Dodaj do ulubionych

Silny ból w lewej łopatce

IP: *.satfilm.net.pl 26.11.12, 05:57
Witam, od jakiegos czasu miewam napadowe okresowe bóle w postacie kłucia w okolicach lewej łopatki. Zazwyczaj myslalam, ze to przez wysilek fizyczny np dzwiganie zbyt ciezkich zakupow. Po czasie zwykle to samo ustepowalo bez koniecznosci zazywania lekow. Ale ostatnio zdarza mi sie to czesciej i intensywniej, uniemozliwia mi to normalne funkcjonowanie, dopiero jak sie poloze odczuwam ulge ale tez na chwile. Ponadto wczoraj podczas tego bólu zauwazylam dodakowo dretwienie lewej reki i niewielkie bóle z lewej strony klatki piersiowej. Chciałam zapytać czy któraś z Was miała podobne dolegliwości i czego były przyczyną?

Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • stuletnia_stokrotka Re: Silny ból w lewej łopatce 26.11.12, 06:23
      najwyższy czas iść do lekarza..
      • Gość: Ewa Re: Silny ból w lewej łopatce IP: *.satfilm.net.pl 26.11.12, 15:38
        Dziękuję za wysmienita rade ale moj lekarz przepisal mi ranigast oraz 3 srodki przeciwbolowe. Do brania srodkow przeciwbolowych nie potrzebuje wizyty u lekarza. W zwiazku z tym postanowilam zapytac czy ktos mial podobne dolegliwosci.
        • stuletnia_stokrotka Re: Silny ból w lewej łopatce 26.11.12, 15:46
          ale nie bardzo rozumiem jakiej innej rady oczekujesz-ktoś ma cię zdiagnozować na forum?
          ok-to może być stan przedzawałowy,nerwobóle,które często umiejscawiają się właśnie w okolicy łopatek,wrzody żołądka,refluks-tyle na razie przyszło mi do głowy.
          nie masz wyjścia-musisz iść do porządnego lekarza,zrobić dokładne badania.nikt myślący nie doradzi ci niczego innego.
          • stuletnia_stokrotka Re: Silny ból w lewej łopatce 26.11.12, 15:47
            no zapomniałam o zwyrodnieniu kręgosłupa tongue_out
            • Gość: Ewa Re: Silny ból w lewej łopatce IP: *.satfilm.net.pl 26.11.12, 15:59
              Dobrze, dziekuje i doceniam ale chyba po to istnieje to miejsce zeby moc sie poradzic i zapytac prawda? Moze akurat ktos mial do czynienia z podobnym przypadkiem. Najprosciej jest odpowiedziec lekcewazaco " idz do lekarza " tylko uwazam, ze nie takiego rodzaju uwag tutaj szuka wiekszosc z nas i nie o to tutaj chodzi zatem nie rozumiem oburzenia. Jesli czyjas " dolegliwosc " wydaje sie komukolwiek smieszna ( z roznych powodow ) mysle, ze grzeczniej jest zwyczajnie powstrzymac sie od jakiegokolwiek komentarza.
              • stuletnia_stokrotka Re: Silny ból w lewej łopatce 26.11.12, 16:04
                nie przesadzaj-napisałam "idź do lekarza".
                nie wiem co lekceważącego jest w takiej wypowiedzi.przecież doskonale wiesz,że do lekarza musisz iść,nie ominie cię to.
                napisałam co to może być.15 forumek napisze ci,że przy tych objawach miały coś tam-każda co innego.co ci to da?
                • Gość: Ewa Re: Silny ból w lewej łopatce IP: *.satfilm.net.pl 26.11.12, 16:17
                  Oczywiscie ze musze isc do lekarza ale zeby na to wpasc nie musze wchodzic na forum. Moj lekarz zachowal sie tak jak napisalam wczesniej w zwiazku z tym weszlam tutaj zeby uzyskac chociaz cien wiedzy na ten temat, bo po pierwsze taki przypadek jest mi obcy, po drugie nie znam sie na medycynie na tyle zeby potrafic sama siebie zdiagnozowac, a po trzecie chcialam wiedziec czy wieksze prawdopodobienstwo, ze to kwestia kardiologiczna czy moze neurologiczna czy jeszcze inna, bo najzwyczajniej w swiecie nie stac mnie na prywatne wizyty w ciemno.
                  • stuletnia_stokrotka Re: Silny ból w lewej łopatce 26.11.12, 16:29
                    najzwyczajniej w świecie to nie jesteśmy lekarzami i dałam ci kilka przykładów co to może być.o co ci jeszcze chodzi? masz kiepskiego lekarza? zmień go albo przychodnię.nie pozwól się bagatelizować.
        • doral2 Re: Silny ból w lewej łopatce 26.11.12, 17:11
          Gość portalu: Ewa napisał(a):

> Dziękuję za wysmienita rade ale moj lekarz przepisal mi ranigast.."

to zmień lekarza, bo ranigast to na zgagę jest, a nie na bóle łopatki..
    • Gość: antuania Re: Silny ból w lewej łopatce IP: *.echostar.pl 26.11.12, 18:08
      Ja tak mam juz od kilkunastu lat. Tylko boli mnie prawa lopatka. Na codzien zapominam o tym ale jak mnie ktos dotknie tam (mąż) to piszcze z bolu. Bylam u ortopedy, nazwal to jakos w stylu "niedorozwoj miesnia" i olal temat, wiec ja tez... Mam inne choroby na glowie a to mi nie przeszkadza na codzien. Mam tez od dziecka skolioze. Moze to to? Po ortopedach bede chodzila blizej 40stki smile)
    • Gość: Grażyna Re: Silny ból w lewej łopatce IP: *.centertel.pl 14.02.13, 20:19
      Od dwóch tygodni mam takie bóle o których Pani pisze , ból od klatki piersiowej pod lewą łopatkę , lekarze twierdzą że to od kręgosłupa w co wątpie biore leki przeciwbólowe i nic nie pomaga . Co robić dalej?
    • rotkaeppchen1 Re: Silny ból w lewej łopatce 14.02.13, 20:33
      Mozesz miec cos w obrebie brzucha lub podbrzusza, warto sie zbadac. W okolicy lopatki przebiegaja nerwy, ktore podraznione w innym miejscu "odzywaja" sie wlasnie tutaj. Ja tak mialam np dwukrotnie po laparoskopii, kiedy to podczas zabiegu napompowano mi brzuch powietrzem i wlasnie ucisk tego powietrza na narzady (chyba wlasnie tak?) powodowal bole w lopatce, okropne... A moja znajoma miala tak samo, podczas krwawienia wewnetrznego w podbrzuszu... Idz do lekarza, zrob usg, moze jakies badania krwi...?
      • rotkaeppchen1 Re: Silny ból w lewej łopatce 14.02.13, 20:34
        Aj, sorry, pomylilo mi sie, chodzilo mi o obojczyk, nie o lopatke... odwoluje wink
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka