie sie pilnujesz i r
        > abiesz czego moze nie lubisz w kazdy czwartek proteinowy? dziekuje za taka pers
        > pektywe... do grobowej deski!!
        Straszne, jeść tylko mięso, ryby i nabiał jeden dzień w tygodniu (a jak ktoś tego nigdy nie lubił, to w ogóle nie powinien się brać za tę dietę, bo to będzie męczarnia).

A poza tym, mało się mówi, ale Dukan też pisze o tym, że trzeba zrewidować swoje nawyki żywieniowe i zastanowić się, jak się je, żeby odchudzenie było skuteczne i na stałe. Można jeść zdrowo, czy wszystko, co się chce, ale w ograniczonej ilości i tak dalej, ale najpierw trzeba osiągnąć zdrową wagę.
    • Gość: Lilka Dieta proteinowa na podstawie diety Pierre Dukana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.10, 12:21
      To nieprawda, że dieta nie skutkuje w przypadku osób szczupłych lub z niewielką nadwagą. Przekonałam się o tym sama i przekonało się o tym kilkoro moich znajomych. To naprawdę dobry sposób, by zrzucić kilka kilogramów, a na dodatek nie wymaga wielkich poświęceń. Poza tym kwestia kosztów jest tak naprawdę bardzo względna - u mnie dukan wychodzi taniej niż "normalne" jedzenie, bo nie kupuję słodyczy, sosów pesto itp. rzeczy. Przy okazji, zdarza się, że osoby o prawidłowej wadze nie przestrzegają do końca zaleceń diety (sama pozwalałam sobie na ciasto czy kromkę chleba od czasu do czasu), a i tak chudną!
    • Gość: madziula Dieta proteinowa na podstawie diety Pierre Dukana IP: *.adsl.inetia.pl 03.12.10, 13:51
      Ja też polecam dietę smile schudłam 7kg smile tyle ile chciałam smile II fazę robiłam 1/1 więc nie odczułam wielkiego braku warzyw smile teraz przeszłam już do IV fazy smile waga stoi ładnie w miejscu, jeden dzień w tygodniu proteinowy to nie horror smile
      jedyny minus - rozdwajają mi się paznokcie.... ale to przy każdej diecie mogło wyjść...

mój chłopak był razem ze mną na diecie (w dwójkę dużo łatwiej smile) z tym, że on jeszcze na III fazie do lutego bo duuużo więcej stracił smile

oboje polecamy dietę smile
      • Gość: jann Re: Dieta proteinowa na podstawie diety Pierre Du IP: 62.29.169.* 03.12.10, 13:59
        U mnie działa. 5 dni fazy I i 4 kilo mniej, teraz 4 kolejne w fazie II (już ok. miesiąc). Dodam tylko, że jeszcze przed rozpoczęciem Dukana zacząłem zdrowo się odżywiać i 3x w tygodniu grać w squasha. Ogólnie mam więc 12 kilo mniej w 3 miesiące.
        Czuję się bardzo dobrze, nie chodzę głodny. Problemów z koncentracją brak. Przesztrzegam zaleceń na jakieś 90%
    • rommoc47 Dieta proteinowa na podstawie diety Pierre Dukana 03.12.10, 14:21
      Do tej diety dodaję darmowy program komputerowy "Kalkulator cukrzyka" poprzez moją stronę www.cukrzycaseniora.szablon.pl
    • Gość: anna Re: Dieta proteinowa na podstawie diety Pierre Du IP: 10.15.0.* 03.12.10, 14:22
      od lutego 2010 jem Dukana, 112 kg mniej. w nerkach mialam sladowe ilosci krwi-robilam niedawno badania.
      teraz faza 3- stopniowe dodawanie skorki od chleba plasterka sera zoletgo, wciaz zadnych ziemniarow, makarowno ryzów itd.... czasem/ raz na 2 msc/ jakis obiad wloski w knajpce/ ale potem dzien pokutniczy proteinowy.działa
    • Gość: ti Dieta proteinowa na podstawie diety Pierre Dukana IP: *.dynamic.chello.pl 03.12.10, 14:50
      Dieta dla ludzi zdrowych. Ja przez nia trafilam do szpitala.
      • lidek0 Re: Dieta proteinowa na podstawie diety Pierre Du 03.12.10, 19:07
        To może trzeba było wcześniej zrobić badania.....
        • Gość: ti Re: Dieta proteinowa na podstawie diety Pierre Du IP: *.dynamic.chello.pl 04.12.10, 09:59
          to moze trzeba bylo nie pisac, skoro sie nie ma pojecia o tym, czy ktos bada sie regularnie?
          nie twierdze, ze ta dieta nie dziala, twierdze, ze nie jest bezpieczna.
          i chcialabym posluchac kogos kto schudl te dziesiat kilo za 2-3 lata..
          • Gość: Mirek Re: Dieta proteinowa na podstawie diety Pierre Du IP: *.rzeszow.vectranet.pl 04.12.10, 11:55
            Pół roku - 40 kg. Chyba nieźle, nie? Jak masz pytania - dawaj!
    • Gość: Monia Dieta proteinowa na podstawie diety Pierre Dukana IP: 217.70.50.* 04.12.10, 00:48
      najlepsza dieta to MŻ <mniej żreć> i wiecej sie ruszac!
    • Gość: Tombanger Ręce mi opadają jak czytam te wynalazki IP: *.159.27.29.static.crowley.pl 04.12.10, 01:12
      Jakim trzeba byc idiota bez grama poczucia odpowiedzialnosci, zeby wciskac naiwnym ludziom takie rzeczy. Mam nadzieje, ze ktos kto sobie tym popsuje zdrowie poda autorke i wydawce do sadu.
      • Gość: Mirek Re: Ręce mi opadają jak czytam te wynalazki IP: *.rzeszow.vectranet.pl 04.12.10, 08:09
        Jakim trzeba być idiotą, żeby wypowiadać się o czymś, o czym się nie ma pojęcia. Mam nadzieję, że stukniesz się w łeb, zanim coś znowu napiszesz.
        Jestem na diecie od lipca. Spadek wagi - a byłem potęznie gruby - to do dzisiaj 40 kg. Wyniki badań - robię je co miesiąc - fantastyczne. Cukier - 94-96 (przedtem 130), większość innych - praktycznie normy podręcznikowe. Ciśnienie - 115/75. Skończył się bezdech nocny a nawet chrapanie. Idę z wagą dalej, mam nadzieję dociągnąć do prawidłowej wagi. A wyrzeczenia? Do tego można przywyknąć . Mając w perspektywie "unieruchomienie" w domu, albo coś gorszego - dieta ta jest naprawdę mało stresująca. Aha, jeszcze jeden błąd z artykułu. Krewetki z grilla są jak najbardziej douszczalen. Sam jadam. Oczywiście bez tłuszczu.
        • Gość: Tombanger Re: Ręce mi opadają jak czytam te wynalazki IP: *.159.27.29.static.crowley.pl 04.12.10, 12:06
          Mirus,
          To Ty nie masz pojecia o zdrowym trybie zycia. Bo obudziles sie bedac poteznie grubym, bo wierzysz, ze utrata 10kg miesiecznie nie szkodzi zdrowiu, bo myslisz, ze ta ilosc bialka Ci nie szkodzi (w koncu przez 4 miesiace masz dobre wyniki i poprawilo Ci sie samopoczuci), bo masz nadzieje, ze jak skoczysz sie katowac to waga pozostanie mimo, ze tak naprawde nie zmieniales nawykow tylko diete. Mimo tego, ze nazwales mnie idiota, ciesze, sie z Twoich sukcesow. Moze jest to poczatek do zmiany stylu zycia. Mam nadzieje, ze Ci sie uda i ze ten eksperyment nie odbije Ci sie na zdrowiu.

PS
          A jak tam libido po obcieciu weglowodanow? smile
          • Gość: Mirek Re: Ręce mi opadają jak czytam te wynalazki IP: *.rzeszow.vectranet.pl 04.12.10, 12:29
            Masz rację, nie mam pojęcia o zdrowym trybie życia. Do tej pory uprawiałem wybitnie niezdrowy. Niestety, taką miałem robotę. osiem godzin płaszczenia tyłka, przeplatane wyjazdami w tern, gdzie można się było posilić jak się w lesie jagody znalazło. uncertain
            Teraz zmieniłem i robotę i dietę. Nie mam złudzeń, że z diety będę mógł calkowicie zrezygnować. Zresztą, gdybyś zapoznał się z zasadami diety, wiedziałbyś, że jest ona praktycznie "na całe życie". Więc nie nastąpi taki dzień, w którym przestanę się "katować" jedząc biały ser, pieczony drób, tatara, jajka, owoce morza, tuńczyka itp... Ale w życiu zawsze stajemy przed wyborem - coś z a coś. Miałem do wyboru jeszcze może roczek życia, albo radykalne zmniejszenie wagi ciała. Chyba normalne, co wybrałem? Nie ja jeden jestem w takiej sytuacji. I dieta ta ma poważną zaletę - działa. Druga poważna zaleta, to brak uczucia łaknienia, które potrafiło dawać okrpone efekty psychiczne, a wszelki próby diet "głodowych" kończyły się na "przecież jedna kromka nie zaszkodzi".
            Tak, skaza białkowa - ostatnio miałem mały pokaz po zbyt dużej ilości krewetek. Jesli ktoś choruje na dnę moczanową - monotonna dieta moiże przyspieszać ataki. Niestaty, raz - dwa razy w miesiącu muszę ratować się Olfenem. Ale przy braku zachowania diety - jak ktoś cierpiał na podagrę, to wystarczył skok cukru i atak gotowy.
            A co do libido? A jak myślisz, jakie libido mógł mieć 150-kilogramowy grubas?
            Dziękuję za życzenia i również pozdrawiam.
            Mirek
            P.S.
            Przepraszam za te niemiłe słowa na początku, ale poniosło mnie, bo uważam, że dieta Dukana jest realnym i łatwym do stosowania w naszym zabieganym świecie - ratunkiem dla wielu chorych ludzi. Oczywiście pod kontrolą lekarską.
    • Gość: Ortographus Dieta proteinowa na podstawie diety Pierre Dukana IP: *.ip.netia.com.pl 04.12.10, 09:15
      Co za kretyn pisał ten artykuł????
      że by???
      po wiedzmy???
      WSTYD!!!
      • Gość: siemka Re: Dieta proteinowa na podstawie diety Pierre Du IP: *.static.kompus.3s.pl 04.12.10, 11:53
        T o Mic hnik pis ał ten "art ykuł".
    • Gość: go ś ć A le cz y na pe w no si ę sch u dn ie ? IP: *.ists.pl 04.12.10, 09:44
      No bo mo że to s ą ty l ko ta ki e ż ar t y ?
      • Gość: Mirek Re: A le cz y na pe w no si ę sch u dn ie ? IP: *.rzeszow.vectranet.pl 04.12.10, 11:51
        Nie! na pe wno! Ja schu dłem i mo ja żo na też i sza gier ka, i kum pel zro bo ty.
        !!!
        A serio.
        To działa!
        I w odróżnieniu pod diet "głodowych" nie masz ochoty wgryźć się w szyję sąsiada w celu konsumpcji.
    • Gość: tulipanna Re: Dieta proteinowa na podstawie diety Pierre Du IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.12.10, 11:14
      NIe rozumiem skąd tyle idotyzmów na tle Dukana narosło...
      1. Warzywa? Ależ są dopuszczalne i to już po (w zasadzie) 5 dniach fazy ataku; potem można napychać się nimi do wypęku; w zależności od przyjętego rytmu - nawet do drugi dzieć;
      2. Węglowodany? A cóż to jest w otrębach i nabiale, jak nie węglowodany? Laktoza to niby co jest? Wystarczy wypijać trochę mleka, zjadać trochę serka.
      Nie wytłumaczy mi nikt, że dieta która składa się z chudego mięsa, rozmaitości ryb, warzyw i nabiału oraz zalecenia wypijania duzych ilości wody plu ograniczenia soli jest niezdrowa.. Wystarczyłoby ją tylko nazwać nie dietą Dukana, a "zdrową" dietą i już ...
    • Gość: gość Dieta proteinowa na podstawie diety Pierre Dukana IP: *.nettelinwestycje.pl 19.12.10, 21:58
      Przede wszystkim to ta dieta nie uczy zdrowych nawyków żywieniowych!
      Jeść do woli?? W diecie chodzi też o to, żeby jeść mniej, aby skurczył się żołądek. Wolno też jeść słodycze dukanowe oparte na słodzikach - przecież to sama chemia!
      • Gość: Maja Re: Dieta proteinowa na podstawie diety Pierre Du IP: *.tktelekom.pl 20.12.10, 10:37
        ja schudłam ograniczając pieczywo,ziemiakii i słodycze,bez zadnych faz z głodowaniem sie.Duzo warzyw,mieso drobiowe,ryby,owoce,woda mineralna,i ruchsmile
    • wildneofita Dieta proteinowa na podstawie diety Pierre Dukana 29.12.10, 21:37
      Pomimo iz dieta proteinowa jest z powodzeniem stosowana przez wielu ludzi na całym świecie, to tak jak z każdą dietą – tak i z tą trzeba być ostrożnym. Ze względu na silne obciążenie wątroby oraz nerek, nie powinny jej stosować osoby z niewydolnościami tych organów. Ci, którzy rozważają przejście na dietę proteinową powinni pamiętać o tym, że aby rzeczywiście osiągnąć efekt odchudzania na stałe, trzeba z proteinami związać się na całe życie. Czy napewno tego chcemy, tzw. uzaleznienia i niebezpiecznego rodzaju utraty kilogramow. Powinnismy zadac sobie pytanie: Czy warto ryzykowac wlasne (jedyne) zycie dla tego? Przypuszczam ze wiekszosc z was odpowie slusznie na to pytanie: NIE. Moze wiec powinnismy pomyslec nad czyms mniej dewastujacym orgaznizm. Nie stosowac diety a moze porostu zdrowo sie odzywiac, nie odmawiajac sobie nieczego. Wiele ciekawych informacji o tym jak tego dokonac znalazlam na stronie roznediety.blogspot.com Wejdz i sama sie przekonaj

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka