mimix 22.04.04, 10:00 Czy są jakieś skuteczne środki, najlepiej bez recepty ? Lekarz przypisał mi clotrimazolum maść , ale niebardzo pomaga Proszę o radę Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zzztop Re: opryszczka na wargach sromowych-jak leczyć ?? 22.04.04, 13:39 spróbuj homeopatycznego leku SEPIA 6CH, ewentualnie 9CH lub 12 CH, ale nie więcej! 6 by była idealna. 4 razy po granulce pod język dziennie przez 3 dni. Do dostania w aptece za psie pieniądze. A nie przechodziłaś przeziębienia przed wystąpieniem opyszczki? wtedy by można coś innego Odpowiedz Link Zgłoś
mimix Re: opryszczka na wargach sromowych-jak leczyć ?? 23.04.04, 08:33 tak , zgadza się , byłam przeziębiona , ale nie wiedziałam że to może mieć znaczenie... Odpowiedz Link Zgłoś
justy1 Re: opryszczka na wargach sromowych-jak leczyć ?? 22.04.04, 16:41 clotrimazolum na opryszczkę? kup raczej coś typowo przeciwwirusowego: z denotiwirem-> Vratizolin, albo z acyklovirem (zovirax, antivir, hascovir, ranviran) lub coś z tromantadyną-> Viru-merz Odpowiedz Link Zgłoś
justy1 Re: opryszczka na wargach sromowych-jak leczyć ?? 22.04.04, 16:54 acha, tylko Vratizolin nadaje sie na błony śluzowe. w przypadku pozostałych preparatów należy omijać śluzówkę, a smarować tylko skórę. Odpowiedz Link Zgłoś
mimix Re: opryszczka na wargach sromowych-jak leczyć ?? 23.04.04, 08:36 tx Już mam Vratizolin, spróbuję też ten lek homeopatyczny. Odpowiedz Link Zgłoś
monika.antepowicz Re: opryszczka na wargach sromowych-jak leczyć ?? 25.04.04, 23:08 vratisolin, a oprócz tego doustnie heviran Odpowiedz Link Zgłoś