Dodaj do ulubionych

Tabl. anty, które bierze się kilka miesięcy bez pr

24.08.04, 17:20
Obserwuj wątek
    • halka4 Re: Tabl. anty, które bierze się kilka miesięcy be 24.08.04, 17:23
      Czy są one już w Polsce, jak się nazywają? Jakie jest ryzyko zakrzepów? Jakie
      są działania uboczne? Czy występuje łojotok?
      • Gość: wenilia Re: Tabl. anty, które bierze się kilka miesięcy b IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.04, 17:43
        sa w polsce i sa to minipigulki...zapytaj ginekologa...chyba nazywaja
        sie...Cerazette ...pozdro
      • heather_morris Re: Tabl. anty, które bierze się kilka miesięcy b 24.08.04, 17:45
        O ile sie nie myle te pigulki nazywaja sie Seasonelle. Ryzyko zakrzepicy jak
        przy pigulkach III i IV generacji (byc moze nawet ciut wyzsze, bo przez 3 cykle
        nie ma przerwy od estrogenow). W Polsce sa niedostepne.
        Jesli boisz sie zakrzepicy (lub jestes w grupie ryzyka) i nie chcesz miec
        okresu zainteresuj sie Cerazette lub zastrzykiem Depo Provera...

Pozdrowionka
        • Gość: justy Re: Tabl. anty, które bierze się kilka miesięcy b IP: *.ynet.pl / 213.241.34.* 24.08.04, 20:44
          www.seasonale.com/
          skład:
          etinylestradiol 0,03mg
          lewonorgestrel 0,15mg

czyli skład jest taki jak zarejestrowane w Polsce pigułki II generacji
          (refundowane; o niższym ryzyku zakrzepicy niż pozostałe generacje)):
          microgynon, stediril, rigevidon.
          • halka4 Re: Tabl. anty, które bierze się kilka miesięcy b 24.08.04, 20:50
            Dzięki. Kiedyś brałam Rigavidon. Dostałam po nim strasznego łojotoku skóry
            głowy, w wyniku którego prawie wyłysiałam. Zastanawim się czy Cerazette też
            może być przyczyną łojotoku? Szukałam na ten temat inf. nic w jęz. polskim nie
            znalazłam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka