halka4 Re: Tabl. anty, które bierze się kilka miesięcy be 24.08.04, 17:23 Czy są one już w Polsce, jak się nazywają? Jakie jest ryzyko zakrzepów? Jakie są działania uboczne? Czy występuje łojotok? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: wenilia Re: Tabl. anty, które bierze się kilka miesięcy b IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.04, 17:43 sa w polsce i sa to minipigulki...zapytaj ginekologa...chyba nazywaja sie...Cerazette ...pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
heather_morris Re: Tabl. anty, które bierze się kilka miesięcy b 24.08.04, 17:45 O ile sie nie myle te pigulki nazywaja sie Seasonelle. Ryzyko zakrzepicy jak przy pigulkach III i IV generacji (byc moze nawet ciut wyzsze, bo przez 3 cykle nie ma przerwy od estrogenow). W Polsce sa niedostepne. Jesli boisz sie zakrzepicy (lub jestes w grupie ryzyka) i nie chcesz miec okresu zainteresuj sie Cerazette lub zastrzykiem Depo Provera... Pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: justy Re: Tabl. anty, które bierze się kilka miesięcy b IP: *.ynet.pl / 213.241.34.* 24.08.04, 20:44 www.seasonale.com/ skład: etinylestradiol 0,03mg lewonorgestrel 0,15mg czyli skład jest taki jak zarejestrowane w Polsce pigułki II generacji (refundowane; o niższym ryzyku zakrzepicy niż pozostałe generacje)): microgynon, stediril, rigevidon. Odpowiedz Link Zgłoś
halka4 Re: Tabl. anty, które bierze się kilka miesięcy b 24.08.04, 20:50 Dzięki. Kiedyś brałam Rigavidon. Dostałam po nim strasznego łojotoku skóry głowy, w wyniku którego prawie wyłysiałam. Zastanawim się czy Cerazette też może być przyczyną łojotoku? Szukałam na ten temat inf. nic w jęz. polskim nie znalazłam. Odpowiedz Link Zgłoś